jueves, 13 de junio de 2013

Article d'opinió : QUÉ PENSA ENRIQUE ESTRUCH

Se m' ha acussat estos díes de no definirme . Doncs bé, Enrique Estruch i Ferrando, que no l'administrador del blog, que quede clar, este sempre neutral i objectiu, em definisc :  

Dins d' Unió Valenciana sempre ha existit un sector, majoritariament jove, nacionalista diguem-li no fusterià, que desde dins lluitarem per que este sentiment prevalisquera sobre el "regionalisme" oficial del partit .

De fet, en la darrera assemblea a la que assistirem i participarem actívamnet una antiga regidora del partit , ella més que jo, i el que vos escriu, celebrada en Gandia a final dels anys 90 o principis del 2000 , no ho recorde bé, es modificaren els estatuts i es va reconeixer el partit com a nacionalita. Per aquell entonces el pressident ja no era Lizondo sino Héctor Villalba.
Però després començà la guerra entre els inmovilistes Lizondistes i els que volíem evolucionar , i la debacle del partit després d'unes eleccions autonómiques en que desapareguerem de les Corts, dimití Villalba i assumí el mando Chiquillo, el penúltim traïdor al partit ( el últim de moment ha segut el actual pressident d'UV ) que es va vendre al PP .

A partir d' ahí un sector del partit encapselat per Carles Choví decidirem eixir-nos i entre ells la mentada regidora i jo, aquella per entonces regidora local per UV, d'este i es va fundar Opció Nacionalista Valenciana, actualment i després de coalligar-se amb Esquerra Nacionalista Valenciana, part de la coalició denominada UnitsxValència . De fet la regidora cambiá la denominació del grup al que perteneixía en l'ajuntament de UV a ONV i va participar actívament tant en la fundació com en el posterior desenvolupament del partit, el qual era i es neta i clarament un partit nacionalista el qual aceptà la normativa de la AVL com a única vigent, i en quant a signes d'idenditat es remitix als que marca l'Estatut , i que reclama el concert econòmic com a forma de financiació .

No se fins a quantdita regidora però jo vaig seguir perteneixent a eixe partit fins a que en pegà la venà i vaig entrar en UPyD . 

En estos moments soc sòls simpatizant de UnitsxValència i estic seguint de prop la constitució d'una alternativa promoguda per Choví, Miquel Ramon, Héctor Villalba i altres denominada Centre Democràtic Valencià que preten implantar una força d'estricta obediència valenciana però sense centrar-se tant en el nacionalisme actiu , amb l'objectiu de que hi hasga una alternativa "centrista" , progressista, de caire socialdemòcrata i alternativa als de sempre en l'àmbit de la nació valenciana, com denomina este partit a la nostra Comunitat .

Així que no vos extranye tant l'evolució de la dita regidora cap a un nacionalisme més marcat i que jo em definisca aixi o aixà .

Una data com a curiositat : Quant cantem l'himne regional, per a nosaltres nacional, sabeu com el començem " Junts baix els plecs de la nostra senyera, tots a una veu ..." i continuem " Pas a la nació que avança en marxa triomfal " i l'acabem cridant "Glòria a la patria ... valenciana " .

Així que a partir d'ací, Enrique Estruch i Ferrando com a tal i mai com administrador, com a este neutralitat, de Quadern, quede definit .

Signat, Enrique Estruch i Ferrando, ciutadà .

33 comentarios:

  1. Em podries dir què has llegit tu del nacionalisme de Fuster a fi de mantenir una posició contrària? I si, tant com pregones que per a qüestions identitàries -com la denominació del territori- et remets a l'Estatut, de segur que hauràs llegit en el seu Preàmbul el nom de "País Valencià". De segur que l'hauràs llegit... com has llegit els trets definitoris del nacionalisme fusterià.

    ResponderEliminar
  2. Enrique Estruch i Ferrando13 de junio de 2013, 10:49

    Probàblement més que tú, com a mínim el seu llibre clau "nosaltres els valencians " , a més de nombrosos articles, he vist entrevistes...etc.
    Però no vaig a entrar en a vore qui la té més llarga .

    I ara el torne la pregunta : Que has llegit tú dels nacionalistes no fusterians per a mantindre una postura contrària a ells ? També voràs llegit en el mateix preàmbul el que diu sobre que l'únic nom legal es el de Comunitat Valenciana, ahí tens a més de fa uns díes la sentència del TSJ sobre els estatuts de la Universitat de Castellò, la coneixes ? Per si no, t'ho compte : Diu que no es pot utilitzar el nom de País Valencià com a definició legal de la Comunitat .

    I es que alguns no enteneu que no tot el nacionalisme valencià comença i acaba en Fuster , es cregueu únics i amb l' única i exclusiva raò verdadera , però les urnes son tossudes i no sou ni de lluny majoritaris .

    Per desgràcia, els altres nacionalistes, ni estàn pressents en les Corts, coses del valencians que seguim ofrenant glòries a Espanya mentres ésta ens maltracta, crec que ahí de segur estarem d'acord , com ho estarem amb la necessitat d'un concert econòmic com a sistema de financiació : Veus?,en algunes cosses no estem gens lluny, per algo s'escomença .

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Si en quatre ratlles mal comptades ja evidencies problemes de comprensió (on he explicitat jo que mantinc una postura contrària als nacionalistes no fusterians? On he expressat jo tenir qualsevol postura, siga a favor, siga en contra?), no vull pensar què et passarà amb 'Nosaltres, els valencians' o amb els "nombrosos" (quins?) articles que (dius que) has llegit. Però tu tranquil, sempre avant, sempre amunt. Mentre roda el carro, fa soroll.

      Eliminar
    2. En el mateix lloc on dic jo que siga contrari al nacionalime fusteria , crec que en comprensio anem a la par .

      Eliminar
    3. No, jo no he dit res en:

      Dins d' Unió Valenciana sempre ha existit un sector, majoritariament jove, nacionalista diguem-li no fusterià, que desde dins lluitarem per que este sentiment prevalisquera sobre el "regionalisme" oficial del partit.

      On ("sentiment") deixes veure també la dosi de raciocini que hi aplicàreu (o hi aplicareu, perquè com escrius "lluitarem).

      Eliminar
    4. Torne a preguntar on esta el sentiment antifusteria en les meues expressions .

      Eliminar
    5. Problemes d'autocomprensió. El que qualsevol pot veure en aquesta bitàcola, en la teua trajectòria: que ni tu mateix t'aclareixes.

      Eliminar
    6. Altra típica desqualificacio en vers de debatre . Gracies mestre per iluminarme .

      Eliminar
    7. Que siga no-fusterià no vol dir que siga antifusterià.
      Al País tenim molts no-catalans que no son anticatalans.

      El qui no debat matisos ni variants sobre una idea i només es preocupa de posar etiquetes als demés, es normal que s'autodenomine Figura.

      Figurí millor dit!

      Eliminar
    8. Menos mal que poc tots anem donantmos comter de qui vol raonar i qui vol destruir.

      Mostren el seu 'taranna" rapidament, el que no demostren es el "seny"

      Eliminar
  3. Enrique Estruch i Ferrando13 de junio de 2013, 10:53

    P.D. A més, la definició nacionalisme fusterià i no fusterià no es invent meu ni es ni el dic ni molt menys en forma despectiva, es una forma d'entendres que el pots trobar per exemple en el magnífic documental sobre el tema publicat per La Cotorra fa uns dies : L'has vist ? Si no, t'el recomane, deprendràs i de debò .

    ResponderEliminar
  4. Figura Mundial no vulgues posar-nos la bena13 de junio de 2013, 12:27

    Estruch i Ferrando: tota una garantia de trellat quan a algú les sigles polítics li entren en vena.

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Tipica resposta quant algu vos porta la contraria, desqualificar en vers de debatre . Aixo sí, sempre des del anonimat covard .

      Eliminar
    2. Eu, que no llegim el que escrivim?:

      "No se fins a quantdita regidora però jo vaig seguir perteneixent a eixe partit fins a que en pegà la venà i vaig entrar en UPyD."

      Eliminar
    3. La perra grossa per a tù , no vaig a perdre més temps en qui no es capaç de donar la cara i aprofita el covard anonimat per a atacar a la persona quant les idees d'esta no li son del agrado .

      Eliminar
    4. Atacar la persona? D'això en diuen els metges mània persecutòria, i les manies, com se sap, no les curen els metges.

      Eliminar
    5. Enrique lo dit, ni cas, hi ha que ignorarlos. Que escriguen eixes barbaritats al seu blog.
      El problema es que com alli no puliquen cap comemtari que no siga del d'ells no tenen a qui atacar.

      Eliminar
  5. Enrique no pergues ni un minut, mai raonen, sols descalifiquen i ataquen. Nomes hi ha una raó, la d'ells, i si no compateixes la seva ja eres l'enemic.

    Que no ho veus a diari en les respostes en estei altres blogs.

    Nomes es val la descalificació i el "i tu mes..."

    Toda forma de desprecio, si interviene en política, prepara o instaura al fascismo.
    Albert Camus

    ResponderEliminar
  6. Com la majoria son mestres, estan acostumats a donar lliçons. Com ara a han acabat el curs volen donar lliçons tambe açi a mena d'Escola d'Estiu.

    Estan acostumats a que els alumnes no es rebateixen mai els seus comentaris, per aixo s'alteren a poc a poc i entren rapid en descalificacions, insults, etc

    O dus gorra de marineret i/o bolset penjat creuaet o eres l'enemic.

    Ni cas, el millor es ignorarlos

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Vosaltres sou retorets i aneu de moral cristiana, si no feu cas anireu a l'infern HEREJES!!! Sou com una mena de INQUISICIÓ, però clar cremar a la gent és un poc lleig, podríeu anar a presó, al cel ja està clar que no anireu però penseu que si. Vos agrada torejar els
      Problemes i oleeeeeeee deute del parking i oleeeeeeeee piscina coberta i oleeeeeeeeee factures a proveïdors. Després d'aquesta correguda, sense lios de faldes..., aneu a confessar-vos amb Pepe que també és del PP i vos posa de penitència fer més maldats. Sou uns fanàtics de la manipulació i el totalisme, tant és així que ni als propis regidors els conteu tota la veritat.
      El millor es tindre-vos pena dels cors tan corcats, d'insults i fervor pel poder.

      Eliminar
    2. I tu parles de fanatisme, manipulació i totalisme?

      No tens vergonya. Quan el primer que vareu fer al entrar al govern va ser crear les juntes de govern per evitar que els temes pasaren per el Ple i fer el que vos donara la gana? Quan aixo mai s'havia fet en totes les llegislatures de la democracia. Vegonya vos havia de donar vergonya.

      El antic règim no es res al costat vostre.

      Ojalà que la oposició a la primera de canvi anule les juntes de govern i tingau que consensuar tot sinvergúenses, ja esta bé de anar amagant les coses, de crear oposición a Cap de Policia a mida del candidat, de voler contaminar l'informació fent autobombo en els diners de tots.
      Nunca mais¡¡¡¡¡¡

      Eliminar
    3. Xe Xe toreroooooo, ves i prente una tila que t'agafarà algo!! Ara et queixes de les juntes de govern?? 16 manipulant i sense deixar parlar a ningú, anulant les opinions dels demés. Quien siembra viento... L'antic règim és el pitjor de tots i tu, defensor dels règims, que no t'agrada la democràcia patiràs, per que a partir d'ara democràcia hi haurà molta. Autobombo? El que passa es que no t'agrada que et tiren les veritats a la cara.

      Eliminar
  7. "Tota política que no fem nosaltres, serà feta contra nosaltres"
    Joan Fuster

    ResponderEliminar
  8. Un fanático es alguien que no puede cambiar de opinión y no quiere cambiar de tema.

    Winston Churchill

    ResponderEliminar
  9. Una buena conversación debe agotar el tema, no a los interlocutores.

    Winston Churchill

    ResponderEliminar
  10. Hola Enrique,

    Últimament haviat realitzat algun comentari crític amb tú per la teua posició de defensa de CC obviant el fet que aquesta no és gens millor que JJ i la cohort de endollats fanàtics que l'envolten.

    Ara et donaré un consell, eres una persona amb valors ètics i morals i per això necessites justificar-te. Has errat definin-te honestament. Ara ells ho utilitzaran tot en la teua contra si els convé.

    Jo no conec molt a la gent del PP, però conec a l'entorn de Jordi, Bononat i CC i són una gent completament amoral i carent d'escrúpols que utilitzarà qualsevol dada que els dones per a menystenir-te i insultar-te. Et posaré un exemple: a mi una vegada un d'ells va començar insultant-me per pepero i, al final, ho feia per radical d'esquerres i ni soc una cosa ni l'altra. Així són ells.

    ResponderEliminar
  11. Bueno. Molt interessant. Però després de les etiquetes, després d'aquest debat filosòfic m'agradaria saber unes quantes coses, si pot ser, d'aquest projecte:

    1) Quin tipus de financió teniu pensat per al País Valemcià-Comunitat Valenciana-Regne de València? Quins són els eixos del teu discurr econòmic?

    2) Prpopostes generals per incentivar l'activitat econòmica i per extensió l'ocupament?
    3) Reducció de l'administració sí o no?
    4) Com reduim un dels dèficits públics més alts de tota la zona mediterrània amb quasi un 120% d'endeutament sobre el PIB.

    Perdoneu. Però les velles batalletes ja m'avorrixen. Ralla blava amunt o avall el que vull saber és quin projecte de país hi ha més enllà de la "cultureta".

    Gràcies.

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Al primer i segon, concert economic tipus basc i que demanen els catalans i amb els fons que rebrem de mes podrem incentivar a la xicoteta empressa com a teixit creador de feina, l'exportacio que tant be li ha anat sempre a esta comunitat i un turisme de qualiat doncs no podrem competir en baix costamb el nord d'África i paisos del Est . Al mateix temps podrem anant reduint el déficit amb la devolucio de prestecs amb estos ingresos i els produits per l'augment de l'economia .
      En quant a l'administracio dessaparicio de les diputacions i potenciacio de les comarques com administracio mes propera al ciutada i que pot coordinar servicis comuns entre poblacions veines i amb aixo reduir costes .

      Eliminar
  12. Ah! m'oblidava. Com deia el meu avi: "Les persones es valores per el que fan. No per el que han fet i per el que faran". No m'interessa el senyor Estruch d'on ve. M'interessa el que pensa hui. Tots tenim un passat i el dret a evolucionar conforme ho fa la nostra societat.

    ResponderEliminar
  13. Uns evolucionen conforme ho fa la societat, altres conforme evoluciona la seua economia.

    ResponderEliminar
  14. Efectivament. I hi ha alguns que simplement no evolucionen.

    ResponderEliminar
  15. Qui estiga be (i no em referisc a la butxaca, sinó amb si mateix) que no es meneje.

    ResponderEliminar