miércoles, 25 de septiembre de 2013

Article d'opinió : ALTRA MÉS SOBRE PISCINES COBERTES

Levante-emv : 

PiscinaEl consistorio espera que ninguna otra firma renuncie a la gestión de las piscinas

La Fundació Deportiva se hace cargo de la instalación de la Font de Sant Lluís para mantener el servicio

El Ayuntamiento de Valencia asegura que la situación que se ha dado con la empresa gestora de la piscina cubierta de la Font de Sant Lluís, que ha abandonado la instalación y ha devuelto la gestión a la Fundación Deportiva Municipal (FDM), no es habitual. Ni lo será. El concejal de Deportes, Cristóbal Grau, aseguró ayer que la solución a la que se ha llegado es «una solución de consenso», conseguida «porque la empresa se ha dirigido al ayuntamiento en primer momento». En cualquier caso, Grau destacó que no tienen previsión de que ninguna de las empresas que gestiona otras piscinas cubiertas municipales vaya a abandonar las instalaciones, obligando así a que el consistorio se haga cargo de las mismas  (...) .

Esta piscina està en una zona de Valéncia capital socialment de classe mitjana , habitada de segur per molts més habitants que el nostre poble , afectada com tots per la crisi però tampoc especialment . 

Així i tot no es rentable una piscina com esta , prou més menuda que la nostra doncs sòls té una làmina d'aigua i no  tres ni gimnasos i demés com la nostra , amb sòls a més 4 pistes de squash cobertes , la nostra 5 de paddel descobertes , i per tant prou més menuda com es pot vore en la foto i en conseqüència amb un cost de manteniment molt inferior . 

Així que , torne a preguntar ? : Algú seguix dubtant que si volem obrir la nostra piscina coberta la tindrem que rescatar ,  municipalitzar i assumir com a una despesa social més les segures pèrdues d'explotació , 
com passa amb qualsevol altra instalació esportiva , donat el macroprojecte fet en el nostre poble i amb ell els alts costos d'explotació ?. 

Senyors del govern i l'oposició, menys comissions i més actuacions . 

I ens preguntaràn : D'on traguem els diners ? Quant el senyor Borràs ja ha apuntat que si l'empressa en el plaç que li han donat no aconseguix obrir la piscina prendràn messures i l'unica que restaría sería el rescat de la concessió, algo tindrà ja estudiat , no ? . Nosaltres no coneguem les xifres de les finançes municipals tant a fons com per a contestar-ho, ell segur que sí . 

Signat, Enrique Estruch i Ferrando, Coordinador local de Demòcrates Valencians .

10 comentarios:

  1. Ací solament cap una solució, i aquesta pasa per, si no hi ha èxit en la negociació amb l'empresa o el seu administrador judicial, assumir l'ajuntament l'explotació de la piscina, directament o cercant una altra empresa que vulga explotar-la. Si cal assumir pèrdues s'hauran d'assumir però es donarà un servei als habitants de Tavernes i, igual o mes important, es pararà la deterioració que estan patint les instal·lacions. Si no s'actua així amb el temps molts elements de la piscina i altres instal·lacions tindran una deterioració tan gran que no es podran reparar i la seua substitució serà caríssima. És obligació del govern local assumir els fets com són i actuar en conseqüència. No valen excuses i que va ser el PP el que va contractar, que no ho va fer bé, etc. açò ara no val, ara només val solucionar l'assumpte i aqueixa solució l'ha de donar el govern actual que és el que ha de vetlar pels interessos de Tavernes i per la bona administració de les seues propietats.

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. És el moment de buscar solucions. El buscar culpables no ens ajudará a donar-li una solución a la piscina.

      Eliminar
    2. Quan el PP ho fa mal, no és el moment de buscar culpables, però si qui ho fa mal és l'ajuntament, cal atacar-los a saco. QUINA CARA MÉS DURA TENIU!!!!

      Eliminar
    3. ¿A usted le parece mas positivo buscar culpables que buscar soluciones? Cualquier persona sensata lógicamente buscará soluciones. La situación es la que es: la piscina paralizada, va pasando el tiempo y por falta de uso y de un mantenimiento se iran deteriorando las cosas. Eso no se puede consentir, hay que buscar una solución y dejarnos de buscar teóricos culpables, ¿que adelantamos con eso? ¿De que sirve que unos culpen al PP por la empresa que se ha encargado de hacer la piscina? ¿De que sirve que otros culpen al Bloc pues cuando estaba Miquel Bononad paralizó el poder construir la piscina poniendo una denuncia, que luego perdió, por la venta del antiguo cuartel de la Guardia Civil, que retrasó todo un par de años? Sin esa denuncia se hubiera construido y acabado la piscina antes de la llegada de la crisis y ya estaría funcionando.
      De que nos sirve ir buscando culpables, de nada.
      Busquemos soluciones, sobre todo el gobierno del señor Juan y no malgastemos mas tiempo y palabras en la búsqueda de culpables que no nos lleva a ningún sitio.

      Eliminar
  2. El sr. Juan hauria de pensar en obrir la pisina. El aigua és font de vida i de joventut, i pel que respecta a la joventut, tots els fronts que té oberts el fan envellir a la carrera. Sr. Juan, obriga vostè la piscina i relaxi's si no vol envellir més!

    ResponderEliminar
  3. Quanta demagogia.
    Pareix que aci tots els de Tavernes estan a punt i volen que els pugen els impostos per pagar a l'empresa els 2'5 milions de rescatar el contracte i el mig milio per posar-la a punt i començár a funcionar i en acamant assumir els 120.000 euros a l'any del manteniment.
    3 milions per començár que es tenen que pagar dels impostos, i damunt els 2'4 milions de l'aparcament s'en puja a 5 milions i mig a pagar per tots en impostos a l'Ajuntament.
    I damunt volen que es rebaixen l'IBi i que es donen millors serveis.
    Quanta demagogia.
    M'importa una merda que comenceu ara a despotricar i a dir-me de tot. Les veritats com siguen i a pagar-lo capa rota.
    I el que porta este blog diguent coses i parlant de no se que de gasto social i per un altre costat demanant que es baixe l'IBi. Menuda contradicció. Si no ni ha diners no ni ha vicis, o piscines.
    Quanta demagogia. Voleu servicis i damuent els voleu de baes, no?

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. El govern haurà de tenir un plan B. Perquè quan la concesionaria abandone, te la tragues amb creïlles. I després que la tanques per a què es podrisca (més encara) fins a tindre una ruïna total?. Haurás de tenir un plan B, en cas de que ens encolomen la piscina.
      La demagògia la fas tu. No cal pujar els impostos. Si és veritat que l'ajuntament te superhàbit (almenys això es diu des del govern), demanes un préstec per posar-la en funcionament i pagues poc a poc.
      I el raonament és sencill, si la contribució cada any puja més i els serveis municipals els retallen, vol dir que el balanç net és positiu (almenys si es veritat que ha superhábit). D'aquest balanç net es paga el préstec.

      Eliminar
  4. Si és veritat que l'ajuntament te superhàbit (almenys això es diu des del govern), demanes un préstec per posar-la en funcionament i pagues poc a poc.

    Ni p.i. matxo de lol que dius.
    El plan B seria que'ls teus amics de les gaviotes paguen dels seus diners les animalaes qu'han fet amb la piscina i el parking.

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Però com quedem. Digueu que l'any passat es va tancar el 2012 amb superhàbit. ara digueu que l'IBI no es pot abaixar perquè s'ha de pagar el deute que te l'ajuntament. A vore si s'aclariu. O blanc o negre.
      A mi em dona igual si s'obri o es tanca, però hauríeu de preparar-se per a quan l'empresa concesionaria vos encolome la piscina. El culpar al govern anterior no vos va a aportar cap solució i haureu de calfar-se un poc el cap.

      Eliminar
    2. Per a mi no tenir ni p.i.és per eixemple cremar rastolls en llocs no autoritzats. I més encara, quan l'oposició pot sol·licitar un informe tècnic presentant una moció al proper plenari, i com tots sabem que és il·legal i no hi ha forma de demostrar que es legal, deixar amb el cul a l'aire als regidors Josep Llàcer i Carme Canet. Això si que és un clar eixemple de no tenir ni p.i.
      Ara aneu dem'a cara els tècnics i els digueu que facen un informe aportant les bases legals que fan legal les cremes a la parcel·la del polígon del Golfo. Ja et dic jo que ningú ho farà, perquè massa bè saben que es juguen el lloc de treball. I no crec que se la juguen per tenir content als regidors que l'han cagat o al sr. Juan.

      Eliminar