jueves, 12 de septiembre de 2013

Editorial : BURLA AL CIUDATÀ

I es que ahir ja vos parlabem de que en Xeraco si no cambien les cosses d'açí al divendres 20 , serà elegit Alcalde una persona que va ser , dels tres caps de llistes amb repressentació municipal , el menys votat, amb sòls el 15,92% dels vots emessos, es a dir, amb el vot de sòls 1 de cada 6 xeraquers que votaren en les darreres municipals .

I açò perquè ? Doncs comentant amb amics d'eixa població veïna em diuen que en la legislatura d'abans a esta i quant l'Alcalde era el senyor Bofí, actual portaveu socialista i cap de llista en dites i en estes eleccions , el Bloc i el PP es dedicaren a fer el mateix que ara estàn fent el primer i el PSOE al alcalde actual popular senyor Mascarell , la coneguda "pinza" , pel que si difícil li va a ser d'explicar als nacionalistes que el seu candiadt siga l'Alcalde seguent el menys votat, més ho sería que apoiaren que ho fora un senyor , Bofí, al que li feren la vida impossible en aquella legislatura perquè es supossaba que no ho estaba fent bé , que no era apte i amb el que per això no volgueren pactar aleshores . Açò sumat a que els socialistes volen recuperar poder a tota costa, es el que va a donar peu a esta legal però gens ètica elecció de nou Alcalde . 

Es a dir i en ressum, es veritat la conguda expressió de que " la política hace extraños compañeros de cama", perquè si no es raro el que s'ajunten per a manar dos partits amb ideologíes compatibles, si ho es el que ho façen els que abans eren enemics irreconciliables i sense cambiarse siquiera ni de xaqueta : O es que el estar en l'opossició "beatificat" al dit senyor Bofí . 

I vostés, estimats lector, diràn : I a nosaltres que més ens dona el que passa en Xeraco , perquè insistixen en el tema un blog local d'altre poble ? 

Doncs perquè ens servix com a més reforç si cap del que sempre hem defés com a sistema eletoral que evitaría esos cambalaxes : L'elecció directa d'Alcalde a dos voltes si en la primera no obté ningún candidat el 50% dels vots, i l'elecció en llistes obertes dels regidors .

I perquè amb estos cabalaxes el fàstic dels ciutadans que veuen com el seu dessig se'l passen pel forro dia sí dia també els nostres representants, porta cap a l'abstenció, el gran enemic de qualsevol democràcia .    

Així que nosaltres almenys no ens cansarem de denunciar-ho , i més quant els exemples ens toquen de prop : Demà, i per no fer este article més llarc, vos parlaré de Barx , altre cas "d'espanto" .

NOTA : LES EXPLICACIONS DEL "PERQUÈ" LES DONE EN BASSE AL QUE M'EXPLIQUEN AMICS DE LA POBLACIÓ, I PER TANT SUBJECTIVES, PEL QUE CAP DISCREPÀNCIES EL QUAL AGARAIRÍA ALS COMENTARISTES QUE FEREU ARRIVAR SI CONEIXEU ALTRA VERSIÓ, AMB L'OBJECTIU DE TINDRE UNA IDEA EL MÉS FIDEL POSSIBLE DEL QUE PASSA . 

10 comentarios:

  1. En el actual sistema electoral ,el que no governe la llista mes votada es una burla a la democracia.
    Lo que no entenc es que no es canvie la llei electoral i que de una vegada es solucione que els partits menys votats tingen un poder que no li han donat les urnes

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Ni la primera, ni la segon força més votada. En Xeraco parlem del tercer mes votat amb 2 dels 7 regidors que fan falta per tindre la majoria absoluta. I a Oliva, passa el mateix. Els governa la tercera força.
      Després volen que la gent vaja a votar per a burlar-se.

      Eliminar
  2. La política crea extranys companys de viatje: Rita Barberà i Lizondo, Zaplana i Hector Villalba, Felipe Gonzalez i Pujol, Pujol i Aznar (que va passar del "España no se vende" a "hablo catalan el la intimidad") Monago i els comunistes extremenys (això si que es versatilitat)..........hi ha exemples per a omplir una enciclopèdia.
    Respecte a canviar la normativa. Jo signe on faja falta. 1ªvolta i 2ª volta. Que governe el més votat és lo just. El que passe es que quan toca governar a uns ( i dispondre dels dinerets públics) s'obliden....i recobren la memòria quan estan a l'opossició.

    Però jo afegiria més: eliminació del Senat. El Senat s'ha convertit en l'agència de col.locació dels partits on va a parar tot aquell el partit del qual no sap que fer en ell.
    -Xé mira que este l'han llevat de la Direcció Nacional i l'home no té amb que guanyarse la vida.
    -Ostias¡ i ara que fem amb este?
    -No ho sé però algo tindrem que fer amb ell.
    -Ja està¡: envialo al Senat.
    -Al Senat?
    -Sí tu envialo allí que passe 4 anys i després ja vorem que fer.

    El Senat hui és el cementeri de dinosaures de la política. De veritat algú pot explicarme que fan Ciprià Ciscar, Joan Lerma o Manuel Fraga (entre altres) ahí?. Què aporten? No li s'ha cau la cara de vergonya a més d'u de vore com s'agafen al silló?. I després parlen de renovació. Quina renovació? Si no està en l'aparat del partit oblidat. Hi ha tio que fa 25 anys que no s'ha baixat d'un cotxe oficial.

    Que res. Que governe el més votat. Això sí amb les mateixes regles per a tots.....no quan ens conviga.

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Sr Gordon, el problema no és sols de Senat. Si es desfà aquest, s'enviaria a les Diputacions, o com assessors d'altres polítics, o a Tyrius... llocs per a colocar sense treballar massa sempre hi han que controlen els polítics. I ja ho ha demostrat el PP quan no els importa, sino que proposen disminuir el nombre de Diputats a les corts, en un suposat auto-retall de nòmines polítiques. El problema no és que sigam un dels paisos amb més polítics i funcionaris, sino el mamoneo i colocació de molts, i per tant la poca eficiència en els interesos comuns (per als propis si que es menegen).
      Respecte a lo d'extranys companys que vosté anomena, d'extranys res: Rita i Lizondo, Felipe, Pujol, Aznar, tots dreta pura. Damunt, amb l'exemple valencià, dreta i blavera. pose'n d'altres com Tavernes, extremadura, etc.

      Eliminar
  3. Pregunta del milió per a Enrique Estruch:

    Qui haguera sigut l'alclade si els resultats electorals a Tavernes hagueren sigut; PSOE 5, BLOC 3 i EU 1?

    ResponderEliminar
  4. Respuestas
    1. Aixina és! Jordi haguera dit:
      "O soc jo l'alcalde o que governe el PP!"

      Eliminar
  5. O com a minim dos anys i mig carmen i la resta ell .

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. No ho cregues. Passaria com en Xeraco. Deixarien governar a l'oposició i als dos anys que queden voldria gobernar el IDOLO.

      Eliminar