viernes, 13 de septiembre de 2013

Editorial : MÉS DE BURLA AL CIUDATÀ

Si ahir vos dia que " la política hace extraños compañeros de cama", perquè si no es raro el que s'ajunten per a manar dos partits amb ideologíes compatibles, si ho es el que ho façen els que abans eren enemics irreconciliables i sense cambiarse siquiera ni de xaqueta " , huí vos explique l'assumpte de Barx com a exemple de més cambalaxeos .

I es que si en Xeraco no s'han cambiat de xaqueta, en Barx sí en el cas d'un dels dos representants després de les darrers locals dels socialistes en eixa població, i que als 20 dies d'estes deixa el partit , passa a no adscrit i arriva a un acord amb l'alcaldesa popular pel que entra en el govern d'esta com a Segon Tinent d'Alcalde , amb sou parcial . 

I el més gros es que el dit senyor va ser Alcalde amb l'apoio d'independents de les pedaníes i Compromís en la legislatura d'abans a esta i no massa amic de l'actual Alcaldesa i cap de l'opossició per aquell entonces , que al mateix temps había sigut alcaldessa abans qu'ell . Açí tenim com a prova unes declaracions del per entonces alcalde socialista i ara Segon Tinent d'un govern popular , sobre l'actual Alcaldesa :

" Ha habido muchos intereses personales. La anterior alcaldesa' (María Hernandis)' que cobraba un jornal sólo gracias al Ayuntamiento' tenía el pueblo completamente abandonado. En los últimos cuatro años' por ejemplo' sólo se barría la calle Major' y en el área de la Drova las aceras parecían una selva. Además' esta señora se dedicaba a comprar votos: ahora nos han aparecido en el cajón pendientes de cobro facturas por valor de 463.000 euros " .  

" l’actitud dèspota de l’anterior alcaldessa Maria Hernandis, que ha estat governant sense pressupostos aquests darrers anys, cosa que impedeix les possibles subvencions que es vinculen directament a aquest document. De fet si el candidat/a de PP, no fora aquesta senyora, nosaltres li hagueéerem garantit l’alcaldia per la llista més votada, però el tarannà autoritari i antidemocràtic d’Hernandis, ha possibilitat el pacte de progrés a Barx " .

Ara pareix no ser ja tant roïn pel vist quant accepta ser el tercer d'abord de la mateixa senyora a la que tant denostaba, serà que els 4 anys en l'oposició d'èsta l'han purificat ... o el poble de Barx que li ha tornat a votar majoritariament mentres que a ell i als que l'apoiaren els ha zurrat, doncs este senyor va ser Alcalde quant va obtindre sòls dos dels 9 regidors que té Barx , lo qual va ser castigat pel poble en les següents locals "aniquilant" a l'opció independent zonal que va passar de dos regidors a ningún , mentres els socialistes i Compromís sòls han mantés els regidors que teníen  .  

I tot açò també perquè ? M'expliquen amics Barxers que va sorgir amb força una nova força política ciutadana i independent i de tot el poble, no com la d'abans, en la ciutat en les darreres municipals , Plataforma per Barx amb dos regidors ,  que no han volgut , i ahí està la clau em diuen, participar d'eixe joc que sempre s'ha portat en Barx de manar un grupet reduït de gent siga dins d'uns o altres partits ( mireu al respecte el quadre d'Alcaldes de baix . A més, l'actual alcaldesa popular i l'actual segon tinent d'alcalde ex-socialista varen ser regidors d' Unió Valenciana en l'any 99 , i l'actual regidor de Compromís Alcalde popular en la legislatura 95-99) , pel que no han volgut pactar amb l'alcaldesa popular ni amb la resta d'oposició per a desbancar-la , per tal de aportar algo nou i fresc a la política local barxera i no més del mateix , amb el qual a alguns els ha entrat el "canguelo" davant la possiblilitat de deixar de manar i "s'apunten a un bombardeo" en tal de no perdre la prebenda . 

I vostés, estimats lector, es tornaràna preguntar : I a nosaltres que més ens dona el que passa en Barx , perquè insistixen en el tema en un blog local d'altre poble ? 

Doncs es torne a dir el mateix que ahir : 

Perquè ens servix com a més reforç si cap del que sempre hem defés com a sistema electoral que evitaría esos cambalaxes : L'elecció directa d'Alcalde a dos voltes si en la primera no obté ningún candidat el 50% dels vots, i l'elecció en llistes obertes dels regidors .

I perquè amb estos cabalaxes el fàstic dels ciutadans que veuen com el seu dessig se'l passen pel forro dia sí dia també els nostres representants, porta cap a l'abstenció, el gran enemic de qualsevol democràcia .    

I davant això , tornem a dir, nosaltres no pararem de denunciar-ho , almenys ens queda el dret al pataleo i a que el ciutadà sàpiga el que hi ha i decisica en conseqüència i amb més coneiximent si cap de causa .

Llista d'alcaldes des de les eleccions democràtiques de 1979
PeríodeNom de l'alcaldePartit polític
1979 - 1983Francisco Olmos GarcíaAEIPD
1983 - 1987Francisco Olmos GarcíaAIPB
1987 - 1991Francisco Olmos GarcíaAIPB
1991 - 1995Bernardo Castelló ClimacoPSPV
1995 - 1999Francisco Olmos García (Moció PP+PSPV)
Miguel Chaveli Palomares
AIPCB
1999 - 2003Antonio Sabater Vidal (Moció PP+GM)
María Hernandís Boigues
UV
GM
2003 - 2007Evarist Donet Donet (Dimissió)
María Hernandís Boigues
BLOC
2007 - 2011Miguel Miñana ClimentPSPV
Des del 2011María Hernandís BoiguesPP

NOTA : LES EXPLICACIONS DEL "PERQUÈ" LES DONE EN BASSE AL QUE M'EXPLIQUEN AMICS DE LA POBLACIÓ, I PER TANT SUBJECTIVES, PEL QUE CAP DISCREPÀNCIES EL QUAL AGARAIRÍA ALS COMENTARISTES QUE FEREU ARRIVAR SI CONEIXEU ALTRA VERSIÓ, AMB L'OBJECTIU DE TINDRE UNA IDEA EL MÉS FIDEL POSSIBLE DEL QUE PASSA .  

No hay comentarios:

Publicar un comentario