lunes, 12 de agosto de 2013

EDITORIAL : Va de Alcaldes

Divendres passat parlabem d'Alcaldes i de qui sería el preferit en estos moments .

Doncs bé, jo sòls vull afegir que espere que el proper Alcalde després de les eleccions municipals de 2015 siga realment el que este poble necesita, i que es un Alcalde de tots , o al menys d'una majoría notable, cosa que en estos moments ni es Jordi ni crec ho sería ja Manolo , vist el vist i llegit el llegit.

Perquè desde l'epòca de Eugenio que no tenim un Alcade que conte sense dubte amb l'apoio d'una gran majoría del veïnat com va contar este , siquiera Vidal perquè pense que algo d'hereu va tindre que vore en la seua següent majoría absoluta, i després no l'ha tinguda com s'ha vist .

Però difícil ho veig, perquè les postures s'han radicalitzat i pense que tindrem Alcaldes amb apoios externs com Jordi ara per a temps, no veig a ningú capaç d'obtindre en estos monents una majoría ja no absoluta, que esta s'aconseguix amb poc més del 40% dels vots però açò no repressenta a una majoría social si no a una electoral , si no na majoría social notable .

Pel tant ens esperen anys de pactes , acords, consens , i per a això fà falta una persona d'eixe caire, que poguera arreplegar voluntats distintes de cara a un fí comú, que es el bé del nostre poble , i els candidats actuals i després de tot el que ha passat no donen el perfil , mai van a poder ser l'Alcalde "d'uns i d'altres" , s'ha crispat i radicalitzat tot en demasía .       
Però, hi ha algú més dels actuals que si ho poguera ser ? Pense que sí, i vosaltres ? 

5 comentarios:

  1. Como quedo ayer el festival sete sois? estaba lleno? cual es el aforo?

    ResponderEliminar
  2. Clar que si que n´hian persones a Tavernes que puguen ser eixe alcalde "ideal". Esta lleig, perque no se si li farà gràcia o no, pero vaig a dir una persona que seria molt bona: Encarna Sansaloni. Una persona bona per tots els costats, formada, honrada, correcta en tots els sentits i que seria el que toca ser: UN BON ALCALDE.
    Crec que al poble encara hi hauria algú mes d´estes característiques, este tipus de persones son les ideals per a eixe càrrec.
    El problema es que vullgen acceptar entrar en el joc de lluitar en politicuxos en molta menys talla, en tots els sentis, que ella. Encarna o altres persones com ella no es mereixen estar tractant en personatges com Jordi, tots els que el direigixen, Perfecto, Evarist ...
    El problema es que estos del Bloc han crispat la politica local de tal manera que les persones que podrien salvar-nos del desastre que han creiat li han pres asco a la politica. Jordi i els seus passaran a la història de Tavernes per haver trencat les bones formes i la tranquilitat politica i social al ajuntament.

    ResponderEliminar
  3. Creo que no están todos los que son.

    Despres de tans añis i a fi de que la veritat arrive al poble i sempre pensant en que la denuncia poc ser un medi per a fer posible que es politiç de aquest poble i altres deisen de ser tant ipocrites i pensen mes en el seus veins.
    Despres de una llarga conversa am algunes de les forces poliques de aquest poble, am dona la sesacio de que tot i toch están esperant a que els de mes aufacen mal i claro pot ser que aquesta situacio de locura faisa que moltes persones voten les eleccions municipals en megatui per alguna de les gestións que se están fent.
    Gastigant de aquesta menera a aquells politiç que de forma continuada an fet posible que estigam am aquesta situacio de paro colectiu.
    Va de bo i aquesta colla de politiç que tenim fense bon sopar, bons dinars, i el reste del poble a demar a Creu Roja, ó Caritas.
    Posiblem si el poble es desperta i fa us del poder de sancio, vorem com de alguna manera algu de aquestos toquen lo que es el tindre que anar a fichar al PARO.
    BBS… es pa tremolar.

    ResponderEliminar
  4. Un altra persona que seria molt bona per a ser alcalde es Inma Tudela. Ja sé que apareixerà algú dient que es del PP. No estem tractant si es d´este o d´aquell partit parlem de si es el alcalde idoni. Podem afegir el mateix que es diu en l´anterior comentari " Una persona bona per tots els costats, formada, honrada, correcta en tots els sentits i que seria el que toca ser: UN BON ALCALDE."
    Continuant el raonament de l´anterior comentari es veritat que persones com Encarna o Inma o altres com elles no es fàcil acoplar-les en mig de tot el mal ambient i crispació existent en l´actualitat a Tavernes. Persones com elles son les que podrien acabar en la situació tan roïna que vivim a Tavernes a nivell polític.

    ResponderEliminar
  5. El principal problema no és tant la qualificació ni validesa de la persona sino l'envoltori que li posaran.
    M'explique:
    En el joc actual de la política és molt dificil fer algo ni a nivell local sense padrins ni sense un partit "convencional" al darrere. Si estàs en un d'ells, tens l'avantatge de major repercusió, ajuda econòmica, empresarial, major difussió i una clientela (inclosa la cort) d'entrada.
    Per contra tens unes obligacions amb el partit, no es precís que sempre casen aquestes amb la ideologia presuposada, però els objectius estan clars a la secta i també ho sabem a fora, encara que ens diguen altres cançonetes.
    Així, hui per hui, i mentres la democràcia no aplega al cor dels partits polítics, la única solució ideal seria una llista totalment independent, inclòs amb gent de diferent ideologia, però sense haver estat malvada per la política. I això tan difícil en latres àmbits, sí es possible a nivell local, hi han exemples que han demostrat funcionar, el problema és que molts suposats d'esquerres pensen que el que eixia a "Salvados" només anava per a les dretes, quan la corrupció i l'interés personal no té nom. Jo si veig que hi ha gent vàlida al poble. a lo millor moltes ni ho pensarien que podrien fer molt pel poble, i no caldria que tingueren moltes carreres ni moltes aptituds.
    El principal trobe hauria de ser que no tingueren partit.
    Però encara estem en la de sempre: qui posa el cascavell al gat.
    Com diu Enrique, no es precís que qui ho inicie siga el cap visible, ni es presente a llistes, sols caldria fer un bon equip i després donar el protagonisme als més convenients (i no dic els més preparats, a tots els llocs n'hi han de molt preparats però també molts inutils, maltreballadors o "espavilats").

    ResponderEliminar