jueves, 4 de julio de 2013

PERÒ ... QUE ES UN TRÀNSFUGA ?

Com veig que hi ha confusió en quant a qué es un trànsfuga, vegam que es definix com a tal :

Tránsfuga es una denominación atribuida en la política a aquellos representantes que, traicionando a sus compañeros de lista o de grupo -manteniendo estos últimos su lealtad con la formación política que los presentó en las correspondientes elecciones-, o apartándose individualmente o en grupo del criterio fijado por los órganos competentes de las formaciones políticas que los han presentado, o habiendo sido expulsados de éstas, pactan con otras fuerzas para cambiar o mantener la mayoría gobernante, o bien dificultan o hacen imposible a dicha mayoría el gobierno de la entidad ". 

Pel tant cap que a més de deixar el grup pacte amb altres forçes per a cambiar  l'estatus existent o mantenint-se dins del partit,  vote en contra de l'opinió dels orgues de direcció d'este .

Era per tant trànfuga Karina quant gobernava amb els altres dos partits ? En principi i seguint la definició expossada no, doncs había segut expulsada però no havía pactat en contra del que els orgues de direcció d'EU volíen en eixe cas , ni havía pactat per a cambiar o mantindre la majoría governant, doncs pactà per a elegir quí gobernava d'acord a lo que el partit li manà . 

Ho es ara ? Sí i d'acord a la definició , des del moment en que pactà la moció de censura , perquè inclús seguint pel auto famós dins del grup d'EU , amb eixe fet desobedía el que pensa eixe partit .  

Així ho arreplega també la sentència 90/2013 de 8 de Febrer de 2013 del TSJCV : 

Pero no pueden limitarse a ello sus efectos; la prohibición que la Ley 57/2003 introdujo en el art. 73.3 LBRL, tiene un alcance que sólo cabe interpretar atendiendo a la finalidad de la referida norma, conforme se recogió en los fundamentos jurídicos precedentes, y la alteración del resultado electoral se produce no sólo cuando un representante político abandona la formación por la que fue elegido, apoyando con sus votos los planeamientos políticos de otra formación distinta, sino igualmente cuando, manteniendo su pertenencia en el grupo político de pertenencia, se quiebra la disciplina del partido, poniendo sus votos a disposición de un adversario político para, a través del mecanismo de la moción de censura, desposeer de su cargo de Alcalde a quien lo ostentaba como miembro de su grupo político, que obviamente tenía la voluntad de mantenerlo; y acto seguido atribuirse unos derechos políticos que no se poseían con anterioridad a la moción y las correlativas ventajas económicas vinculadas a los nuevos cargos y funciones, obtenidos por mor de la nueva mayoría resultante ".

Jo ni posse ni lleve, sòls informe . 

13 comentarios:

  1. Hi ha gent que confon el que és mal per al poble amb el que es mal per al partit. Van diguent que si la Regidora Vercher a fet mal al poble. En què? Algú pot explicar-ho? Sols ha fet mal al partit d'EUPV (que per a les pròximes ho tindrà complicat per traure un concejal) i al govern del qual formava part, ja que és queda en minoria. No crec que les polítiques proposades per la regidora hagen perjudicat al poble. Això sona a excuses del govern en minoría per evadir les seues responsabilitats.
    Per contra, EU sols ha eixit al carrer per reclamar l'acta a la regidora. En dos anys, no han fet ninguna proposta per millorar Tavernes, i han tingut 3 coordinadors diferents, a més de no comunicar-se amb la premsa. Tampoc és veu un cap visible per a ser el candidat per a les pròximes eleccions, sols podem vore els integranstas i simpatitzants del Partit Comunista que va gobernar tavernes fa ja més de 30 anys.
    Així que per a les pròximes, el Bloc sense ser un partit d'esquerres s'emportarà els vots del PSOE (si no li en va furtar prou a les passades) i de la desauciada EU.

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Els vots del PSOE no tenen per que anar tots al Bloc, de fet molts vots del PSOE de les generals al poble no caben tots al Bloc, i en les locals van a altres llocs. Ja fa molts anys que la gent no identifica votar al PSOE com votar esquerres (ni tampoc al PP local amb ser de dreta, i després d'este govern a lo millor molts vots nacionalistes tampoc van al Bloc-Compromís). A nivell nacional, fins ara es vota la dual PP-PSOE(a les pròximes pot-deuria canviar), i al poble es vota a la/les persona/es, per això ja han passat tots amb totes les combinacions.
      Així, que continuarem votant al menys roí i ells per tal d'aconseguir ser el menys roí continuaran jugant al descrèdit del "i tú més" i per tant "jo menys".

      Eliminar
  2. Per a la gent trànsfuga és qui abandona un partit. La Llei que varen fer les direccions de PP i PSOE a la seva conveniència et dona la raó.

    Segons aquesta Llei són trànsfugues (ho podeu consultar en els mitjans):

    - Lluis Torró: portaveu d'Esquerra Unida en les Corts i trànsfuga la passada legislatura.

    - Mònica Oltra i Enric Morera: idem.

    - Fernando Mut i Joan Francesc Peris: socis de Orengo en diferents legislatures.

    Voleu que continue? Els principals representants d'Esquerra Unida i Compromís a nivell de País Valencià.

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. És el que té la política, que ens maregen en que si este se'n va i es junta en l'altre, que si és transfuga,... Per tapar programes incomplits i males polítiques, entre altres cosa. L'unic que fa falta per a que la gent els torne a votar és utilitzar els mitjans de comunicació a la conveniència (més o menys com ara).

      Eliminar
    2. Este comentario ha sido eliminado por un administrador del blog.

      Eliminar
    3. Aleshores el problema ja no són els trànsfugues, sino els mals trànsfugues o els mals partits. I la llei havia de marcar que una de les dos parts hauria d'anar-sen a casa i que no tornara a la política. Com la Oltra i EU valenciana o Karina i EU vallera. La veritat és que la majoria de gent honrada i vàlida en la política no pot aplegar a trànsfuga per que no la deixen pintar fava als partits. Si feren fora a la resta de gent dels partits encara es podria confiar en la política.
      Ara eixiran els ofesos despotricant, quan es donen per aludits serà perque algo de raó porta esta argumentació.

      Eliminar
    4. Amb la llei de transfugisme aprovada pel PP i PSOE s'assegura el "Mandato Imperativo" per part dels partits polítics. El que es complisquen els programes electorals no te cap importància, sols el que li interesse al partit polític en cada moment. El debat no existix, ja que el partit et diu el que has de votar i no has de questionar-ho si vols que no t'expulsen. Anem cap a la Simiocràcia!

      Eliminar
  3. Bona vesprada Enrique. Voldría fer-te una pregunta com Advocat.

    Quina es la diferencia entre "anular" i "revocar"?

    Jo desde la meva ignorancia de lleis entenc que son dos coses prou distintes, i segons si la sentencia diu una cosa o l'altra els que els creuen guanyadors poden quedar escaldats i viceversa.

    Gracies

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Si l'acte s'anula també ho fan les consequències d'ell amb retroactivitat, en este cas les messures cautelars i amb elles el dret de pressentar la moció de censura , i pel tant esta quedaría automàticament sense efectes, com si no s'havera pressentat , el que no courrix per contra amb la revocació .

      Eliminar
    2. I l'auto judicial d'ahir anula o revoca?

      Eliminar
  4. Tenim una legislació que deixa en mans dels pactes post eleccions la governabilitat en el cas de que no guanye algun partit en majoria absoluta.
    Lo que no es logic es que la força menys votada siga la al final de la correguda la que mane.
    En altres paisos lo que fan es una segon volta a la que van els dos partits mes votats
    De la mateixa manera que deuria ser obligatori que en les eleccions estatals els partits presentaren candidatures per totes les provincies i axina evitar que partits que asoles pensen en el seu territori manen mes que el govern nacional,en el cas de majories simples

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Si el que pretens es un país en un model super-centralista si, perque amb el teu model desapareix qualsevol possibilitat de nacionalisme. I si no hi ha una defensa de la cultura pròpia, aquesta es perd. I els partits espanyolistes en general no van a garantir que la llengua i cultura valenciana resisitisquen.

      Ara, potser això siga el que vols, alhesores està ben pensat. Però per als que ens sentim més valencians que espanyols (que també, però en segon lloc), doncs evidentment no ho es.

      Eliminar
    2. Lo que no pot ser es que en el actual model si no hi ha majoria absoluta,el partit menys votat es el mana i aixo no pareix molt democratic.
      Els partits nacionalistes es podrien presentar en una coalició i defensar lo que vullgen,pero en tot el estat
      De totes formes lo que jo vullga o no es algo personal i no te la major inportancia cuant es tracta de buscar lo millor per a tots

      Eliminar