viernes, 27 de junio de 2014

Nota de Premsa de VICENT BUFANTE

Carta oberta de Vicent Bufante, cap del gabinet de comunicació, premsa i protocol de l'Ajuntament de Tavernes de la Valldigna

Este dilluns 30 de juny, està previst el meu comiat com a cap del gabinet de Comunicació, Premsa I Protocol de l'Ajuntament de Tavernes de la Valldigna. Eixe dia, tenia preparat des de fa dues setmanes este missatge per enviar als mitjans de comunicació:

“Des de hui dilluns 30 de juny, les tasques de comunicació i premsa passen a estar gestionades directament des del Gabinet d'Alcaldia de l'Ajuntament de Tavernes. Qualsevol necessitat i o informació, estaran ateses pel cap d'Alcaldia. Atentament:”

Però a rel de les informacions publicades pel diari Las Provincias, on en paraules del regidor socialista Víctor Borrás assenyala què la causa de la retirada del gabinet de comunicació estava motivada per “l'ineficàcia de gestionar correctament el gabinet”, he d'aclarir diversos punts en salvaguarda de la meua professionalitat avalada per quasi 30 anys d'experiència en mitjans de comunicació.

Mai he militat a cap partit polític. He treballat, al llarg dels anys, per mitjans i entitats controlades entre d'altres pel PP, PSOE, BLOC i EU. En Tavernes, després de les eleccions de 2011, em vaig reunir amb Jordi Juan, Carmen Canet i Karina Vercher per proposar la creació d'un gabinet de comunicació corporatiu que tinguera com a objectiu la comunicació, la informació i la transparència, sense línies partidistes, que posara a l'abast dels veïns què es feia amb els seus diners. I va ser precisament Carmen Canet, qui va donar l'OK final a l'inici del gabinet.

En estos quasi tres anys, la proporcionalitat de les diferents notes de premsa publicades ha segut clarament favorable als regidors socialistes (3) en detriment dels regidors de Compromís-Bloc (5). Així i tot, des de fa més d'un any, van començar pressions de la ma dels socialistes per suprimir-me com a responsable del gabinet de comunicació, premsa i protocol. Ha segut després de les eleccions europees quan les pressions van arribar al fet de indicar-li a Jordi Juan què si no em retiraven del gabinet, no anaven a aprovar els pressupostos d'enguany.

Fa unes setmanes l'alcalde em va informar com estava la situació, a la qual cosa li vaig dir què mantenira com sempre en les seues decisions l'interés general de la ciutat, i que no dubtara en firmar el Decret de l'acomiadament si això redundava en un benefici pels ciutadans de Tavernes. Les coses com son. Amb honestedat i sinceritat.

Mai he incomplit els meus compromisos de confidencialitat amb els diferents mitjans de comunicació i entitats on he treballat, i no serà ara quan canvie la meua línia de treball. En absolut. Però el que no vaig a permetre és que interessos purament polítics puguen embrutar la meua capacitació professional. Acabaré les meues tasques este dilluns 30 de juny, amb el compliment al 100 per cent de les meues funcions desenvolupades full time amb disponibilitat 24 hores tots els dies de la setmana, amb una valoració positiva del compliment de l'acord contractual emprant la figura de personal de confiança per part de Jordi Juan i el seu partit de Compromís-Bloc, amb una valoració positiva dels membres d'EU, i una valoració positiva de la regidora Carmen Canet.

Atentament:
Vicent Bufante
Comunicació, Premsa i Protocol.

10 comentarios:

  1. Ja era hora! Un jornal més que es queda en l'Ajuntament i la feina la seguirà fent un funcionari amb opossició guanyada.
    No sé a que venen les queixes del posat a dit quan Víctor ara diu que no ha fet bé la seua feina, a lo millor ho diu ara però ho ha pensat sempre, ja sabem que en un principi tots els partits sabien que havien d'aguantar certes coses dels seus socis. I com que sembla que últimament els únics que aguantàven eran el PSOE pues han decidit dir la seua abans de trencar la baralla. Dels qui ha dit que el proposaren com a cap de gabinet, dos ja no pinten res, ni Karina en EU ni Carme al PSOE, així que sort ha tingut en poder treballar 3 anys sense més recolçament que el partit de l'alcaldia. Com que s'autocalifica de tan bon professional, no patim ningú ni ell tampoc, ja li plouran les ofertes de tots àmbits i ideologies com diu haver treballat.
    Una xicoteta alegria que completariem amb la supressió de tots els càrrecs de confiança polítics. Esperem que cundisca l'exemple.

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Totalment d'acord, has acertat al centre de la diana.

      Eliminar
  2. Lamentable el comentari. D'una baixesa increïble.
    Vicent Bufante ha sigut més una persona que ha estat a "los pies del" PSOE que ningú. I aixina li han pagat. Bueno. Víctor i Pilar, sobre tot el primer que ara nega coses tan sabudes per tots com que van dir que no aprovaven el pressupost si no anava al carrer. La paraula es l'home. Bufante ja es al carrer. L'aprovaran ara? Ja posaran tots els pals que puguen.

    Bufante ha sigut el "pagano" del desastre de partit socialista que hi ha a Tavernes i la poca atracció que tenen els seus dos liders entre la gent, demostrat en els resultats electorals. Tota la rabia del 25 M l'han descarregat en Bufante. Igual que Carmen Canet que ha sigut i es la pagana de l'afany de figurar de Victor i Pilar, sempre fent-li desplantes. El dia de la replaceta diu alguna cosa Carlos Gimeno, però no diu que Carmen Canet es va quedar allí mentre Víctor i Pilar se n'anaren sense dir ni mu a ningú.

    I sí, es veritat ha treballat quasi tres anys i s'ha notat: Tavernes ha tingut sempre informació de primera mà de tot lo que coïa en l'Ajuntament, be a través de les notes de premsa i la web o el butlleti municipal que feia ell. Em podràs dir que cobrava per això. Si es veritat. En la passada legislatura vam tindre dos secretaries de Manolo i eixa transparencia mai la vam vore.

    I ara si més de quatre ara podeu parlar de coses de l'Ajuntament i criticar es perquè estava ell i perquè tenim a Compromís al front. Nomes cal comparar-ho amb l'epoca de la passada legislatura, on no s'informava de res.

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Per que dius que Manolo va tindre dos secretaries. El pp va tindre un cap de gavinet que es el lloc que du ara Amador. El pp no va tindre mai un cap de premsa axina que no lies les coses. La figura de Amador no te res a vore amb esta guerra i com diu bufante en el comunicat la desicio va ser presa per el tripartit res del pp.

      Eliminar
  3. Segons el propi Bufante diu a la seua carta oberta literalment

    "Ha segut després de les eleccions europees quan les pressions van arribar al fet de indicar-li a Jordi Juan què si no em retiraven del gabinet, no anaven a aprovar els pressupostos d'enguany.".

    No us sembla això a una cosa pareguda a lo que va fer Karina fa ara poc més d'un any, quan es va negar a donar suport a l'aprovació del pressupost per no fer el que ella volia en unes partides del pressupost.

    Avore si el PSOE presenta ara una moció de censura junt al PP.

    Quina serietat no aprovar un pressupost per aquest motiu, per que si això es així, han tardat 3 anys en donar-se compte.

    El mes fort seria vore d'ací a poc de temps alguna persona vinculada a Victor Borras ocupant les tasques del gabinet de premsa.

    Que poca serietat. Com no ha d'estar cansada la gent de la clase política.

    Ja seria la risa.

    ResponderEliminar
  4. No estaria mal. Que s'animen, que la politica de este poble es molt avorrida. Amb tantes coses boges i destrellatades que es diuen de comentaris, que ni fu ni fa, una mocio de censura PSOE-PP seria una cosa entretinguda.
    Qui s'anima?

    ResponderEliminar
  5. Borras no tens vergonya, ni tu tampoc Pilar.

    ResponderEliminar
  6. El señor Bufante no gestionaba el gabinete de forma imparcial. Se notaba mucho su defensa del bloc. No me parece correcta la carta que ha enviado desde medios del ayuntamiento siendo aún del gabinete. Con lo que dice Bufante y ataca a Víctor , si yo fuera el socialista rompería el pacto de gobierno y demostraría porque no se puede gobernar con los nacionalistas. Juan ha sido un buscador de la foto y han dejado de lado al PSOE apropiandose de los aciertos en el gobierno y culpando a los socialistas de las pifias, que ha habido bastantes.

    ResponderEliminar
  7. Mesos sense enviar cap nota al quadern i ara envia esta nota? Este xic te la cara molt dura i continua manipulant volent fer creure que no és del BLOC.
    Borràs l'ha tirat al carrer perquè estava fart de la seua imparcialitat i de que treballava per al BLOC de cara a les eleccions local de l'any que ve i ara a vore com ho fa Amador perquè si a Borràs no li apanya també anirà al carrer.
    Està ben clar que el bipartit no acaba la legislatura i en la propera el pacte serà molt diferent. Masa pacencia ha tingut Borràs aguantant estos anys al gabinet de premsa del BLOC.
    De quant és la foto de Bufante? Amb tantes fotos que fa i no envia altra més actual?

    ResponderEliminar
  8. Bufante no s' ha donat compter de que estava en un carrec polític de congiança i ahi la profesionalitat no conta. Si és perd la confiança es perd la faena com li ha passat a ell. Si estàs en un carrec polític estàs en política encara que no sigues militant i en política el que entra a dit ix a dit.
    Ara falta vore si en els pressupostos continua consignada la plaça del gabinet de premsa i a qui posa Borràs en eixe lloc.

    ResponderEliminar