miércoles, 14 de agosto de 2013

CÀRITES INFORMA : Campanya dels quilos este cap de setmana en la platja

CAMPANYA DELS   QUILOS
ESTIU - 2013

Un any més l’equip de Càritas Interparroquial Tavernes te a bé organitzar  LA CAMPANYA DELS QUILOS a la platja de Tavernes.  Enguany ja fa sis anys que iniciarem aquesta activitat i podem fer un balanç positiu i esperançador de com tota la població respon a aquesta campanya, així com de la resposta de tots aquelles famílies que passen aquestos dies a la nostra platja.

Són moments difícils els que estem vivint, on quasi totes les famílies són tocades directa o indirectament per la crisi actual. Càritas Interparroquial atén a unes 400 famílies de la nostra població i d’aquestes són unes 300 les atenem en el que és més bàsic: poder menjar tots els dies. Des de les Càritas Parroquials fem un seguiment personal i particular de la realitat social de cada família i analitzem aquelles que realment necessiten acudir periòdicament al nostre ECONOMAT INTERPARROQUIAL.

Durant l’any 2.012 repartirem al voltant de 63.000 quilos d’aliments bàsics i articles de neteja, aquest fet fa que des de  Càritas tinguem  que no sols continuar amb les nostres  activitats puntuals, si no anar dia a dia obrint nous camins que ens permeten continuar endavant la nostra tasca.

Es important en moments com aquestos recordar les paraules del Papa Francesc en la “Jornada mundial del medio ambiente”  on va cridar al món a evitar el desaprofitament d’aliments i a treballar per una millor distribució del menjar : "Dios confió al hombre y a la mujer el cultivo y cuidado de la tierra, para que todos pudieran habitar en ella, pero el egoísmo y la 'cultura del descarte' han conducido a desechar a las personas más débiles y necesitadas. En  muchas partes del mundo se desechan los alimentos... Cuando la comida se comparte de modo justo, nadie carece de lo necesario. Los alimentos que se tiran a la basura son alimentos que se roban de la mesa del pobre, del que tiene hambre. La ecología humana y la ecología medioambiental son inseparables, en el pasado, nuestros abuelos eran muy cuidadosos de no tirar nada de los restos de comida. El consumismo nos ha habituado tanto a lo superfluo y al desperdicio de la comida diaria, que a veces ya no somos capaces de dar el justo valor, que va mucho más allá de los simples parámetros económicos".

Des de Càritas Interparroquial manifestem el nostre agraïment per com Tavernes es bolca amb totes les activitats que realitzem i sobretot  agraïm la resposta de tots els que malgrat trobar-se ressentits  amb la actual crisi, manifesten amb la seua resposta eixe recolzament generós als més necessitats. Agraïm a totes aquelles entitats, grups  i col·lectius que  organitzen activitats benèfiques per obtenir fons amb què ajudar aquestes famílies i agraïm, com sempre,  l’acció desinteressada dels mitjans de comunicació i el recolzament que l’Ajuntament ens ofereix.  I vos convidem a participar en aquesta campanya i vos recordem que els aliments els podeu portar a la capella  de la platja, Santa Maria de la Valldigna, el dissabte 17  i el diumenge 18 d’agost, abans i després de l’horari de misses del matí i la vesprada.

Moltes Gràcies!

No hay comentarios:

Publicar un comentario