lunes, 16 de septiembre de 2013

Article d'opinió : JA HE DONAT EL PRIMER PAS

Si Divendres vos anunciaba la meua decissió de donar un pas endavant per a retornar a la política activa, dissabte per la vesprada el vaig donar afiliant-me a Demòcrates Valencians, partit que ja haveu anat coneguent i que em propossà ja fà un temps unir-me a ells , pas sobre el que estaba indecís pel què supossa de deixar a un costat la més absoluta neutralitat i lluitar per uns ideals concrets , els del centrisme valencianista del que en el fons, i llevat de la bojería upeidista, mai m'he apartat . 

El que en vaja costat tant donar el pas ha segut també perquè abans de lligar-me a altre projecte polític i perquè no em passara com amb aquell partit que pareixía una cossa i era un altra, he volgut coneixer a fons i desde dins a les persones que el formen, que es al cap i a la fí el més important , i m'he trobat amb ciudatans, que no politicastres, que han decidit com jo botar a l'arena farts de lo de sempre i dels de sempre , per mig d'un projecte que naix de baix cap amunt , des de llistes ciutadanes cap a un partit que a nivell supralocal les repressente i les dote d'eixa força que realment tenen i que es diluía al ser independents unes d'altres i per tant no comptar per a rés el total dels seus vots, prous com per a tindre repessentació en les Corts Valencianes per damunt inclús d'alguns que allí ja estàn .  

De fet i seguint esta idea, esta mateixa setmana i com a coordinador de fet per a La Valldigna que passe a ser del partit, vaig a impulsar la formalització del principi d'acord que amb una de les dos lllistes independents locals que es pressentaren a les darreres eleccions locals s'ha arribat , e inciar ja com a repressentant de DV  els contactes formals amb l'altra, fins ara informals i per part d'altres. 

I tot això amb l'idea que em ve rondant des d'estes darreres eleccions , d'oferir una alternativa ciutadana conjunta que no oblidem que d' haverse pressentat conjunta tendría repressentació municipal al haber obtés entre les dos més de 560 vots , i això sense contar amb l'espenta de la nova gent que s'ha incorporat a elles des de les dites eleccions i que anireu coneguent ,  així com les que com jo es van a incorporar dirèctament a Demòcrates . Si a a tot açò li afegim el lamentable espectacle que estàn oferint els nostres politics locals, crec que tenim prou que dir i fer en la vida política vallera .

A més vaig a començar a colaborar amb el Secretari d'Organització , Sandre llopis, a anar tancant els principis d'acord oberts amb forçes i persones independents de pobles germans de La Safor-Valldigna molt propers a nosaltres .

I com afectarà açò al blog ?

El blog va ser seguent un blog neutral i com a tal no deixarem de publicar les notes de premsa dels altres partits que així ho vullguen , així com les del Gabinet de Premsa del Ajuntament si així ho estimen , els d'associacions i clubs, a més de l'informació general sobre plenos, aconteciments culturals , festius i socials, etc : Seguim amb les portes obertes a tots com a blog independent , perquè que quede clar que no som el blog d'un partit, però tampoc anem a amagar , com tampoc fan altres , amb qui ens identifiquem més o menys .

La única diferència es que en endavant apareixeran els comentaris sobre política local com a notes de premsa de Info-Demòcrates Tavernes  , a més de les del Gabinet de Premsa del partit  a nivell autonòmic com han aparegut fins ara : Sería esquizofrènic escriure com a editor per un costat i com a coordinador i portaveu d'un partit sobre un mateix tema, no vos pareix ? . Encara que altres si ho fan , jo vull ser honest i quant parle de política ho farè com qui soc, el coordinador de DV , amb llums i taquígrafes i no com altres .

Per altre costat desapareixeràn les editorials i vinyetes diaries , que passaràn a ser ocassionals : Lo de les editorials diaries era algo que volía eliminar des de ja fa temps doncs es molt dificil tindre algo que dir a diari i ja començaba a agobiar-me, agotar-me i repetir-me , no vos pareix ? Més val callaet que dir per dir .

Així que açò es el que hi ha, com he dit altres vegades qui vullga que ens compre i qui no ... 

  Signat, Enrique Estruch i Ferrando , coordinador local de Demòcrates Valencians .



                                   Acte de la signatura de la afiliació amb Sandre llopis, 
Secretari d'Organització de Demòcrates Valencians 

Volver a Inicio
LA VEU DEL CANVI
www.demòcratesvalencians.org


17 comentarios:

  1. Als cotorros no els sentarà gens bè que els lleven un grapat de vots a les properes.
    I menys que es facen notes de premsa de DV criticant la gestió del IDOLO.

    ResponderEliminar
  2. Un xicotet pas per a Enrique, però un gran pas per a Tavernes!
    Molta sort Enrique!

    ResponderEliminar
  3. Ara sr. Estruch, ja pot anar fiscalitzant la gestió municipal amb comunicats de prensa, per posar a cadascú al seu lloc.
    A vore si amb l'aparició d'un nou partit (que de segur tindra representació al consistori i pot ser decisiva), pot fer cambiar l'actitut dels nostres governants

    ResponderEliminar
  4. A què vos zona açò? Si ho fan a Tavernes està ben fet, però si ho fan a Xeraco, ja no agrada tant i ja és crispació.

    LAS PROVINCIAS

    El PP celebra una cena para apoyar al alcalde tras el anuncio de la moción de censura


    La celebración de la cena para apoyar al alcalde popular Avelino Mascarell tras el anuncio de la moción de censura, que tuvo lugar ayer en la plaça Generalitat de Xeraco, enfrentó a socialistas y populares. El PSPV denunció que el encuentro había sido organizado por los servicios municipales y sufragado por el Ayuntamiento, mientras que el alcalde aseguró que la cena la había organizado y pagado el Partido Popular.

    El socialista Ferran Bofí señaló que este acto está pensado para «buscar la crispación y el enfrentamiento», circunstancia que negó tajantemente Mascarell.

    El PP convocó a todos sus afiliados y simpatizantes para mostrar todo su apoyo al actual alcalde «en contra de una moción de censura auspiciada por socialistas y nacionalistas, que se presenta con unos argumentos de muy poco peso y que la ciudadanía no entiende». Su secretario , José Luís Chulvi, manifestó: «Queremos que el pueblo sepa que estamos y estaremos trabajando por ellos».

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Açi fem el mateix, li diguem Festellés, i axina va a carrec del pressupost de festes.

      Eliminar
  5. Endavant Enrique.
    Que opines de la promesa de baixada d'IBI de Borràs. No seria millor que baixarà ja el coeficient al 0,40 abans que el govern central aprobe la rebaixa dels valors catastrals?
    "Mas vale pajaro en mano que ciento volando"

    ResponderEliminar
  6. A mi parece muy bien eso de la bajada del IBI. ¿Dónde tengo que firmar?
    Pero estaba hablando con el Sr. Borrás anteayer en la playa, y le decía como estamos castigados y me decía que una bajada del IBI comporta una bajada de los ingresos municipales, y por lo tanto opinaba que en el caso de los partidos políticos deben demostrar responsabilidad, no es suficiente con decir que se baje el IBI, sino que deben decir sus alternativas para poder continuar pagando los gastos municipales. El se refería al partido ahora en la oposición el PP, que propuestas no da ninguna, pero yo lanzo el guante a los demás y ahora al Sr. Estruch, como nuevo venido al lío político: que nos bajen el IBI, pero presente alternativas para resarcirle al ayuntamiento de ese millon de ingresos que perderá.
    Espero que no nos empiece con propuestas demagògicas como el PP y Gente de Tavernes, que sea más responsable en lo que dice. No empiece sólo con: que nos bajen el IBI, que nos bajen el IBI... sino que nos diga: se baja el IBI, y esa falta de ingresos se resarce con esto y con aquello. Porque los gastos de sueldos de funcionaris no van a bajar, ni los pagaos a bancos menos, ni los gastos de mantenimiento, limpieza, luz... menos.
    Y por favor Sr. Estruch no caiga en el error del PP y su amiga Vercher: fuera gabinete de prensa y un 20% menos de sueldo del gobierno. Eso, sumados los dos, son 48.000 euros totales al año incluyendo la Seguridad Social, o sea, el chocolate del loro.
    Como ciudadano confio en saber cuáles sus propuestas para esos cerca de 950.000 euros que faltarían para cuadrar el presupuesto.
    Sea buen político, consciente en la defensa del bien común - lease Ayuntamiento - y empiece a devanarse los sesos, porque falta le hará para presentar propuestas. Y creibles, que no se las puedan desmontar con cifras, que usted no va a tener muy a mano.
    Y luego piense que con la bajada del IBI nos iremos a un presupuesto de menos de 14 millones para el 2014, cuando el PP tuvo en el 2010 ni mas ni menos que mas de 21. Un 35% menos. ¡Para pensarselo!
    Salud y buenas propuestas.

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Se ve que el sr. Borràs se la ha colado!
      Si el IBO va a subir un 10%, el Ayuntamiento va a tener un 10 % más de ingresos respecto a este año. Por lo tanto, para mantener los ingresos que entran en el Ayuntamiento, solo ha de bajarse el gravamen un del 0.48% al 0.432%, que es un 10%:

      Rebaja IBI = [(0.48-0.432)/0,48]x100 = 10%

      Se trata de establecer un equilibrio entre lo que va a subir y lo que hay que rebajar para mantener los mismos ingresos que este año.
      ¿Tan difícil es de entender?

      Eliminar
    2. El chocolate del loro de algunos (los 48.000 €) son el pan de los más necesitados. El hambre aprieta y este verano 93 niños en peligro de desnutrición se han quedado sin beca de comedor. La crisis se acrecienta y el peligro de desnutrición de los niños aumenta.

      Si vuelve a ver al sr. Borràs, dígale que con ese chocolate del loro comen más de 40 niños todo el año (los 365 días).

      Eliminar
    3. A mi el que no em quadra és el següent:
      - Paguem més IBI que a 2010.
      - Els serveis municipals s'han retallat.
      - No es fa cap inversió.
      - S'han fet retalls a la plantilla de treballadors (seguros, .. etc).
      - S'han retallat les ajudes a les associacions.
      - ...Etc.

      I ara diuen que ingressen menys!

      Sr. Estruch, que estàn fent amb els nostres impostos?

      Eliminar
    4. Pagar deutes del PP!!!!!!! Ignorant...

      Eliminar
    5. Per a pagar els deutes, es va demanar un préstec. No serà que s'estàn gastant diners on no toca?
      En 2.010 pagava 300€ de contribució. Ara en pague més de 375€. Això es recaudar menos?

      Eliminar
  7. Això de que Jordi baixe l'IBI no ho Borràs!

    ResponderEliminar
  8. Con el coeficiente en el 0,40 los ingresos por IBI en 2014 seràn un poco mayores que los de 2012 que és el presupuesto que ahora està en vigor y con el que se terminarà la legislatura.
    La bajada del IBI és asumible y, para nada demagogica.

    La base del IBI ha subido un 10% en 2013 y subirà otro 10% en 2014. Total un 20% de incremento. Si se baja el coeficiente del 0,48 al 0,40 hay una rebaja del 17% wue compensa el incremento de 20% de la base.

    Si no bajan el IBI es porque no quieren

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. O sea, que lo que va contando Borràs es una patraña.
      ¿Para que quiere ingresar tanto este gobierno? ¿Para tener dinero en campaña electoral?

      Eliminar
    2. Están tan alejados de la realidad de Tavernes, que el ostiazo en las próximas municipales será de aupa!

      Eliminar
  9. Enrique pega-li canya a Jordiet que ens ha enganyat a tots, anave de bueno i ara resulta que és el malo (lo del feo o deixarem a gustos).

    ResponderEliminar