jueves, 15 de mayo de 2014

ÚLTIMA HORA, LLEGIT EN LA PREMSA .


EL MUNDO-SUCESOS En Tavernes de la Valldigna (Valencia)

Un joven de 19 años, primer detenido por pedir el asesinato de políticos en Twitter

  • El detenido alentaba en sus tuits a atentar y matar a políticos con un fusil AK-47

  • Ha pasado a disposición judicial y la Guardia Civil ha intervenido su material informático



La Guardia Civil ha detenido en Tavernes de la Valldigna (Valencia) a un joven de 19 años del entorno de grupos antisistema por un supuesto delito de apología para la comisión de delitos de asesinato en Twitter, según ha confirmado el Instituto Armado . Se trata del primer detenido en España por un delito de estas características.
El joven, que tenía 600 seguidores en la red social, llevaba semanas lanzando tuits apoyando la muerte de políticos. Estos mensajes crecieron en número y provocaron el inicio de la operación a raíz del asesinato de la presidenta de la Diputación de León, Isabel Carrasco, con el que mostró su conformidad.
Entre sus frases publicadas en las redes sociales aparecía: " Aixina es faa ostia!! A matarlos a tots!!!! Mes tirs al cap d PPeros!! Isabel CarrasKO" o "Que m'els posen en fila un al costat d l'altre i que em donen un AK-47 qe voràs tu com acabe amb tots eixos fills de putes feixistes d merda" .
El detenido ha pasado a disposición judicial y se ha acogido a su derecho a no declarar. La Guardia Civil ha registrado su domicilio yse ha incautado de tres discos duros, una torre de ordenador, un portátil, 5 USB y cinco tarjetas de memoria, además de su teléfono móvil particular.
Esta operación del Instituto Armado coincide con el deseo del Ministerio del Interior de realizar cambios legales para limitar en las redes sociales comentarios que supongan apología de la violencia o incitación al odio. El propósito del ministro Jorge Fernández Díaz es buscar "instrumentos legales adicionales que hagan compatible la libertad de expresión con el derecho de los ciudadanos a su honor, su intimidad y su seguridad".

De hecho, el ministro, según información de Marisol Hernández, yahabía ordenado a la Policía que inicie una investigación en las redes y se estaban examinando unos 2.000 comentarios que podrían ser constitutivos de delito.
Se trataría de unas actuaciones similares a las de la operación Araña, en la que la Guardia Civil detuvo a 17 personas por enaltecimiento del terrorismo en internet.

22 comentarios:

  1. Em pareix molt be que la policia l'haja detes.
    Vaig vore el seu twitter i crec que la seua detenció està totalment justificada.

    ResponderEliminar
  2. Monica oltra donant li anims. Aixo es el bloc nacionaliste. Son uns intolerants radicals

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Pero que dius taruguet? No inventes!

      Eliminar
    2. Pots posar l' enllaç de la notícia? Mes be per a no quedar com mentider i manipulador.

      Eliminar
  3. Pues a mi no hem pareix be qt detinguen per donar la teua opinio.Ademes vos recorde q lo sucseit a Lleo a sigut entre dos persones del mateix partit,no ha sigut ningun antisistema amb les seues paraules ni res semblant.Ojo!condemne el q a passat a Lleo igual q condemne la detencio d'aquest vei de Tavernes.

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Este xic no el detenen per donar opinions,no manipules les cosses,el detenen per dir entre altres coses que MATARIA a politics del PP

      Eliminar
    2. Doncs els calabossos no deurien donar prou de si...
      I quasi segur que n'hi haurien mes de dretes que d'esquerres.
      Els d'esquerres s'en passen perque estan aigua al coll.
      Els de dretes s'en passen perque veuen que poden perdre privilegis que tenien des de que van guanyar la guerra i despres alguna que altra legislatura d'esta suposada democràcia.

      Eliminar
    3. Vols dir que la majoria absoluta del PP tots tenen privilegis?
      No hi ha violencia bona o roin,tota es molt roin
      Esta democracia es lo millor que en tingut en tota la nostra historia i entre tots la tenim que cuidar i respetar mes enlla de partidismes,ideologies e interessos

      Eliminar
    4. Clar que tenen privilegis el PP, quan han manat. A l'igual que el PSOE o ara a nivell local el Bloc. I son privilegis evidents, a qui coloquen, qui son nomenats càrrecs de confiança, a qui contracten, a qui apadrinen, etc. El poder corromp i d'aixo en Espanya en general ai Valencia en particular en som uns fenòmens, i no em referisc nomes a politics, aixo sols es la punta de l'iceberg.
      Que esta democràcia siga el millor de la nostra historia deixam que ho dubte, quan es van carregar una republica i encara continuen manant els mateixos des d'aleshores. Tampoc hi ha que contentarse-se en el mal menor i afegir que la historia la fem entre tots, i ja es hora de canviar-la!

      Eliminar
    5. Si el canvit historic es a una republica marxiste"que me quede como estoy"
      Cuant dius que manen els mateixos que es van carregar la republica es directament mentira pues oblides que ja fa molts anys tenim una democracia i mana qui el poble recolça en les urnes,mos agraden mes o menys

      Eliminar
    6. Que ací mana qui el poble recolça...
      sols ho fan els que voten
      i sols a través dels qui es presenten
      Diràs que tots poden votar i tots poden presentar-se.
      Sí però no.
      El sistema de sufragi és molt imperfecte i molt interesat des del poder.
      És molt fàcil pujar en política si és a través dels que manen.
      És molt difícil que qui està dalt el faça ningú baixar: impunitat,indults,abús de poder,concentració de tots els poders,clientelisme,partidisme,ningú dimiteix...
      I quan el vent capgira una mica, canviem les normes: menys taules per votar (i això que només són europees), menys representants diputats/regidors, menys mitjans públics de difussió (RTVV, ara TV3), fent por amb els minoritaris taxant-los d'antisistema,prohivint que es promocione l'assistència al vot i per tant l'abstenció,i si cal, pactem els dos grans PPSOE (ja s'ha sentit algo d'això en totes dues parts), i no més per por que siga contraproduent).
      Al final, perque no ens tanquen per inducció al terrorisme com al cas del xiquet valler ens obligaran a votar els dos grans partits. És que els demés no són "democràtics".

      Eliminar
  4. Que hipòcrites que sou tots! Quantes vegades, en la intimitat de casa, heu dit "Deurien de matar-los a tots, no serveixen per a res, clar com ells cobren un bon sou" o algo així?? Pero no queda bé dir-ho en públic.
    El que és trist, no és si han fet bé en detenir al xaval este o no, el que és trist és que TOTS en algun moment hem pensat el que ell ha dit, fins eixe punt hem arribat els espanyols i, més, els valencians, cansats d'esta forma de fer política.

    ResponderEliminar
  5. Fins l'altre dia, açò era un xiste i mooolt graciòs:

    "Aznar, Aguirre y Rajoy subrevuelan España en un avión y dice Aznar:Si tirara 1 billete de 500€,haría feliz a una persona.Sale Esperanza Aguirre:Si yo tirara 5 billetes de 100€,haría felices a 5 personas.Se levanta Rajoy:Si yo tirara 50 billetes de 10€,haría felices a 50 personas.Se levanta el conductor y dice:¡Pues si yo abriera la puerta de este avión,haría feliz a 40 millones de españoles!"

    ResponderEliminar
  6. Aci democracia, ni existeix, ni a existit mai. No hi havia llibertat dexpresio. Si no penses com ells et tanquen les TV, les radios o et detenen.... On sha vista aço? Es el twitter PERSONAL de un xiquillo de 19 anys i perdoneu pero, encara que no el defense, el xiquet te raons de sobra per estar molt molt enfadat en esta colla de delinquents. Perdoneu, pressuntos delinquents...o em detindran a mi tambe.

    ResponderEliminar
  7. Lo que ha dit este xic per twiter és intol.lerable. Eixes coses no es poden dir ni pensar. Espere que este xic reflexione, que demane disculpes i recapacite les seves paraules.

    Dit això, espere que la Guàrdia Civil siga tan "ràpida i eficaç" en determinats personatges twuiteros que tots coneixem que han fet i fan amenaces i comentaris semblants a qualsevol idea política que no es de la seva corda. Alguns inclus traballen per a mitjans de comunicació de tirada nacional. Si la llei és igual per a tots no tardaran en detindre-los. O no.

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. O no, Gekko, o no. A mi tambe em sembla intolerable el to i el vocabulari en que s'ha empleat el xiquet aquest. Damunt amb la ignorància de publicar directament a les xarxes amb nom i cognoms, cosa que hauria de servir d'atenuant. El mes dolent no es el cas particular, sino l'ambient de ràbia i impotència en que ens han clavat els politics i les maneres i llenguatge violent que utilitzen molta gent habitualment, sobretot cada vegada mes en gent mes jove.
      I aixo s'ha de netejar dins de casa, cadascú de la seua, on els politics son mags a L'hora d'adoctrinar i incentivar i una vegada fet el mal llevar-li ferro o fer la de l'estruç.
      Recordeu no fa molt les fotos d'altres joves on ixien amb el salut nazi i la bandera amb l'aguilot? Que va passar? Que van eixir els pesos pesants del PP venint a dir que eren coses de xiquets (no, Rus?) doncs si aleshores no van dir res, els del PP ara no deurien d'estar legitimats per dir ni mu, demostrant uns i altres que nomes veuen la gravetat dels casos segons del color d'on provinga.
      Espere que l'acos i la pena que sufrisca el xicon d'ara no passe de l'amonestació com en aquells cadells suposadament feixistes. Jo crec que ni aquells ni este saben realment que es el feixisme ni l'anarquisme i es una llàstima que molts majors els manipulen al seu interes.
      Partint de que la justícia demostra que no es justa ni la llei la mateixa per a tots, jo ho deixe a llarg plaç a càrrec de l'educació, si es que esta tambe la deixen millorar algun dia.

      Eliminar
    2. "Eixes coses no es poden dir ni pensar"..Pues ale q mos cosisquen la boca, que mos façen una lobotomia i q mos marquen com si foren "ganao" anulant cualsevol forma de llivertat de expresio,q mos marquen un cami i mosatros el seguim sense chistar i au!
      Sobre la rapides de la benemerita ja has vist q si,tot el dia el ditxos helicopter sobrevolant Tavernes com si estaguerem en guerra i fent redades.Penos,lamentable, indignant....
      Ps:ja se q he comes moltes faltes,no cal q mevalues

      Eliminar
    3. No parles lo que no saps,el helicopter estaba en una operacio antidroga

      Eliminar
  8. Ultima hora: Imputat per delicte d'apologia per comissió d'assesinat.

    ResponderEliminar
  9. Tolerancia zero amb tots els violents o que inciten a la violència. Tinc igual que siguen de esquerres, de dretes o de centre o que siguen rojos, blaus, verds o grocs.
    Tolerància zero amb qualsevol tipus de violència i/o amenaces.

    ResponderEliminar
  10. Pues s'ha convocat una concentracio. L'Alcalde ho permetra?

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. I tu, que faràs per impedir-ho? O quines paraules usaras per a queixar-te? No seràs violent, no? La concentració imagine sera per demanar que no se'n passen amb el xiquet, no crec que ningú d'alli diga que esta be el que va fer.

      Eliminar