martes, 20 de mayo de 2014

Editorial : CUANDO LAS BARBAS ...

DIARI PÚBLICO : 

Donde sí ha conseguido un victoria contundente Syriza ha sido en la región capitalina de Ática, donde vive en torno al 40% de la población del país, cuya candidata Rena Duru, ha obtenido el primer puesto, con en torno al 23,73%, por delante del favorito, el presidente regional, Yannis Sgurós, que se quedó en segundo lugar, con algo más del 22% (...)  Un golpe duro para los partidos demócratas fue el éxito de los neonazis de Amanecer Dorado en Atenas, donde el candidato Ilias Kasiriadis, portavoz del partido e imputado por presuntas actividades criminales, cosechó un 16,11 % de los votos.
DIARI EL MUNDO : 
La oposición sale reforzada en las elecciones municipales griegas

  • El 99,7% de los votos habían sido escrutados esta mañana en Atenas.

  • Kaminis contabilizaba (independent apoiat pels socialistes, en el govern) el 21% de los sufragios y Sakellaridis el 20% (esquerra) .

  • Kassidiaris, el candidato del partido neonazi Amanecer Dorado, recibe un apoyo del 16,1%

  • Aris Spilitopoulos, de Nueva Democracia (partit en el govern, conservador) , contabilizaba el 16,9% de los votos

  • No és la primera vegada que titolem una editoral amb este refrà, ni que parlem en este sentit de Grècia i els sesus ressultats electorals .

  • I és que en la primera volta de les eleccions locals i regionals, que per a tots es un test del que passarà en les europèes i nacionals, l'electorat grec s'ha escorat cap els extrems polítics, en este cas la coalició més a l'esquerra, i el que és més preocupant, l' extrema dreta xenòfoba i neonazi de Amanecer Dorado .  

  • En Grècia s'ha aplicat, com sabeu, amb tota la durea possible les messures impossades per la Unió Europea , el neolliberalisme més radical pur i dur, la Europa dels mercaders front al de les persones, el que ha donat pas a l'extremalització davant les retallades salvatges i la pobrea en aument constant, del electorat grec , aporfitat en gran messura per aquells que no creuen en la democràcia, com els anomenats neonazis,que han trobar un caldod e cultiu inmillorable com va passar entre altres en la Alemania de la pre-guerra . 
I en França les enquestes diuen que en les europèes l'extrema dreta de Le Pen serà el partit més votat ... I en la Gran Bretanya sino el més , el segón o tercer, per davant de partits tradicionals . En Espanya de moment rebràn un varapal, però tampoc arrivarem al esglai que es mereixen, l'abstenció serà qui arreplegarà el descontent majoritariament .   

  • Senyors Rajoy, Merkel i cuadrilla, vagen prenent nota i giren el timó, o les tindràn que prendre a la força de les urnes, encara que aleshores el mal ja estarà fet i elr emei serà més difícil de aplicar .    
I ara afegim unes preguntes : 

Perquè cregueu que en Espanya per sort o per desgràcia i la vista del que diuen les enquestes no  va succeïr el mateix ? 

És per sort o per desgràcia ? 

Tal volta perquè no hi ha una alternativa a l'esquerra del Psoe prou atractiva i amb uns líders com sí tenen al pareixer en Grècia ?   

I a la dreta, perquè , perquè huí per huí i açí si que dic que per sort clàrament no hi ha tampoc una alternativa coherent i de moment el vot se'n va cap a partits dins del sistema com VOX ?

3 comentarios:

  1. Parles de la barba de Rajoy, de la de Rubalcaba o, a nivell local, de la de Perfecto?

    ResponderEliminar
  2. La de Perfecto huí per huí crec van pujant , i em referisc a les de tots perquè si açò degenera en alternatives extremes com als Països que anomene, les barbes de tots els que estem disconformes amb la situació actual però conformes amb el sistema "democràtic occidental" , per dir-li d' alguna manera , també sofrirem les conseqüències , per que els que estem enmig sempre arrepleguem les bofetades dels dos costats .

    ResponderEliminar
  3. Quants en governa la farina20 de mayo de 2014, 12:13

    Quan escrius que no votaràs un candidat a les pròximes eleccions europees perquè diu que ha estudiat en català, estàs al mig, a un costat, a un costat molt escorat o, simplement, fora de tota lògica i trellat? Pregunte, eh?, pregunte... Gràcies "de bestreta".

    ResponderEliminar