lunes, 16 de septiembre de 2013

ESTA SETMANA, CINE AL AIRE LLIURE EN LA PLAÇA MAJOR

Dins de la Setmana Europea de la Mobilitat (SEM), l’Ajuntament amb col.laboració amb la Taula de Mobilitat, Espai Públic i Trànsit , ha programat un cicle de tres pel•lícules amb el motiu de la bicicleta que comença huí dilluns a les 22:00 hores , i seguiràn demà dimarts a la mateixa hora i el dimecres a les 21:30 hs , totes elles a la plaça Major . 

La SEM és la campanya sobre mobilitat sostenible amb major repercussió mundial. Se celebra tots els anys del 16 al 22 de setembre. El lema d’aquest 2013 és «Aire net. És el teu torn».

Els títols escollits obeeixen a una varietat de gèneres (comèdia, drama i animació) i procedències (Amèrica Llatina, Amèrica del Nord i Europa). S'ha buscat també satisfer un públic plural. El film d'animació, per exemple, és recomanable per a menuts i grans. També ha estat un criteri bàsic a l’hora de decidir la programació, és clar, el fet de compartir l'espai públic per a una activitat comunitària durant el temps de Festes Majors.


Vos adjuntem la descripció de cadascuna de les pel•lícules i les imatges de la portada d’aquestes .


En el marc de les nostres Festes Majors, tornem a gaudir de l’aire lliure, compartim de bell nou l’espai públic. Agafem manillar i cadira per al cinema a la serena.


La bicicleta en un cicle de tres pel·lícules

DILLUNS 16 22:00 hs .

El baño del Papa 
(César Charlone i Enrique Fernández; Uruguai, 2007). 


ARGUMENT :

És l’any 1988 i el papa Joan Pau II començarà la seua gira llatinoamericana a Melo, una pobre comunitat fronterera entre l’Uruguai i el Brasil. Les més optimistes previsions diuen que vora cinquanta mil persones assistiran a la trobada amb el Papa. Cinquanta mil persones; cinquanta mil oportunitats per a congregar finalment la riquesa. Seran cinquanta mil estómacs que caldrà omplir amb xoriç i arròs amb llet, i que, consegüentment, s’hauran també d’evacuar. Beto, un quilero que fa el contraban a cavall d’una bicicleta, té una idea d’autèntic emprenedor: construirà un comú davant de casa i el llogarà; es farà d’or amb la merda i el pixum del proïsme.

Neorealisme contemporani o Vittorio de Sica en bici per Hispanoamèrica.



Premi Horitzons Llatins del Festival Internacional de Sant Sebastià any 2007 · Premi Internacional del Jurat de la Mostra de Cinema de São Paulo any 2007 · Millor opera prima del Festival Llatinoamericà de Lleida 2007 · Premi Colom d’Or al millor guió del Festival de Cinema Iberoamericà de Huelva any 2007 ·Selecció Oficial Un Certain Regard del Festival de Cannes any 2007 · Premi Mayahuel a la millor primera obra del Festival de Cinema de Guadalajara (Mèxic) any 2008.


DIMARTS 17 22:00 hs.

Breaking Away [El relevo] 

(Peter Yates; EUA, 1979). Cyril,

ARGUMENT : 


Moocher, Mike i Dave són quatre bons amics en una xicoteta ciutat d’Indiana, Bloomington, i en una gran mar existencial, deixant arrere l’adolescència i albirant ja terra adulta. Els quatre, fills de treballadors de les pedreres de roca calcària amb què s’edificà la universitat local, formen una colla menystinguda pels joves universitaris,una gavella d’esnobs que busquen blasmar-los quan els titlen de «picapedrers». Tot un desfici. Res, però, que una cursa ciclista de gran tradició no puga resoldre. 

Dubtes vivencials, lluita de classes, conflicte intergeneracional i mallots de Cinzano.

Òscar al millor guió original any 1979 · Globus d’Or a la millor pel·lícula any 1979 · Cercle de Crítics de Nova York: millor guió any 1979.



DIMECRES 19 21:00 hs.


Les Triplettes de Belleville [Bienvenidos a Belleville]

(Sylvain Chomet; França, Bèlgica, Canadà i Regne Unit,
2003).

ARGUMENT : 



Champion, qui ha estat adoptat per la seua iaia Madame Souza, és un xiquet solitari. Aquesta descobreix un dia que el seu nét només és feliç sobre una bicicleta, cosa que els porta a lliurar-se a un rigorós entrenament a fi de preparar Champion per a la cursa ciclista més famosa del món, el Tour de França. Durant aquesta cursa, dos misteriosos homes vestits de negre segresten Champion. La recerca del petit ciclista per part de Madame Souza i el seu fidel gos Bruno acabarà ultramar, a la gegantina ciutat de Belleville, on tres famoses estrelles de varietets dels anys trenta, les Trigèmines de Belleville, els tiraran una maneta. 

La pel·lícula d’animació que mai farà la Disney i que ben bé podria haver fet Jacques Tati.

Dues nominacions als Premis Òscar: millor llargmetratge animat i millor cançó original any 2003 · Premi Cèsar a la millor música any 2003 · Cercle de Crítics de Nova York: millor pel·lícula animada any 2003 · Associació de Crítics de Los Ángeles: millor llargmetratge d’animació i millor banda sonora any 2003 ·Premis Toronto: millor llargmetratge animat i millor pel·lícula canadenca · Premi Genie a la millor
pel·lícula canadenca any 2004.

5 comentarios:

  1. Enrique, segons el BIM el cine no es en la plaça, al menys aixo posa al programa.....

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Sí , es en la plaça del Ajuntament que es diu legalment Plaça Major i que jo he anomenat del Ajuntament com a descripció popular . En tot cas quede clar que es la mateixa . Gràcies per l'observació que ens ha ajudat a rectificar .

      Eliminar
    2. Ha faltat un gran clàssic per als xiquets, "Els Goonies". Ells també anàven amb bici, no?

      Eliminar
  2. Per que no fan ET?

    Es molt famosa la foto de la bicicleta i la lluna al fons.

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. I vore eixir a Jordi, davant l'ajuntament digüent "MI CASAAAAA!!"

      Per cert, Jordi estàs molt broncejat per haver estat a Romania amb el teu company d'estudis, no?

      Eliminar