viernes, 14 de junio de 2013

Editorial : A VOLTES AMB ELS D'ENMIG

Estos días he recibido diversos comentarios despectivos sobre lo que yo denomino "els d'enmig" , y en concreto sobre la indefinicón sobre temas municipales . 

Pués bién voy a tratar por la presente dar un poco más de luz sobre la idea.

Para empezar, dejar claro que somos aquellos que por no pertenecer ni estar identificados al 100% con ninguna de las opciones políticas representadas actualmente en el consistorio, partimos de un plús de objetividad y neutralidad al opinar que no pueden nunca tener aquellos que pertenecen a una organización política local y que por lo tanto se supone comulgan con sus representantes de ésta en el ayuntamiento . Ese grupo de gente somos la gran mayoría de los 18.000 habitantes que pueblan nuestra ciudad , yo calculo que más del 80% con toda seguridad, y probablemente más .
Por ello pensamos que ni unos son tan buenos ni otros son tan malos : 

El PP no lo hizo todo mal en sus 4 legislaturas , podemos decir que hizo más de buenas que de malas y prueba objetiva de ello son las tres mayorías absolutas conseguidas, la segunda por goleada, y el ser el partido más votado en las últimas . Así le tenemos que reconocer entre sus haberes y entre otros, la renovación de toda la red de saneamiento público, el reasfaltado y renovación de aceras de la mayor parte de las calles de la población o la renovación completa de la imagen de la playa . En sus debes y también entre otros, la caótica situación económica dejada o las obras faraónicas del párking o piscina cubierta .

Por otra parte también apreciamos en el gobierno actual en su haber y entre otros , la reconducción de la situación económica o la activa política en materia turística ( curiósamente en manos socialistas ) y en su debe y también entre otros, la bajada de calidad en la limpieza viaria, la política cultural y festiva monocolor o las veleidades de autobombo como la cabalgata de reyes .

Pero estos son sólo unos pocos de lo que podemos considerar objetívamente hechos reales de ambos gobiernos, seguro que añadiríais muchos más, os animo a ello en los comentarios .

¿ Y de la moción de censura, de ésta qué decimos ? Pués ahí discrepancia de opiniones, pero si creo tenemos todos en común una idea : Que esto en todo caso no es nada bueno para Tavernes por lo que pedimos sentido común a todos y que se solucione el tema cuanto antes , que gobiernen unos u otros, ahí cada uno lo que piense sea mejor, pero que gobierne quién gobierne lo haga con una estabilidad (ello no implica necesáriamente mayorías absolutas sino ganas de llegar a acuerdos positivos para la ciudad , empezando por unos presupuestos reales ) lo que no se conseguirá mientras el tema esté en los tribunales y con ello las relaciones personales entre los 17 concejales tocadas, y por desgrácia y visto lo visto va para rato .

Así que espero haber dado un poco más de luz , si no otro día más y mejor .

Estos dies he rebut diversos comentaris despectius sobre el que jo denomine "esl d'enmig" , i en concret sobre la indefinicón sobre temes municipals .

Doncs bé, tractaré per la present donar un poc més de llum sobre la idea. 


Per a començar, deixar clar que som aquells que per no pertànyer ni estar identificats al 100% amb cap de les opcions polítiques representades actualment en el consistori, partim d'un plus d'objectivitat i neutralitat a l'opinar que no poden mai tindre aquells que pertanyen a una organització política local i que per tant se suposa combreguen amb els seus representants d'esta en l'ajuntament . Eixe grup de gent som la gran majoria dels 18.000 habitants que poblen la nostra ciutat , jo calcule que més del 80% amb tota seguretat, i probablement més . 


Per això pensem que ni uns són tan bons ni altres són tan roïns : 


El PP no ho va fer tot mal en les seues 4 legislatures , podem dir que en va fer més de bones que de males i prova objectiva d'això són les tres majories absolutes aconseguides, la segona per golejada, i el ser el partit més votat en les últimes . Així li hem de reconéixer entre els seus havers i entre altres, la renovació de tota la xarxa de sanejament públic, el reasfaltat i renovació de voreres de la major part dels carrers de la població o la renovació completa de la imatge de la platja . En els seus deus i també entre altres, la caòtica situació econòmica deixada o les obres faraòniques del pàrquing o piscina coberta . 


D'altra banda també apreciem en el govern actual a favor seu i entre altres , la reconducció de la situació econòmica o l'activa política en matèria turística (curiósamente en mans socialistes) i en el seu deu i també entre altres, la baixada de qualitat en la neteja viària, la política cultural i festiva monocolor o les vel·leïtats d'autobombo com la cavalcada de reis .


Però estos són només uns pocs del que podem considerar objetívamente fets reals d'ambdós governs, segur que afegiríeu molts més, vos anime a això en els comentaris . 


I de la moció de censura, d'esta què diem ? Doncs ací discrepància d'opinions, però si crec tenim tots en comuns una idea : Que açò en tot cas no és gens bo per a Tavernes pel que demanem sentit comú a tots i que se solucione el tema com més prompte millor , que governen uns o altres, ací cada un el que pense siga millor, però que governe qui governe ho faça amb una estabilitat (això no implica necesáriamente majories absolutes sinó ganes d'arribar a acords positius per a la ciutat , començant per uns pressupostos reals) el que no s'aconseguirà mentres el tema estiga en els tribunals i amb això les relacions personals entre els 17 regidores tocades, i per desgràcia i vist allò que s'ha vist va per a estona . 


Així que espere haver donat un poc més de llum , si no un altre dia més i millor .

9 comentarios:

  1. El PP ha tenido 3 mayorias absolutas consecutivas y no 2 como dices.
    Es el único partido que ha tenido mayoria absoluta en toda la historia democrática de Tavernes.
    Es el partido con mas votos de Tavernes
    Son datos, no opiniones

    ResponderEliminar
  2. El PP no es que ho ha fet quasi tot be, només com dius han aportat obres i mes obres, pero en època de bonança va tindré èxit igual que el van tindre polítics pèssims com Zaplana o Aznar. Al meu poble diuen que amb diners, torrons. I el PP va fer torrons amb diners que no tenia, a pesar de que España iba bien, amb préstecs dels bancs i cànons d'aigua que haurien de haver cobrat nostres fills.
    Per que penseu que la gent els va fer fora?

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Perdona, no es va fer fora la gent, quede clar.

      Va ser la llista mes votada, com sempre.

      Els va fer fora un pacte pre-electoral que tenía com a unic objectiu llevarli el poder.

      Eliminar
    2. I el PP (i tots) no han fet mai pactes? No sabem al que juguem? Per que no ens queixem abans d'eleccions i no despres conforme ens pegue l'aire?
      L'objectiu dels partits i els pactes son els que son, d'aixo no es pot queixar cap partit.

      Eliminar
  3. Per a lo que ha servit al poble... Altres pobles amb menys majories absolutes han tingut "el oro, el moro y el capitan moro" de totes les Administracions.

    I eres tu qui ho dius. Només parles de la renovació de la xarxa de clavegueram, i no de tota, i damunt cobrant tot l'avançat del canon fins el 2026. I quant a les voreres i en la major part del poble.... va home, no t'ho creus ni tu: les del centre només, que estaven bé i no calia perque "estaven cansants de vore sempre les voreres iguals que va posar un comunista (referinte a Eduardo Bononad que les va canviar)" frase dita en una comissió.
    En 12 anys s'han deixat per fer totes les que realment ho necessitavern: Els Sequers; totes les del voltant de la zona de Sant Miquel i Cantalot (oest del poble) i les de la zona compresa entre el Prado i el final del poble, a l'est, sense parlar de voreres que mai han tingut un minim manteniment a la part alta. Només el revollet, allí on vivien ells.
    Enrique, agarra el cotxe pega una miradeta en eixos llocs i canvia d'opinió.

    I si en 12 anys de majoria absoluta, amb época de riquesa economica, quant ells cobraren totes les plusvalues de Marenys 2A i 10 milions entre Pla E i Pla Camps, i amb tot això de diners que els entraven a cabassos amb pujades durant 2 anys de l'IBI un 20%, Si tot això es lo que feren... Apaga y vamonos.

    ResponderEliminar
  4. Enrique:
    Podries canviar el nom d'aquest blog. Jo li diria el blog del "i tu mas" ningú aporta res, els comentaris son "mas de lo mismo", parles del que parles sempre acaben parlant els extremistes d'una i altra banda.
    Tu estaràs enmig però els comentaristes estàn en els extrems.
    Ho senc molt però acabaré per no tornar més a este blog.

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Enrique Estruch i Ferrando, un d'enmig14 de junio de 2013, 12:30

      Tin un poc de paciència, es normal en estos moments de tanta controversia . Però els del mig començem, huí mateix ho estem fent ja i no sòls en este article, a parlar i sobre tot a actuar i anem a eixir més i més , no tingues cap dubte, i farem callar als extrem perquè com a persones neutrals entre uns i altres anem a dir veritats com a cases siguen a favor o en contra de a'dòs, tin-ho per segur.

      Eliminar
  5. Jo no torne, sóc l'anonim de les 10:19.
    He dit alguna mentira? On esta el problema?

    ResponderEliminar