jueves, 5 de junio de 2014

Editorial : VA DE BOUS !!

HEM CANVIAT L'EDITORIAL QUE TENIEM PREVISTA PER A HUÍ PER ESTA MÉS ADHIENT A L'ACTUALITAT LOCAL .

I no, no ens hem equivocat en el titolar. I es que després d'assabentar-nos ahir de que l'Alcalde seguint criteris "animalistes" va prohibir la publicitat d'un circ amb espectacle amb animals i va manar que es realitze una inspecció dels animals de dit circo, i que el seu grup polític pressentarà el dilluns al pleno una moció per a que Tavernes siga declarada com a contraria a este tipus d'espectacle i per tant es prohibisquen en el seu terme municipal (sumant-se així a altres poblacions, sobre tot en Catalunya, que així ho han fet, moció a la que per altre costat es contraria el seu soci socialista, però eixe es altre tema), pensem cal preguntar-se que passarà amb els bous al carrer de festes del poble.

Perquè ú pot estar a favor o en contra de tot açò, en el nostre cas no ens agraden ni un ni altre tipus d'espectacles, però també pensem que " o tots moros o tots cristians " , i que en tot cas deu de ser una normativa superior a la local la que regule estos temes, doncs si no tot açò es convertix en un caxondeo legislatiu, amb uns pobles si, altres no, el de més cap allà vorem, i en rés afavorix la seguretat jurídica que deu de regular qualsevol societat democràtica i civilitzada.

Per tant, pensem que si Tavernes es declarada seguint els criteris "animalistes", criteris en el que es bassa l'alcaldía per a esta prohibició, contraria als circs amb animals, així, en general, pensem que per lògica i seguint estos mateixos criteris i el que pensen els citats "animalistes" respecta a éstos, també deuría fer-ho amb els bous al carrer, així, en general, o per contra establir una serie de criteris específfics per a abdós tipus de espectaculs o qualsevol altres amb animals.    

I clar, ens trobem en que en el tema dels bous al carrer destacats membres d'un dels partits en el govern no sòls son favorales a ells si no que participen actívament en la penya local que els promou, i el propi Ajuntament col.labora en festes del poble amb este espectacle.

La polémica està servida, i de segur que seguirem llarc i extés parlant del tema, però ara sou vosaltres, estimats lectors, els que teniu la paraula, a risc de que els de sempre entren com sempre a tractar de desviar el tema amb la consebuda cançoneta de sempre.   

67 comentarios:

  1. Quina casualitat, no? Hem tingut bous durant els 16 anys del PP en plaça tancada i amb negoci particular i on a més de bous hi havia "altres males herbes" i espectacles amistosos de "proves d'habilitat d'arts marcials" entre quadrilles i alguna que altra exhibicio de "com s'usen armes blanques" i ningú s'havia plantejat res en contra. I això era de domini public.

    I ara que es recupera com es venia fent tota la vida des de temps immemorials, com una tradició més, amb unes normes estrictes sobre els animals de manera que s'impedeix qualsevol colp i maltracte, ara tots son critiques.

    El millor de tot es que com de costum, l'editorial nada entre les aigües però no es mulla. Sembla Deu que anava sobre les aigües i no s'enfonsava. Parlar i parlar pero sense posicionar-se clarament. Son els avantatges de no haver de comprometre's i igual ara dic blanc com despres dic negre. Coses del mig: ni carn, ni peix sinó tot el contrari.

    Com la xerrameca no porta enlloc i crec està prou entés el que vull dir, la pregunta directa:

    ¿Quina es la postura oficial de DV sobre els bous al carrer a Tavernes? Els accepta o no? Està a favor o en contra? I no ens vinga amb el conté que vosté no es partit i parla a titol personal, quan després es tan afficcionat a dir que altres blogs si que són la veu dels partits.

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. I si vos definireu vosaltres en vers de marejar la perdiu, segúrament perquè no podeu justificar lo injustificable de bous si i circos no ? Perquè encara no he vist respondre a lo que es plantetja en l'editorial ... gràciessss .

      Eliminar
    2. Quan al Bloc se li plantetja un assumpte punxegos tambe s'espolsen les puces del damunt,els carrecs de Valencia diuen que no poden parlar per tot el partit quan veuen a JJ en processo entre el clero i la guardia civil, tampoc al Bloc us interesa ahi donar la cara.

      Eliminar
    3. Per començar no em crec que tu hages preguntat això.
      I per acabar: Una pregunta i espere que la contestes amb sinceritat:

      A tu el pareix bé que JJ vaja a les assemblees de Caritas?
      I a les de l'ONG "Solidaritat amb el Tercer Mon"?

      Eliminar
    4. Incrèdul!
      Repasa els twits de Vicent Flor.

      A les assemblees de qualsevol associació el normal es que vagen els dirigents i socis, i si volen que es coneguem els temes parlats, convidar algun periodiste. Amb els politics el mes normal es reunir-se quan vullguen a proposta de qualsevol de les dos parts. En una assemblea no deu pintar res un politic, no tenen veu ni vot com que no son associats.

      Eliminar
  2. Els criteris no son animalistes ni son protaurins. En el cas del circ es per la por a tindre campanya en contra com estava passant a change.org on es demanaven firmes contra el nostre Ajuntament. El cas boueril es per fer-li la guitza als negocis de places de bous portàtils d'amics del PP. Com els amics del Bloc no en tenen, ara es fan tradicionalistes i cal recuperar els bous al carrer i si cal muntem una associació que,sense posar un duro per davant com altres,pot montar tota una setmana de bous sense cap pega i amb l'inestimable ajuda del consistori.

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Una pregunta tu que ho saps tot: ¿Hi ha algun Ajuntament on governe el PSOE o EU amb bous al carrer? No es pla conya marinera. No ho sé.
      Una altra: ¿Coneixes d'algun Ajuntament on governa ER siga o enllà del Sènia amb correbous? No es conya marinera. No ho se.
      Gracies per la informació.

      Eliminar
  3. Com avançavem perque era d, esperar, ja tenim als de sempre desviant el tema i sense argumentar a favor o en contra del que opinem ... tal volta perque no tenen eixos arguments : vaja favor li feu als que teóricament defeneu . Ale, algún mes ? .

    ResponderEliminar
  4. P.D. En les editorials opina l, editorialiste i no el politic , este quant ho fa ho fa amb noms i cognoms .

    ResponderEliminar
  5. No es massa normal que Enrique Estruch desvie cap tema per això em sorpren que no conteste clar i ras la pregunta. I mes quan se suposa que coneixerà be el seu partit.

    Per tant no com a Administrador, sinó ara com a militant de DV una pregunta molt simple i de resposta directa: ¿El seu partit, DV, està a favor dels bous al carrer?

    ResponderEliminar
  6. Discrepe totalment.

    Una editorial periodística és un text que NO es firma i on s'expressa i es fixa el punt de vista que té un mitja de comunicació sobre un tema d'interés, amb explicacions i valoracions, i sobre tot judicis.
    Realment el que fa l'editorial es informar als lectors de l'opinió d'eixa mitjà, no d'un editorialista o redactor o director. I per això NO ES FIRMA. No vora vosté cap editoral de cap mitjà firmat. I menys que no expresse la seua postura clarament, com fa vosté que no es mulla, i damunt que la demane als lectors.

    Per tant, si Quaderns de Reflexions és un mitjà afi, o és la veu de DV a Tavernes, no tindrà cap problema a dir als lectors quin és el posicionament de DV sobre els bous al carrer. Deu estar ben clar en el partit en parlar de tradicions valencianes. Espere respostes.

    ResponderEliminar
  7. Jo estic especialment interesat en saber la postura personal d'Enrique Estruch sobre els bous al carrer. Esta a favor o en contra?? Per tant, en cas de tindre algun càrrec important en l'ajuntament com a membre de DV, quina serà la seua postura? Quines actuacions durà a terme? Gràcies per contestar.

    ResponderEliminar
  8. Els de DV no es mullen mai, per a mi que no tenen ni programa, ni ideari, ni pla d'actuació. Van a salto de mata i a intentar perjudicar als demés. Com compromís governa, van a per ell. Si manara altre, seria altre. Poca estratègia politica i molt de populisme oportunista.

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Enric Estruch, Secretari nacional de Coordinació de DV5 de junio de 2014, 11:57

      Efectívament no tenim un programa concret , sòls unes basses ideològiques, pel simple fet de que el Congrés constituent del partit es celebrarà el proper dissabte 28 de Juny i en ell s'aprovarà una ponència ideològia d'una trentena de planes i que ara mateix està en fase d'esmenes per part dels afiliats, la qual estarà penjada en la web del partit al llarc del Juliol , i ahí sabreu en conret qui som i que pensem .
      I sí, en estos moments anem un poc a bot de matoll , perquè ès la gestora nacional, de la que forme part com a Secretari de Coordinació, la que va definit-se dia a dia sobre el que surgix , però t'assegure que ni anem a per ningú en concret ni fem populisme, sòls anem a defendre els interessos dels valencians com a partit valencianiste i per tant contra qui els perjudique.
      I sabeu perquè no l'hem fet encara ? Perquè naisquerem fa poc més d'un any com a idea, en concret en Febrer de 2103, i arrancarem com a partit en Setembre, fa tan sòls 9 messos , i es tal l'aceptació que hem tingut que frenar, concretar el que tenim, saber on estem , plnificar el futur ...
      I on estem ? Amb 13 consells locals ja pressentats, ahir mateix Alzira, una vintena en marxa de fer-ho, contactes a tot arreu i sobre tot per Alacant, en una estona isc cap al sud i vissitarè quatre poblacions de la costa , acabant amb una reunió amb huit partits independents locals a les 7 en El Campello, i amb sis regidos propis i altres tant de partits aliats .
      I amb tot açò el congrés previst per a dessembre del 2013 s'ha anat retardant per a que puguen participar en ell quants més millor, io si elf em ja es perquè es precís que el partit es definisca ideològicamet de forma concreta per a que no es diga el que tu dius.
      Som una realitat, som fum, que som ? El 28 d'este mes ens definirem i les runes en el 2015 diràn .

      Eliminar
    2. Les urnes volía dir , disculpeu les errates, el mòbil i ú que es patosset per a les noves tecnologíes .

      Eliminar
    3. I si vos definireu vosaltres en vers de marejar la perdiu, segúrament perquè no podeu justificar lo injustificable de bous si i circos no ? Perquè encara no he vist respondre a lo que es plantetja en l'editorial ... gràciessss .

      Eliminar
    4. I per a que vols un programa electoral, anonim de les 11'26? per a dir que vas a fer una estacio es Casa Borderia?

      Eliminar
    5. No. Per a inagurar una piscina en eleccions passades que encara no està acabada. Per a fer un carril bici que no serveix per a res. Per a destruir el passeig del Pais Valencià que era un pulmó per al centre i fer un sequer. Per a construir un parking subterrani al poble que no serveix per a res i ens a costat els dos ulls de la cara i un ronyó. Per a omplir el poble de palmeres i pagar-les com si foren d'or (vos prenen el pèl com volen). Per a deixar endeutat un poble com el nostre i dir en eleccions que tenies diners. Per fer mocions de censura il·legals. Volies caldo? Nyas dos tasses bocaxancla!

      Eliminar
    6. Jo estic tranquil i convençut que l'estació de Borderia es farà. El PP va prometre el Parc del Cantalot, la circumval·lació, el Parc Tecnològic.... entre moltes mes coses, i no les ha fet en 16 anys d'alcaldia.
      El Bloc en porta tres, li'n queden encara 13 més com a mínim, perquè estos han vingut per a quedar-se.

      Eliminar
  9. En la editorial es diu : "Perquè ú pot estar a favor o en contra de tot açò, en el nostre cas no ens agraden ni un ni altre tipus d'espectacles" . Per tant l'editorialistes es definix .
    De totes fomes, l'objectiu de Quadern i com diu el seu cognom, és reflexionar sobre un tema e incitar al debat per a que siguen els comentaristes els que opinen sobr e el mateix , i es el que conseguim dia a dia .
    Per tant, que tal si dexeu de desviar el tema i doneu la vostra opinió , justificant com es menja el rebutgar una cossa i apoiar l'altra ? .

    ResponderEliminar
  10. Enric Estruch i Ferrando5 de junio de 2014, 11:38

    I ara com a particular :

    NO m'agrada ni un ni altre espectacle, però tampoc soc partidari en estos i altres temes similars em el que hi ha un arraigo popular , de les prohibicions per sè, hi ha que estudiar el tema en concret i vore com es tracta als animals . Per eixemple prohibiría sense dubte tirar una cabra des d'un campanari o llancetjar un bou fins la mort, soc totalment contrari a les corregudes de bous.
    Així que punt per punt ic as per cas i sobre tot no caigam en la contradicció de ser animalista per a unes cosses i no per a altres, perquè igual sufrix ( o a lo millor menys o més, dependrà dels casos) un bou en el carrer que un elefant en un cric .

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Després de la teua exposició ara entenc per què li tens tant de carinyo a Manolo Vidal, sort que ho has aclarit...

      Eliminar
    2. I seguim desviant en vers d'argumentar ... perquè no contesteu argumentant ?

      I perquè dius li tinc, que personalment li tinc , políticament poc , més o menys carinyo a Manolo ? Me lo explique ...

      Eliminar
  11. Enric Estruch, DV Tavernes5 de junio de 2014, 11:42

    I ara DV :

    En quant a DV quant es signe en nom d'este partit serà l'opinió d'este, i de moment no hi ha nota oficial perquè som un grup i no sòls una persona i per tant eixint la noticia quasi ja la nit de ahir no s'ha definit .

    I Quadern NO ES LA VEU DE NINGÚN PARTIT POLÍTIC , en el cas de DV estàn la web del partit i el faceebook local : Acàs heu vist mai un blog d'un partit que edite notes de premsa d'altres, o que els oferisca als nous com fa Quadern ? Nosaltres no .

    Quant es definiarà DV ? Quant el seu Secretari General de Comunicació ho crega conveninet, i mai per un tema local concret , o quant el de comunicació local ho crega convenient i sempre després de consultar-ho a la gestora local.

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Vamos que ni teniu criteri, ni ideologia, ni ideari. Pues quin disgust de partit... Vos feia més seriosos...

      Eliminar
    2. Som el circo, home , com eixe que alguns volen prohibir, amb animals i algun que altre pallaso ... però mira si som bons que així i tot creixem a la carrera, pesse a qui, com tú, li pesse , perquè la gent no es tonta i menys els fanàtics sap elegir.

      Eliminar
    3. Si jo vull que creiscau i es feu grans i lleveu bona cosa de vots al PP. Sou una dreta moderada i podeu conseguir moltes coses, però home... Un poc de seriositat... Cal postures clares.

      Eliminar
    4. Doncs quant estem creixent i al ritme que ho fem , serà per algo no ? I això que vndre en estos temps il.lussio, i mentres no tingam una ponència concreta es el que estem venent, es difícil. Vos demane paciència que el 28 ja està ahí i llavors parlarem i podreu vore en la web del partit un ideari concret, gràcies .

      Eliminar
  12. Com vos agrada dir tant a alguns, ZAS, EN TOTA LA BOCA a aquells que digueu que si Enric i DV no es definixen, vos ha quedat claret ?
    Segúrament seguireu desviant el tema per a no justificar lo injustificable d'este cas de bous si però circos no : Jaume, tens algo que dir ? . Ilustramos amb la teua sabiduría.

    ResponderEliminar
  13. Que bo eres, Estruch.
    Si senyor: En les editorials opina l'editorialiste i no el politic, este quant ho fa, ho fa amb noms i cognoms.
    Vaja, vaja...

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Xe,encara us falta saber la opinio d'EE com agent immobiliari,com a membre d'escola adults Bolomor,i... queda algun carrec o aficio mes,Enric?
      Ja,ja,ja

      Eliminar
    2. jejejejeje , m'agraden les motos ... val?

      Eliminar
    3. Cuidao que son molt perilloses. La gent s'estrella dalt de les amotos com atres ho fan dins de partits sense ideologia.

      Eliminar
    4. I de la mesa de mobilitat tambe. Este Enrique es super càrrecs. I a alguns prepotents els molesta aixo, que els lleven part de notorietat que han aconseguit amb nomes el 25% dels que van anar a votar.

      Eliminar
    5. Efectivament, el PP només va aconseguir eixe 25% que tu dius, i el que és pitjor per a ells, va perdre el recolzament majoritari de la gent de Tavernes en unes eleccions.
      La prepotencia de Manolo Vidal arran de terra.
      A l'altra!

      Eliminar
  14. Segons conten els majors que visqueren bous en altres temps, anys 60-70, els bous al carrer d'aquell temps o si voleu les corregudes de vaquetes que diguem al poble, no tenen res a vore amb les d'ara. Ni pareguts. Nomes s'assemblen en que hi ha un bou o vaqueta i un carrer tancat.
    Abans eren colps, canyades, garrotades, fins i tot alguna canya acabada en punxa per clavar-li-la, se'l agafava del rabo i se'l tombava en terra a la vaqueta entre tres o quatre, anaven en canyissos pel mig del carrer i amagats darrere pegavan al bou. Tot això s'ha acabat. El bou no el toca ningú ni el maltracta.
    Pense que s'esta traguent la cosa fora de context. I mil vegades millor i mes respectuos el bou en fer-se al carrer. I sense baralles, porrets i alguna coseta mes forta com passava al voltant de la plaça de bous, que damunt un negoci particular quan ara es debades.

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Al oso malabariste tampoc el toca ningu.
      Es veu que l'alcalde va tindre algun trauma infantil en el circ.

      Eliminar
    2. El va vore a tu i es va traumatitzar.

      Eliminar
    3. Este xiquet ve traumatisat de serie.

      Eliminar
  15. Entonces ja podem afirmar que Enrique Estruch si alguna vegada aplega al govern. Prohibirà els bous als carrers. Atenció votants!! Enrique Estruch està en contra dels bous al carrer!!

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. I seguim atacant en vers d'argumentar ... on he dit jo això ? He dit que personalment no m'agraden, però que hi ha que estudar cas per cas i mai prohibir en general. Però bé seguiu així, com la gent sap llegir i entendre favor em feu ... que por tenen alguns ...

      Eliminar
    2. Estruch ara no desviés el tema!! Ja has dit que estas en contra dels bous!! I que si fora per tu els prohibiries!! Ara no vages dissimulant

      Eliminar
    3. No,no ha dit aixo,Enrique ha dit que si que donara permís al circ, amb animals,animals racionals i pallasos. Total,ja s'en veuen molts i sense carpa.

      Eliminar
    4. Ho dius per tu quan et mires a l'espill?

      Eliminar
  16. Entonces Enrique Estruch está usted en contra de la fiesta nacional y del mundo del toreo? Que será la próximo? Renegar de España? A caso usted es un separatista más? Me ha defraudado usted señor Enrique Estruch.

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Enric Estruch i Ferrando5 de junio de 2014, 12:54

      Es decir, según usted ,los que estamos en contra de "su" fiesta nacional somos separatistas y renegamos de España ? Sabe que le digo, que prefiero defraudarle a usted y a los que piensan como usted que a la razón y a mi conciencia.

      Eliminar
    2. Que bo,Enric. Ara els de sempre es fan passar per l'abuelo cebolleta defenent el patriotisme espanyol per que et possiciones i diferenciar-te del seu nacionalisme. Ja no saben per on torejar-te.

      Eliminar
  17. El circo porta animals,i que?
    Els fan bous al carrer,i que?
    La Comunitat Valenciana es en general molt taurina,tambe volen prohibiro?
    El tir i arrastre,tradicio Valenciana,tambe es molesta?
    Els millars de caçadors que hi han van a poder matar animals?
    Ja esta be de tonteries radicals i voler llevarmos totes les nostres tradicions i que es preocupen mes de les persones i menys dels animals

    ResponderEliminar
  18. De veritat, no vegeu el favor que li esteu fent a Estruch ?

    ResponderEliminar
  19. Ieeeeee !!! que a La Cotorra si estàn argumentant a favor, ací es veu que ens toquen els més detrellatats ( probablement en siga sòls uno o dos repetint baix anònim ) : Que diu a que les bous al carrer fan esport !!! jajajajajajajajajajajajaja .
    I hi ha qui diu que els elefants en el circo també !!! Me tronxe !!! jejejejeje

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. A mi m'ha paregut que algu en La Cotorra està prenent al pèl a gent com tu que no sap distingir la broma.
      Cal dir que els animals fan esport. Jo quan veig una cursa de gent corrent en ple estiu, suant per tots els costats i amb la llengua de pam dic: seran animals, amb tant bé que s'està en la terrasa del bar amb una orxata o una cervesa. Quina manera de fer l'animal!

      Eliminar
    2. Mira com es tronxaaaaaa!! Jajajajajajajajajaj li diuen 4 animalaes i se les creu!!!!! Jajajajajajajjaja tronxat tronxat rei/na ja es veu com sou...

      Eliminar
    3. Tronxat, tronxat reina, que no arribaràs al que em vaig tronxar jo un dia de juny del 2011, o un dia de final de maig del 2013, o el passat 25 de maig.
      Eixes si que son tronxaes.

      Eliminar
  20. Me estoy cabreando5 de junio de 2014, 13:37

    Son la una y media, vamos por el 33 comentario con éste : ¿ De verdad que Tavernes no tiene más problemas para que un Alcalde pierda el tiempo con ésto y los ciudadanos también aquí atacando al señor Estruch y encima sin argumentar ? .

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Cabreate, cabreate pero no hagas el cabra y ten un poco de "trellato".

      Eliminar
    2. Pero nadie ve en esto una cortina de humo entre el desencuentro entre Bloc y Psoe de cara a delimitar la parcela politica a 11 meses de las eleccuones? Ya lo vereis en el pleno del lunes las bofetadas que se dan. I me consta que el PSOE esta hasta la pipa del Bloc.

      Eliminar
    3. Este problema no l'ha fet l'alcalde. O a vore si es l'alcalde qui ha escrit la noticia i no ho sabíem. L'alcalde ha pres una determinació sobre una cosa fent us de les seus atribucions i prou. Tot el demés ja es afegit.

      I si no estan conformes la resta de partits tenen els mecanismes en el ple per a impedir-ho. Tant facil com es presentar una moció, segur que molt de parlar pels foros, pero ni PP ni PSOE, ni EU, ni ER (la pot presentar algun partit en nom seu, segur que no es neguen) la presenten demanant que no es facen bous al carrer. Segur que no ho fan.

      I si que el done la rao: estem perdent el temps amb una cosa que ni fu ni fa a la gent, i quan vinga festes i els bous al carrer, dos o tres mil persones cada dia a vore'ls. Per cert jo també, però no pels bous que me la replantifen: fer-me la cervesata, xarrar un ratet amb els amics, vore gent que fa temps que no has vist... xe, bon rollito!

      Eliminar
    4. probablement en siga sòls uno o dos repetint baix anònim.

      Mes bé tres o quatre, pero tu si que sabes.

      Eliminar
    5. La moció contra els bous no aplegarà pero la de a favor del circ potser que si.

      Eliminar
    6. I?
      Si ho dius en plan de retret jo pense que si la presenten finalment, tots els demés la voten en contra i com Compromis-Bloc nomes són cinc gats front els altres 13, es rebutja i tot solucionat. Veus que fàcil?
      Si hi ha remei per a tot. I després tan amics perquè les mocions quasi totes no aprofiten per a res, a no ser que obliguen a actuacions municipals concretes. Per cert està crec que obligaria si com he llegit es proposa modificar una ordenança.

      Eliminar
  21. El Bloc ha estat fent politica de sondeig per vore d'on pot treure els vots per a creixer. Ques si bous no al prinncipi. Despres veu que hi ha molta gent que li agraden els bous i fins es fa a tavernes amb la benediccio del Bloca una penya taurina. Ara per a guanyar-se a la gent que esta en contra del maltracte animal, es prohibeix el circ amb animals. El que no s dona compte el Bloc, es que fent este tipus de politica-sondeig s'arriva a la incoherencia.

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Vosaltres esteu fent politica d'afonament. I amb este tipus de politica nomes conseguireu que afonar-vos més.

      Eliminar
  22. La incoherencia està en voler atribuir al Bloc coses que no s'ha plantejat el Bloc i que tu no saps i pressuptament creus que es aixina quant no ho es.

    Si el PP no haguera fet el burro com va fer el primer estiu de govern del Bloc matxacant per tots els costat i posant fins i tot pancartes en l'autopista i omplint la xarxa de peticions i de reclamacions que volia bous, segur que eixe any no haguera hagut bous i al segon any, 2012, no s'haguera demanat ja i s'haurien oblidat els bous. El Bloc li pot estar molt agraït a la burrera del PP l'estiu del 2011 que va obligar a buscar una alternativa: la que ara hi ha.

    Copie l'article de Carlos Gimeno amb el punt de vista del PP. I quan ell parla de Peña Taurina no té res a vore amb la d'ara. Es refereix a aquells que feien els bous en plaça.

    La supresión de los bous al carrer de las fiestas de Tavernes después de treinta años de celebración ha levantado una gran polvareda en la ciudad. El PP ha culpabilizado directamente al gobierno de esta circunstancia. Tal y como avanzó ayer LAS PROVINCIAS, la peña taurina aseguró que retiró la propuesta porque se le echaba el tiempo encima para preparar los festejos ante el silencio del gobierno, quien abogaba por más medidas de seguridad.
    El portavoz de los populares, Manolo Vidal, manifestó: «El alcalde nacionalista, Jordi Juan, no puede proclamar a los cuatro vientos que sí que quiere toros, pero no autorizar unos festejos que cumplen con la normativa».
    El primer edil, a juicio de Vidal, se oculta «tras la máscara fácil» de pedir más garantías. Para los populares resulta incomprensible el veto. «Mientras en Sueca, donde el gobierno es similar al de Tavernes, sí que se autoriza la misma plaza y la misma ganadería que iba a estar en los festejos de la Vall».
    Vidal va más allá y mantiene que la mejor manera de engrandecer las fiestas de la ciudad es mantener los toros. «Los vecinos son inteligentes y saben que la mejor manera de apoyar unas fiestas es permitir la celebración de los bous. Quien no quiera ir a los toros que no vaya, pero que no se pongan excusas a un evento que cuenta con el agrado de una gran parte de la población».
    El PP ha insistido en que estos festejos no suponen ningún gasto adicional. «Se trata de una iniciativa privada que asume el riesgo y le ofrece una gran variedad a la programación festiva. Con sus dificultades, el tripartito ha acabado con uno de los actos más tradicionales que tienen las fiestas».
    Por su parte, el alcalde Jordi Juan, insiste en que la supresión de los toros atiende a un criterio técnico y no a un tema político. «El PP ha querido politizar este tema con su opinión populista a la que nos tiene habituados».
    Juan añadió: «Quien monta un negocio debe hacerlo atendiendo a la ley y con garantías. Estamos hablando de una plaza de toros y debemos exigir todas las garantías». El alcalde mantiene que en el Consistorio no se ha presentado ningún proyecto ni ninguna propuesta oficial sobre la plaza de toros y asegura que el factor económico no debe disuadir al empresario que hasta ahora instalaba la plaza en Tavernes «ya que en 2010 facturó al Ayuntamiento 470.000 euros». El máximo edil concluyó que en años anteriores ya había informes técnicos contrarios a la plaza y a la instalación de barras en los festejos taurinos.

    Mes articles:

    http://www.lasprovincias.es/v/20110830/comunitat/tavernes-cede-presion-popular-20110830.html

    http://www.eldiaridetavernes.es/2011/08/jj-volem-bous-tavernes.html

    http://www.levante-emv.com/comunitat-valenciana/2011/08/17/tavernes-valldigna-hara-bous-carrer-hay-garantias-integridad-participantes/832605.html

    http://www.lasprovincias.es/v/20110823/comunitat/tavernes-celebrara-bous-carrer-20110823.html

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. O siga, que Jaume munta l'associacio "per culpa" del PP.

      Eliminar
  23. El que diu: Ara per a guanyar-se a la gent que esta en contra del maltracte animal, es prohibeix el circ amb animals.

    Li diré que sí: 2.500 vots en les europees. No, no estic parlant dels vots de Compromís-Bloc.
    Estic parlant dels vots dels que estan en contra del maltracte animal.

    No hi ha maltracte animal en els bous al carrer de Tavernes. Es nota que no aneu a vore'ls.

    ResponderEliminar
  24. http://lacotorradelavall.blogspot.com.es/2010/08/lajuntament-es-fara-carrec-dels-bous.html

    diumenge 8 d’agost de 2010

    L'ajuntament, ¿es farà carrec dels bous?

    Ens arriben notícies que, a les pròximes festes del poble, no hi haurà plaça de bous. I és que segons comentaris que hem arreplegat d'una de les persones que està en l'organització, el preu que s'han posat les assegurances fa impossible que les persones que fins ara havien preparat aquest festeig, puguen ofertar enguany els bous.
    També per les notícies que hem pogut conéixer del ramader de Quatretonda, Vicent Benavent, hi ha confirmació que no té contractades les seues vaquetes per a les festes de Tavernes.
    Es parla i comenta que si l'Ajuntament de Tavernes se'n farà càrrec i contractarà els bous. No sabem que farà el nostre ajuntament i si serà capaç de tornar als bous de carrer per estalviar-se el lloguer de la plaça, però ha vingut l'anul·lació en bon temps: precisament en l'any del debat taurí i Tavernes sense esperar-s'ho se sumarà a la supressió del bous.
    A no ser que, el govern del PP local, seguesca les directrius del PP a nivell autonòmic de considerar que els bous són art i cultura i, per tant, s'anime a sufragar la festa. I ací voldríem recordar la frase que hem sentit a un bon amic:"si el toreig és art, el canibalisme és gastronomia"
    Estarem amatents a les novetats i si sabeu alguna cosa al respecte escriviu-nos: és es lliure i instructiu.

    5 comentaris:

    Anònim ha dit...
    Que no en fassen!!!!!!!!!!
    09/08/2010 9.20.00

    Anònim ha dit...
    Que una empresa privada vulga portar bous es un comte, peró que amb diners publics es paguen els bous. Aixo hem pareix vergonyos.
    Amb les meus taxes que no ho vagen.
    09/08/2010 12.33.00

    Anònim ha dit...
    Correcte, estic d'acord. Si es privat per mí bè, però si es pagat per tots els ciutadans .... no em pareix be.
    09/08/2010 23.18.00

    Anònim ha dit...
    Per eixir de la situació de no tindre Bous, jo proposaria tornar als bous al carrer Major. Les barreres llogar-les a Barreras El Toril d'Albal, i després portar els bous de Vicent Morell els que te a Cullera, ja que son mes barats. Això tornaria a portar l'alegria als nostres carrers i deixariem de beguda i discomovils que sembla ser el negoci que s'ha buscat. Per tant Bous al Carrer, ja.
    10/08/2010 21.21.00

    Un de Tavernes ha dit...
    Jo no vull que facen bous al meu carrer!!!

    Per quina raó m'han de tancar el meu carrer, impedir-me l'accés a ma casa i a la meua cotxera (el gual de la qual pague religiosament)a més d'embrutar-me el portal de ma casa amb restes de beguda, miccions i altres deixalles.

    ResponderEliminar
  25. enhorabona, ja era hora de que es plantejara acabar amb la tortura animal, per mi perfecte que no hi haja circos amb animals, ni bous al carrer ni cap espectacle on els animals son tractats com a merda

    ResponderEliminar