martes, 3 de junio de 2014

Editorial : ENS ACLARIREM O QUÉ ´?

Levante-emv, dissabte passat :

 Oliva dedicará una calle al presidente Adolfo Suárez

El Ayuntamiento de Oliva aprobó por unanimidad la propuesta del PP para nombrar a una plaza, un parque, una avenida o una calle «President Adolfo Suárez». Al mismo tiempo se dejó constancia del homenaje de todos los grupos municipales representados en el consistorio a través de la propia moción.

En el texto de la moción se recuerda que el presidente Suárez fue «quien fue el piloto de la transición española». Se recordaba que de joven comenzó a despuntar. «Su vocación de servicio público siempre estuvo presente, e hizo de la política una forma de vida». Oliva es el primer municipio de la Safor que dedica una calle a Adolfo Suárez.

I ho venim a dir com es podeu imatginar, perquè mentres en Oliva, també amb govern socialistes-Compromís i viceversa, s'aprova per unanimitat dita moció, ací a Tavernes va ser rebutjada per Compromís i a més amb una retafila d'arguments rebujatoris per part de la portaveu nacionalista Llum Sansaloni de gran intensitat, i apoiat però amb la veu baiuxeta per part dels socialistes.   

I a més en el blog afí als nacionalistes es va apoiar amb profussió dit rebuig ... no  sabem si a Oliva en tenen també un altre afí i si el tenen que diu : Si algú ho sap preguem ens fereu saber per a comparar també.  

Per tant cal preguntar-se : Suàrez era bó per als de Compromís segons pobles ? O es que algú, ací o allà, ha pixat fora de test ? Sabeu d'altres poblacions ? .

Ahí ho deixem, segur que donarà de parlar. 

26 comentarios:

  1. La moció la presenta el PP i la rebutgen PSPV i Bloc i s'absté Karina Vercher.
    I tu, a pesar de l'objectivitat que el caracteritzava fins ara, parles només del Bloc i dels arguments de la regidora Llum, com si fora l'unica que va parlar en el ple.
    ¿I el PSPV? ¿Que no va dir res? T'has oblidat del PSPV perquè estas venut al Bloc i li fas propaganda.
    Perque el que va dir el PSPV sobre Suarez i dels repressaliats de Franco es va sentir molt bé no en veu baixeta. Tu com estaves pendent del Bloc no ho vas sentir. Continua, continua fen-los propaganda als nacionalistes.





    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. El Pspv la va rebutgar la moció per altres motius i ho saps molt be , pero NO va rebutjar la figura de Suarez . I aci l.unic que tracta de desviar el tema i no es objectiu eres tu que no ho expliques .

      Eliminar
    2. Este comentario ha sido eliminado por el autor.

      Eliminar
    3. resum del plenari de Abrl, Quaderns el 8 d'eixe mes .

      "Per la seua part els socialistes llegiren un manifest respaldant la figura de Suàrez, però afegint que també el reconeiximent i nomenamnet d'una vía pública a tots els repessaliats en la guerra civil i la dictadura franquista , el que no va ser aceptada pel PP pel que també votaren en contra, el qual amb l'abstenció de Vercher al no aceptar-se tampoc per part de socialistes i nacionalistes una proposta de modificació per la qual es reconeguera l' evolució de Suàrez del franquisme a demòcrata , i el vot de qualitat del Alcalde va portar al rebuig de la moció " .

      O no ? Va o no va respladar el PSPV la figura de Suàrez ? Inclus Karina però al rebutjar el PP les seues alegacions en el cas dels primers , i socialistes i nacionalistes en el cas de Karina, aquells votaren en contra i la segon es va abstindre ? .

      I es que el fanatisme vos fa no vore siquiera la realitat encara esta vos la refreguen pels morros a,b proves irrefurtables .

      Eliminar
    4. P.D. Jejeje , no ho havía llegit bé, ara ressulta que per un costat crique segons un al Bloc i per altre segons este li faig propaganda perquè eestic venut a ells ... si es que quant no hi han arguments les barabritats que tens que sentir son indescriptibles ... jejejeje

      Eliminar
    5. Sembla ser que el meu anterior no ha arribat o no ha agradat. That is the question!

      Ho repetiré: argumente el que argumente el PSPV, diga el que diga, el que val és el vot. I el vot va ser NO com el de Compromís. That is the question

      Tot el demés defensa d'allò que és indefendible. That is the question

      Eliminar
  2. Quants en governa la farina4 de junio de 2014, 0:57

    Suárez com el Rei. Ara que aquest també "ha mort", no podem sinó agrair-los infinitament, eternament que ens lliuraren el foc de la democràcia.

    ResponderEliminar
  3. No passa res. Quan tu sigues regidor ho tornes a proposar i en el debat en el ple els refregues a tots el resultat d'Oliva. Segur que el faran cas i quedaras per a la historia com el gran salvador, la persona que va recuperar Adolfo Suarez per al poble de Tavernes.
    El que fan alguns i el que busquen per criticar a Compromís!

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Criticar a compromis es constatar una realitat ? Aci no mes hem constatat una divergencia d.opinions entre el mateix partir en dos poblacions, si aixo es criticar ...

      Eliminar
    2. I eixa divergencia a l'hora de posar o no un carrer quina importància te per als interessos de Tavernes? O per als d'Espanya? O per a la manera que hem de viure a partir d'ara els espanyols i els valleros? Quans nous llocs de treball ha donat o deixat de donar? Justifiques allò que no es justificable.

      Vols dir que ara hauràs faràs una noticia del tema seguent: Rubalcaba va fer ahir una lloança de la monarquia i del monarquisme del PSOE pel pacte de la transicio quan fa ¡ni mes ni menys que 39 anys! per justificar que un partit republica com el socialista no demane canvis constitucionals i el senyor Ximo Puig es declara republica i critica veladament a Rubalcaba i aposta per noves formes d'Estat. Llig el Levante de hui, el mateix diari que tu prens com a model. I de passada ja tens tema per a deba: Monarquia o republica? que en penseu.

      Això potser que donada l'actualitat del tema pot ser interessa. El que tu has fet gens ni miqueta. Hi ha hagut mocions que el PP ha recolzat a Tavernes i ha rebutjat a Gandia. ¿Eixes no toquen dir-les les contradiccions? Mira el Levante del darrer any o consulta les mocions del ple de Tavernes i en trobaràs moltes on va haver divergència. Una pista: la de RTVV

      http://www.infonoticiasgandia.com/webnoticiar.aspx?not=3910

      Tornant al Suarez, I si el PSOE va o no va rebutjar la figura "amb la boca baixeta" el que queda es el NO a la moció. I el vot va ser NO el mateix que Compromis. Tot el demes desviar l'atencio i justificar per justificar.

      I DV com a partit valencia i estrictament defensor dels interessos valencianes - amb la veu baixeta també? - que pensa de Suarez? Que pensa de l'autor de la Batalla de Valencia que tanta desgracia ha dut? Que pensa del que va impedir que tinguerem estatut de primera i per la via de les nacionalitats historiques? Que pensa del que va posar el model de finançament de l'Estat que encara patim els valencians? Demane una suscripcio popular per fer un bust de Suarez i que li'l regalen a Enrique i se'l pose al capçal del llit.

      I pots dir el que vulgues. Però la intencionalitat se te veu clarament. Hi ha que pegar-li com siga a Compromís. I criticar no és dir: jo critique. Hi ha moltes maneres de fer-se. Jo com no he gastat eixa paraula tampoc he criticat la teua actuació.

      Simplement faig constar una divergència d'opinió entre dos persones, tu i jo. Si això és criticar...

      Eliminar
    3. Açò de Compormís és més important per als valencians que si va aprovar o no una mocio de Suarez.

      També pot fer una noticia sobre ella:

      http://www.levante-emv.com/comunitat-valenciana/2014/06/04/juez-obliga-consell-dar-compromis/1120790.html

      Eliminar
    4. Això li ho preguntes als que es varen tirar un bon rato discutint-ho

      Eliminar
    5. Jo no pregunte. Afirme
      Acò de Compromís és mes important....

      I no reconéixer mai quan fas mal una cosa?

      Eliminar
    6. El comentari anònim del 4 de juny de 2014, 7:45 hores, és un "¡zasca!" en tota la boca d'Estruch, el valencianista i preocupat pels interessos de Tavernes.

      Eliminar
    7. Amic de les 7:45
      Tens tota la raó. Hui els diaris porten planes completes de la fractura del PSOE monarquia/república i ha sigut tema de comentari en tots els telediaris.

      I ací l'administrador es calfa el perol en trobar diferencies entre dos agrupacions locals de Compromís per una qüestio de dedicar-li una via a Suarez.

      Com a mínim incomprensible.

      Eliminar
    8. Doncs si no es interesant perque perdeu el temps comentant ? Ai , que quant vos trauen els colors a desprestigar que algo queda .

      Eliminar
    9. Eixe valencianista vos trau els colors, hui dos vegades , i vos ha tret un zasca en la boca que no podeu mes que fer botijes i tractar de desviar el tema , perque vullgau o no vullgau vos ha retret una mostra de que no teniu en certes coses programa comu i depen del poble opineu de una o altra manera : incongruents !!

      Eliminar
    10. Això es parlar per no callar, amic de les 17:02
      El PP va votar a favor que es tancara TVV a Gandia, i a Tavernes i a Simat en contra.
      Qualsevol mesclat en política sap que hi ha dos coses que mai s'han de prendre com a norma de fe: que es vota en cada poble en mocions i que pacta cadascu en els pobles.

      I Enrique, és a dir, ¿el de les 16:59? no perdem el temps comentant. Intentem fer-te vore que eixe no és el camí. Aixi ni un regidor. I t'assegure que com li'l llevaries al PP vull el tragues.

      Eliminar
  4. Almenys en Oliva Compromis pareix tindre mes coneixement i un altre talant que en Tavernes. No m'extranya que siga l'ullet dret de Morera i no per ser d'Oliva.

    ResponderEliminar
  5. Tal volta perquè en oliva impregna l'espirit de Pepa Chesa, la part més moderada de Compromís

    ResponderEliminar
  6. No sabíem que hi havia tant oliveros en Tavernes. Igual de tant de temps de viure en La Vall, que diuen elll... mira que (des)coneixen bé Oliva!

    ResponderEliminar
  7. Ultima hora: "El PSOE de Oliva rompe de forma unilateral el pacto de gobierno con Compromis"

    ResponderEliminar
  8. Doncs per a no interessar ja anem per la vintena de comentaris ...

    ResponderEliminar