martes, 3 de junio de 2014

ASSEMBLEA CÀRITES, resum de lo tractat

CÀRITAS INTERPARROQUIAL  IX ASSEMBLEA
Ahir dissabte 31 de maig va tindre lloc la IX assembla de Càritas Interparroquial Tavernes. Desprès de la pregaria inicial i unes paraules de benvinguda  es va comentar qu l’acta del darrer any 2013 estava fotocopiada i a disposició de tots però, que per agilitzar la reunió es passava als següents punts de l’ordre del dia
En aquest apartat es va fer memòria gràfica de les activitats realitzades per la Càritas Interparroquial al llarg del 2013, així com un estudi comparatiu en quan a les famílies ateses i  unitats familiars al llarg dels últims tres anys.... així com un reflex de la pobresa infantil al llarg de 2013
Desprès d’esbrinar el diferents equips i projectes que formen la Càritas  Interparroquial es varen comentar les activitats d’animació i conscienciació ciutadana, valorant els 7.642 quilos arreplegats aquest any en les diferents campanyes i iniciatives.
A continuació es va passar a donar dades del projecte de l’economat
En quan a l’economat també es va fer una gràfica comparativa dels darrers anys, i com  aquest anys s’han repartit 76.318 quilos d’aliments... dels quals uns 70.000 ixen dels fons de la Càritas, situació que agreuja l’economia i angoixa per l’increment de famílies que ja no poden ni pagar la compra a l’economat.
A continuació es passa a l’apartat econòmic on queda constància d’aquestes despeses així com dels ingressos
A continuació José Vicente Sellens, president de la Interparroquial,  va explicar i comentar el projecte de la Casa de Càritas.... especificant la gestió de la compra, el estudi i projecte realitzat i com hui en dia ja tenim allí el rober i esta última setmana han començat les obres de la planta baixa on ve l’economat.  Comenta la greu situació econòmica per on passa la Interparroquial, a causa de les despeses de la casa i l’economat i com hui més que mai necessitem l’ajuda de tots.
Desprès Olga Mestre, delegada Càritas Diocesana, va comenta quines són les necessitats i preocupacions de tota Càritas i què és el que busquem i volem aconseguir. Desprès es va passar a la projecció del Power de la Campanya Institucional 2014 que basa la seua acció, denuncia i compromís en anunciar un camí d’esperança , un horitzó obert al canvi  i que té la seua arrel en el cor i el comportament de cada persona.
Per tancar l’assemblea es va cedir la paraula als senyor alcalde Jordi Juan que a més de valorar l’acció realitzada per Càritas ens va recordar que l’ajuntament està al costat de Càritas, la  llavor de l’entitat hi és necessària per al poble i per a l’ajuntament i que a més dels seu suport econòmic es sap que sempre es te el recolzament materials amb infraestructura, locals.... però ara i escoltant la situació greu que passa Càritas el més aviat  possible es passarà a signar el conveni del 2014 per tal d’aconseguir amb eixos diners continuar endavant la tasca de Càritas.
Carlos Gimeno també va posar a disposició de Càritas el seu equip radiofònic, proposant a l’ajuntament aconseguir la llicencia i que  la radio fora de Càritas; aconseguint així , mitjançant els seus programes i espais  publicitaris augmentar la solvència de l’entitat  i poder ajudar als més necessitats.

Tanca l’assemblea D. José Vicente Sellens, rector de la parròquia de Sant Josep i president de la Càritas Interparroquial, agraint l’assistència i ajuda de tots. 



No hay comentarios:

Publicar un comentario