martes, 27 de agosto de 2013

Editorial : POC TRELLAT


No tenía previst tractar el tema doncs no solc opinar sobre les notes de premsa que rep , però es que estic llegint en el blog La Cotorra un articul sobre la petició de pleno extraordinari en setembre del PP que suscribisc de pé a pá , i si a això li afegim el títol d'esta editorial sobre dita petició i la convocatòria que s'ha fet en conseqüència d'un ple extraordinari per al dia 10 de setembre , crec que sabreu ja per on van els "tirs"  d'esta editorial .

I es que si ja diem en altre article dies en arrere i després del pleno d'Agost , que la millor mostra d'eixe consens que tant pregonaren en dit pleno sería un pleno així fora extraordinari este mes en el que tradicionalment no hi han , sería ú per a aprobar els pressupostos municipals , no sòls no va per eixe camí l'assumpte si no que la "leal oposición" es desmarca crispant més l'ambient demanant algo sense cap ni peus , doncs ni hi ha cap urgència que ho justifique ni fons tampoc si llegim el que tant urgenment necessiten tractar, a més de voler acabar amb este sí un consens tradicional i de molts anys sobre els plenaris en setembre. I si poc trellat té la petició, menys en té el que s'ha incluit com a resposta com a ordre el día per part del govern.

Sòls demane que eixe plenari del tot innecessari en un més on com he dit no se'n fan tradicionalment , almenys tinguen la dignitat de no cobar-lo com s'ha fet alguna que alta vegada , per no carregar més si cap les tocades arques municipals amb més despesses pels caprixos dels qui estàn demostrant fent amb estos actes mero politiqueo pur i dur i amb poc trellat , amb el que sòls pretenen demostrar el que com he dit ja reiterades vegades vaig sentir dir  Vidal de que " es van a enterar de que estàn en minoría " , o el que va dir en el passat plenari " huit son menys que nou " , per part d'uns ( Senyors del PP , no es eixe el camí , el camí s'ha de bassar en el trellat , en el seny  i mai en el populisme fàcil , vosté mateix ) , i un joc de xiquets als que es fa falta un bon batecul en quant a la resposta dels altres : Si es vegeu obligats per llei a fer el plenari almenys feu-ne un amb trellat , en el que ja possats es debata i pugam anar tranguent conclussions, i no un mer paripé a costa de la butxaca de tots els vallers .

Menys mal que hi han opcions "de recambi" en marxa front al destrellat i la crispació .

8 comentarios:

  1. Tant com poc trellat?
    Lo de la contribució, estic d'acord que es pot portar al plenari d'octubre per a rebaixar el gravamen del 0'48 al 0,40 per aliviar les butjaques dels vallers. Però tampoc pots tardar molt més perquè has de fer-la efectiva avans que entre el nou any, i tots savem que vindrà justetet.
    El tema parking si que és urgent tindre'l solucionat i operatiu avans de festes. S'harien d'assentar tots, vore el que s'ha de reparar i el que costa i fer-ho. Però sentant-se tots, no que uns demanen 50.000€ sense aportar un, dos o tres pressupostos on es contrasten els preus.
    El tema de la piscina també pot esperar a octubre. Però s'han de plantejar si volen continuar deixant-ho en temes de juis amb la concesionaria que està en concurs de creditors o volen estudiar altres alternatives, que hi han, però que no ens les conten. Perfectament pots arrivar a un acord anb l'empresa per pagar-li la meitat del que ha invertit. En la situació que està, segur que li pareix millor això que no res, i més quan la liquidesa que te és 0.
    Plenari extraordinari? No em pareix urgent si és soluciona d'alguna manera els problemes del parking, per a que en festes estiga en funcionament.

    ResponderEliminar
  2. Enrique, han convocat un plenari per a parlar sols de la piscina? Això si que seria un poc trellat!

    ResponderEliminar
  3. Vallereta

    La oposición ha solicitado la celebración de un pleno urgente y extraordinario en septiembre tres días después de que el alcalde iniciase el martes las vacaciones. Cada uno que saque sus conclusiones. Y más insólita resulta la propuesta cuando al hecho de las vacaciones del alcalde, se une que septiembre ha sido históricamente declarado inhábil para plenos por que Tavernes celebra a mediados de mes las fiestas patronales. Y encima no hay ningún tema ni urgente ni extraordinario que no pueda esperar un mes hasta el pleno de octubre. Cada uno que saque sus conclusiones sobre el verdadero objetivo de esta propuesta.

    El punto de los sueldos se acordó tratarlo en el pleno de octubre. Ese tema, Sr. Vidal, a propuesta suya y por eso lo dejó sobre la mesa, se consensuó en el pleno del día 5 de este mes de agosto para estudiar en comisión y a debatir en el pleno de octubre. Hemos visto el consenso del PP y como cumple su propio palabra. Vergonzoso que Vidal y el PP no sean capaces de cumplir ni su propia propuesta. Manolo Vidal ha mentido a alcalde y a todo el pleno.

    Respecto al IBI. Miente el PP como nos tiene acostumbrados. Miente el PP porque sabe que existe la promesa de Gerencia de Catastro de bajar el valor catastral y con él, se bajará el IBI para el 2014. Sólo falta la autorización del Consejo de Ministros. Una vez más el PP ha roto el consenso que se alcanzó en su día en el pleno de ir todos a una en el IBI. Se acordó en el pleno y ahora el PP rompe el acuerdo. Y miente con las subidas, porque la subida global del gobierno actual del 2011 al 2013, ambos inclusive, es del 28 %, y de ese 28% mucha culpa la tiene Rajoy, al incrementar los valores catastrales vía presupuestos del Estado. Por el contrario, se callan que el gobierno del PP con Vidal al frente subió un 50% el IBI entre el 2007 al 2010.

    Respecto al aire acondicionado del juzgado, una nuevo mentira. No lo aprobaron porque no quisieron. En la misma sesión se aprobaron otras modificaciones de crédito con las mismas condiciones, con vinculación de diversas inversiones. ¿No será que no se aprobó, como oímos en el pleno des de la oposición, para que el secretario local del Bloc, funcionario en el juzgado, no esté fresco? Lo que no era válido el pasado día 5 ahora es urgente. Lamentable.

    Y del parking y la piscina que vamos a decir que no sepa Tavernes? Quienes nos metieron en este berenjenal y quienes nunca han hecho nada por solucionarlo durante años ahora piden soluciones, ya no pueden esperar ni a octubre. La piscina está inmersa en un proceso de concurso de acreedores y el pleno de Tavernes, con el voto del PP, aprobó que las actuaciones del Ayuntamiento se supeditarían a lo que se indicase en ese proceso judicial. Otro consenso y decisión del pleno que rompe el PP .

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Xe Vallereta tu saps molt?
      Aprovar el aire del jutjat supossava aprobar una "carta blanca" de 50.000 € per al Parking sense ninguna justificació ni pressupost, no penses que "no se pueden mezclar las churras con las merinas"?
      Si s'haguera vinculat a un altra per comprar un bocata de tortilla,de 4€ al Bar Nou, igual s'haguera aprovat, no creus?
      En quan al tema del Parking, jo crec que si es urgent, i molt, perque a festes del poble sería de gran utilitat per els veins el poder utilitzarlo, quan tallen molts carrers i el espai per aparcar encara es mes complicat de trovar, si aixó anara acompanyat d'úna campanya per promoure el seu us, pues encara millor, no creus?

      Es més fácil dir, com el va fer el PP......
      Com ens ha costat......
      I mentres tindre'l tancat

      Eliminar
    2. Vallereta o Cotorreta.
      Si l'alcalde (eixe que tant adoreu, com si fora el líder d'una secta) tinguera dos dits de front i amb la que està caiguent, haguera baixat el seu sou e els de tots els polítics, sense que li ho demanara ningú.
      Independentment de si el Consell de Ministres autoritza la rebaixa del valor catastral dels inmobles, el govern pot perfectament baixar el gravamen al 0,40. això demostraría que te voluntat de no mermar les butjaques absolutament foradades i sense un euro dels veïns vallers. Esperar a que ho facen els ministres, és molt d'esperar, i vist el circ que tenen montat en Madrid, jo no esperaría tant i passaria a l'acció i baixaria el gravamen però ja.
      I el parking del qual el teu idol va demanar un xec en blanc de 50.000 € per arreglar els problemas, sense justificar-ho, ara ja no és urgent. Esperem no enrecordar-nos del alcalde, quan en festes estiga tot tancat i no trobem aparcament.
      I per acabar-ho d'arreglar, van i convoquen un plenari amb 1 únic punt, el menys important de tots que és el de crear una comició per a la piscina coberta. I per acabar-ho d'apanyar no hi ha ni torn de plecs ni preguntes, per a que vejes el progressisme que ix pels poros dels que ens governen.
      En resum, UN INSULT A LA DEMOCRÁCIA.

      Eliminar
    3. Vallereta o Cotorreta?

      Eliminar
    4. Vallereta és la Cotorra de la Vall, que no ho saps? El seu discurs és el mateix del seu administrador, que no és un altre que el defensar a l'alcalde més feixista i totalitari que ha tingut tavernes en la seua histöria.

      Eliminar
  4. Això resulta ridíqul que és convoque un plenari per tractar sols un punt, no?
    Una de dos, o l'estratègia els ha fallat o Borràs li la vol clavar a Jordi, ja que per a tots els ulls l'alcalde és Jordi i no Borràs.
    I per lo calladeta que sembla la cotorra, jo apostaria por lo segon.

    ResponderEliminar