viernes, 9 de agosto de 2013

Editorial : MES PREGUNTES AL AIRE

Si ahir reflexionaba sobre si cabría o no un altra opció política a Tavernes de cara a les properes municipals de 2015, huí vull fer-vos altres reflexions sobre el tema polític local :

En cas de celetbrar-se huí les eleccions municipals i tenint en compte que es pressentara una opció com la assenyalada ahir, quin sería el resultat ? 

En cas de democràcia directa i entre els dos cap de llista més votats les darreres eleccions , Vidal i Juan, a quí el poble elegiría com Alcalde ?
 Cabría alguna tercera opció amb possiblitats ?  Borrás , Canet , algun independent o algú d'EU ho podríen ser ? 


22 comentarios:

  1. Carmen seria en tot cas la tercera en discordia pero no crec arribara a ser un dels dos d'una segona volta . Ni Borras ni ningun comuniste tener res a fer . Un independent dependria de qui fora , tendria que ser molt bo perque el tema esta molt radicalitzat entre Manolo i Jordi , entre els dos el tema estaria molt renyit . Un bon candidat amb moltes possibilitats seria el fill de Simeon pues es una persona molt apreciada i respetada a dretes i esquerres , seria un alcalde conciliador i de consens que falta mos fa . Amb l'altre Salva tinc els meus dubtes . En quant a la resta de regidors no veig a ningu mes .

    ResponderEliminar
  2. Estic prou d´acord en el comentari, tan sols afegir que tal i com està la situació política local en l´actualitat, crispada i molt "calenta", el candidat ideal seria una persona conciliadora, bon gestor, preparada, però en caràcter. Vull dir que si té que tractar en polítics com els actuals, sobre tot els del Bloc, que son prepotents, avasalladors, cregent-se que son els amos del mon, Jordi en els plenaris demostrant el seu despostisme i actitut dictatorial, per eixemple quan no deixa a regidors de l´oposició parlar al segon torn de paraula, el que van fer llevant atribucions al plenari i assignan-les a la Junta els acossaments a distintes persones al ajuntament, el canvi de encarregat de la neteja, el nou cap de policia ... El ideal sería una persona independent, però tindria que ser molt bona i en una llista molt bona. Si no fora ben bona ell/a i tota la llista no tindrien res a fer. Partidets com els que es van presentar la vegada passada no tenen res a fer, no tenen el "ganxo" necesari per a captar a molta gent. Els partits que tenen un aparell polític i un recolzament a altres nivells, nacional, autonòmic...tenen en eixe aspecte ventaja, encara que en altres aspectes tenen condicionants i no poden fer la política lliurement com ells, tal vegada, voldríen.
    Carmen Canet, poca cosa pot fer. Victor Borràs, molt menys que Carmen, ahí no hi ha futur.
    Manolo, pot ser un bon candidat, te coses bones, la gent el coneix, deuria corregir alguna cosa, però pot ser aprofitable. Una cosa si que seria capaç de fer, tornar la tranquilitat dins a l´ajuntament que Jordi i el seu sèquit s´han encarregat de trencar l´harmonia i el bon ambient de treball que de sempre ha existit.
    Ojala existira eixe "mirlo blanco" independent, vàlid en tots els aspectes que fóra capaç de fer una llista molt bona com ell/a i que tinguera ganes de treballar per el poble i deixara de costat a estos politicuxos jornalers i portar a Tavernes a on mereix estar.
    He demanat massa, veritat?

    ResponderEliminar
  3. Jo crec que guanyaria el del mig.
    Manolo ja està massa vist i a Jordi ja el coneixem i com més lluny del poble millor. No votaria ni a un ni a l'altre.

    ResponderEliminar
  4. Si que pides si . Conforme está de politizado todo dudo que un independiente llegara y desde luego coincidimos en que los actuales no , probablemente fueran bisagra . En cuanto a Jordi y Manolo ganaría el primero más que por mérito propio por demérito del contrario pues Manolo ya estaba quemado y con lo de la moción se ha achicarrado , es un cadáver político y cuanto más esté ahí más olerá . Sólo Simeon podría plantarle cara por la derecha porque recogería mucho voto de centro y centro izquierda . Y por la izquierda nada , sólo Jordi pues los socialistas se lo están poniendo a huevo , son meras sombras a su lado. Así que salvo recambio y pronto en el PP o un independiente de muchísimo prestigio tenemos Jordi para rato .

    ResponderEliminar
  5. El món no s'acaba en Jordi o Manolo, som 18.000 veïns i jo veig gent molt vàlida, coneguda, que ha fet mèrits... Jo personalment veig a Manolo més apte que Jordi. Ja el va guanyar en les passades eleccions i si es tornara a presentar també ho faria perque Jordi no ha convençut a ningú més dels que ja el votaren. Tal volta sumaria algun vot de socialistes.
    També crec que seria bo que entrara gent nova Jordi ja porta dos legislatures i Manolo encara més. Com a persona de pes polític em quede amb Manolo clarament.
    Jordi ha defraudat també a gent. Ni és conciliador ni mana ell, té gent darrere que decideix per ell.

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. EKO!!!!! En la última linia d'aquest escrit esta el "KIT DE LA QUESTIÓ"

      Eliminar
    2. També pense que Manolo traurà molts més vots que Jordi. Està molt mes preparat que Jordi. Damunt el Bloc està demostrant clarament que és un partit totalitari i dictatorial. On fan pacte acaben malament. Per eixemple, en Villalonga. El seu lema és "estàs en mi o contra mi"

      Eliminar
  6. Coincidisc amb lo de Salva Simeon , eixe si sería un Alcalde coincilador pero com no es ficara un poc fort sel menjarien , en política no es pot ser bo . Ojala encapselara la llista eixe xicon , es de les millors persones que conec : Una persona que tracta com ell als xiquets minusvalits no pot ser roin i arreplegaria vots de eixa gran majoria silenciosa que diu Estruch a part dels de la dreta .
    Com se que el coneixes tú qué dius Enrique ? Va , mullat .

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Enrique Estruch i Ferrando9 de agosto de 2013, 10:12

      Que qué tinc que dir de Salva ? Sols vos diré una cosa : Si per una d.aquelles decidira donar un pas endavant i presentar-me i s.havera que ell ho fera tambe , em retiraria sense dubte per a facilitar-li el cami , faria campanya al seu favor i si em demanara anar amb ell , aixo si , sempre independent i mira que estic lluny de la política del PP , m.ho pensaria serisament per a fer-li de malo perqué es massa bona perssona : crec que he deixat ben clar el que pense d.esta opció . Pero per desgracia per a ell i per a este poble la seua situació personal crec no ho permetra , ojalá no siga aixi .

      Eliminar
    2. Que bona persona eres, Enrique, que series capaç de facilitar-li el camí.

      Eliminar
    3. Enrique Estruch i Ferrando9 de agosto de 2013, 12:30

      No , símplement pense que el que val val i este xicot val un muntò: Ho ha demostrat personal i professionalment de sobra , es volgut a dretes i a esquerres , per les clases altes , baixes i del mig, i per tant sería el que Tavernes necessita , que es un Alcalde que siga de tots , que sosegue el nivell de crispació existent i que em tem que perdurarà tota la legislatura, ja voreu,amb el que les coses de cara a les properes locals van a estar calentetes, però que molt calentetes , i si torna a governar Jordi o Manolo no va a ocorrer si no tot al contrari .

      I si jo donara el pas i em presssentara sería per a tractar de fer de pont , bisagra o el que li vullgues dir , però ben engreixadeta per a que tot açò deixe de xirriar . Ara bé, si vegera que hi ha ú que a més pot aconsseguir una majoría social i electoral forta, no dubtaría en no estorbar , perquè soc conscient de quin sería el meu possible electorat , que es eixa gran massa silenciosa no ideologitzada que vota a uns o a altres i decanta el tema elecció darrere elecció i que en part coincidix en el que Salva podría arreplegar també .

      Però bé, no ens caura eixa breva

      Eliminar
  7. No hay que pensar solamente en un buen candidato, es fundamental que la lista sea muy buena.

    ResponderEliminar
  8. Si un partit no trau majoria absoluta,tornariem a lo mateix que ara.
    Per moltes opcions politiques que es presentaren no crec en els governs que depenen de un regidor,despues passa el que passa es barallen entre ells i a pagaro el poble.
    El problema de Tavernes es el Bloc,pues com a bon partit nacionaliste es excluyent i sectari,tant el psoe com esquerra unida deurien de donarse conter que els vots que han perdut sels emporta el Bloc i pactant en ells li fan un pont de plata para que segeixquen furtanlos vots
    El sr Juan ja els a donat prou eixemples de lo autoritari que es,cuant antes abandonen als sectaris-catalanistes millor para els seus interesos

    ResponderEliminar
  9. La veritat es que els comentaris del pp fan risa i pena al mateix temps. Ja sabem que voldrieu que jordi no es presentara. Ha demostrat massa voltes saber estar, gestionar be i tindrels ben posats en totes les trampes i trabes que li heu posat. Ja es veu als plenos, manolo utilitzant la seua arma mortifera i somnifera quan parla. Xarra molt i diu poc sense trellat. Dialectalment parlant, no hi ha color.
    Manolo porta dos anys descolocat, i com molts sectors del pp no el recolzen per fer una moció injusta, inmerescuda, ilegal i amb una transfuga te molt a pedre i poc a guanyar. Per mi pot presentarse totes les voltes que vulga.
    Sabeu que el sentir general de les persones es que jordi ho esta fent be, correcte, donant solucions a les vostres empasrrades i tirant al poble avant en una economia escasa. I per aixo pretenieu ferlo fora. Per aixo difameu sobre ell, digueu coses de la seua gossa, de la seua familia, del sueldo, quan la seua nomina esta en facebook. Xorraes vamos. Al final ens coneguem tots.

    Ja sabem que la millor llista la va conseguir el bloc les passades, va ser el primer en presentarla i ahi el pp va haver de llevar moltes cares i posarne noves. Ara igual. Haureu de espavilarse. Pero mentre estiga manolo acaparanto tot i amb karina de la ma, malament rei.

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Segons voste diu:

      "Sabeu que el sentir general de les persones es que jordi ho esta fent be, correcte, donant solucions a les vostres empasrrades i tirant al poble avant en una economia escasa. I per aixo pretenieu ferlo fora. Per aixo difameu sobre ell, digueu coses de la seua gossa, de la seua familia, del sueldo, quan la seua nomina esta en facebook. Xorraes vamos. Al final ens coneguem tots."

      Res mes lluny de la realitat, tots sabem, excepte els del Bloc es clar, que es totalment el contrari. El sentir general opina que este govern esta actuant com el mes sectari de l'historia de Tavernes, esta fent actuacions només per els seus cercles, oblidant a la resta de població i als seus problemes actuals. Nomes hi ha que escoltar els comentaris de la gent a peu de carrer, en els bars, en les tertulies, al fútbol, en les xicotetes reunions d'amics. El sentir es totalment el contrari al que voste diu, el que passa es que com vostes es llimiten a reunirse "nomes amb els seus" no noten eixe sentir, estan tan tancats els seus cercles excluint aquell que no comulga en la seva religió politica que per aixo només escolten el que volen escoltar, "este xic esta fento molt be, este xic es un gran politic, este xic es molt espabilat, este xic...." Només este xic, els demes "CERO". Ahi em veig oligat a Felicitar a la guardia pretoriana en la sombra, no vaig a dir noms pero tots els coneguem, bomes fan que adular al seu idol, a fi de que els deixe continuar manipulan.lo.
      Pero estan totalment equivocats en el que ells creuen que es l'opinio del poble

      Eliminar
    2. Jo no se si tu saps el resultat de les passades eleccions. Manolo va doblar en vots a Jordi Juan. Tu dius que Manolo parla molt i no diu res...jo pense al contrari. Mira, Jordi Juan no està a l altura de Manolo, políticament en referisc, perquè no te la preparació i l experiència que té ell.
      En quant al que has dit que Manolo no està recolzat pel PP, tu no eres qui per a fer eixe comeatrari, perquè evidentment tu no estàs en ell. Jo sí que puc fer-lo. Manolo Vidal estava recolzat per tots. El dia de la moció hi havien 17alcaldes al seu costat, el Diputat i president comarcal i altres. I els que no van poder anar també estaven al costat. Manolo és una persona molt apreciada, valorada i vollguda dins del partit.
      Que Jordi Juan gestiona be l Ajuntament...serà la teua opinió. Per a mi no te nom gastar-se 115.000 € en 2 cotxes per ac3 anys, en seients de pell... negar una ajuda bàsica com és menjar a 93 xiquets... però això sí, la culpa és sempre dels demés. Per a mi es lamentable la seua gestió.
      En quant al que dius de que s enclaven en el sou, en el gos, en la seua familia... no em pareix be en absolut.. però crec, sincerament, que el Bloc ha anat a per Manolo en lo personal. S han inventat verdaderes barbaritats.
      Sincerament pense que Manolo li ha perjudicat la política en lo personal. Ell te varies opcions laborals i es el moment d aprofitar-les. Tavernes necessita mes a Manolo que Manolo a Tavernes.

      Eliminar
    3. A mi en dona risa i pena el teu comentari. Si lo que dius t ho creus, estàs per anar a ferteu vore.

      Eliminar
  10. El sr. Juan està jugant molt al límit de la llei. Si vol arrivar a les pròximes sense ser inhabilitat hauria de respectar les normes democràtiques i si en ela plenaris li presenten mocions, que trague que està en majoria. I si no vol tragar, que dimitisca. Encara que ell esta ultima opció no la contempla i preferirà prevaricar.

    ResponderEliminar
  11. Por sus hechos los conocereis. Y los hechos de Salva Simeón son los del PP, por ahora. Ni más ni menos. PP y PP, con Manolo y fidel a su lado.
    Y a estos hechos se unen los protagonizados cuando el PP nos quitó a la Cruz Roja del Salvamento y Socorrismo. Salva Simeón habló mucho, demasiado, y luego lo vimos en las listas del PP. Lo contrario de lo que habló.
    Lo siento Salva, no te voy a quitar ni a discutir con nadie que eres buena persona, me pelearé si hace falta para defender que lo eres, pero politicamente... por sus hechos los conoceréis.

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Si parles de políticament, t'oblides dir de tot el que va dir jordi i no a fet. Sols has d'agafar el seu programa electoral i els seus discursos de campanya per vore com ens l'ha pegada però a base de bè. En aquest cas seria. Por sus no hechos los conocereis.

      Eliminar
    2. Et recorde que el Bloc i el PSOE foren els que demanaren que es fera un concurs pel socorrisme. El PP els va avisar que si això es feia existia la possibilitat que algú fera millor oferta. I mira per on que va haver millor oferta,i la Creu Roja es va quedar fora, tot gràcies a la presió del Bloc i el PSOE

      Eliminar