miércoles, 5 de junio de 2013

Editorial : ALTRA VEGADA ... I ARA QUÉ ? .

Si ahir li preguntavem al Alcalde sobre el pleno de Juny , huí ja sabem que sera el Dilluns 17 . Ara falta saber l'ordre del dia .

Quí governarà Tavernes ?
El que si crec es portarà per l'oposició , i amb aixo coincidisc amb un comentarista , es la neutralització de la Junta de Govern , per a que tornen a tractarse en el pleno totes aquelles coses que es tractaven en esta i així portar un total control de l'acció de govern .

I si son conseqüents, per supost si no canvia el govern,  més prompte o mes tard la reducció de sous en un 15% d'acord amb el demanat per Karina, a més de messures econòmiques per a portar endavant les altres messures per les que es trencà el pacte de govern . E inclús, perqué no, uns pressupostos alternatius si es possible, ho desconec .

Total , que salvo canvi de govern ens esperen uns plenos de lo mes entretengudets , no vos pareix ? .

Doncs bé, açí estarém per a contar-ho, com sempre des de la neutralitat mes absoluta pero sense deixar de dir per aixó el que pensem .



15 comentarios:

  1. Tindrem que esperar al dia 17 perque segur que Jordi no contestarà a la teua pregunta.
    En este pleno seran més interesants les mocions de l'oposició que l'ordre del dia del govern

    ResponderEliminar
  2. No crec que es presenten uns pressupostos alternatius, perquè el PP no té ara mateix la capacitat temporal de fer-ho.
    Tu saps que el pressupost està compromés en quasi la totalitat entre pagues a funcionaris, bancs, transferencies a entitats i subvencions que no es poden fugir. ¿Serà un 95% o més el que, siga quin siga el govern, ha d'assumir això precís?
    Ara si es diu pressupost alternatiu a aquell que nomes contemple canvis d'un 2% o 3%... es pot presentar demà: Augmentes les subvencions a clubs i entitats de tot tipus, i ja està. Però no li diguem alternatiu: simplement modificació de partides. Alternatiu per a mi es una cosa més complexa, seria girar-lo de dalt avall: ERE de treballadors com a les empreses publiques de la Generalitat i TVV, en la linea del PP; fora pagues de productivitat, etc.
    El problema eixirà d'on lleve i d'on trac els diners que em puguen fer falta? Ara sempre es pot tirar mà al canon de l'aigua fins el 236, ens eixem de les Mancomunitats o deixem sense sou a alcaldes i regidors, perque hi ha el que hi ha (d'ingressos) i amb això ens tocar jugar.
    Ara jo si que tinc clar que si fora el PP, i nomes per coherencia, el pròxim plenari anul·lava el Pla d'Ajust i baixava l'IBI. No tenem majoria... endavant! I com no iniciava de nou els expendients del PAI.

    ResponderEliminar
  3. Per molt sarcastiques que siguen, algunes de les teues propostes es podrien i deurien posar en practica. Jo m'apunte a la restitució de subvencions a entitats i clubs i baixar l'IBI en eixe xicotet percentatge en el qual el govern local te potestat per fer-ho. Finançament? Com be tu dius, Mancomunitat fora, sous polítics ii comissions i plenaris fora, mes retall a FCC (total, per a lo que netegen), retallada a la part de cultura que programen per a quatre i paguem tots, i a grans events (cavalcada,Festivern), lo dels ERES si no ho han fet ja, es perquè no sobra ningú (encara que algun càrrec polític del PP encara arrosseguen), pero si llevar tots els càrrecs d'assessors i restringir dràsticament totes les hores extra, fora que siguen per actes urgents. Ah, i molt important fora la subvenció als partits polítics i els iphones, qui el vulga que se'l porte de casa.
    Es pot o no es pot fer res, sense canviar el pressupost substancialment?
    Si el PP fa el 50% del qual ací pose, l'aplaudiria per primera vegada. El cas es que no ho faran ni uns ni altres. La majoria del mig crec que si em recolzarien, pero llàstima que no podem presentar cap moció.

    Lo dels PAI's on socis del tripartit també estaven a favor, ja s'en passa de broma.

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Jo també podria jugar a fer mesures populistes, però tinc els peus en terra i no parle banalitzant les coses.

      Eliminar
    2. Populistes com quines?
      Com el Festivern?
      Com la súper cavalcada?
      Com llevar-li-ho tot als maltrabaja de l'Ajuntament?

      Eliminar
  4. Les mocions no són actes de govern, no ho oblideu. I nomes cal vore les que s'aproven i es presenten a la Generalitat i no fan ni cas.

    ResponderEliminar
  5. Karl Marx...en això de llevar actes culturals que programen per a quatre i paguem tots (cavalcada, festivern...)...quins actes culturals es dirigeixen a un grup sencer de la població? Ben pocs o ningún si ens parem a pensar.

    Està clar que la cavalcada i el festivern van dirigits cap a sectors determinats (la cavalcada per als xiquets, encara que té més afluencia que sols ells, i el festivern per a una part del sector jove) però es que això ha passat sempre, quan venien els variettes o Bustamante o fins i tot actes de festes com els bous... també es dirigeixen cap a un sector de la població. Poden agradar-te unes coses més que altres, com a qualsevol, però tot entra dins del mateix sac perquè per a gustos, colors. I en cada govern hi han uns gustos i unes preferències.

    Està molt be dir que eres del mig, però jo crec que ací del mig Enrique i poquet més. No val a dir sóc del mig, mai he votat ni aplaudit el PP, però la crítica tota cap a l'altre costat. Però clar, sempre quedes millor dient que eres del mig.

    Jo soc d'esquerres, encara que sense un partit fix, i pense que tant de bo deixen de gastar tant en cavalcades, baixen els salaris, l'IBI (encara que el va pujar el PP fins a 2016), la Mancomunitat servisca d'algo real o vaja fora i puguen recuperar-se les subvencions i deixen d'estalviar tant, que austeritat sense mínimes polítiques de feina i creixement no serveix per a res mes que per ofegar la gent(en açò el principal 'practicant' es el govern central, del PP per cert, però s'haurien de buscar possibles iniciatives a nivell local, que fins fa poc era cosa de Karina i no s'ha fet res, independentment si per ella o per els altres, però bé, no vull entrar ara ahí que això es altra discussió).

    De tota manera, també es cert que algunes d'aquestes despeses em semblen més accetables que deixar-se els diners practicant el clientelisme (que el tripartit també ha practicat, però en escala molt més menuda, encara que es totalment criticable), fent informes per a PAIs i fiant el futur del poble a aquest (lo del PAI del PP, o el PAIet del PSOE es per a que els lleven la carrera, si en tenen, a tots els del partit), fent obres que no es poden mantindre i assignant-les a empreses de dubtosa eficàcia (amb informes tècnics molt deficients i que son ignorats) i amb despeses de regidors més elevades (encara que es cert que l'alcalde cobra el mateix que Manolo abans), a més de moltes altres pràctiques negatives i llistes de promeses sense complir (i en un context econòmic molt millor que el d'ara).

    Dieu això de que no s'ha de mirar el passat. Completament d'acord, hem d'exigir al govern que estiga el que pensem, i l'excusa no pot ser mai el 'tu més'. No obstant, penseu que per als ciutadans que hem vist com ha governat el PP el poble durant 16 anys, 16, ens es impossible pensar que 2 anys després van a canviar les seues polítiques de sobte. El tripartit només duu 2 anys. Inclus si vosaltres, 'els del mig' valoreu la gestió (a meitat de legislatura i en un context global més difícil) com a 'mala', amb el PP ja sabem que anirem de 'mala' a 'malapeor'.


    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. A la part cultural no em convences, no compares el acte dirigit a un sector generaliste (xiquets, tercera edat) amb un sector elitiste (teatre per a quatre, no ho dic jo, ho diuen les entrades venudes). Per que el dia de la cavalcada no s'acaba amb un concert clàssic per als xiquets en compte de la disco mòbil infantil? Ho entens, ara? Cal saber programar actes de mes nivell i altres de mes populars, no vullc deixar les elits sense actes, pero no son els únics que en tenen dret. Acas els varietes o Bustamante no son cultura? Quan interessa només es mira la part econòmica i en altres actes no te gens importància? Quin metre gasten per a mesurar això?
      De tot el que dius del demés pràcticament d'acord en tot, inclòs jo seria mes crític que tu amb el PP (pero no es el moment, el moment del PP ja va passar). No se on haveu vist que alabe cap acció passada o present d'eixe partit, no em val el que diuen de criticar el tripartit es fer-li el joc al PP. Simplement n'anem borrant de la llista, per incapaços. No val com a excusa del tripartit de que viene el lobo del PP i mas vale malo conocido que bueno por conocer (ací disentisc amb tu, en dos anys ja es poden conèixer moltes coses, sobretot del partit de l'alcaldia, pero evidentment només tindran repercussió al final de legislatura). I es que eixe joc de bipartidisme es pervers, només cal ser dels dos primers partits, no cal ni ser bon partit, i el Bloc s'ha apuntat al carro, atacant al PP local quan a altres àmbits els enemics també son PSOE i inclòs EU. La diferencia amb els del mig (si fores conseqüent amb les teues idees jo també et consideraria del mig) es que no ens cal estar contra ningú per afonar-lo, sols gestionar correctament.

      Eliminar
  6. Enrique he de felicitar-te pel teu blog. Mira si tens èxit que els cotorros ja están entre nosaltres.

    Mentre el blog d'Estruch puja com l'escuma, la Cotorra de la Vall va de capa caiguda. I això que d'aci poc será l'unic mitjà per a l'autobombo que tindrà el Bloc ja que Bufante i els seu gavinet de prensa tenen els diez comptats!

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Ahir no vos va arribar un comentari que faig fer. Recupere el que deia mes o menys.

      Ahir indicava que jo sol llegir la Cotorra, com Quaderns de Refleixo i si anar de capa caiguda era tindre vora 1700 visites el dimarts segons indicava el comptador de la Cotorra( ara no recorde el pico exacte, ja ha canviat) i ahir dimecres eren 1.700 rodones segons es diu al comptador, jo no se on està la capa caiguda.
      Si el 25 de maig arribaven a 800.000 i ara el seu comptador diu que hi ha mes de 824.000 visites vol dir 24.000 en 13 dies, o siga casi 1850 al dia de mitjana. Visca la capa caiguda!

      Eliminar
    2. Autobombo. Només cal vore el nombre de comentaris d'uns blocs i altres. Si no en censuraren tants, altres blogs s'asemblarien mes a este. Publica el nombre de comentaris a l'ultim mes, amic.
      Açò es com els partits polítics en pre-eleccions, amb les enquestes a les mans tots son favorits, el mes graciós que despres d'eleccions també tots han guanyat.
      Gran baixó als blogs polítics locals, no sols perquè ací tinguem veus els del mig, sinó perquè els dels extrems tambe es veuen obligats a passar per ací a contestar-nos, ja que als seus llocs naturals no ho poden fer, tant com democràtics que en son.

      Eliminar
  7. Cotorro jo, poc... Per interessar-te per la política del teu poble i tindre una ideologia i una manera de fer les coses diferent a la teua ja 'm'etiquetes' dins d'un partit ? (assumim tots que Cotorra = Bloc, Eldiari i Ventilador = PP)

    Per cert Enrique, tens el blog a rebossar de cínics. Sembla que es la estratègia per no descalificar directament. Bueno, de cínics i de vidents, que ací es parlen d'anònim a anònim com si estigueren en la mateixa taula.

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Excusatio non petita, accusatio manifesta!

      Eliminar
    2. El que deia. El cinisme més pur, i llegir /escoltar, malgrat el respecte, doncs per a què, si vos importa ben poc el que pense o puga aportar la resta?I a més et creus cult... Això es el PP.

      Doncs, si, el ventilador ha ventilat tant que la merda ha arribat fins ací.

      Eliminar
  8. I els Socialistes no tenen cap blog?
    A estos els peguen de les dos bandes i no hi ha ningú que els defenga. Pobrets ignorants. En les pròximes eleccions trauran 1 o 2 regidors i entonces recordaran els dies que pasaren a la Plaça xillant "Jordi Alcalde! Jordi Alcalde!"

    ResponderEliminar