lunes, 30 de septiembre de 2013

Grup muntanya Valldigna, COMENÇEN LES ACTIVITATS TARDOR

EL GMVALLDIGNA COMENÇA AMB LES ACTIVITATS DE TARDOR AMB UNA RUTA DE BICICLETA.

El dissabte 28 de setembre hem fet una Ruta Cicloturística per la Valldigna i seus voltants amb la col·laboració de la Regidoria de Turisme de Tavernes de la Valldigna. L’eixida a 8:30h del matí des de la Mancomunitat de la Valldigna, a Benifairó de la Valldigna, estes rutes tenem com fi la promoció turística de la comarca de la Valldigna i la difusió de l’ús de la bicicleta com a mitja de transport.

 Aquesta primera activitat de la tardor es ha dut per la ruta verda fins a la població de la Barraca d’Aigües Vives, per l’antiga via del tren de Carcaixent a Denia, passant per llocs com la trinxera al Portitxol, on encara es pot vore antics vestigis del pas del tren quant arribava a este lloc, on la velocitat del trenet disminuïa fins arribar la pas d’una persona. En la tornada els participant van gaudir de la visita  als pobles de Simat i Benifairó de la Valldigna, finalitzant la ruta en Tavernes de la Valldigna.

Editorial : LA POLÍTICA DEL AVESTRUZ

I es que en els darrers temps s'està donant i a cada dia més per part dels nostre polítics , el no dir ni mú davant les noticies que els afecten i no els interessa , o fer com si amb ells no anara la cosa .

Ahí teniu al PP amb el cas Bárcenas en que o bé disimulen moltes vegades com si en rés els afectara, o s'amaguen darrere pantalles de plasma , ó expliquen coses incongruents ... i tot per a vore si mentrestant escampa i s'oblida el tema , es veu que no tenen en compte a eixes mosques colloneres que no pensem fer-ho ni callar-ho .

I el  bó es que el cas va escampant-se a tots els nivells polítics, , inclús el més baixets , i entre polítics de partits que li critiquen al PP això mateix .

Serà una plaga ? Doncs si ho és, a vore si en les urnes acabem amb ella .   

HUMOR AVÍCOLA

AHIR CULTURA EN EL PLÀ


El antic molí del plà, reconvertit en un salò multiusos idoni per a actes d'este tipus, es va convertir ahir i una vegada més, en un espai de poesía i mùsica de la mà de Rabit Zami, la qual recità versos en àrab , traduïts al català per la vallera Encarna Sant-Celoni , i amb acompanyament musical a càrrec de Ximo Cafarena , dins de la celebració del dia mundial de la traducció . 

A més, i en una segona part, va hi haure participació activa per part dels assistents que ho dessitjaren, els quals en el temps d'un minut recitaren en veu alta un text triat d'entre els que hi havía a l'entrada , indicant quí l'ha escrit, qui l'ha traduït i la llengua originaria en que s'escribí el text .





  Vos acompanyem imatges del event .





sábado, 28 de septiembre de 2013

ACEPLAT informa : Balanç temporada estiuenca


En l'any durant el qual, a Espanya s'han batut tots els rècords de visitants en el sector turístic, l'associació de comerciants de la platja de Tavernes, Aceplat, fa balanç de la temporada estiuenca confirmant el descens progressiu dels últims anys, alhora que una disminució, respecte a l'any 2012, de la facturació del 9%.
Sí que és veritat que al mes d'agost va haver-hi un petit augment del 3%, però això, sumat al gran descens de juliol del 12%, és un resultat bastant negatiu, donant així la temporada estival 2013 per finalitzada. Els esforços d'empreses i associacions per oferir al turista activitats per a fomentar el turisme no és una fórmula eficaç, ja que des de fa bastants anys aquesta és la formula que utilitza la corporació municipal per al barri de la platja.
Des de la pròpia associació volem saber i preguntem per això a l'equip de govern, que porten més de dos anys governant, quin pla estratègic turístic i d'inversions concret tenen previst per a atraure el turisme internacional, que al costat del nacional, ha de ser el nou motor econòmic de la Valldigna, tal com ja s'ha manifestat en diverses entrevistes.
Per desgràcia hem de recordar que l'agricultura i la indústria estan en la UVI i amb pronòstic de mort irreversible. Una mala situació, doncs, per a la ciutat de Tavernes amb més de 2000 aturats. No voldríem que aquesta situació arribara també al sector turístic, ja que a diferència de les anteriors, les estratègies turístiques dels ajuntaments tenen molt a veure amb el turisme.
També seria important la disponibilitat de sòl o ajudes per a la inversió en la construcció de places hoteleres o de càmping, ja que és un turisme diferent que NO TENIM, així com una zona d'oci fora del casc urbà però ben comunicat i a prop al mateix temps. 

L'associació critica que serveis bàsics com les urgències de l'ambulatori en la temporada estival siga a Tavernes poble, desapareixent de la platja i tot just amb la farmàcia de guàrdia a la platja; una situació sense solta ni volta. Desitgem que aquesta situació no es torne a repetir més.
Durant les passades festes patronals s'han invertit 95.000 €. És una xifra considerable en els temps actuals de crisi que patim; però des de l'associació ens preguntem quina és la quantitat econòmica per al barri de la platja? No oblidem que tot el que es fa a l'estiu és realitzat per associacions o empresaris particulars. També volem informar de la reducció del servei de neteja que hem tingut la passada setmana en la platja; no hem vist l'empresa de neteja amb els seus funcionaris agranant els carrers en els últims dies.
Des de l'associació, finalment, creiem en la capacitat de reestructurar la forma d'invertir en turisme, ja que és fonamental per a crear llocs de treball i allargar la temporada d'estiueig —no solament durant els dos mesos de juliol i agost!—, oferint propostes per a juny i setembre.

GRÀCIES

Des de Quadern volem donar les gràcies a tots els que davant la polèmica surgida ahir amb el tema del Gabinet de Premsa Municipal ens haveu apoiat : 891 entrades ens armeu de raòns per a seguir endavant a tota vela i repetir ben alt i ben clar que som la veu de tots aquells que ens la vullguen fer arrivar i no sòls la d'uns com alguns volen fer creure .  

RESUM SETMANAL

I es que com hem dit varies vegades, en qualsevol moment bota la llebra i un tema imprevist dona que parlar i de debò . En este cas la "crisi" entre els "xicotets" dels socialistes i els "grandasos" dels nacionalistes ha segut el tema estrela , seguit de les notes de premsa de diferents partits, algo per altre costat normal .  

El Dilluns més i , tots disgustats perquè ja no tindrem notes oficials del ajuntament perquè resulta que ara som un blog polític i no ens corresponen per això, segur que algo divertidet ens donarà altra vegada que dir i desdir.   

Entradas

EntradaPáginas vistas
236
225
23/09/2013, 26 comentarios
162
140
118
108
26/09/2013, 9 comentarios
98
27/09/2013, 11 comentarios
86
20/09/2013, 18 comentarios
70
69