miércoles, 14 de mayo de 2014

Editorial : INNOVA QUE ALGO QUEDA

Ahir es va signar per part de les nostres autoritats i altres de Gandia, Oliva i la Universitat Politécnica de València, secció Campus de Gandia, la creació d'una Càtedra d'Innovació, i ens hem manifestat reiteràdament a favor d'esta iniciativa per pràctica i molt possitiva .  

I també hi ha qui ha ficat i ficarà en dubte esta "practicitat" que assenyalem , i que ho fem, com hem dit també, perquè hem participat i seguim pensant fent-ho en diverses activitats al voltant del emprenedurisme i l'innovació , i entre ells i en concret un en Tavernes a càrrec del Vicedirector i del responsable d'innovació del campus, i altre en la mateixa universitat, amb l'intervenció de diversos empresaris, alguns molt importants en la comarca e inclús un a nivell nacional .

I a la pregunta de perquè creguem es pràctic i possitiu contestem : 

- En primer lloc i tal volta el més espuri, perquè amb les xarrades d' empresaris que ho han aconseguit es demostra que sí es pot buscar una alternativa a l'atur i sobre tot al atur dels jovens i a més crear empleo mitjansant el autoempleo , bé innovant o bé emprenent un negoci.

- Que a més i anem a lo material, hi ha un lloc on no sòls t'informen de tot el que necessites si no que a més t'ajuden desde el mateix moment que el pressentes bé al Vivers d'Empreses locals dels Ajuntaments signants, bé en la pròpia universitat en un despatx aposta per al tema, en concret una delegació d'empendeduría i ocupació, dessenvolupar la idea de negoci o innovació que pugues portar, fen-te desde un plà de viabilitat fins a buscar-te financiació, passant pel markèting, ficada en marxa dels sistemes administratius ,etc, etc. 

A més t'oferixen en el mateix campus o en els vivers locals uns despatxos a uns preus inmillorables de lloguer amb totes les equipacions .

I tot açò "per la cara bonita" en la majoría dels passos ó a uns preus més que assequibles en altres, depenent dels passos :  : En Tavernes per 60 euros al mes tens despatx, línea de adsl, fotocopiadora, llum, aigua ... i assesorament constant .    

- I la tercera pata del projecte, que hi ha una entitat bancaria i a més valenciana, de fet és del poc que ens queda, Caixa Ontinyent, que respalda financièrament els projectes que es qualifiquen com a viables , i a més inversors particulars que també estan dispossats a fer-ho , al contar es clar amb l'aval que dona que la Universitat vega possitiu el projecte . 

Però : Tot açò es té que fer saber als possibles interessats i no cal tan sòls fer publicitat dels actes si no explicar, com estem intentant fer nosaltres amb esta editorial, en qué consistix exàctament i en la pràctica tot açò.

Este mateix divendres passat xarrant amb un grup de jovens ens trobarem amb una molt bona idea de negoci per a La Valldigna, d'educació i esport combinats, i el xaval el primer que em va dir és que no sabía per on començar, no tenía idea siquiera de l'existència del Viver local d'empreses i menys encara del que expliquem sobre el servici que ens oferix el Campus Universitari de Gandia, pel que li explicarem tot açò i ens oferirem a ajudar-lo, começant per ficar-lo en contacte amb la Universitat , amb el qual el xaval es va sentir motivat a intentar-ho . 

Així que algo falla, ho hem comentat alguna vegada tant ací com amb el Regidor de Foment Local Josep Llàcer , el qual ens ha informat de que va a emprendre una campanya d'informació començant per pressentar oficial i lo més públicament possible el Viver d'Empresses : Ho seguirem i ho publicitarem tot el que pugam i més,  i ójala arrrive a tothom : Contem amb vosaltres, estimats lectors, per a ajudar a fer-ho , es pel futur dels nostres fills i el pressent de molta gent dessesperada per l'atur però amb idées i ganes de fer algo, ànims .

No hay comentarios:

Publicar un comentario