martes, 10 de junio de 2014

PLENO ORDINARI DE JUNY

Es començà aprovant l'acta del pleno de 10 de Març i deixant sobre la taula la de 5 de Maig davant la petició del portaveu popular senyor Vidal de fer-ho a fí de que el Secretari Municipal es passe copia del audio de dit pleno .

En el punt de la proposta de bonificació del IBI a la Societat Unió Musical en base a la nova normativa en tal sentit que permitix dites bonificacions a aquelles activitats d'utilitat pública com es este el cas al ser una entitat cultural, s'aprovà amb els vots del govern i l'abstenció de populars i Vercher al considerar estos que encara la retroactivitat que s'apilicarà als impostos de 2013 i 2014 es algo atípic i que contava amb informe en contra de la Interventora Municipal , no volíen perjudicar a la SIUM, matitzant que s'havera pogut donar esta ajuda mitjansant subvencions i així no haver caigut en esta irregularitat jurídica, contestant el regidor Borrás que la retroactivitat no sería tal si es té en compte que la normativa no existía en els anys bonificats, i que en cas de subvenció s'havera perjudicat a la societat  al tindre que pagar primer l'impost i després rebre la subvenció quant es poguera, que sempre sería un temps després.

Es va pressentar, també per part de Borràs, una proposta de modificació de crédit de sobre un milió d'euros entre la incial i una esmena i per a temes molts diversos com quasi 400.000 euros per a reparar voreres i pintar passos de peatons, subvenció de 100.000 euros a ADISVA, 50.000 per a un taller ocupacional, 10.000 a Taules de Participació, i altres molts més, la qual modificació i després un recés propossat per l'Alcalde davant la demanda de deixar-la sobre la taula per part del portaveu popular al no coneixer esta darrera esmena fins a este mateix moment, es va acordar per unanimitat deixar-la fins a un proper pleno extraordinari a poder ser el proper dilluns, i començar ja mateix a negociar dita modificació en ares de poder aconseguir la unanimitat pel bé comú i donades les partides propossades. 
Hi ha que destacar que esta modificació , que el que tracta es d'evitar el tindre que dedicar el superàvit d' un milió i mig d'euros d'este any a amortització com marca la legislació estatal d'acord al Pla d'ajust , compta amb l'informe negatiu de la Intervenció Municipal per dit fet, el que va argumentar així mateix Vidal com a motiu per a solicitar l'aplaçament a més de que es torna a agrupar en una sòla modificació diversos conceptes en contra del que venen demanant els populars reiteràdament , el qual va compartir també la regidora Vercher la qual va defendre no obstant el criteri d'invertir en vers d'amortitzar . 
Tant Borràs com l'Alcalde varen ressaltar lo injust de penalitzar a aquells ajuntaments que estàn complint amb dits plans obligant-los a pagar primer a la banca, amb la qual ja s' està complint puntualment i de debò i fent-los a més guanyar molts diners, en vers de deixar invertir l'esforç dels ciudatans en la seua qualitat de vida.

En el següent punt i per unanimitat s'aprovà l'alçament de l'objecció de pagament de dos factures a proveïdors, i en els dos següents el primer per unanimitat i el segón amb l'abstenció de l'opossició al considerar que hi havía una retard per culpa de l'administració local el qual rebutjà Borràs diguent que ha segut de la Consellería, la ressolució de dos plans urbanístics en els sectors 14 i 6 respectívament .

En el punt 4.1 s'aprovà per unanimitat el conveni de 6.000 euros amb la A.V. de Turisme per al manteniment dels servicis que esta ens presta en la nostra platja, i en el 4.2 s'autoritzà també per unanimitat el que la concesionaria de la piscina coberta puga hipotecar la concessió i així, segons va dir l'Alcalde, obtindre liquides per a poder ficar-la en marxa. En este punt va hi haure certa polémica entre éste i Karina Vercher quant esta va acussar al govern de haver perdut tres anys en este tema, contestant-li a més la regidora de contractació Llum Sansaloni i en dades concretes que això no era així, i l'Alcalde que si tenía laguna proposta concreta que la fera doncs encara estava esperant la concreta de gravar vivendes no ocupades i ja fea sis messos.

I es passà al tema de les mocions , defenent en primer lloc la portaveu nacionalista Sansaloni una a favor de requerir a la Mesa de les Corts Valencianes per a que rectifique sobre l'expulsió de Mónica Oltra i en la que va hi haure com era d'esperar toma i daca entre els nacionalistes i els populars, sent aprovada amb els vots de socialistes, Compromís i Vercher al haver aceptat el grup propossant l' esmena socialista de rectificar part de la terminología de la proposta, i després també de un toma i daca entre la regidora no adscrita i l'Alcalde 

NOTA DEL EDITOR : Ho sentim però ens neguem a reproduir-ho literalment pel que diguem en el ressum, ens negeuem a donar-li canxa a estes mocions per a nosaltres totalment fora de lloc amb la que està caiguent, si de cas ja ho faràn altres .   

I també ens neguem pel mateix a fer molt més que un ressum de la moció socialista sobre reforma constitucional , i sòls dir que es va aprovar amb els vots dels propossants, Compromís i Vercher i en contra dels populars, i que demanava en principi dita reforma de cara a anar a un estat federal, consagrar la sanitat i l' educació públiques, la vivenda digna i les garantíes socials, la igualtat real, la reforma del article 135 i la forma d'estat, acabant aceptant els socialistes una modificació en el sentit de demanar referèndeum sobre monarquía ó república propossada per Vercher i Compromís . 

I la tercera sobre prohibició de circos amb animals a Tavernes, no va ser aprovada al abstindres els socialistes i votar en contra els populars, al no ser aceptada en el primer cas la seua esmena per a que en vers de prohibir es camine cap a fer normatives més garantistes i afavorir conductes cíviques, i considerar els populars que la moció d'aplicar-se portaría a la mort a uns animals que no saben viure en lliberat, a més d'altres consideracions varies.

Seguídament es va donar compte del compliment d'objectiu d'estabilitat pressupostària, de les gràcies per part de l'administració central al nostre Ajuntament per la col.laboració en les eleccions europèes, i la fiscalització de les ressolucions dels orgues de govern , seguint amb l'apartat de Precs i Preguntes.

En este Manolo Vidal va peguntar sobre el reglament del BIM, contestant-li Perfecto Benavent que encara no estava per una descoordinació que va assumir, a més de discrepàncies; preguntà per les obres de la replaçeta del tio Juliet al vore que ja s'està utilitzant i faltar al seu pareixer una serie de remats, així com pel quiosc, el que li va pregar Llum Sansaloni fera saber al comunicar-li que està ja recibida des de divendres passat i en quant al quiosquet que començarà a estud informaren de la programació de festes del poble el més aviat possible per a que no passe com l'any passat .
iar-se el seu plec de condicions doncs s'ha de traure a subasta ;  I en tercer lloc pregà els

Inma Tudela per la seua part va assenyalar els retards en la concessió dels xiringuitos, el socorrisme i l'escoleta d'estiu, assumint les culpes i demanant disculpes pel primer tema Perfecto Benavent, contestant Borràs que en el cas de l'escoleta no hi ha tal retard donat ja està adjudicat i comença el 3 de Juliol , i excussant el tema del socorrisme l'Alcalde en que el plaç d' acabament del contracte es el 14 de Juliol amb el que s'ha tingut que negociar amb la concessionaria del 2013 el que renunciara als dies de Juny i Juliol per a que poguera entrar altra empresa.  

Per la seua part Borràs demanà i l'Alcalde aceptá que el 3 de Juliol siga declarat dia de luto pel octau aniversari del accident de Metrovalència, amb totes les conseqüències (banderes a mitja asta, suspensió de festejos si hi haveren ... ).

I per últim Perfecto Benavent informà que la proposta de que Càrites assumira la gestió d' una ràdio pública local no es possible doncs l'Ajuntament no té asignada ninguna frequència i si la obtinguera tindría que ser de gestió municipal directa , afegint l'Alcalde que Càrites en l'assamblea havía rebujat la proposta, destacant Benavent que l'Ajuntament entre subvenció , 10.000 euros, i el benefici de les paelles, 3.300, és qui més aporta a la ONG.    

11 comentarios:

  1. Ens preguntaven en el comentari erróneament eliminat, tindre q deixar el movil, per uns comentaris : Quins ???

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Val, contestant, els únics comentaris que hi havíen anit estàn publicats en l'altre artcile sobre el pleno , en el que doenm la nostra opinió, no hem rebut rés més.

      Eliminar
  2. Els de les mitges taronges i columpios.
    Hi ha ordre de dalt com amb El Jueves?

    ResponderEliminar
  3. Enric, molt curiós que sempre tingues problemes al mòvil quan se t'esborren comentaris "polèmics" amb els Cotorros.

    ResponderEliminar
  4. Molt curios també que sols malpenseu els d, un caire, teniu alg6n complexe ? Perque he copiat literalment el que es preguntava . Seguísc per cert sense saber qué es preguntava.

    ResponderEliminar
  5. Molt poc nivell tene ultimament els plenaris. Cap proposta de futur per al poble. Es dediquen a cumplir l'expedient de convocar un plenari al mes però de propostes o debats de temes locals res de res.

    ResponderEliminar
  6. Perque tampoc ara publiques qui diu i explica quins comentaris son els d'anit despres del plenari que ja no estan?

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Perquè no sé a quins comentaris en concret el referixes .Ací s'ha publicat tot el que ha arrivat, i no hi ha rés en Spam. Així que deixat de rotllos i explica que es supossa que no hem publicat .

      Eliminar
    2. Ja està clar on ha esta la errada. El cas es que els comentaris estan a la notícia de: "nota de premsa de Karina Vercher sobre maltractament animal" del 9 dilluns, quant els buscàvem en la del dimarts 10 de maig: "nota de premsa de KV sobre defensa animal". Entre lo paregut dels encapçalaments i que tenien la mateixa foto de la regidora havíem confós les notícies.
      Ja extranyava d'Enric, per aixo hem buscat fins trobar el malentès. No es culpa de ningu, pero de totes maneres demane disculpes per dubtar de l'Administrador d'este lloc.

      Eliminar
    3. Disculpes aceptades . La veritat es que altra vegada no sabía de que en parlaveu.

      Eliminar
  7. Entonces el circo si que pot tindre animals. L'alcalde i el regidor tindran que anar a parlar amb el del circo i demanar disculpes pel que li han fet.

    ResponderEliminar