martes, 11 de junio de 2013

FEDERICO GINER

Per desgràcia ha arrivat el que es preveía per tot el que es veía anava a arrivar, i es que esta empressa ha entrat en fallida  i va a aplicar una messura per la que tots els treballadors queden despatxats i passaràn a cobrar del FOGASA .

Al pareixer i pel que hem llegit, fà un parò temporal d'activitat i si torna a obrir, esperem pel bé de molts i del poble en general que sí, ho pot fer contractant treballadors nous .

He parlat amb un treballador dels de tota la vida i per a això amb molt de contacte amb la familia Giner i em diu que pedidos en tenen i en ferm, però el problema es que estàn asfixiats económicament i no poden comprar la materia necessaria per a poder fer-los front, pel que tindràn que rebutjarlos . I que donat a com està la situació inmobiliaria, diuen que tampoc poden vendre rés del patrimoni inmobiliari que els done liquideç . 

Dir que espere açò siga una messura sòls per a pendre aire i retornar a l'activitat el més aviat possible , i que no siga per contra una messura de tancament definitiu .

15 comentarios:

  1. Esta si que és una mala noticia.
    Dramatic el poc treball que hi ha a Tavernes.

    ResponderEliminar
  2. Ara canviaran de nom d'empresa i de treballadorsl i continuaran treballant a meitat de jornal. Els que ara fan fora despres d'intentar enganyar-los i aguantant-los passant-los en raons durant dos anys, damunt consumint-los l'atur amb la permisivitat dels nous ERES de Rajoy, i ara tot l'acomiadament a càrrec del Fogasa, que tampoc te prou fons i a saber quant i com cobren.
    Un desastre, tot gràcies a la nova llei de "millora del treball" del PP. Eixa filosofia que tant agrada a Gekko, l'amic del Bloc, que encara li sobren lleis i deixaria els treballadors de la ma de Déu.
    Ja deixa de ser notícia els 83 treballadors mes a la llista de l'atur a Tavernes.

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. A la teva dispossició per a parlar de quines polítiques d'ocupació funcionen i quines no. Quan vullgues i on vullgues.
      Saluda a Karina de la meva part. I dis li que benvinguda al capitalisme.

      Eliminar
    2. Ara i aci mateix, si pots i vols.
      Funciona la reforma laboral de Rajoy?
      Li apretaries encara una rosqueta mes?
      Quina es la teua reforma alternativa?

      A K la saludes tu que els dos teniu amics o familiars a Compromís.

      Per mi podeu quedar-se els dos al capitalisme,, vostres perfils no poden tindre cabuda a les esquerres en defensa del poble obrer.

      Eliminar
    3. Si eres capaç de debatre amb mi d'idees i no caure en l'insult debatrem sinò pues tu mateixa. Anem allà.

      Jo sóc dels que pensen que per a que hi haja feina primer han de hi haure empreses i emprenedors que les creen. Sense empreses, sense empreses viables, sense bons empresaris no poden haver llocs de treball.
      Partint d'eixa premisa segurament baixaríem tres punts d'atur si els legisladors cumpliren allò que prometen. Fa dèu anys que veig a polítics de tots els colors omplirse la boca en que hi ha que donar suport als emprenedors i a la petita i mitjana empresa. Hui al poble hi ha més de 20 empreses (autònoms, cooperatives, empreses de menys de 10 treballadors) que encara no han cobrat les ajudes a l'autoocupació, a la creació d'una empresa o activitat econòmica i per supost a la consequent inversió econòmica. Les ajudes del 2010 encara estan per cobrar. Per tant molta llei, molt de BOPV, molt de paper imprés però la realitat és la que és. Concluint: l'administració no cumpleix amb el que promet (les culpes les repartiu vosaltres). Fa dèu anys que estic cansat de vore a polítics presentarnos l'ICO com la solució als problemes de financiació de les empreses. Fa uns dies hem conegut que l'ICO sols ha donat el 25% de la seva capacitat de donar crèdits entre altres coses perquè la banca no vol participar del seu 50% del risc en les operacions. El 90% de les peticions de crèdit són denegades i ojo són denegades a empreses amb cartera de pedidos i un balanç inmaculat. Conclusió: l'administració i els seus capos no diuen la veritat. S'han gastat 30000 milions d'euros en salvar a Bankia però són reticents a que 10000 milions apleguen a l'activitat productiva a través de l'ICO. Fa dèu anys que estic cansat de vore com els polítics s'omplin la boca de que hi ha que facilitar la tramitació i la burocràcia que suposa obrir una empresa. Res més lluny de la veritat. Jo tinc tres negocis en actiu en tres pobles diferents de la província de València i que realitzen la mateixa activitat i en les tres esmentades poblacions les administracions m'han demanat documentació totalment diferent, els tècnics m'han demanat una cosa en cada lloc i els plaços per obrir el negoci han sigut totalment diferents en cada municipi. Conclusió: tenim una administració al servei de l'administració i no al servei del ciutadà. a tot això hem d'afegir que quan uno monta un negoci a partir del primer dia ja li deu diners a l'administració que si no paga es posa la maquinària en funcionament per a deixarte en calçotets. Si l'administració no et paga a tu, no et dona el que per llei el toca no passa res. Deixa tu de pagar les assegurances socials i sabras lo que és pujar el Tourmalet. Amb aquest panorame és difícil que algú (amb diners o sense) monte una activitat productiva. Els que podrien invertir, veient el panorama, millor deixen els seus diners en SICAVS que tributen sols un 1%.

      Eliminar
    4. Altra cosa que volia dir és que l'ocupació no la creen els governs ni els polítics. La creen les persones. No ens equivoquem.

      Jo sóc un ferm defensor del sistema anglosaxó (sé que això és el que més et desagrada amic Kral però és el que pense) però amb matisos. Jo crec que hem de defensar un bon estar de benestar que no és el mateix que el benestar de l'Estat. És un sistema de protecció social al qual no em renunciar. Però amb matisos. Jo soc partidari de baixar el salari mínim interprofessional per a aturats de llarga duració i escasa formació incentivant les cotitzacions de la seguretat a les empreses sempre que estes acaben convertint en indefinits dits contractes. Que no es pot fer? Amb ganes sí. Preferixc 3 milions de gent treballant que no cobrant de l'atur. Les millores salarials vindran després. Conec a moltíssima gent que li vindria de perles una feina així.

      Per altra banda soc partidari del sistema anglosaxó perquè els traballadors recibixen part dels beneficis de l'empresa. Són partíceps d'ella i són els primers interessats en que vaja bé i guanye diners. I sóc partidari del sistema anglosaxó perquè la gent dimitix quan roba, la gent dimiteix quan falta a la veritat i allí l'administració i els serveis públics estan al servei de les persones i les empreses, i no al contrari. Segons l'OCDE al Regne Unit es tarden 48 hores en montar una empresa i damunt és un dels països on la classe mitja menys impostos pagua. I damunt la seva tasa d'atur (en temps de crisis) està per baix del 10% de mitja (igual que ací). Que no és un sistema perfecte ja t'ho dic jo. Però allí la gent treballa. ací ja veus com tenim el panorama.

      Demane disculpes per l'extensió.
      Demà més.

      Ho he fet en dos parts perquè no em cavia.

      Eliminar
  3. I el poc que hi ha el senyor Jordi Juan no l'apoia

    ResponderEliminar
  4. El senyorn jordi juan ja te prou faena arreglant el vostre merder a l'ajuntament per dedicar-se a fer politiques de treball sobre les quals no té cap competència. Si el PP que tè les competencies transferides no fa fa res en la generalitat i som 600.000 parats valencians, si vosaltres que teniu els diners i el poder no feu res ja em diras que pot fer l'alcalde.

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. xe pues jo recorde mols pero mols articles a la cotorra quan li demanava al pp local, recordem que al govern central era zapatero, que fera politiques de treball local.
      Ara no son responsabilitats del bloc???

      Eliminar
    2. Aiiii harri. No saps que no?. Aiii. Ahi les has dado.

      Eliminar
  5. Ahi no podeu dir-li res ni a Jordi, ni al Bloc ni al PSOE. Este cas es culpa directa de la política de treball de Rajoy. No dic que el Bloc ho faria millor si manera, pero per ara no es el cas i no s'els pot dir res.
    Lo greu del cas no es que facen fora tot el planter, amb molta gent amb prou edat per buscar noves feines i encara amb jubilació a deu any vista. Lo fort es que si tenen feina, com diu K.Marx canviaran de nom l'empresa i com ja estaven fent, continuaran llogant gent de la ETT a 700 €/mes.
    Per això, a cap lloc NUNCA MAIS PP. Poble inclòs. Ja ho he dit, com moltes altres vegades, per si algú ho dubtava.

    ResponderEliminar
  6. Gracies robinjut. Per fi el gobern municipal no te la culpa de tot el que passa al poble. Es un detall per la seua part

    ResponderEliminar
  7. Es muy triste esta noticia. Es muy triste que la empresa más antigua de la ciudad se vea abocada al cierre. Creo que todos compartiremos la opinión de que más que una empresa ha sido una casa ejemplar para todos sus empleados a lo largo de mas de 100 años, una gran familia que se desgarra.
    No quiero ni pensar si el Sr. Joaquín Giner fuera testigo de este desastre, además de un empresario modélico y ejemplar, fue una persona que conocia todas y cada una de las interioridades tanto de su empresa como de su plantilla. Las coyuntura actual es la que es, y me consta que los actuales Directivos de la empresa no han escatimado esfuerzos para evitar esta situación, pero al final ha llegado. Es cierto que se veía venir desde hacia ya un tiempo, pero no querían que llegara el momento.
    Esta empresa ha sido una institución en nuestra ciudad, siempre ha estado dispuesta a colaborar donde se le ha pedido, iglesia, colegios, etc
    Todos nos hemos sentao mas de una vez en una de sus sillas, bien en el colegio, en el instituto, o en la Facultad. Ha sido un simbolo de nuestra ciudad, consolidada en su sector, abierta a la expansion lanzando otras lineas de productos. En cualquier aeropuerto (menos el de Castellón) podemos cargar las maletas en uno de sus carritos.
    Es triste, muy triste, que los empleados de la misma queden en la situación en que están. Una gran parte de ellos son "gente de la casa", hijos de empeados, familiares de empleados, etc.
    Es triste, muy triste, que los propietarios hayan vendido la mayoria de su patrimonio para poder salvar la situación y ni con esas lo hayan conseguido.
    Es triste, muy triste, que los bancos a los que el Gobierno Central ha inyectado miles de millones de € los utilicen en prejubilar a sus empleados y en hacer inversiones y no en facilitar créditos en situaciones como esta, donde teniendo trabajo por delante no se pueda acometer ningun proyecto por falta de liquidez.
    Todos sabemos que hay otra emblemática empresa en una situación similar, Tabervall, o mucho cambian las cosas en poco tiempo o el final será el mismo.
    Y ahora, pensando unicamente a nivel local, ¿que tendría que pasar para enmendar todo esto? 2.000 personas paradas a fecha de hoy, las mayores fuentes de trabajo industrial de la ciudad cerradas o apunto de.... No queda practicamente ninguno de los almacenes de naranjas que recuerdo de mi juventud. La mayoria de campos de naranjas se han abandonado por diversos motivos.
    Es triste..... pero es real

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. El que diu vostè de que els directius han posat la major part del seu patrimoni per tirar endavant la empresa no ho tinc gens clar. Que han posat per davant els sous de molts mesos i finiquitos dels treballadors per a finançar-la si que es cert i demostrable. Que tots els directius volien seguir recapitalitzant la empresa també li puc assegurar que no.
      Només caldrà esperar a vore com queden els empresaris, si fan fallida, no es fan càrrec de res, els treballadors només cobraran una part d'acomiadament del FOGASA tard i mal, i la empresa potser continue amb els seus contractes, treballant al mateix lloc amb altre nom i a traves d'ETT's amb treballadors en precari.
      Temps al temps. El que no entendria es si les naus ja estan mig embargades, que podera reprendre la seua activitat allí mateix la empresa, encara que canvie de nom.
      Si tot açò es compleix ja només ens queda com a remei la barricada revolucionària contra este capitalisme salvatge.

      Eliminar
  8. No es mereixen. Jo sempre he tingut molt clar que les esquerres d'inici i per convenciment tracten de fer política social i no tant del pelotazo com la dreta. Pero això no lleva que si era ho continue seguent de crític. Moltes vegades els molesta (i al PP s'en riuran prou) de que només critique el govern no la oposició, per a mi no fa cap be al govern que se li consentisca tot o es passe per alt certes coses.
    El client sempre hauria de saber on estan els fulls de reclamació.
    Criticar des de blogs locals el PP a nivell nacional es perdre el temps, queda molt per les autonòmiques o estatals, simplement els demés partits als seus blogs juguen a la tàctica de desgast de l'enemic, filosofia que tampoc m'agrada.
    No, no tinc cap detall amb ningú, criticar el PP nacional quan la seua política laboral afecta tant a molts vallers es de sentit comú, segur que ho voran aixi molts votants de Manolo Vidal, no pense en criticar per afavorir altres partits, pense que no es pot defendre cap partit que impose eixe lleis, siga el PP o altre que se li ocurrisca (el PSOE de Zapatero ja va començar la reforma laboral).
    Altra cosa es que els polítics no hajen aplegat a comprendre que es la vertadera democràcia, escoltar,comprendre i solucionar els problemes reals que els expliquen els ciutadans i no els grans projectes i promeses que se li ocurreixen a un partit, moltes vegades despres de recollir els vots.
    No voldria que es comprovara la meua imparcialitat, perquè això suposaria que avançara la moció i l'objectiu de les critiques passara a ser el PP. I no canviaria res, apart d'haver de canviar els comentaris del Ventilador a Cotorra.
    De totes maneres, de res.

    ResponderEliminar