martes, 10 de septiembre de 2013

FESTELLÉS 2013

Festellés 2013. Moure murs

Enguany seguim sent una de les localitats que, durant el mes de setembre, al voltant del dia del natalici de Vicent Andrés Estellés, fan un sopar en memòria del poeta. Un àpat popular amb alguna menja pròpia de la gastronomia valenciana, una lectura oberta en què es reciten poemes de l’escriptor burjassoter; d’un mode semblant a com fan els escocesos cada 25 de gener, dia del Burns Supper, a fi de commemorar el naixement del poeta en llengua escocesa Robert Burns.

Aquest 2013, Any Estellés, any de la publicació de l’antologia Pobles del Mural, repetim com un acte més del programa de Festes, com una altra activitat festiva que serveix a la salut i comunió del grup. Aquest és l’esperit que volem que vole, que planegem que plane, sobre la Festellés 2013. Moure murs. I que l’alabatre en honor del poeta nascut l’any 1924, «l’any del batre», nasca en les nostres goles. La poesia estellesiana, com diu Joan Fuster, té, en una última reducció, la nua elementalitat de la vida diària: la fam, el sexe, la mort. El cas és que Estellés obri els ulls en la sinistra etapa dels grans pànics, quan no hi havia espai ni temps per al respir, i la gent respirava com podia. El cas és que volem que, en època de pànic —quina època no ho és?—, dediquem alé a moure ales, ales a moure murs.

Els versos d’Estellés són desfermadors, deixem anar, doncs, el cant que entreteix la trama comunitària. Festellegem! Desnuguem la veu, arranquem-nos a recitar. Aquesta és la participació que desitgem per a la Festellés: la immediatesa front a la distància, l’acció per impuls interior, la festa més que no l’espectacle. Veniu el divendres 13 de setembre, a les 21.00 hores, al parc del Cantalot, parc dels grafits. Hi haurà un Mural i un sopar d’aixella, amb platets, vinet i licor de la terra. Aquest any se n’ocupa també de la intendència el Centre Excursionista de Tavernes de la Valldigna. Tan sols cal que us inscriviu per 4 euros fins al dijous 12 de setembre a la seu del C.E.T.V. (c. Sant Pere, 49. Dimarts i dijous de 19.30 a 21.00; divendres de 19.30 a 23.00) o a Les Agulles (c. Hospital, 20) o a Ke Foto (c. la Barca, 131) en horari comercial.          


12 comentarios:

  1. Altre acte només per un sector de gent molt concret, pagat en diners de tots. Com la majoría dels que es programen, partidiste i per als seus.
    Continuem en la mateixa tendencia.

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Un sector molt concret: amants de la poesia.

      Eliminar
    2. I per què no fer tambè un homenatge a altres, com per eixemple a Ausiàs March, poeta de Beniarjó. Aquest és de la comarca i fou un dels poetes més importants del segle d'or valencià.
      No hi ha que centrar-se en un sol autor. Hi ha que diversificar més.

      Eliminar
    3. Amants de la poesia?
      De segur que si es tractara de un poeta no nacionaliste,els amants de la poesia es quedarien en casa

      Eliminar
    4. Veus, sou sectaris fins amb els autors i poetes valencians!

      Eliminar
    5. Arevalo,Humoriste
      Francisco,Cantant
      Soledad Gimenez,Cantant
      Seguridad Social,Grup de Rock
      Tots estos artistes tambe son valencians pero tenen un gran problema,no son nacionalistes.
      Qui son els sectaris?

      Eliminar
    6. No son valencians, son "valencianos" i del pp declarats.
      Heu fet i desfet lo que vos ha donat la gana tota la vida. Ara no passa res si canviem algo. Ja esta be tan de criticaro tot recollons. No es cosa de pantojes o botifarres. Teniu un autoodi com la copa de un pi.

      Eliminar
    7. El recorde que Xavi Castillo el va portar el PP a festes,i este govern lo primer que va fer va ser llevar a Arevalo.
      Qui son els sectaris?

      Eliminar
  2. Estos rojos separatistes.... jo que soc beatet i conservaor!! Ai el meu arevalo i la pantoja!!!! On estan???

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Sou massa repetitius, Estellés per duplicat, Botifarra per triplicat, i no vegeu que hi ha més cultura fora dels vostres cercles. Només teniu una visió sesgá de la realitat, la que vegeu a través del cristal del Bloc. Molt trist.

      Eliminar
    2. Estos maestrillos de la culturilla catalanista no pueden entender que a la mayoria nos guste Arevalo y la Pantoja.

      Eliminar
  3. Quants en governa la farina12 de septiembre de 2013, 11:34

    Mareeeeeee, com està la cosaaaaa! L'esperit de la Festa Estellés es recitar poemes d'Estellés, de March, de Machado, de Hölderlin o de qualsevol altre. Només cal assistir a alguna de les moltes que es fan per aquestes dates. Festa Estellés, festa de la poesia. Però, és clar, com ens ve millor llançar-nos trastos al cap, pegar-nos bossinades per qüestions de noms, quotes i nacionalitats... Així ens va i així seguim.

    ResponderEliminar