viernes, 3 de mayo de 2013

EDITORIAL : I a nivell local que fem ?

Si ayer analizábamos la situación política a nivel nacional y el desencanto que a mi al menos ella me provoca en estos momentos , hoy me meto aún más en arena y analizo la situación a nivel local .

Hay dos partidos que por mis discrepancias ideológicas profundas con ellos y porque no presentan , de momento, ninguna persona a su frente como sí ocurrió a principios de la democracia, que puedan inclinar mi voto ni estoy seguro que el de una mayoría de la ciudadanía vallera , hacia ellos ( aunque en el caso de los segundos ni por esas ) :  EU i ERPV, los descarto como opción aunque el primero siempre tiene probabilidades de " tallar l'abadejo "  .

Partido Popular : He dejado últimamente clara mi postura sobre lo que pienso de la política a nivel local de esta agrupación política, pero la reitero : Están haciendo a mi parecer una mala política de oposición, sin enfrentamiento cara a cara en el pleno como sería deseable, y lo dejan todo en manos de escritos en la prensa local y comarcal, con lo que, también a mi modesto parecer, podría dar a entender que evitan dicho enfrentamiento personal por falta de preparación , lo cual está repercutiendo y muy negatívamente en su imagen . Si a eso añadimos el "Y tú más " con que les contesta, muchas veces con motivo, el gobierno local , y la nefasta imagen que de ellos dan los dos blogs locales afines con sus comentarios extremistas , sumado a que y como he comentado, la escasa intervención de sus concejales fuera del portavoz, conllevan a que en estos momentos pienso que no obtendrán ni por asomo similares resultados a los que obtuvieron en las últimas locales .

Partido Socialista : Como no empiecen a desmarcarse pero yá de sus socios del Bloc, estos les están haciendo "el abrazo del oso" , acaparando el alcalde todos los parabienes y repartiéndose entre todos lo negativo . Claro ejemplo de ellos lo tenemos en los logros económicos , fruto pata mí del buen hacer de Víctor Borrás, el cual la ciudadanía no distingue sí es o no un concejal más de Compromís, al igual que su compañera Altur .

Compromís-Bloc : Están siendo los grandes beneficiados  de la situación actual, con un PP desgastado y unos socios mimetizados , unido al buen hacer de su cabeza de lista , persona de momento  muy afable, dialogante, que escucha, moderada y al que no se le ha subido el cargo a la cabeza ( lo cual no puedo decir de todos sus concejales, pero eso es un mal algo que yá he observado en otros de diferentes ideologias con anterioridad ) . Ello unido a esa gran maquina de propaganda que es cierto blog local afín, así como a la gran labor en participación ciudadana que les está haciendo su socia Karina además de los señalado en economía, les está llevando en volandas , sin grandes luces aunque parecen a veces focos, pero también sin grandes sombras .

¿ Y Karina ? Una gran curranta, que de haber listas abiertas se llevaría mi voto seguro, por su amabilidad, afabilidad y buen hacer en general, y por lo que yo aconsejaría a los dos socios afines intentaran llevarla en sus listas en las próximas elecciones locales. Encabezando una lista independiente y dependiendo de quién llevara en ésta podría recoger un buen puñado de votos .

¿ Que queda más ? Pues más bien poco de momento, dado que las dos listas independientes que se presentaron están una, Alternativa,  disuelta y la otra. Gent,  inactiva : De volverse a presentar esta última , dependiendo de los componentes de la lista, pues en un grupo de independientes sus componentes personales son vitales, y dado el desgaste pepero podría sacar algo, pués tenía una magnífica cabeza de lista .      

Así que por mi parte, y como a nivel nacional, siguiendo día a día la política local y a la espera de nuevas que me inclinen por unos u otros y no acabar tampoco en el voto en blanco , pero sin descartar el dar el paso y participar actívamente en un futuro no muy lejano : Propuestas y apoyos no me faltan .

Si ahir analitzàvem la situació política a nivell nacional i el desencant que a mi almenys ella em provoca en estos moments , hui em fique encara més en arena i analitze la situació a nivell local . 

Hi ha dos partits que per les meues discrepàncies ideològiques profundes amb ells i perquè no presenten , de moment, cap persona al seu front com sí que va ocórrer a principis de la democràcia, que puguen inclinar el meu vot ni estic segur que el d'una majoria de la ciutadania vallera , cap a ells (encara que en el cas dels segons ni per eixes) : EU i ERPV , esl descarte como a opció encara que el primer sempre té probabilitats de tallar l'abadejo . 


Partit Popular : He deixat últimament clara la meua postura sobre el que pense de la política a nivell local d'esta agrupació política, però la reitere : Estan fent al meu entendre una mala política d'oposició, sense enfrontament cara a cara en el ple com seria desitjable, i ho deixen tot en mans d'escrits en la premsa local i comarcal, amb la qual cosa, també al meu modest paréixer, podria donar a entendre que eviten el dit enfrontament personal per falta de preparació , la qual cosa està repercutint i molt negatívamente en la seua imatge . Si a això afegim el "I tu més " amb que els contesta, moltes vegades amb motiu, el govern local , i la nefasta imatge que d'ells donen els dos blogs locals afins amb els seus comentaris extremistes , sumat que i com he comentat, l'escassa intervenció dels seus regidors fora del portaveu, comporten que en estos moments pense que no obtindran de cap manera semblants resultats als que van obtindre en les últimes locals . 


Partit Socialista : Com no comencen a desmarcar-se però ja dels seus socis del Bloc, estos els estan fent "el abraç de l'oso" , acaparant l'alcalde tots els enhorabones i repartint-se entre tots el negatiu . Clar exemple d'ells ho tenim en els èxits econòmics , fruit pota mi del bon fer de Víctor Borrás, el qual la ciutadania no distingix sí que és o no un regidor més de Compromís, igual que la seua companya Altur . 


Compromís-Bloc : Estan sent els grans beneficiats de la situació actual, amb un PP desgastat i uns socis mimetitzats , unit al bon fer del seu cap de llista , persona de moment molt afable, dialogant, que escolta, moderada i al que no se li ha pujat el càrrec al cap (la qual cosa no puc dir de tots els seus regidors, però això és un mal quelcom que ja he observat en altres de diferents ideologies amb anterioritat) . Això unit a eixa gran maquina de propaganda que és cert blog local afí, així com a la gran labor en participació ciutadana que els està fent la seua sòcia Karina a més dels assenyalat en economia, els està portant en volandas , sense grans llums encara que pareixen a vegades focus, però també sense grans ombres .



I Karina ? Una gran curranta, que d'haver-hi llistes obertes es portaria el meu vot segur, per la seua amabilitat, afabilitat i bon fer en general, i pel que jo aconsellaria els dos socis afins intentaren portar-la en les seues llistes en les pròximes eleccions locals. Encapçalant una llista independent i depenent de qui portara en esta podria arreplegar un bon grapat de vots . 

Que queda més ? Doncs més bé poc, de moment, atés que les dos llistes independents que es van presentar estan una, Alternativa, dissolta i l'altra , Gent, inactiva : De tornar-se a presentar esta última , depenent dels components de la llista, perquè en un grup d'independents els seus components personals són vitals, i donat el desgast pepero podria traure quelcom, perquè tenia un magnífic cap de llista . 

Així que per la meua part, i com a nivell nacional, seguint dia a dia la política local i a l'espera de noves que m'inclinen per uns o altres i no acabar tampoc en el vot en blanc, però sense descartar el donar el pas i participar actívament en un futur no masa llunyà : propostes i apoyos no me'n manquen .

31 comentarios:

  1. Un molt acertat analisi de la situaciò a nivell local, doncs reflexa el que pensem molts i entre ells votants populars que no compartixen esta política d' oposició per oposició, més enllà del bé o el mal per al poble. Es nota que el meretges pel poble i comparteixes amb molta gent, perquè jo tambè ho faig per la meua faena i som molts els que coincidim amb tú .

    ResponderEliminar
  2. un socialista desencantado3 de mayo de 2013, 12:48

    Como militante socialista digo que los señalado sobre nuestros concejales es algo que compartimos muchos afiliados que vemos como a todos los niveles, no sólo el local, nuestro partido se ha plegado al Bloc y nos están fagocitando. No vale todo por gobernar, esto es pan para hoy y hambre para mañana, a este camino no se si sacamos ni los tres actuales, que yá fué una vergüenza después de todos estos años en la oposición, cuando tuvimos la posibilidad de gobernar como alternativa mayoritaria que somos . Y ahora vemos que la ciudadanía no sabe, efectívamente, quienes son nuestros concejales , y todo el mérito para Jordi , tendríamos que haber pactado como mínimos compartir la alcaldía , pues nos va a pasar como a ellos con Eugenio, el trabajo para todos y los méritos para el Alcalde . Pero bueno, tendremos que conformarnos pués hay un dicho que dice que el hombre es el animal, en este caso político, que tropieza dos veces con la misma piedra .

    ResponderEliminar
  3. Efectívament, estimat comentarista, pense al igual que tú que açò es pà per a hui i ... i que vos pasarà com amb la coalició de govern Bloc-PP , tot per a Jordi si vos va bé i a pagarla tots si es el contrari .

    Gràcies per donar-nos el teu punt de vista com a afectat més directe com a socialista militant i per tant actiu, i el convide a seguir participant amb nosaltres, doncs ens interessen els punt de vista de tota mena de persones amb ideología diversa, el qual ens ajuda a ser més sabis en qualsevol tema i poder opinar amb més coneiximent de causa .

    ResponderEliminar
  4. Pués yo, afín al PP, digo que no es así, que el PP lo está haciendo muy bien lo que pasa es que el señor Estruch quiere entrar en política y por eso nos ataca, para sacar votos cuando se presente , pero lo tiene claro, aquí todos nos conocemos y ese giro a la izquierda de este señor que quieres que te diga , otro Vestringe al que el nombra .

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Li se veu molt animaet xarrant amb el pare del alcalde tots els plenos, es veu que son molt amiguets. Estaràn preparant el desembarcament al igual que va fer Lucieta ?

      Eliminar
    2. Es veu que he xafat molt de "callos" en afins a cert partit : Perquè serà ? La raò moltes vegades es incómoda...

      I com sempre, la pràctica del atac covard personal davant la crítica ... favor que li feu a eixe partit, pero que ben gran .

      Seguiu així, seguiu, que com més ataqueu, més raò em doneu .

      Eliminar
  5. Contrarrefexió (I):
    -D'EU i ERPV,no haviem quedat que el que interesava eren les persones per damunt de les sigles? Pues si no han manat estes persones,caldrà escoltar els seus programes. Qué no t'agrada d'ells,Enrique?
    -Populars.Cada vegada menys populars,vista la inoperància de cap polític per crear ocupació ni minorar la crisi (cosa per la qual es votava a la dreta, que donava feina), tenen molt perdut al poble i arroseguen massa enganyifes d'anteriors legislatures,que amb la bonança tots sabiem (ells els primers) que es passàven per alt,però amb que ara els trauran comptes els mateixos que les aplaudien.
    -Del PSOE,d'acord que van de baixada,però com el PP,independentment del que proposen i del que facen. No crec que importe massa la seua relació amb el Bloc. El (no)respecte és mutu i més que atacar-se,lluiten per eixir a la foto,encara que Jordi i Bufante ho fan amb tots,i pitjor és lo de Karina. El problema dels socialistes són les ombres de la seua gestió (cavalcada,cultura i educació semblen en mans del Bloc) més que la guerra amb l'alcalde. Ho fia tot (Borràs) als resultats económics finals.
    -Del Bloc.Conforme amb el que dius EE,sobre l'aprofitament del desgast del PP,però a diferència de com segueixes,dir que "i poc mes". No han solucionat els temes de feina ni de comerços,ni de la platja,ni dels eterns amiguismes.I massa retalls, alguns on no toca i altres damunt,socials. Altres coses que sembla fan però amb dos anys sense resultats visibles són els de les taules de participació i la suposada transparència,cosa que no casa massa amb la política d'amiguisme practicada. En molts àmbits també es massa evident que es programen la majoria d'actes sols per al seu 25 % d'electorat que va anar a votar,2.600 dels 18.000 vallers. Sobre la feina que li fa Karina,jo no la veig per cap lloc,altra cosa és que li usurpen espais i mèrits i ella no puga defendre's. Sobre ser la peça que encaixa el puzzle,mai l'han tinguda en cap consideració,per al Bloc la seua tasca va acabar en votar la formació del govern. Sobre Borràs,si els fa el treball en economia no sé que voleu,que gestione per a pèrdues perque es critique a l'alcalde? Inclòs crec que molts no treballen ni pensant en els propers resultats del seu partit i sí com continuar amb altre tripartit. Amb cadira i cartera (i ipod),per suposat. De Jordi dius molts parabens però crec que se t'oblida la part obscura,recorda que és el principal protagoniste i com bé dius té un bon aparell propagandístic,que sap bé resaltar moltes coses i callar moltes altres. Molt maquiavèlics a la seua estratègia i no et veig allí dins com se't veu d'honrat. En quant honrat cap dir el que no t'agrada des de dins,i per ara només ho has fet des de fora dels partits,Enrique,vore'm el dia de demà si és el cas.
    -I Karina, que no EU,ni és el mateix,curranta? Pues com la mitja dels regidors. Podria cundir-li molt més. També és cert que intenten menjar-li espai a les seues competències (el Bloc) i es veu sola. Intenta no clavar-se amb ningú quan podria fer-ho,però honrada (al menys ideològicament, d'eixa ideologia que no t'agrada gens, Enrique) amb el ciutadà i els treballadors del consistori,única política que els ha fet costat incondicionalment.
    -Dels demés sense representació política dir que veig que eixiren més per descontent amb la política del PP que per inquietut política,dir que esta vegada estic amb tú,per tant: Pasapalabra.

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Considere, per eixemple, a Salavert un bon xicot pero la seua politica cultural de segut que em faria pegar bots, per el que algunes opcions les descarte d,arrel, aixi les encapsalara un familiar meu.

      Eliminar
    2. Pues si et sembla un bon xicot, i creus que ho pot dur a la practica (bò per a mi es ser treballador i honrat) ja no cal afegir molt mes. No havíem quedat que el que interessava era la persona?
      Pel tema cultural, no crec siga massa diferent dels socis actuals de govern amb que tens mes sintonia, pero que també discrepes amb les seues actuacions culturals i de joventut. Crec que encara seria menys sectari que el Bloc en tema cultural.

      Eliminar
  6. Contrarreflexió (II):
    Primer que res dir que els comentaris anteriors, alguns fan mala olor,quan eixen Pepers arrepentits i socialistes desencantats,tots donant la raó a EE,sembla que siguen infiltrats del Bloc (!?).
    De la reflexió dir que és trist que a dos anys vista només preocupe qui eixirà i qui s'ajuntarà amb quí. ? Ja és normal que el treball dels polítics només preocupe si afavoreix a Jordi o al PSOE? Entre els polítics és comprensible pel seu apego a la poltrona,inclòs entre comentaristes semblen vore’s interesos directes.
    I al poble, ja no preocupa el que fajen amb el poble? Que el poble és tonto?
    I per acabar,dir-te Enrique que t'afanyes ja en trobar partit,perque ja ens fas llàstima amb lo del vot en blanc de tant com ho nomenes. Ara sí,aneu tots a votar,si no al millor, al menys roin.
    I això que encara falten dos anys...

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. No tinc cap de presa no em passe com amb upyd, preferisc analitzar i sobre tot a nivell local de que va cadascu abans de tornar a baixar a la sorra politica, no creus que ed el millor ? .

      Eliminar
    2. Si sempre es millor espai i amb bona lletra, que no vol dir que es deixe de treballar ni investigar qui es i per on va cadascú. Espere trobes el teu lloc i et deixen desenvolupar les teues ganes de colaborar amb l'honradesa que t'ha caracteritzat fins ara.

      Eliminar
  7. Nomes una coseta: Em sap mal dir-t'ho però jo crec que no n'encertes ni una en la valoració de Karina. I t'aconselles que abans de contestar-me, parles amb Carmen o amb algun altre regidor que tingues confiança o en la mateixa gent de Serveis Socials. Ací, Enrique, sembla ser que no coneixes ni de lluny la realitat. Creu-me. Parla primer i després em contestes si vols.

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. El puc dir que parle desde l,experiencia d,haver col.laborat amb ella varies vegades en esta legislatura, no se tu de que la coneixes , pero es clar que per a tots no ho pot fer be perque sino seria alcaldesa amb majoria absoluta, no ? .En quant a Carmen parle de seguit i ben a fons, no tingues dubte, els que segui este blog de segur sabeu de que parle ...

      Eliminar
  8. Robinjut ha dejado un nuevo comentario en su entrada "EDITORIAL : Desnordat": Sr. Enrique,crec que dir-li als comunistes "marxistes que s'ajunten amb gentola,responsables dels ERE's a Andalusia o còmplices a Euskadi o Catalunya" no és deixar-los a molt bon lloc. Si no és menyspreu, dis-nos qué és això,tot menys floretes!Sí,també dius que defenen una ideologia contrària al lliberalisme, encara que t'ha faltat afegir una xicotet apunt: que eixe lliberalisme salvatge ens ha dut on estem,a ser presos dels mercats,que no són uns ens eteris sino que tenen nom i cognoms en els seus deixebles,partits dretans o socialistes moderats que s'han venut al capital. Els liberals no voleu donar-se compte que el sistema s'ha exhaurit i si seguim igual queden molts anys de llarga agonia. No es va a tornar cap deute,no es va a crear feina,cada vegada anem a ser més esclaus. Això no ho contes del marxisme. I qui t'ha dit que la solució és permanyer al sistema? Qui t'ha dit que volem continuar pertanyent a la UE i a l'euro? Vorem amb voluntat i tot on para Grèècia i darrere on parem nosaltres. Això només ho defenen els que estan beneficiant-se del sistema, per molt representants legals de la ciutadania que siguen. També veig molt rebuscat criticar uns comunistes per anar junts amb uns nacionalistes on un d'ells pega una punyada a la taula. Que et sembla doncs, la samarreta de Grezzi o algunes proclames de gent del Bloc com "traure l'escopeta contra el PP?" Ho has comentat amb el pare de Jordi? Menys mal que no has parlat ni a favor ni en contra de ningú, el dia que et poses amb l'esquerra no vullc ni pensar-ho.Sr. Gekko, a les declaracions del sr. Lara, estava vosté allí? Que va dir exactament? Link, please? Ho he remirat i rebuscat per tota la xarxa i no he trobat res. Ilustre'ns millor, per favor. Estàs molt preocupat per si els marxistes accepten les regles del joc. De quin joc, del que han instaurat els seus admirats capitalistes,botant-se (democràticament, clar) l'interés del poble? Ells (els liberals) respecten les regles del seu joc,o les canvien a conveniència sempre després d'eleccions? Cal ser prou cínic per fer responsables les esquerres de les malifetes de la dreta.Sobre l'últim paràgraf seu sembla que compadisca els Aznar,Zapatero,Rubalcaba,Rajoy per les seues greus errades als seus governs. Pobrets que els marejen i no saben on estan. Amb un aparell del partit fortíssim i nosequants assessors de tot,resulta que estan desinformats i marejats. Crec que és tot més senzill i prenen la decissió que posaran en pràctica a l'endemà amb una ximple telefonada de Dragui o la Merkel. No és tan difícil quan sempre tens algú més poderós per dalt. No sé si al polític de raça es refereix a un Fraga o un F.Gonzàlez,un ha demostrat el que va ser abans de la democràcia i l'altre està demostrant-ho ara,molt millor de renda que quan anava amb americana de pana. L'últim de raça va ser Aznar i així ens va anar amb la seua cabuderia (o negoci encobert,no siguem bobos) de les armes de destrucció massiva a l'Irak,o la ETA del 11-M. I no sigam ilusos, que si cadascú prometera en campanya el que realment anara a fer després,no els deixariem ni presentar programa electoral. Pobrets polítics!Amic, argumenta millor que ja et sembles al veneçolà dels pajaritos, esteu encara prou verds per aplegar a "Maduros". 

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Jo si vull seguir perteneixer a la UE pero com sabras perque em seguixes, no a esta dels mercaders,pero des de dinst i votant a les opcions adecuades la podem canviar cap a l,europa dels ciutadans, mes social com de segur que tu tambe la voldries .

      Eliminar
    2. I jo, Enrique, i tots els que tenen un dit de cervell. Pero com que no es el cas i no es eixa la UE que tenim i sembla que tampoc es a la que ens volen conduir els nostres representants a Bruxeles i Madrid,pues el que dius aleshores no passa de desig utòpic. Mentres tant, hauríem de dedicar els nostres esforços junt als únics que defensen al pobre, be siga en el sistema (comunistes, Mònica Oltra també em val) o antisistema (11-M). A mi em valen tots, tota pedra fa paret. Sembla molt difícil canviar les coses des del sistema quan el que cal canviar es el sistema.

      Eliminar
    3. "Por ello desde el PCPE y los CJC decimos que la República que construyamos será Socialista, o no será más que un engaño al pueblo, una traición como la misma que en la Transición vendió los años de lucha y organización popular contra el franquismo. Una República que haga realidad la justica y reparación para todas las víctimas del franquismo y a los luchadores y luchadoras antifascistas. Rechazamos la Constitución monárquica del 78 en la que se amparan todas las agresiones que los grandes capitales y la oligarquía financiera ejercen contra los trabajadores/as, alentados y amparados por el imperialismo europeo, por la Unión Europea y el Euro y llamamos a la clase obrera y al pueblo a tomar las riendas de su destino, socializar los medios de producción, nacionalizar los sectores estratégicos –energía, telecomunicaciones, industria, campo, banca - y, en definitiva, quebrar el sistema de dominación transformando la esclavitud que supone el capitalismo por la liberación y el futuro que representa el socialismo"

      Literal. No he afegit cap coma. Está en la web del PCPE. Les conclusions vo les deixe a vosaltres.

      Eliminar
    4. M'he deixat este que també és molt bo, conciliador i plenament democràtic:

      "Hablar, por tanto, de “regenerar la democracia”, de conciliar los intereses de explotadores y explotados (pacto social), de rogar a quienes sustentan la actual dictadura la aplicación de políticas “más sociales” constituye una posición de complicidad con quienes, querámoslo ver o no, han declarado una guerra abierta contra la inmensa mayoría de nuestro pueblo".

      Eliminar
    5. PER-FEC-TE
      Ho recolze tot, punts i comes.
      Que no t'agrada, Gekko?
      -La justicia per a les víctimes del franquisme?
      -La supresió de les oligarquies financeres com en Finlandia?
      -La nacionalització dels sectors estratègics(on ara estàn als consells d'administració molts polítics)que Aznar ens ha malvenut als seus amiguets?
      Dis-ho ja clar, home: em disfresse per la nit de la Tatcher.

      Eliminar
    6. Gekko, cada vegada que obris la boca, puja el pà. Estic conforme en com et rebat tot una per una, encara que no m'agraden les formes que es gasta amb lo de la Tacher.

      Eliminar
    7. Que vos pereguen perfectes estos plantejaments venint de vosaltres és lo normal. Ara bé, en la meva opinió instaurar una Repíblica Socialista a Espanya no és la solució als problemes que tenim. Què fem amb l'opossició? Què fem amb els que no compartim dits plantejaments? Als camps de reeducació socialista?.

      Nacionalització dels sectors estratègics. Estratègic és tot. Telefònica val hui uns 60000 milions d'euros, Iberdrola uns 23000 milions, Endesa uns 18000 milions, el Banc Santander val uns 55000 milions, el BBVA uns 45000 milions.....Si tu expropies una empresa has de pagar als accionistes el que val o negociar amb ells. Argentina i Bolivia estan fent això amb els casos de Repsol i REE davant el CIADI (Centro Internacional de arreglo de diferencias relativas a inversiones) i més tenint en compte que més del 50% de l'accionariat d'aquestes empreses està en mans de fons d'inversió no espanyols. I jo em pregunte, inclús fent una rebaixa del 50%, d'on es trauen els diners?. Una vegada nacionalitzades estes empreses a qui posem al seu front, a polítics? qui posarà els diners per mantindre la qualitat de les reds i la conservació de les infraestructures (vos recorde els problemes de tecnologia que està tenint la Kichner per explotar el jaciment de Vaca Muerta i la negativa d'empreses estrangeres de donarli suport després de vore el que li han fet a Repsol? qui posarà els preus dels serveis?qui es farà càrrec dels treballadors?. Altra cosa que no tinc clara és, després de les nacionalitzacions, com es financiarà la banca pública si tots els inversors estrangers hauran fugit despavorits d'Espanya. De Xina?.

      Home que el PCPE parle d'oligarquies financeres veient els casos de la mateixa URSS i dels seus estats satèl.lit (Bulgaria, Romania, Txecoslovàquia, Polònia) on les èlits del Partit s'enriquien a base d'empobrir a les bases amb l'excusa d'un igualitarisme fals que es sustentava única i exclusivament per la força militar....de fet en quant van obrir un poquet la porta la gent va eixir en desbandada. I en Finlandia et recorde hi ha una empresa que es diu NOKIA que no és precisament una pyme de 30 traballadors. Allí es respecta la propietat privada, el lliure comerç i el pluralisme ideològic.

      Altre dubte és que farà el PCPE amb eixos sindicats (UGT i CCOO) que han defensat per activa i per passiva la idonietat d'un gran pacte social entre patronal, govern i sindicats. Com que són "tontos útils del capitalisme" supose que els il.legarlitzaran.

      Respecte a les víctimes del franquisme per supost que vull que es faja justícia. Les persones tenen dret a soterrar els seus morts amb la dignitat que els correspon. Faltaria més. Però et recorde que en 1978 comunistes, socialistes, liberals, conservadors, nacionalistes, regionalistes i la democràcia cristiana van fer, al meu pareixer, un exercici de generositat mutua tendent a una reconciliació social que ha dut a Espanya dècades d'estabilitat, pau i progrés. Jo estic en eixe discurs.

      Respecte a la Thatcher no tinc res que dir. Et qualifiques tu sol. No vaig a entrar en insults.
      Jo em dedique a dir el que pense, a debatre i a aprendre.

      Eliminar
  9. Que poc coneixeu a Karina? Honrada, treballadora, ideolicament quasi perfecta.... Si no s'entera, si no està mai on deu estar, si no s'acosta pel Braç Treballador, si la faena i les directrius les marques les técniques que si que coneixen el treball. Si no va a quasi ninguna comissió, si no s'entera de res.
    Si el que mana és l'amic, es una titella de l'amic de Gandia. Si no fa res si no ho aprova l'amic. Si es passa les reunions de govern i comissions consultant-li-ho per telefon.
    I vosaltres sou els que comenteu la realitat. Pues si es així, com estarà el poble d'enterat.

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Això es el que havien fer els del Bloc i el PSOE, delegar i preguntar mes als tècnics i coordinar se entre ells per treure les tasques endavant, que semblen uns regnes de Taifes.

      Eliminar
  10. Este comentario ha sido eliminado por un administrador del blog.

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. A lo millor la faena els la dona Compromís, i te la peguen en tota la boca.

      Eliminar
  11. Pels dos últims comentaris sembla que al Bloc li pique que no siga una política que sempre pegue la cabotà als amos, no? Tampoc sembla de les que van posant guerra. Molt fortes mentides que no estiga mai a la seua feina i a les comissions no es el mateix no anar que que la veten per deixar-la sense grup o que no l'avia en per reunir-se com ha passat recentment amb la de les vivendes socials. Ho diu tot de les maneres de fer politica mafioses de la colla de Juan.

    ResponderEliminar
  12. Estruch el teu quadern esta molt be pero no deuries deixar q es penjaren calumnies. El company de karina, secretari dun dels partits del tripartit en una ciutat molt mes gran i coneguda q tavernes o gandia fa molts mes anys q te feina fixa q qualsevol regidor d tavernes... Es el q te ser enginyer i primer en la seva promocio, per cert la seva feina res te a veure en la politica.
    Li passare el comentari per si vol formular una denuncia via ip.
    Ara q dir dir de germans de regidors de govern que contracten amb lajuntament o exalcaldes q han stat en consells dadministracio dempreses q fan depuradores i obres de riu com les q es volen fer en tavernes? Aixo son calumnies com lanterior o fets demostrables?

    ResponderEliminar
  13. Enrique, jo com l'ultim anònim, també estic d'acord en pensar-me dues vegades si publicar una acusació tan greu i sense cap fonament, sols intenció de fer mal i donar la raó a qui governa maquiavelicament. Al menys caldria demanar-li que s'identificara, o llevarli sinó el comentari.

    ResponderEliminar
  14. Eliminat i demane disculpes . Moltes vegades i sobre tot en festius, edite des del mòvil i sense el necessari estudi i reflexió sobre el que es diu en el comentari amb el meu afàn de donar veu als màxims possibles i el més aviat possible, el qual i prenc nota, no es deu de fer mai , serè en endavant més prudent, gràcies per la vostra reflexió quen's ajuda a millorar.

    ResponderEliminar
  15. Enrique, crec estàs disculpat per tots els habituals de per ací, de vegades la linea entre discussió i agressió sol ser molt prima. I es veu que els caps del govern local estan posant-se molt nerviosets amb el tema de Karina, quan alguns comencen a usar mètodes difamatoris que tant li tiraven en cara al PP. Cal acabar en eixa forma rastrera de fer política.
    Ale, ja en tenim 30. I després d'esta nit pot que 30 mes.

    ResponderEliminar