lunes, 5 de agosto de 2013

Editorial : DE GABINETS I DEMÉS

Quant li retragueren a un dissident cubà que amb la revolució castrista es nivells d'alfabetització dels cubans havía passat de nivels ínfims fins a la quasi total alfabetizatció , este va contestar que per a qué servia saber llegir si no podíes llegir lliurement el que vullgueres sino el que vullguen que llisgues .

Per altre costat es diu que a més informació més llibertat , i jo afisc que qualsevol persona amb dos dits de seny té la suficent capacitat per a ser crític amb el que llig .

I vinc a traure el tema per la noticia que va sorgir Divendres arrèl de la nota de premsa emessa pel PP en la que anunciava , a més de rebaixa de sous als governants , la amortizació, es a dir , la desaparició del càrrec de jefe de gabinet de premsa . 

Per un costat tenim que des de que este exisistix als ciutadans ens ha arrivat un quantitat d'informació de tot tipus com mai havíem tingut , bé vía els blogs acreditats com éste , La Veu o La Cotorra , bé vía la web municipal , bé via el B.I.M. Al mateix temps dita web ha sigut millorada d'una forma sustancial , es la millor que ha tingut i amb diferència este poble mai .

Per altre costat s'acussa al Gabinet de parcialitat , de ser sòls un mer mitjà d'autobombo del govern , el qual per altre costat es algo normal i habitual en qualsevol mitjà de comunicació que depen d'un govern , siga local , autonòmic , nacional ... : Sí fins unes televisions com les públiques nacionals o autonòmiques, amb uns consells de control en els que participen tots els partits amb representació política son clárament parcials , no es pot esperar que una persona de designació personal del Alcalde i simpatizant d'un dels partits en el govern local no tire "pa ca cassa" , o no ? . 
També es cert que arriva des d'este una serie d'informacions totalment neutrals , com dades , horaris , etc. d'actes culturals i demés .

Així que , en la balança entre una cosa i l'altra , cap a on s'inclina el fidel ? Vostés mateix .  

15 comentarios:

  1. La faena de comunicació de l'ajuntament sempre l'ha fet el secretari/a de l'alcalde i es el que ha de fer-se ara.
    En la situació actual l'alcalde no pot gastar prop de 25.000€ en unes funcions que perfectament les pot portar el seu secretari com sempre s'ha fet.
    Si és un problema de persones que l'alcalde lleve a la persona que fa de secretari seu i pose a la persona que porta la comunicació.
    Ja voràs Enrique com el bipartit continua fent notes de premsa i autobomobo encara que no estiga el gabinet de premsa.
    Per a ells la seua publicitat i l'autobomobo és el més important. Ells no volen informar, sols volen posarse medalles. O és que encara no t'has donat conter Enrique?

    ResponderEliminar
  2. Mes que cap de prensa pareix que Bufante es cap de propaganda del Bloc,per lo tant que li pague el Sr Perfecto o el Sr Juan.
    Com poden dir que el ajuntament esta arruinat i contratar a un senyor per fer autobombo?
    Hi han diners para lo que ells volen !!!

    ResponderEliminar
  3. Tots tenim molt clar cap a on s´inclina la balança. També tenim clar qui facilita moltes de les fotos de la cotorra. També tenim clar qui fa aplegar certes noticies a la cotorra mol ràpid, no es ciencia innata. També tenim clar tot el relacionat en l´autobombo. També tenim clar la millora de la web municipal, però no t´oblides el paper que han jugat els treballadors de l´ajuntament per a millorar-la, es especial els informàtics, poc a jugat, en eixa millora, el cap del gabinet de premsa. Tots ho tenim molt clar. I moltes altres coses també.

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Con sempre els funcionaris fan la faena i els polítics s'emporten la medalla. I per a agraïr-los la feina que fan els ataquen, igual que han fet amb el secretari.

      Eliminar
  4. Sr. Administrador:

    Abusant de la seua amabilitat li preguem que ens publique el següent aclariment:
    La Cotorra de la Vall vol manifestar públicament a tots els lectors i lectores de Quaderns de Reflexió i als d'altres blogs que puguen llegir aquesta nota que el Gabinet de Premsa mai no ens ha facilitat mai cap fotografia ni cap notícia exclusivament.
    Són completament falses i sense cap fonament notícies i comentaris que puguen relacionar la tasca del Gabinet de Premsa amb el nostre blog: ni participa i ni hi ha participat mai en l'equip de redacció persona vinculada al Gabinet de Premsa ni que mantinga cap relació laboral amb l'Ajuntament.
    La Cotorra dispasa d'un equip humà que ha demostrat suficientment i en moltes ocasions la seua vàlua per informar tant amb text com fotogràficament dels múltiples esdeveniments que succeixen a la nostra ciutat, fins i tot aquells publicant fotos i textos on no ha estat ni ha cobert el Gabinet de Premsa, cas dels actes al Moli del Pla, p.e. o altres esdeviments socials i esportius dels quals donem complida informació, com dijous l'assemblea de Federico Giner.

    També li agrairiem que, després de que aquest tema ja l'hem comentat amb vosté a través d'alguns correus privats i li confirmavem que no tenim ni hem tingut mai res a vore amb el Gabinet de Premsa municipal, que deixe de publicar comentaris en eixa línia d'informacio privilegiada que ni tenim ni mai no hem tingut del Gabinet de Premsa i que al final només serveixen i busquen trencar el bon enteniment i col·laboració que pot haver en un moment determinat entre els nostres blogs.

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Però si Bufante era la veu del Bloc en la campanya electoral! O és que la veu que sonava a la megafonía del cotxe durant la campanya electoral no era la seua? O és què no va presentar ell l'acte central de campanya del Bloc? O és que Bufante no està afiliat al Bloc Nacionaliste Valencia?

      Ara resultarà que en el moment que va ser contractat al gavinet de prensa, màgicament va perdre la seua idiologia política!

      Si al final voldreu fer-nos creure que els burros volen!

      Eliminar
    2. Per cert cotorra. Igual que vas fer amb la declaració en premsa der sr. Perfecto Benavent, podries comentar la resposta que li va donar el sindicat i que es va publicar en las provincias el dia 3 d'agost.

      http://www.lasprovincias.es/v/20130803/safor/sindicatos-apoyan-secretario-municipal-20130803.html

      Seria de justicia el no publicar sols el que vos interessa, no creus?

      Eliminar
    3. Per cert Cotorra:

      Pots explicar-nos (perquè a mi no em quadren els números) com justifiques que Jordi s'ha reduït un 25% el seu sou?

      Manolo Vidal: 3.304 €/mes (sou en brut)
      Jordi Juan: 2.824 €/mes (sou brut)

      Reducció (%) = 100 x [(3.304 - 2.824)/3.304] = 14,53 %

      I això, sense comptar amb les dietes que te el sr. Juan per presidir la Mancomunitat (600 €/mes per estar 1 hora en Benifairó 1 vegada al mes)

      Eliminar
  5. Sr. Anònim de les 11:22
    No tenim la nota de premsa ni ningú ens l'ha facilitada ni ens l'ha enviada. Si vosté és tan amable i ens facilita la nota original, o aconsegueix que alguns dels sindicats ens l'envien directament la nota de premsa al nostre email

    lacotorradelavall@gmail.com

    tinga vosté segur que serà publicada, com van publicar la nota de premsa que Compromís-Bloc ens va enviar del seu secretari local.

    Tinga vosté per segur que estem esperant amb els braços oberts eixa nota original. Així col·laborarem a acallar eixes veus que diuen que els sindicats no son autors de la mateixa perquè no nomena ni els sindicats firmants ni els responsables que firmen. Per tant, si ens envia o aconsegueix que ens envien la nota de premsa firmada pels sindicats, tinga per cert i segur que la publicarem.

    La Cotorra de la Vall mai no hem dit que el sr. alcalde s'haja reduït un 25% el sou. Simplement hem dit que EL COST del govern actual és un 26% GLOBALMENT CONSIDERAT menor que el cost del govern del PP.

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. La moció que és presentará avuí diu:

      "El portaveu del PP a Tavernes Manolo Vidal i la regidora progressista Karina Vercher han anunciat que dilluns que ve el plenari de l'ajuntament de Tavernes de la Valldigna aprovarà una rebaixa del 20 % en el sou que perceben els regidors del govern i de l'oposició per a ajustar les seues percepcions econòmiques en resposta moral al ràpid increment de la desocupació que s'ha produït a Tavernes durant els últims mesos"

      Parla d'una REBAIXA DELS SOUS ACTUALS QUE PERCIBIXEN ELS REGIDORS DEL GOVERN I L'OPOSICIÓ, no diu res de que la rebaixa siga respecte a l'anterior govern.

      I aquesta rebaixa es deguda a la situació de CRISI ECONÒMICA I A L'ELEVAT NOMBRE DE PARATS A TAVERNES. Amb el que recauden les arques públiques amb aquestes rebaixes, es podrán fer polítiques per fomentar la creació de llocs de treball i és podràn pagar les 93 beques de menjador que queden per cobrir, ja que pel que sembla no hi havia d'on traure diners per a estes necessitats.

      Eliminar
    2. Cotorrins, com esteu comprovant dia a dia que cada vegada hi ha menys gent que entra a la cotorra, ara tracteu de buscar una "sucursal" en el blog d´Enrique. Abans escrivieu comentaris anònimis o en seudònim ara ja directament com a cotorra.
      Corren mals temps, estem en crisi en tots els sectors i esta molt be buscar altres alternatives per a expandir la vostra influència. Teniu que intentar seguir manipulant l´opinió dels vostres seguidors mes fanàtics i haveu comprovat que cada dia vos seguix menys quantitat de lectors. Cada vegada hi han menys fanàtics i la gent en general busca una informació mes imparcial com en este lloc de Estruch, a més a més la censura brilla per la seua absència. Esteu quedan-vos mes sols que Baldoví al Congrés, encara que alardejeu de "...La Cotorra dispasa d'un equip humà que ha demostrat suficientment i en moltes ocasions la seua vàlua per informar tant amb text com fotogràficament dels múltiples esdeveniments que succeixen a la nostra ciutat, fins i tot aquells publicant fotos i textos on no ha estat ni ha cobert el Gabinet de Premsa, cas dels actes al Moli del Pla, p.e. o altres esdeviments socials i esportius dels quals donem complida informació, com dijous l'assemblea de Federico Giner". Podreu dir el mateix de les fotos de l´estiu passat de la màquina de la Diputació netejant el riu? p.e. eren les mateixes que les de la nota oficial del gabinet de premsa de l´ajuntament.
      Es preferible que calleu i feu el vostre camí, deixe-nos tranquils als que no compartim les vostres maneres d´actuar, que coincideixen, que casualitat!, amb la llínea que porten endavant els representants del Bloc al govern municipal.

      Eliminar
    3. Això voldria dir, sr. Administrador de la Cotorra de la Vall, que si l'alcalde Jordi Juan s'ha reduït menys d'un 15% el seu sou, altres hauràn tingut més d'un 30% de reducció, i això no seria just.

      Si és va dir que la reducció dels sous hauria de ser d'un 25%, va ser per a que tots els sous tingueren la mateixa rebaixa i no cometre ningún agravi comparatiu.

      Lo de la globalitat amaga moltes injustícies, perquè segons este principi de càlcul, també s'haguera conseguit la reducció del 25% dels costos sense rebaixar el sou a l'alcalde i si m'apures, inclós pujant-li'l.

      Per tant, estaràs amb mi que el més just seria que tots els sous i retribucións es rebaixen per igual.

      I aclarit aquest punt, també vull dir-li que el motiu de la moció que es presentarà avuí no és que no s'haja complit la rebaixa dels sous en un 25%. La rebaixa que es presenta, és una rebaixa adicional (i respecte als actuals sous) degut a l'empitjorament de la situació económica i en especial a l'ascens de l'atur que ha registrat Tavernes en aquest últims dos mesos, tot i que aumentarà més encara després de l'acomiadament dels 124 treballadors de l'empresa Federico Giner, S.A.

      Eliminar
    4. El problema que teniu es que el hijisimo JJ diu mentires com a punys. Ell sols es va baixar un 5 % el sou. Lo de les pagues ix ara i no es igual a baixarse el sou pq no baixa el salari base.

      A mes quan va parlar destalvis va tindre la barra de contar laa baixa de per maternitat de Karina que va ser un estalvi puntual.

      Ara bramareu. Pero a que no publiqueu que li ha costat a lajuntament cadacregidor? Aixi es podrien veure totes les mentides decJJ i Victor sobre el seu propi sou i el de Karina.

      Eliminar
    5. Molta rabia acumulada en la lluita necessària...

      Eliminar
  6. Jo se que este blog l'administra Enrique Estruch.
    Qui administra La Cotorra? Que done la cara i el DNI.
    Com pot vindre açi el "censor major" a dir-li a Enrique el que ha de publicar o deixar de publicar?
    El cost politic del govern de Jordi Juan és el que costen els seus regidors mes el costa el secretari del Jordi Juan més el que costa el cap de premsa. Eixe cost de tots els carrecs polítics és el més alt de l'història de Tavernes en el moment en que més atur hi ha a Tavernes i, per tant, hi ha que rebaixar-lo i dedicar-ho a politiques socials i d'ocupació.

    ResponderEliminar