jueves, 26 de septiembre de 2013

Nota de Premsa de Karina Vercher : PROPOSTA PROTECCIÓ BOLOMOR

La concejal progressista recorda que aquesta era una proposta clau del seu programa electoral i que intentarà consensuar-la amb la resta de forces polítiques tot i que fins ara l’alcalde nacionalista Jordi Juan no ha tingut cap interés en tirar-la en davant.

KARINA VERCHER PROPOSARÀ QUE EL PLENARI DE TAVERNES APROVE LA PROTECCIÓ DEL BOLOMOR COM A PARATGE NATURAL MUNICIPAL

La concejal progressista presentarà la proposta coincidint amb la celebració del 25é aniversari de l’inici de les excavacions en aquest important jaciment prehistòric, impulsat per la Diputació de València, en el que s’han trobat abundants materials d’entre 100000 i 350000 anys d’antiguitat, per la qual cosa es tracta de l’assentament humà més antic conegut de les terres valencianes.

Segons Karina Vercher, a part de l’indubtable valor arqueològic de la Cova del Bolomor, es dona la circumstància que aquest jaciment es troba situat dins de l’impressionant paisatge càrstic que forma el canyó del Barranc del Bolomor. Vercher ha explicat que el Barranc del Bolomor alberga diverses espècies de gran interès botànic com el freix de flor (Fraxinus ornus) o el marfull (Viburnum tinus) i una de les grans joies de la flora valenciana: l’Antirrhinum valentinum o conillets blancs, endemisme valencià inclòs en el Llibre roig de les espècies amenaçades i en el Catàleg Valencià d’Espècies de Flora Amenaçada


La concejal progressista ha recordat que aquesta era una proposta clau del seu programa electoral i que intentarà consensuar-la amb la resta de forces polítiques tot i que, fins ara, ni l’alcalde nacionalista Jordi Juan ni Esquerra Unida han tingut cap interès en tirar-la en davant. Karina Vercher considera que el proper plenari del 7 d’octubre, que coincidirà pràcticament a la vegada en el 25é aniversari de l’inici de les excavacions i en la celebració del 9 d’octubre, festa dels valencians, és el moment idoni per a iniciar l’expedient per a declarar Paratge Natural Municipal el Barranc del Bolomor atenent als seus especials valors ecològics, geològics, paisatgístics i culturals.

La concejal progressista ha indicat que la proposta, que espera que s’aprove per unanimitat, no té per què costar ni un euro a l’ajuntament de Tavernes i ha d’incloure el compromís clar del plenari i del govern municipal d’iniciar immediatament els tràmits necessaris, de forma oberta a la ciutadania i a les associacions interessades en la seva protecció.

Vercher ha acompanyat la proposta d’una delimitació de l’àrea a protegir que, al seu parer, hauria d’incloure com a mínim la zona forestal de la conca hidrològica del Barranc del Bolomor i un dels barrancs adjacents amb vegetació més valuosa, totalitzant una superfície de 157 ha.

Finalment, la concejal vallera ha aprofitat per a fer una crida als ciutadans interessats en la protecció del patrimoni de la Valldigna a assistir al seminari  “Bolomor. La nostra primera llar” que es celebrarà dijous  i divendres per a conèixer millor  la importància d’aquest paratge. “Desgraciadament, per motius laborals no podré assistir a aquest seminari però crec que aquells que puguen assistir no hauríen de desaprofitar l’oportunitat” ha agregat Vercher.

29 comentarios:

  1. Aquesta proposta tambe la duia el Bloc. Suposem q Jordi la deixarà votar...

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Jordi duia moltes propostes, però no n'ha complit cap.

      Eliminar
    2. I també portava acostar l'estació de ferrocarril a Borderia.

      Eliminar
    3. El bloc va traure la proposta molt més tard. Inclús recorde que es van recollir firmes per a protegir aquesta zona molt abans de que el bloc la posara al seu programa electoral.
      Però al final és el de menys. Esperem que el sr. Juan deixe votar la proposta.

      Eliminar
  2. Per mi la concejal transfuguista pot dir misa.

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Això està bé. Així també et donarà igual el que diguen Glòria Marcos, Enric Morera o Mònica Oltra ja que tots ells han estat trànsfugues. Ara bé, tot i això a mi una bona proposta sempre m'agrada i crec que és una bona idea protegir el Bolomor.

      Eliminar
    2. Si el pertanyer a un partit és garantia de fer les coses bè, que algú m'explique el cas del sr. Llàcer. Que punyetes esta fent, promovent cremes il.legals i suministes elèctrics irregulars des de la xarxa d'enllumenat public a la guarderia de la platja.

      Eliminar
    3. El ser del bloc és garantia de fer-ho tot a salto de mata i incomplint la llei i la normativa vigent.

      Eliminar
    4. Em reafirme. Per mi la concejal transfuguista pot dir misa. I el que dieu vosaltres, peperots, defenses a la trànsfuga incloses, m'ho passe pel folre dels... Tant de bloc i tant de bloc, sóc dels del mig i vosaltres, com ella, ni teniu vergonya ni la coneixeu.

      Eliminar
    5. Jo em requeteafirme. Per a mi Llàcer és el concejal dels empastres i de la venda de fum.
      I tu eres del mig? Home tu volies ser del bloc, però no arrives ni a rajola!

      Eliminar
    6. Jajajajajjaja que ridícul eres, ves i passeja que tu volies aplegar a ser algú, i eres un no ningú jajajajajaj ves que eres un B, un B de Barcenas i de b....! Soc del mig i puc dir en la cara ben alta que els del PP han sigut un desastre per al poble!

      Eliminar
    7. Que no soc del PP així que em dona igual que digues Barcenas. Em sembla tant mal lo de Barcenas, com lo dels ERES de la Junta d'Andalusia. Que els tanquen a tots.
      Ara, que això no lleva les empastrades que esteu fent al poble i que esteu més acorralats que Silvestre Stallone en les seues pel·lícules. Fins els vostres socis de govern vos ho diuen ja sense amagar-se.
      Quin consol em queda a mi per a Tavernes, ix el partit del desatre i entra el de la mediocritat, perquè vaja concejals del bloc que no saben fer la O amb un canut.

      Eliminar
  3. No fa molt de temps una entitat de Tavernes va denunciar les actuacions que es eferen el camí que puja a la cova del Bolomor, crec que diem que s'havia construït amb blocs de formigó i que anava en contra de les normes de esta zona protegida i ara karina vol parlar de valor mediambiental arqueològic de la Cova del Bolomor, situat dins de l’impressionant paisatge càrstic que forma el canyó del Barranc del Bolomor explicat que el Barranc del Bolomor alberga diverses espècies de gran interès botànic, que bonic esta fent-ho ara, pero que passa quant es fan actuacions d'aquest tipus, ningú diu res¿

    http://quaderndereflexions.blogspot.com.es/2012/10/httpgrupmv.html

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Tota la raó. El govern no va actuar com tocava. I la srta Vanessa com a concejal de medi ambient que va fer?

      Eliminar
  4. Jajajaja karina vercher, per favor, vesten a casa que les teues notes donen pena

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. A mi les que mes m'agraden son les dels joves socialistes en el que vos posen al "puesto".
      I per acabar-ho de rematar, no vos tenen gens de por ja que publiquen els comentaris que no deixeb al secretati del bloc en bon lloc. Es més, l'administrador encara esta esperant a que Perfecto diga esta boca és meua.
      Pareix que teniu massa fronts oberts i ara desde dins del govern

      Eliminar
    2. Risa fluixa, evidència de cert nerviosisme després dels últims esdeveniments. Què vos està passant amb el PSOE? No podeu controlar-los, veritat? I Perfecto, que ha de dir un dels que encaçalava la marxa de les camisetes de la discòrdia el dia de les paelles?
      Demà les falles han organitzat paelles. I em pregunte si els simpatitzants del bloc i alts dirigents aniran amb la mateixa camisa que el dia de les paelles o els entrarà un atac de trellat i sentit comú i aniran de paisà?

      Eliminar
    3. Que arguments!! No t'hauràs quedat calb... Per cert. Creus que s'ha de protegir el Bolomor?

      Eliminar
    4. Endivinalla... qui són els regidors d'urbganisme i medi ambient? Amb competències en allò que dius... SORPRESA: Jordi Juan i Carme Canet en Urbanisme amb l'assessorament de Eduardo Bononat (PC-EUPV) i Vanessa en medi ambient.

      Eliminar
    5. I son ells els que van permetre que es feren els famosos esglaons de formigó que va denunciar el Grup Muntanya el passat any.

      Eliminar
    6. Per sort conserve tots els cabells. Altres amb tants disgustos i frots oberts van fent-se vells a la carrera.

      Eliminar
  5. Que ens costarà esta ocurrencia?

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Segur que menys que la sanció que ens caurà per cremar de forma il·legal rastolls al polígon del Golfo!

      Eliminar
  6. Val a dir que estic a favor de la proposta que fa la regidora trànsfuga i que no és novedosa perquè fa anys ja la va dur a plenari Ximo Altur i per cert el PP ni puto caso. Agrairia als del PP que no s'ompliren la boca ara, que van tindre 16 anys per fer-ho perquè Ximo Altur ja va anys i anys que no es regidor, però no va fer ni puto caso d'eixa proposta, com no van fer res per evitar les torres que hi ha davant del jaciment i com no ha fet mai puto caso de Bolomor ni en 16 anys de govern s'ha preocupat per ell, fins arribar a no voler participar ni en els actes del 20 aniversari que els van organitzar l'Associació de Veïns i Nacionalistes de la Valldigna. Consulteu hemeroteques.

    Dit això, li demanaria a la regidora Karina Vercher (no repetiré això de trànsfuga que ja ho he dit) que no ens fera imbecils als demes. Simplement recordar-li que fins el mes de maig passat, o siga durant dos anys, ha estat regidora d'EU (o ara ja no vol ser-ho i renega d'eixe passat) i mai no va proposar eixe punt del seu programa electoral.
    Diga'ns voste en quina comissió, plenari, etc. ha presentat vosté la proposta i deixe voste de culpar als altres de la seua ineptitud, perquè com a govern i no calia ser gover sino simple regidor com ho es ara, podia presentar la proposta.
    Ara es molt bonic voler pescar politicament d'uns fets d'estos dies en els quals ni s'ha acostat, com estic segur no s'acostat mai a Bolomor, dubte que haja pujat alguna volta i que conega tota allò que diu defensar.

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. El sr.Juan no és l'eixemple més idoni de compliment de programa electoral. Ell també duia esta mateixa proposta al seu programa i tampoc ho ha proposat, ni tan sols ara que és una data clau, ja que es compleixen 25 anys des de que van començar les excavacions. Seria una bona data per fer-ho.
      Però no, el sr. Jordi Juan no s'ha enrecordat d'esta proposta. I vegent el seu programa electoral, pedem dir que ni d'esta ni de cap altra. I potser siga esta proposta la més fàcil de complir.
      A dia d'avui el programa de Jordi Juan esta verge. Ni una sola proposta s'ha complit, i ja no parlem de les que mai podrà complir, com per eixemple la megaciutat esportiva o portar l'estació de tren a Borderia.
      Hauria de plantejar-se per a les pròximes ser més realiste i deixar-se de fantasmades.

      Eliminar
    2. Recordem que avans que el PP, EU va ser el primer partit que va deixar a l'ajuntament amb números rojos. I d'això l'anònim de les 9:30, inclús Ximo Altur, podran explicar la gestió nefasta que van fer de del 91 fins al 94 i en que es van gastar els diners,
      L'home este encara meneja els fils d'EU, perquè fins que no l'enterre definitivament a les pròximes eleccions, no va a parar.
      Amb això no vull defensar al PP, que també ens ha deixat un bon regalet, però els que van de galans i presumint d'haver-ho brodat a la seua etapa a l'ajuntament, i parlem de l'exalcalde (per sort per a Tavernes) Eduardo Bononad, que ens va deixar a l'ajuntament arruïnat.

      Eliminar
    3. Molt ben dit..en 16 anys el.pp ni ha estat ni se le espera. De la transfuga no vaig ni a parlar... oportunista i interesada de cuidao

      Eliminar
    4. Home trànsfuga no serà, ja que no pertany a cap partit. Si de cas, no adscrita.

      Eliminar
    5. Anònim de les 11:44, si Ximo Altur no ho va aconseguir, ara que esta bloc i psoe, la proposta te totes les paperetes per eixir endavant. Seria la cirereta del pastís per al 25 aniversari, no creus?
      Tu mateix no confies en que Bloc i Psoe donen llum verda a la proposta? Has de tindre mes confiança amb el govern.

      Eliminar