viernes, 27 de junio de 2014

LLEGIT EN LA PREMSA, crisi en el govern de Tavernes ?

La crisis de gobierno se agrava en Tavernes con la supresión del gabinete de prensa

"los cargos de confianza «se nombran y cesan por decisión del ejecutivo» diu l'alcalde

Las provincias-Carlos Gimeno

      
¿ Volveràn las oscuras golondrinas ?
El gobierno de Tavernes pasa por un momento muy delicado. Las grietas en el ejecutivo se hacen evidentes y surgen circunstancias que marcan distancias entre el PSPV y Compromís-Bloc.
A partir del 30 de junio, el puesto de gabinete de protocolo e información de Tavernes quedará vacante. Es un síntoma más de que las relaciones entre los socios del ejecutivo no pasan por el mejor momento.
En marzo se dejaba entrever que muy pronto habría presupuestos municipales, pero han pasado los meses y todavía no hay un pliego presupuestario claro para 2014.
Recientemente, con el anuncio del alcalde Jordi Juan de pedir que Tavernes fuera municipio libre de circos con animales, las posturas entre el ejecutivo volvieron a distanciarse. La propuesta de Compromís no surgía efecto y entre la oposición estaba la de su socio de gobierno. El PSPV era partidario de perseguir el maltrato animal, pero no de impedir la presencia de circos en la Vall, siempre que se diera un trato adecuado a los animales.
Nadie en el gobierno habla de crisis, pero la oposición vallera no opina lo mismo. En los actos públicos se ve al gobierno unido, pero la incapacidad por llegar a acuerdos en el presupuesto o dar continuidad al gabinete de prensa evidencian las desavenencias en el ejecutivo.
La retirada del gabinete de comunicación el próximo lunes, no hace más que tensar la cuerda. A principio de esta legislatura, el gobierno del tripartito de la Vall creaba un puesto de confianza para este servicio. Fue una decisión firme del gobierno de Jordi Juan, que ahora se desvanece.
Vicent Bufante era el responsable de conducir el gabinete de prensa. Fue uno de los pilares de la campaña electoral del Bloc Nacionalista y llegaba al Consistorio ocupando un cargo de confianza. Tenía la difícil tarea de gestionar un gabinete de prensa entre tres fuerzas políticas y una oposición, la del PP, que fue el partido más votado en los comicios locales de 2011. Tres años después, y a poco menos de un año para las próximas elecciones, se anuncia que a partir del 30 de juniLos motivos de esta sorprendente retirada tampoco están claros. Cada uno de los tres partidos políticos con representación en la Corporación vallera ofrece argumentos distintos ante un mismo hecho. A preguntas de LAS PROVINCIAS, el alcalde vallero explicó que los cargos de confianza no tienen contrato con duración, «se nombran y se cesan por decisión del gobierno siempre que exista la plaza en el presupuesto». En este caso, según agregó, la plaza no se amortiza de las cuentas municipales, por tanto, queda vacante. El día 30 se publicará el decreto que anunciará lo que ahora adelanta este rotativo.

Parece ser que quien ha sido más crítico con la continuidad del gabinete ha sido el grupo socialistas. Desde el PSPV, Víctor Borràs sí que daba explicaciones y aseguraba que la retirada del actual gabinete se daba por «consenso de las fuerzas políticas». Según Borràs, el principal motivo es que había descontento «por la ineficacia de gestionar correctamente el gabinete de prensa».
Para los socialistas, «se desvirtuaban informaciones y se producían confusiones». Según el concejal socialista, la situación «trató de reconducirse, pero no ha sido posible». Desde el PP, Manolo Vidal aseguraba que le sorprendía esa información y negaba cualquier tipo de consenso.
Vidal ha sido crítico y mantenía: «Ya hace tres años que proponemos que no hubiera gabinete de prensa. Hace años el gobierno de Juan aseguraba que no tenía dinero para becas de los comedores escolares de verano y sí tenía fondos para su gabinete. Ahora que sobra dinero por el incremento desmesurado de impuestos y los recortes en servicio van y retiran el gabinete de prensa».
El popular asegura que ve con escepticismo el futuro del gabinete y mantiene que puede ser una estrategia propagandística de Compromís, una muestra de las malas relaciones entre el PSPV y Compromís o simplemente que para la persona encargada del gabinete ha sido una carga inaguantable tener que llevar un gabinete con influencias de tres partidos.
Para Vidal el gabinete ha sido «escandalosamente partidista y así llevamos años denunciándolo». Para el líder popular, estaba únicamente al servicio de Compromís y no de la sociedad.
Desde el gobierno se niega la crisis, desde la oposición se afirma que existe. La especulación política está servida. El miércoles llegaban los socios de gobierno juntos a la inauguración de la Placeta del Tio Julio, pero cada uno se retiraba a su aire. Lo que sí está claro es que todos son conscientes de que queda un año para las elecciones.o Bufante no ocupará el cargo de jefe de gabinete de prensa y protocolo.

Qué penseu ? 

23 comentarios:

  1. Que Borràs ja s'ha fartat de que totes les glories foren per a Jordi i els marrons per a ell i ha tirat a Bufante al carrer. Ha tardat però s'ha donat compter de que el gabinet de premsa no ha deixat de fer campanya a Compromis en estos 3 anys i aixó ha perjudicat molt als socialistes que van directes al pou.

    ResponderEliminar
  2. Lamentable que el Sr. Vidal aprofite una nota que havia d'aclarir coses per a mentir i manipular:
    Sr. Vidal demostreu-ho, demostre les seues paraules: "el incremento desmesurado de impuestos y los recortes en servicio"

    A vore: quins servicis del poble s'han retallat en esta legislatura i son diferents del que el PP donava? CAP

    Quin augment d'impostos sobre el que voste va decidir en passades legislatures: CAP.

    L'impost que paguem a l'Ajuntament, l'IBI, tot el mon sap que l'hem pagat el 2012 i el 2013 en base al que voste va aprovar entre 2007 i 2016 s'ha abaixat un 20% el 2014, 2015 i 2016.
    ¿o ja no se'n recorda que les pujadades de l'IBI entre el 2007 i les 2016 les va aprovar voste amb la revisio cadastral? Pues recorde-ho, o mire actes de plenaris de la seua epoca d'alcalde.

    I una forma de manipular es no dir la veritat. Voste mescla tot impostos (IBI) i taxes (fem, aigua, guals, cotxes...) quan tenen una consideració diferent.
    Els impostos s'han baixat a Tavernes, cosa que voste no va voler fer en els pressupostos del 2010 i les taxes, com vosté sap (o igual no) les aprova la Generalitat del seu partit, sempre mirant que s'adiguen amb el cost del servei que es dona.

    Manipula i menteix que algo queda.

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Jo el dic alguns,que no tots,els retalls que el govern Bloc-Psoe nega
      Retall en neteja
      Retall als funcionaris
      Retall en subencións als clubs
      Retall en manteniment
      Retall a Caritas
      Retall en asistencia social
      Retall en iluminacio platja
      Per altre costat
      Despilfarro en cotxes policials
      Despilfarro hores cap policia
      Despilfarro cavalgates
      Despilfarro gabinet prensa
      Despilfarro bous al carrer
      Despilfarro Festivern

      Eliminar
    2. Bla bla
      Bla bla
      Bla
      Bla bla
      Bla bla
      Bla bla bla
      Bla bla
      Bla bla bla
      Bla
      Bla bla
      Bla bla
      Números!!!
      On estan els números i els informes dels tècnics??
      Tot el q dius bufes de pato!!
      Numeros!!

      Eliminar
    3. Numeros
      Partit Popular-8 Regidors
      Bloc. -5 Regidors
      Psoe. -3 Regidors
      Karina. -1 Regidor
      En una representació minoritaria porteu (el Bloc) malgovernant el poble sense contar en els vostres socis de govern
      Ara que falta un any para les eleccions pareix que es donen conter de lo catastrofic del pacte que van fer en un partit sectari,excluient i antisistema
      No fan falta informes dels tecnics para saber els retalls de Jordi Juan no mes fa falta parlar en les entitats del poble i ells teu conten tot

      Eliminar
  3. Para los socialistas, «se desvirtuaban informaciones y se producían confusiones».

    Totalment d'acord. Una completa desvirtuació i sempre a favor del PSOE.
    Nomes cal mirar notes: La majoria de notes que ha fet Bufante eren dedicades al PSOE i als seus regidors. Nomes cal vore les noticies publicades en la web municipal. Una immemsa majoria sempre parlant dels socialistes. 3 regidores ocupen el 70% de les notes i el 5 del Bloc inclos l'alcalde que sempre té més protagonisme el 30%. I numeros son numeros. Mireu-ho

    Ara es normal això, perquè en contra del que es pensa i es diu, a Bufante no el va posar el Bloc sino el PSOE i Karina Vercher i en especial Carme Canet. Ells el van elegir. I a vore si sou capaços de negar-ho.

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Bloc=5 regidors, Psoe=3 regidors i Karina Vercher= 1 regidor. Psoe + Karina= 4 regidors. Per tant, com que 5 es major que 4, el BLOC va posar a Bufante. I per la mateixa regla, al secretari personal i al Nyau. I a vore si sou capaços de negar-ho.

      Eliminar
    2. Es nega perque ahí això dels vots no val. Com no val ara 5 a 3 i es porta el pressupost que vol el Bloc. No crec que sapies molt del que parles i com va swer la designacio de Bufante.
      A Vicent Bufant el va posar principalment el PSOE. Es qui decidix al final
      El Bloc va deixar la decisió en mans de Karina i del PSOE. Karina va donar la conformitat despres de parlar amb ell i explicar-li el programa que volia dur en eixa secció de premsa (Si ó no, Karineta?).
      Igual que va passar amb el PSOE. La decisió última la va tindre el PSOE i en concret Carmen Canet que es va entrevistar amb Bufante i va donar el vist bo. Per cert les primeres notes de premsa son de temes de Canet i el follo que va haver en l'Avinguda quan una empresa es declara en quiebra.
      El PSOE el va posar i el PSOE l'ha tirat.
      Si ho sabré jo...

      Eliminar
    3. El PSOE? Segur que és una posada en escena per a deixar mal al PSOE una vegada més. Segur que JJ podia evitar que "tiraren" a Bufante.

      Eliminar
  4. Ja era hora que el Psoe es donara conter que estan perdent en el seu pacte en el Bloc i que ells no deuen ser els tontos que pagen la mala gestió de altres

    ResponderEliminar
  5. Farà l'ajuntament nota de premsa explicant els motius de la destitució del cap de premsa o faran un video? Qui farà ara les notes, les fotos i els videos de l'ajuntament?

    ResponderEliminar
  6. Nota : Hem eliminat un comentari per insinuació d'un delicte d' amiguisme concret que portaría a prevaricació, pel que si vols la pots tornar a remetre però evitant dit tema o aportant proves .

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Retall en neteja: obligat pel deute deixat pel PP com en altres coses
      Retall als funcionaris: Decret de Rajoy a tots els funcionaris. Rajoy es del PP, no de Compromis.
      Retall en subencións als clubs: obligat pel deute deixat pel PP
      Retall en manteniment: No hi ha hagut
      Retall a Caritas: No hi ha hagut
      Retall en asistencia social: S'ha incrrementat el percentat respecte al PP
      Retall en iluminacio platja: obligat pel deute deixat pel PP i n'hi ha prou llum

      Per altre costat
      Despilfarro en cotxes policials: Menys que el renting del PP que no comprenia moltes coses que ara si i cotxes millor i mes moderns
      Despilfarro hores cap policia: Menys hores que l'anterior i no es paguen processons
      Despilfarro cavalgates: Tens tota la raó. Massa diners. Pero ara els carrers i la plaça estan plens. Amb el PP buits. Com els del PP se n'aneu fora, no vos preocupa el poble.
      Despilfarro gabinet prensa: El PP s'ho gastava d'altra manera, amb gabinets paralelos i estar fora de l'Ajuntament. De tota manera la transparencia té un preu i hem tingut el govern més transparent i que dona més informacio de la història front al mes oscur del PP.
      Despilfarro bous al carrer: 10.000 euros per a gaudi de varios milers de persones. Qualsevol casposa actuació del PP costava mes de 10.000 euros. Demana factures.
      La plaça portatil subvencionada pel PP ens costava mes tots els anys, encara que es pagara d'altra manera.
      Despilfarro Festivern: Tu no tens trellat quan dius això. L'espectacle més barat per al poble i el que mes propaganda li dona i que mes diners aporta als comerços. I des de que hi ha Festivern cap accident a la Nit de Cap d'Any de gent jove ni cap jove destrossat. A que amb això no havies pensat?

      Eliminar
    2. Preguntali als funcionaris del ajuntament si han tingut retalls per part del govern local i voras qui es el que no te trellat
      Deus de tindre la vista de un gat si dius que en la platja hi ha prou llum
      Tu creus que la majoria de joves del poble van al Festivern? No en façes riure !!! Li montem la festa a tots els joves nacionalistes de la comunitat en empreses de fora i pagant entre tots
      I que sempre li tireu la culpa al PP ja fa olor,ja fa tres anys que no estan i el Bipartit es el que governa

      Eliminar
    3. Jo sóc pare de dos fills entre els 20 i 26 anys, assistents al Festivern. I entre els meus amics hi ha altres matrimonis en paregudes circumstàncies de fills i d'edat.
      I feia anys que no dormíem tranquils: alguns perque si Benidorm, que si Gandia, que si cases rurals, que si... i altres que estaven al poble, de marxa eixa nit. I cada volta que sentiem una ambulancia o la sirena eixos dies a tremolar.
      Fa tres anys que dormim tots tranquils. Els joves dormen en casa i fora preocupacions. Gracies Jordi Juan, gràcies Compromís i seguiu, no feu cap de destrellats.
      Mai en la vida es gastareu més bé la misèria que li costa al poble i més quan això te un retorn als comerços mes gran.
      Per cert, no ens feu un Festivern als carrosses de 40 i més? Una carpeta més menuda, una bona orquestra variada de ritmes i ens apuntem! I el PP que diga el que vulga!

      Eliminar
    4. Els carrosses de 40 ells entenen que no són precisos per a les urnes. O tens 20 per al Festivern o els bous o en tens 60 per a les provessons. No intereseu.

      Eliminar
    5. Es igual el meu vot serà per a Jordi Juan.

      Eliminar
  7. Ara que ja no està Bufante segur que tornen a enviar informació al Quadern

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Fa mesos que estan preparant a altres persones per dur el book personal de l'alcalde. No heu vist la quadrilla de fotògrafs que porta darrere últimament? Tot continuarà igual. Continuaran les notes de premsa i es penjaran a la web de l'Ajuntament. I al blog del pardal. I al facebook de JJ. I a Quaderns, ni aigua.

      Eliminar
  8. Lamentable el poc suport que li ha donat l'alcalde al seu enxufat i responsable de propaganda. S'ha llimitat a dir que els enxufats es nomenen i es censen per decisió del govern. Ni una paraula d'agraiment o reconeximent a la faena feta per Bufante.

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. L'agraiment es quan un acaba i Bufante acabarà hui a les 23,59,59

      Eliminar
  9. Todo esta pensado por el Bloc. Ahora Bufante a cobrar del paro y a dedicarse libremente 24 horas al día a hacer todavía más propaganda al Bloc. Si antes ya era descarado ahora será el no va más

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Que listos son estos del Bloc! I que bovos els del PSOE!

      Eliminar