viernes, 7 de junio de 2013

Editorial : I PEL MON COM TENEN L'ASSUMPTE ? .

Estoy viendo un programa de "Salvados", un programa que me encanta y que ha ido creciendo poco a poco a base de buen hacer de su presentador y guionistas, sobre transparencia y dentro de ésta el sistema electoral británico mediante las declaraciones de un diputado galés .

Explico como antecedente cómo funciona éste sistema : El país está dividido en distritos y por cada uno de éstos cada partido o agrupación de ciudadanos presenta a uno o más candidatos,y el/los más votado/s entre los que se presentan es el elegido/s como representante/s de ese distrito . Es decir, es cómo si aquí a nivel autonómico por ejemplo, la Comunidad se dividiera electorálmente por ejemplo en comarcas en vez de por provincias, y a La Safor le correspondieran tres diputados autonómicos de entre los 99 actuales, siendo elegidos los tres que más votos obtuvieran de entre los presentados, que podrían ser del mismo o diferente partido porque no se vota a una lista, sino unipersonalmente . 

Pués bién, este señor galés no sólo sigue residiendo, fuera de las horas que dedica al Parlamento en Londres, en su distrito sino que tiene abierto despacho en éste en el que atiende personalmente los Viernes a sus electores, y tramita desde un árbol que molesta a uno de ellos hasta los problemas con los desagües de otro. Es más, añadió que no se te ocurra no hacer vida social entre tus electores, como por ejemplo ir al rugby, ni escucharles  fuera de la oficina, porque entonces ni pienses en volverte a presentar . 

Vamos, igualito igualito que aquí en España . Porque a ver, díganme algún nombre de un parlamentario pongamos saforense en Les Corts : Yo al menos no me acuerdo de ninguno .

¿ Y hacer llegar un problema a un diputado ? O es por medio de un partido o nada , y si a los que pertenecen a un partido así y todo les costaría, a los que no  lo tienen crudo .

¡ Ay, cuántos años nos llevan por delante en democrácia algunos países !

Estic veient un programa de "Salvados", un programa que m'encanta i que ha anat creixent a poc a poc a base de bon fer del seu presentador i guionistes, sobre transparència i dins d'esta el sistema electoral britànic per mitjà de les declaracions d'un diputat gal·lés . 


Explique com a antecedent com funciona este sistema : El país està dividit en districtes i per cada un d'estos cada partit o agrupació de ciutadans presenta a un o més candidatos,y el/los més votado/s entre els que es presenten és l'elegido/s com representante/s d'eixe districte . És a dir, és com si ací a nivell autonòmic per exemple, la Comunitat es dividira electorálmente per exemple en comarques en compte de per províncies, i a la Safor li correspongueren tres diputats autonòmics d'entre els 99 actuals, sent triats els tres que més vots obtingueren d'entre els presentats, que podrien ser del mateix o diferent partit perquè no es vota a una llista, sinó unipersonalment .


Doncs bé, este senyor gal·lés no sols continua residint, fora de les hores que dedica al Parlament a Londres, en el seu districte sinó que té obert despatx en este en què atén personalment els Divendres als seus electors, i tramita des d'un arbre que molesta a un d'ells fins als problemes amb els desaigües d'un altre. És més, va afegir que no se t'ocórrega no fer vida social entre els teus electors, com per exemple anar al rugbi, ni escoltar-los fora de l'oficina, perquè llavors ni penses a tornar-te a presentar . 

Es dir, igualet igualet que ací a Espanya . Perquè a veure, diguen-me algun nom d'un parlamentari posem saforenc en Les Corts : Jo almenys no em recorde de cap.


I fer arribar un problema a un diputat ? O és per mitjà d'un partit o res , i si als que pertanyen a un partit així i tot els costaria, als que no ho tenen cru . 

Ai, quants anys ens porten per davant en democràcia alguns països! .


2 comentarios:

  1. Jo copiaria més coses del Regne Unit. Allí va anar Ferrovial per exemple i va comprar BAA sense cap tipus de problema. Ací ve algú a comprar algo (exemples Endesa, Iberdrola o Gas Natural) i els polítics de torn s'inventen les lleis més variopintes que l'únic que busquen es seguir mamant dels seus consells d'administració. LLiure mercat, competència i capacitat.Urdangarin en Telefònica, Felipe Gonzales en Gas Natural, Aznar en Endesa, Martin Villa, Marcelino Oreja......bueno puc omplir la fulla.

    ResponderEliminar
  2. Jo copiaria mes coses de Uruguai.
    Tranquil, la Espe Aguirre, la Loli de Cospedal, Sorayeta de Sta. Maria, i les Anetes Mato i Botella seran bones deixebles de la gran Margaret Tatcher.
    Jo també puc omplir la fulla.

    ResponderEliminar