martes, 25 de junio de 2013

Editorial : FANTASMES SENSE LLENÇOL

El otro día comentábamos un amigo y yo, que también durante su trayectoria profesional ha tratado con la administración pública local, sobre unos personajes singulares con los que tropiezas por desgracia y en varios ámbitos .

Para definirlos decir que son unas personas normalmente muy simples como tales , independiéntemente de sus estudios, que cuando les das un cargo, por mínimo que sea, se creen
" el rey del mambo " .

Así nos los encontrábamos en la antigua mili , los conocidos " sargentos chusqueros " o cualquiera de los cabos no profesionales que se creían capitanes generales , nos los podemos encontrar en cualquier rango de la administración , normalmente al frente de una ventanilla de segunda pero imprescindible por lo que les da un poder que en ningún sitio tendrían, e incluso, y esto es de lo que hablábamos en concreto , al frente de una concejalía a la que han llegado normalmente no por méritos propios  si no por otros menos menos plausibles .

Pués bién, lo curioso es que estos personajillos te los encuentras, yo me los he encontrado en estos más de 25 años profesionales , en gobiernos de cualquier color e ideología política : Sí, incluso en el actual gobierno local . Pero bueno, esa una de las consecuencias de las listas cerradas y de la " trepocracia " .      

Comentando el tema con tres posibles futuros gobernantes locales , actualmente y no sabemos hasta cuando, en la oposición, uno de ellos me dijo que si le ocurre les pegue un cachetazo : Pués bién, eso mismo es lo que os pido a vosotros, estimados lectores, si veis que al cargo de este blog se me sumen los humos y me creo ser lo que no soy , y si llegado el caso de en un futuro ocupar un cargo con mando en plaza me veis actuar convertirme en " el rey del mambo " . Gracias de antemano .

L'altre dia comentàvem un amic i jo, que també durant la seua trajectòria professional hi ha tractat amb l'administració pública local, sobre uns personatges singulars amb què entropesses per desgràcia i en diversos àmbits . 

Per a definir-los dir que són unes persones normalment molt simples com a tals , independiéntemente dels seus estudis, que quan els dónes un càrrec, per mínim que siga, es creuen " el rei del mambo " . 


Així ens els trobàvem en l'antiga mili , els coneguts " sergents del cigró " o qualsevol dels caps no professionals que es creien capitans generals , ens els podem trobar en qualsevol rang de l'administració , normalment al capdavant d'una finestreta de segona però imprescindible pel que els dóna un poder que en cap lloc tindrien, i inclús, i açò és del que parlàvem en concret , al capdavant d'una regidoria a què han arribat normalment no per mèrits propis si no per altres menys plausibles . 


Perquè bé, el curiós és que estes personetes te'ls trobes, jo me'ls he trobat en estos més de 25 anys professionals , en governs de qualsevol color i ideologia política : Sí, inclús en l'actual govern local . Però bo, eixa una de les conseqüències de les llistes tancades i de la 
"trepocracia" . 

Comentant el tema amb tres possibles futurs governants locals , actualment i no sabem fins quan, en l'oposició, un d'ells em va dir que si li ocorre els apegue un calbotàs  : Perquè bé, això mateix és el que vos demane a vosaltres, estimats lectors, si veieu que al càrrec d'este blog se'm sumixen els fums i em crec ser el que no sóc , i si arribat el cas de en un futur ocupar un càrrec amb comandament en plaça em veieu actuar convertir-me en " el rei del mambo " . Gràcies per endavant .


8 comentarios:

  1. És Ghost però no Patrick Swayze25 de junio de 2013, 10:30

    Home, rei del mambo no sé si et creus, però reiet, sí. Que si sóc amic de Carmen Canet, que si conec Manolo Vidal, que si em pose en la qüestió dels habitatges del Vergeret(sense tenir representació política a l'Ajuntament) i per això isc escaldat d'UPyD, que si em passege del bracet de Toni de Cantó (i després renegue d'ell), que si russos milionaris i camps de golf per a una Valldigna "sostenible", que si una declaració en el ple contra el començament del curs escolar el dia 1 de setembre (!)... Home, Estruch, un poc "reyezuelo" sí que penses que ets. Però tu tranquil, màquina avant: la política local necessita un altre mediocre de la teua experiència.

    ResponderEliminar
  2. " Qüestió de Vergeret, camps de golf, declaració sobre començament del curs ... tal volta siga la llavor del que porta un blog independent, no ? O vols que fem com altres, els teus de segur, i seguim a "piés juntillas " el que ens diguen els nostres estimats líders , sense replicar ni pesnar per nosaltres mateixos , com feu vosaltres ? .

    I que vols que faça si soc amic d'uns i altres, per algò serà, eixa es la ventaja dels independents, dels d'enmig, que no tenim enemics polítics en tot cas adversaris i en este moment en que no estic en política activa ni això . Però això no ho enteneu els fanàtics de ment obtusa que penseu que qui no es dels vostres es dels de enfront i estos son enemics .I si no te ho creus, pregunta a uns i altres , tú mateix ( a no, als altres no que son el enemic ).

    I en quant al teu insult, ja definix com eres : Un d'eixos fanàtics d'un o dels altres als que molestem i un muntò els d'enmig , pel que el recomane que no ens llisgues massa o et donarà un batistot perquè pensem seguir en esta línea de denúncia a qui siga, incluits els teus amiguets ( això sí, no sabem qui son, sempre l'anònim covard per a insultar i no tindre conseqüències , els realment mediocres sempre actueu així, no sigas cosa que vos repliquem en la vostra mediocritat i com ho sou i tant, no sapigau per on eixir i quedeu amb el cul a l'aire ) .

    Ale, tila i bicarbonato que teniu Quadern i Estruch per a rato ...

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. És Ghost però no Patrick Swayze25 de junio de 2013, 11:50

      Figura, si "mediocre" és un insult per a tu (busca en el diccionari, busca), què és "rei del mambo" o "fantasma"? Ah, i ja que estàs, podries dir-me quins són els "meus"?

      Eliminar
    2. Tu ho sabrás , jo no ho se amb certesa pero de segur que d'un dels bandos extrems eres i els teus eixos que no admitixen que altres no pensen com ell , per les formes que uses escribint te se veu el rabo : Per fora democrata de tota la vida pero en el fons ...

      Eliminar
    3. És Ghost però no Patrick Swayze25 de junio de 2013, 12:32

      Com d'habitud, no encertes ni una. Tots els polítics "amb dedicació", i els aspirants a heredar el tronet, siguen tronats, estiguen encara apegats a la trona, són de la mateixa estofa. Ja t'ha quedat clar, o necessites algun altre pardalet que t'ho xiuxiuege?

      Eliminar
    4. No fan falta mes pistes , amb lo que has parlat i com ja t.has definit prou . I ja que no n.encerte ni una perque ens seguixes? Tu i sols uns quants centenars mes a diari ...

      Eliminar
    5. És Ghost però no Patrick Swayze25 de junio de 2013, 13:49

      Que m'informe de tots els vostres destrellats i "desreflexions", polítics i aspirants a ser-ho, no significa que us accepte com a autoritats, com a guies. Ara, entenc que, curt de gambals, et puga costar de pair-ho.

      Eliminar
  3. Més valem mediocres honrats i prreocupats pels problemas reals del poble que com tú dius, els aspirants a heretar el tronet a costa del que siga, no?
    Més mediocre que açò últim, crec que no hi ha res, Patrick Swayze.

    ResponderEliminar