viernes, 20 de junio de 2014

Editorial : ALGO DEURÍA CANVIAR

"Tavernes acordó destinar 50.000 euros a solicitar un taller de ocupación; 5.000 euros para becas de comedor escolar de verano y otros 24.000 euros para reparaciones en instalaciones municipales" lleguíem ahir en la premsa .
I ens pareix estupendo disposar d'estes quantitats que van a crear llocs de treball i espentarà la economía local, així com paliarà mancançes socials encara la partida per a comedors ens pareix baixeta. 

Ara bé, per a aprovar tot açò s'ha tingut que fer un pleno extraordinari que ens costa més de 3.000 euros : Hi ha qui diu que ha segut per manca de previssió del govern, estos per contra diuen que per causes burocràtiques no cabía d'altra forma. 

No anem a entrar en este tema perquè ho desconeguem però el que si diguem es que la legislació local, aprovada a nivell nacional, deuría canviar per a facilitar que estos assumptes no ocurrisquen, bé adaptant-ho burocràticament, bé acordant que un  ens menor com puga ser una Junta de Portaveus o orgue similar, encara necessitara de convalidació posterior, puguera donar via lliure a estos temes amb xifres menors em quant al total del pressupost municipal, no arriva a un 0,50% del nostre. 

Però bé, es sòls una idea que ens pareix de trellat perquè en este cas ens costa sobre un 4% de lo a inveritr el aprovar-ho, 3.000 i pico euros menys que tens per a això. 


6 comentarios:

  1. Si que es baixeta la partida de beques de menjador, Enrique. En 5000 euros, quants xiquets poden menjar durant dos mesos? 25 o 30?

    ResponderEliminar
  2. No tenen vergonya ni la coneixen cap dels politics del poble.
    Podemos ja! I que s'acaben els politics de professió,mentres la politica no siga una vocació de servei açò no canviarà.

    ResponderEliminar
  3. Ara resultarà que vindran els de Podemos i no cobraràn res.
    Un poc de serietat. Els regidors han de cobrar com qualsevol altra persona.

    ResponderEliminar
  4. La vocació de servei la tindra qui tinga alguns centenars de mils d'euros milions gastaors a l'any, això si, trets de la suor dels seus treballadors, i es dedicarà "a la politica" amb vocació de servei.
    Visca la politica del segle XIX i de quasi tot el XX, aquella que feien els rics amb voluntat i vocació de servei! Visca la política caciquil que volen alguns.

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Doncs mireu la gent que treballa a les associacions,ONG's i clubs, hi han molts mileuristes que dediquen moltes hores i esforços a canvi de 0 €. Els politics podrien dependre'n una mica si tingueren la meitat de vocació de servei que eixos primers que dic. Pero no, han de cobrar uns sous molt per damunt de la mitjana dels ciutadans que no s'en serveixen de la politica. Jo posaria els sous publics com a molt a uns 20.000€ bruts/any, que es la mitjana que costa un treballador a la empresa privada. Despres, per categories poden pujar o baixar una mica, no que cobren uns el doble o triple que altres. Inclosos els politics. Despres qui diu que no cobra tant es compara sempre amb els de dalt, com justifiquen els politics locals amb els funcionaris A. Que es comparen amb els eurodiputats de Podemos que s'han baixat el sou de 8.000 a 1.800€, eixos tambe estan per dalt ells.
      Entre que no es cobre per afavorir la politica nomes pels rics i solidaritzar-se amb el que guanya qualsevol dels ciutadans hi ha un terme mig, i de normal s'esta molt per damunt. 200 o mes € per una comissió de 10' o per un plenari de 2 hores es una burla per a qui li costa 3,4 dies o 1setmana de feina per a guanyar-los.
      No parles d'altra cosa per desviar el tema.

      Eliminar
  5. No vau estar en el ple. Pregunteu com es va quedar amb els diner del menjador i que passarà si no hi ha prou fons entre estos i els de la Generalitat i Diputació i no publiqueu ni com noticia ni com comentaris coses que posen dubtes i desinformen a la gent.

    ResponderEliminar