miércoles, 26 de junio de 2013

Gab. Premsa Ajuntamnet, CONCERT FÍ DE CURS ESCOLA DE MÚSICA

Hui es celebra la cloenda del curs de l’Escola de Música amb orles per als graduats, concert i estrena d’una obra

Esta vesprada la Casa de la Cultura acull la cerimònia de cloenda del curs 2012-2013 de l’Escola de Música Mestre Arnau, amb el lliurament de les orles als alumnes graduats de la promoció 2007-2013, i un concert de clausura a càrrec dels professors de l’Escola.

El quintet de vent fusta Mestre Arnau interpretarà Five scenes de Tremonisha de Scott Jopplin, i Palau de Mitja Lluna, del músic i compositor local Omar Sala, que, a més, serà presentada en primícia, en estrena absoluta aprofitant l’ocasió.
Palau de Mitja Lluna és una peça per a quintet de vent fusta, escrita en forma de suite, dividida en quatre temps, on cada un evoca un moment i un lloc concret d’un viatge al llarg del complex historicoartístic de la ciutat emmurallada de l’Alhambra, Granada.
El primer temps, Paisatges, reflecteix el camí cap a l’Alhambra, com el seu nom indica, al llarg dels paisatges de Granada i la visió cada vegada més pròxima del complex granadí.
El segon temps, Arribada, reflecteix l’entrada a l’Alhambra, les grans muralles, els palaus, en definitiva, la immensitat d’este complex. Noves sensacions adquirides pels visitants contrasten amb les intuïdes anteriorment.
El tercer temps, Els Jardins, evoquen els meravellosos paratges de què disposa esta ciutat reial, replets de vegetació, fauna, bellesa. Hi apareixen diverses seccions contrastades, que ens porten a un passeig entre els diferents indrets, combinant rítmiques típiques espanyoles.
El quart i últim temps, Rememoració, és una evocació al viatge realitzat, una visió de les sensacions viscudes.
En definitiva, esta peça pretén impregnar l’oient d’unes sensacions concretes, adquirides totes i elaborades totes al voltant de la visió de la ciutat palatina andalusí.

Five Scenes from Treemonisha és una selecció de cinc escenes transcrites per a quintet de vents de l’òpera d’Scott Joplin Treemonisha. Este compositor, conegut per la seua gran aportació al gènere del ragtime, va compondre esta òpera en 1910, dividida en tres actes i amb llibret en anglès. Així mateix, Treemorisha inclou una obertura i un preludi, juntament amb diversos recitatius, cors, peces per a conjunt menut, un ballet i unes poques àries.

Tot i que la peça data de principis del segle XX, no seria fins al 28 de gener de 1972, amb el ressorgiment del ragtime, quan Treemonisha veuria definitivament la llum amb l’estrena en l’Atlanta Memorial Arts Center d’Atlanta, Geòrgia.

PROGRAMA CONCERT

FIVE SCENES from TREEMONISHA. SCOTT JOPPILN
PALAU DE MITJA LLUNA. OMAR SALA ESCRIHUELA

QUINTET DE VENT FUSTA

FLAUTA Maria Isabel Peris Servà
OBOE Margalida Ramis Crespí
CLARINET José Luis Palomares Penyalba
TROMPA Gustavo Verdú Chover
FAGOT Juan Francisco Torres Franco

No hay comentarios:

Publicar un comentario