jueves, 22 de agosto de 2013

Editorial : LA VIDA TE DA SORPRESAS , SORPRESAS TE DA LA VIDA

I es que si no m'esperaba que un articul , el de la piscina coberta, que vaig la veritat peixcar per casualitat llegint per damunt damunt la premsa regional , tinguera tant de ressò i tant de comentaris,
el que no m'esperaba més si cap es que les crítiques a la meua proposta vingueren de la teòrica "esquerra" .

Perquè anem a vore, estos senyors "d'esquerres" es supossa que son els grans defensors de lo públic i dels servicis socials , i el que jo proposse es que davant de la evident impossiblitat per part de l'empresa concessionaria d'obrir la piscina per la situació económica general i particular de dita empresa , hi haurà que començar a prendre messures, davant el evident deteriori del edifici que cada dia s'accentua i s'accentuarà més i més .

I eixa messura , donat que fins els mateixos que em critiquen admeten que sería deficitari el servici per dita situació económica , no pot passar més que per , desgraciàdament , ójala hi hasguera altra eixida que no ens costara diners als vallers , rescatar la concessió i obrir la piscina l'ajuntament , assumint les de segures perdues d'explotació inicials com un cost social més . I a més "inri" es la solució pressa en el seu moment per l'alcalde nacionalista de Calpe , tombada després pel popular actual . 

A més crec que també es evident que si sòls una empressa solvent es podría fer càrrec de l'apertura assumint pérdues els primers anys amb l'objectiu de recuperar-los a la llarga , no es el cas de la actual concesionaria com tots sabem , que està en concurs d'acreditors .

I ara pregunte, assumint estes premises perquè crec que ningú les podrà rebatre , algú coneix altra solució ? Que la aporte en vers de denostar o que ens demostre que no es cert el que dic .

Però bé, després de llegir  les crítiques que m'acussen de crispador, i , la més forta, del que vol "fer-me fora" ( no se molt bé d'on, espere que no siga d'este mon, de la nostra terra no es la primera vegada que ho propossen ) , sòls pel mer fet de atrevirme a opinar , i , que delicte més greu , damunt propossar solucions, pense que tal volta no siguen tan "d'esquerres" com es supossa .  

17 comentarios:

  1. El que demana el poble es que s'analitze el problena i es busquen solucions per a no tindre una instal.lació degradant-se.
    Desde fa dos anys no hem sabut si l'ajuntament ha fet alguna gestió al respecte. Pareix que tenen el tema aparcat i no volen agafar el bou per les banyes.
    Buscar solucions no costa diners. El que si costa diners és tenir unes instal.lacions deteriorant-se i desentendre's del tema.

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. No has sabut res tu. Jo que m'he preocupat d'anar dos voltes a la Casa de la Cultura i escoltar m'he enterat de tot el que cal sobre la piscina.
      I ni hi ha altres blogs, no precisament els del PP, que ho van explicar ben clar i ben explicat.
      Si no saps es perquè no has volgut saber. Busca i llig

      Eliminar
  2. Al final estos que diuen ser d'esquerres resultaràn ser els mes feixistes de tots.

    ResponderEliminar
  3. La pseudoesquerra no vol enfrontar-se al tema piscina coberta. Per a ells la millor opció és que l'empresa continue en concurs de creditors i com que no van a fer efectiva la concessió, passarà el temps i la piscina ens caurà a troços.

    ResponderEliminar
  4. Esquerres?
    Intransigents, intolerants, totalitaris, déspotes, i un llarg etc.
    Està és l'esquerra que ens governa!

    ResponderEliminar
  5. Una bona solució és que el govern és menejara ja d'una volta per a aquest tema.
    És podia fer una base de dades amb la que la gent interessada en les activitats que és puguen desemvolupar en la piscina (nadar, cursos de naració, padel, gimnàs, .... Etc)
    Aquesta base de dades hauria d'anar acompanyada d'una campanya de difussió per als pobles que no tenen piscina climatitzada i queden prop del nostre (benifairó, simat, barx, favara, cullera, carcaixent, ... Etc)
    Amb aquesta base de dades, es podria tenir una xicoteta idea de la viabilitat d'obrir o no la piscina i d'anar amb ella (sols pels números no amb les dades personals) a buscar empreses concesionaries interesades.
    Evidentment l'ajuntament hauria d'aportar una part en concepte de servei social i públic, però si saven menejar-se i gestionar-ho, potser siga una aportació més baixa del que tot pensem.

    ResponderEliminar
  6. Hay piscinas que sí que son rentables, hay que buscar la fórmula. No seamos hipócritas, todos en Tavernes queríamos una piscina y creo que nos la merecemos.

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Recuerdo la campaña de recogida de firma en tavernes. Se recogieron más de 3.000 firmas.

      Eliminar
    2. Enrique, el QUID de la cuestión està en QUIN ES EL ADMINISTRADOR CONCURSAL de la empresa concesionaria.
      Esta és la verdadera clave de la historia.
      Hay que preguntase porque este administrador no deja la concesión, cosa que beneficiaria a la empresa.
      Enrique, investiga esto que te digo y encontraràs muchas respuestas a la situación de bloqueo de la piscina.

      Eliminar
    3. Jo també em pregunte quin interés té la concesionaria en mantindre la concessió quant sap que va a ser deficitaria i no la va poder mantindre-la doncs no conta amb respaldo económic per a aguantar uns anys amb déficits a l'espera de compensar-los i traure benefici a lo llarc de la concesió .

      Eliminar
    4. Cal 2.500 abonats perquè la piscina cobresca despeses.

      Eh, no ho dic jo. A mi m'ho va dir un regidor de la passada legislatura molt clavat en mobles, fustes i similars, quan s'estaven fent les obres. Pregunteu al PP pels estudis de viabilitat que ells manejaven i la gent que calia que anara per ser rentable.
      No vols els diran perquè es voria com des del primer moment sabien que no anava a ser rentable si s'haguera obert. Això ho han amagat, pequè sabien que seria una ruïna per al poble. Sort encara que no la van pensar en fer-la olimpica.

      Sabeu el que és 2.500 abonats que calen fixes tot l'any i durant anys? Només vos dire una cosa. No els te ni la piscina de Gandia, i la població de Gandia es Tavernes x 4'5.

      El PP ens ha estat enganyant sempre. Ens va enganyar en els terminis i quan s'endarrerira ens van dir excuses com si per culpa de les pluges i la capa freatica, quan la veritat es que la UTE no trobava recursos econòmics ni cap banca li volia deixar diners (açò dit per regidors del PP).

      Si ja ho sé. Ara començareu a dir això i allò. Una cosa segur que no fareu: Verigueu-ho abans de contestar res. Potser ja ni contesteu.

      Eliminar
    5. Enrique, la concesionaria no, l'administrador concursal. Tots savem que quan una empresa entra en concurs de creditors el gerent/administrador de l'empresa perd tota capacitat de gestió i de prendre decisions.
      És l'administrador concursal qui pren les decisions.
      QUI ÉS L'ADMINISTRADOR CONCURSAL? QUIN INTERÉS TE EN MANTINDRE LA CONCESSIÓ?
      No te ni cap ni peus el que aquest administrador concursal no avandone la concessió per recuperar la inversió que ha fet en la piscina.
      HI HA ALGO QUE NO QUADRA!

      Eliminar
    6. Però Enrique, lo millor no és que tu dius, lo millor de tot és que si l'empresa decidira avandonar la concesió ingresaria 2'5 milions d'euros, per la inversió feta i no ho fa!!
      Pots entendre-ho? Ací hi ha gat amagat!

      Eliminar
    7. Dependrà de l'atractiu que siga l'activitat que es planteje i la difussió que es done. a 15 km a la rodona tens, Benifairó, Simat, Barx, Favara, Cullera, Xeresa, Carcaixent. Això ja sumen més de 55.000 habitants. Si les activitats de la piscina son atractives pots atraure molta gent.
      I altra cosa, si u ha d'agafar el cotxe per anar 5 km, li dona igual fer-ne 5, 10 o 15 si val la pena.
      A més la piscina de Tavernes te moltes posibilitats per fer activitats diverses. Inclus escalada en una de les seues parets (a que no ho havies pensat cotorrí). Sou tan negatius que el vostre cap no te gens d'imaginació.
      A més la diversitat crea sinèrgies (2+2=5). No és el mateix anar a nadar i au, que poder jugar a padel, tindre gimnàs, poder fer escalada, i mil coses que pugues pensar.
      El secret està en tindre imaginació i fer una oferta atractiva. Segur que pel mateix preu vindria gent inclús de Xeraco, Gandia, Alzira, Sueca... Etc.
      Amb una boba oferta no et dic 2.500, ten dic 3.000 abonats.

      Eliminar
  7. Esquerres? Com Bononat. Mireu quina platja va dissenyar... No cap ni el transport public

    ResponderEliminar
  8. Enrique, ací hi ha gat amagat.
    Si tu fores la concesionaria, no hagueres avandonat la concesió si saps que acte seguit l'ajuntament ha de pagar-te el que has invertit (2'5 milions d'euros)?
    I no ho faries en més motiu si estigueres prop de la quebra?
    I no ho faries si fores l'administrador concursal?
    Ací el govern ens amaga algo.

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Segons t´expliques si que pareix que hi ha gat en sac. El raonament que fas es simple i clar.

      Eliminar