lunes, 2 de septiembre de 2013

Gab. Premsa Ajuntament, REVISIÓ CADASTRAL

Tavernes ha demanat una rebaixa del 20 per cent del valor cadastral de les vivendes

 L’Ajuntament de Tavernes està treballant des de fa quasi 2 anys en rebaixar 4 impostos directament vinculats amb l’IBI: reducció del valor cadastral, la plusvàlua per transmissions, l’impost de la Renda i l’impost sobre el Patrimoni.

L’Ajuntament de Tavernes està treballant en la rebaixa de l’IBI des de l’inici de la legislatura, així ja el mes d’octubre del 2011 es va demanar a la Gerència de Cadastre una revisió a la baixa del valor cadastral dels habitatges.

Cal també recordar que el passat 15 de febrer es va sol·licitar a la Gerència de Cadastre, en base a l’article 32.2 del Real Decret Legislatiu 172004, que s’apliquen els coeficients reductors de l’any 2014 als bens immobles de tot tipus de Tavernes.

El coeficient reductor proposat per la Gerència Territorial de Cadastre és del 0’80. Esta reducció en el valor cadastral que paguen els veïns de Tavernes cada any via IBI suposaria un estalvi molt important.

I eixe precisament és l’objectiu que busca el govern municipal de Tavernes amb les gestions i tramitacions que ve realitzant els darrers mesos i que, a més,  es va contemplar en el Pla d’Ajust aprovat en 2012.

El Ministeri d’Hisenda i les Administracions públiques han de valorar la documentació presentada per l’Ajuntament i publicar la llista dels Ajuntaments als quals els ha d’aplicar els coeficients. S’ha ampliat el termini de publicació dels municipis beneficiats, però ha de fer-se públic abans del el 15 de desembre.

L’Ajuntament de Tavernes amb aquestes gestions no s’ha quedat només en la rebaixa del tipus impositiu, perquè això sols afectaria a un impost dels ciutadans de Tavernes. La la Regidoria d’Economia i Hisenda ha treballat en la rebaixa dels valors cadastrals, i ara s’està a l’espera que el govern espanyol done el vist i plau a les peticions del govern valler abans de l’esmentat mes de desembre.
La requalificació dels valors cadastrals dels immobles i la revisió actualitzada del preu real de les vivendes, d’acord amb la situació real i actual de les vivendes de Tavernes, és molt important i afecta a altres pagaments.

La rebaixa dels valors cadastrals, a més de baixar la base de l’impost i de la quantia final a pagar en el rebut de la contribució, ofereix una sèrie d’avantatges i per això ha estat la línia de treball escollida pel govern municipal de Tavernes.

La rebaixa que vol aplicar l’Ajuntament, tindria altres avantatges importants per als veïns.  El regidor d’Economia, Hisenda i Benestar Social, Víctor Borrás, ha informat que “a més de baixar la base de l’IBI, s’està baixant l’impost sobre l’increment de Valor de Terrenys de Naturalesa Urbana (plusvàlua), també s’està baixant l’impost de la renda, perquè les rendes imputades per segona o ulterior vivenda també es veuran reduïdes, i també s’estarà baixant amb això l’Impost sobre el Patrimoni, en veure’s reduït l’impost sobre els valors patrimonials dels immobles”.

El regidor conclou que les mesures del govern municipal “suposen estalvis en 4 impostos pels contribuents, mentre que la oposició nomes demanen la rebaixa en un únic impost, el tipus impositiu. Es incomprensible que ara el PP demane rebaixar l’IBI, quan van ser ells qui van provocar esta pujada d’impostos mitjançant la revisió cadastral de l’any 2006 ”.

16 comentarios:

  1. Mentre esperem a que el consell de ministres ens aprova la rebaixa dels bens inmobles, es podría actuar ja sobre el gravamen, rebaibant-lo al 0,40 per compensar la pujada per a l'any 2.014 de l'IBI del 10%.
    Amb aquesta baixada del gravamen al 0,40 i la pujada de la contribució del 10%, la recaptació no sofriria cap alteració, ja que s'ingressarà el mateix que en 2.013.

    ResponderEliminar
  2. Altra vegada venent fum.
    No baixen l'IBI perque no volen.
    Que baixen ja el coeficient al 0,40 i que es deixen de tonteries.
    Si volgueren abaixar l'IBI ja ho hagueren fet en el pleno de dijous.
    Molta parauleta però Borràs apuja cada any l'IBI un 10% i l'any que ve vol tornar a apujarlo.

    ResponderEliminar
  3. Animo Enrique, solo hay que leer un poco en los dos blog -- tanto el tuyo como el de LA COTORRA DE LA VALL, para darnos cuenta que hemos estado viviendo engañados por nuestros políticos durante muchos años, espero que la presión popular traiga por fin a unos buenos gestores .
    Bbs…

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. En la Cotorra están liándola parda. Dicen que el PP solo pide rebajar el IBI. Vamos por partes.
      El IBI se puede rebajar de muchas maneras:
      a) Bajando el valor catastral de los inmuebles (esto ya está solicitado y està pendiente de aprobar por el consejo de ministros)
      b) Rebajando el gravamen del 0,48 al 0,40.
      c) Aplicando bonificaciones.

      Si os piden, que bajéis el IBI, está claro que no están pidiendo que lo hagáis según lo descrito en el apartado a), ya que esto está en proceso y no depende del ayuntamiento. Si os piden que utilicéis los mecanismos de los apartados b) y c), ante la inminente subida del 10% para el 2.014, de forma que el bolsillo de los valleros lo noten lo menos posible mientras no llega esa rebaja catastral (que será para 2.015 o 2.016). Además, el ayuntamiento seguirá teniendo los mismos ingresos.
      Así que no liéis más la cosa, que en vuestras manos está.

      Eliminar
    2. DE LA PROPAGANDA Y EL FANATISMO A LA IDOLATRIA Y EL CULTO A LA PERSONALIDAD

      Viendo articulos de la cotorra vemos como va degenerando la cosa y pasan de la PROPAGANDA y el fomento del FANATISMO a la IDOLATRIA y el CULTO A LA PERSONALIDAD. Hay un artículo que nada menos que lo titulan FARSA DEMOCRÁTICA en el que la adulación en torno a la persona de Jordi Juan se pasa de rosca y se convierte en idolatría y en un culto a la personalidad que ni en los mejores tiempos de la Unión Soviética en la que se rendía una ciega admiración e inclinación hacia ciertos personajes, convirtiendo su personalidad en un fetiche. Eso es lo que estan haciendo los fanáticos creados por la cotorra y las vacas sagradas del BLOC de Tavernes con su "ídolo".
      Para ellos Jordi Juan es de todo lo bueno que una persona puede ser: TRANSPARENTE, AUSTERO, INTELIGENTE, EFICAZ, EFICIENTE, DE GRAN PERSONALIDAD, COMUNICADOR, en resumen un personaje para los del BLOC como los de la Unión Soviética de "los buenos tiempos". Sólo nos falta por las calles gigantes estatuas con su imagen y gigantescas fotografías con su cara. Ya estaría todo PERFECTO.

      Eliminar
    3. Ya lo vivimos cuando se presento la moción de censura, que poco tardaron en hacer papeletas y repartirlas por los colegios, para idolatrar al ídolo Juan. Hay gente que me comentó que les ponían en un compromiso (ya que pasaban de la política) y que habían malas caras si no les cogías la papeleta.

      Eliminar
  4. Hi ha que donar respir a la butjaca dels vallers.
    Rebaixa del gravamen fins al 0,40 mentre no siga aprobada la rebaixa catastral.

    ResponderEliminar
  5. Ahora que nos explique el ÍDOLO, que hace un gobierno "progresista" y de "izquierdas" corriendo con parte de los gastos de los "Bous al Carrer". Un acto donde se hace sufrir a un ser vivo.
    Este Jordi podía ´hacer de Clint Eastwood en "Por un puñado de votos"

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. El ÍDOLO, no volia fer els bous al carrer a les festes del 2.011 (les seues primeres festes com alcalde). Però quan va vore que hi havia prou gent que va renegar i se li va tirar damunt, va llançar els seus principis a la basura i va subvencionar els bous al carrer.
      Si és que principis no tenen estos del bloc i massa d'esquerres no son.

      Eliminar
  6. Jo vull que em rebaixen l'IBI i el valor cadastral.
    La baixada de l'IBI depén de l'Ajuntament i la cadastral del govern central.
    Per que no vol abaixar l'IBI l'ajuntament? Només ha de posar el coeficient al 0,40.
    La rebaixa del valor cadastral benvinguda siga quan vinga però que ens abaixen l'IBI ja

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Sols li demanem al govern que compense la pujada del 10% de la contribució per al proper any. I com pot fer-ho mentre no vinga aprobada la rebaixa catastral? Baixant el gravamen al 0,40. El que recauda l'Ajuntament és el mateix, perquè la baixada del gravamen es compensa amb la pujada del 10%.
      És així de fácil, tot el demés son excuses per no baixar els impostos.

      Eliminar
  7. Jo lo que veig és que el govern sempre busca excuses per a no fer res ni prendre decissions.
    Se li demana que baixe l'IBI i primer diu que no pot, després diu que si baixen el gravamen al 0'40 baixen els ingressos, després diuen que si el baixen del 0'48 al 0'40 a l'any següent l'haurien de pujar al 0'56, .... etc. S'han justificat de mil maneres, amb mil excuses i amb mil mebtirea, però no fan res.
    La veritat es que no volen baixar els impostos perquè volen continuar amb els festiverns, pagant rentings desmesurats per als cotxes de policies, gavinets de premsa per a fer-se autobombo, gotifarres, xavis castillos, maltractament dels bous, siete sois siete luas, tallers de bicis, cuines de la toscana, mancomunitats,.... Ets.

    ResponderEliminar
  8. Estos dies s'ha parlat de la contribució. S'ha dit si l'ajuntament la pot rebaixar o no, si ho volen fer o no.
    Vos expliquem la situació. Cada 10 anys per llei s'ha de fer la revisió dels valors cadastrals que fa el ministeri. A Tavernes es va fer i s'aplicava en 2006. En eixe temps els immobles estaven cars i els valors cadastrals eren elevats. Eren temps de bonança.
    Ens va vindre la crisi i els valors cadastrals estaven massa alts respecte dels valors de mercat, és a dir, els immobles havien perdut valor reial però no havien perdut valor cadastral.
    Des de la passada legislatura i en esta es va demanar al ministeri que revisara a la baixa els valors cadastrals. El govern central actual, que no l'anterior, ha acceptat mesures per fer eixa rebaixa. Per tant és d'esperar que a mig plaç es regule la distancia entre el valor reial i el cadastral i l'impost de la contribució s'estabilitze.
    Però mentre arriba açò, que s'espera per 2014, l'ajuntament pot fer alguna cosa per a que paguem menys els vallers?
    La resposta és sí. Però el Bipartit no ho ha volgut fer.
    La clau està en que l'ajuntament rebaixe el gravamen que regula la contribució. Segons la llei eixe gravamen pot rebaixar-se fins el 0'4% i a Tavernes el tenim al 0'8%. Així sí que hi ha marge perque ens rebaixen la contribució. Però la realitat és que el govern de Juan no ho ha fet.
    El PP li va demanar un ple extraordinari en setembre per rebaixar la contribució. L'alcalde no va voler incloure eixe punt en el ple.
    Així que s'espera ´que el ministeri actue per nivellar els valors cadastrals que regulen l'IBI, però mentre el nostre govern local es nega a baixar la contribució.
    Així amb diners de tots poden tindre gabinets de prensa, cotxes de policía supercars, cavalcades, festiverns i a Juan-Borras costant-nos als ciutadans més de 100.000 euros a l'any.
    Però no tenim beques del menjador escolar d'estiu, ni polítiques locals d'ocupació contra l'atur, ni una neteja com cal, ni un manteniment com toca.
    En resum. ES pot rebaixar ja la contribució? Sí.
    L'ha volgut rebaixar ja el Biartit? No

    ResponderEliminar
  9. Molt bonica la nota del bipartit peró...
    Que pasa si Tavernes no apareix en la llista dels Ajuntaments als quals els s'ha d’aplicar els coeficients abans del 15 de desembre.
    El que pasarà serà que el bipartit ens apujarà l'IBI altre 10% l'any que ve i li tirarà la culpa al Ministeri però els que pagarem serem els pobres veins de Tavernes.
    Menys notetes i que ens baixe ja el coeficient al 0'40.
    "Mas vale pajaro en mano que ciento volando"

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Això, que baixen el gravamen al 0,40 i quan aproven la rebaixa catastral ja tornarem a parlar.

      Eliminar
  10. Esta es la nova tonteria dels 4 iluminatis del PP que venen per aci? Aleee va de bous... I mesclen la politica amb les festes, com sempre fan... la seua especialitat manipuladora. Com si tinguera algo que vore en ser de esquerres o dretes, progres o del mig en que a uno li agraden o no els bous. Partint de que no tots estos actes son iguals ni pareguts. Com vau fer el ridicul prou espantos en el anterior plenari, en IBIs i piscines! Xe pues ara bous... I ells, si si, els PP, ens parlen de principis i volen donar lliçons de moralitat... ja, ja, ja pa morirse de risa... El partit corrupte, el partit podrit i ple de lladres. El partit que es bota la llei i fa pactes amb transfugues...
    Escolteu! Que ho teniu molt facil, sino vos agrada, NO ANEU!! Com jo faig, no vaig i no passa res... Si les festes majors son de tots i les paguem entre tots, tindra que haver oferta per a tots no? Cosa que antes no passava, clar...
    La maliccia vos pot perque els bous al carrer han sigut un exit els anteriors anys, de gent i bon funcionament. Es controla la beguda, es repetix mil voltes en magafonia que estan prohibides les begudes alcoholiques i fer mal al animal. Cosa que antes aço tampoc passava...

    ResponderEliminar