viernes, 30 de mayo de 2014

LLEGIT EN LA PREMSA, piscina coberta


El vandalismo y la maleza se apoderan de la piscina de Tavernes que costó cinco millones

El vandalismo y la maleza se apoderan de la piscina de Tavernes que costó cinco millones

TONI ÁLVAREZ CASANOVA

La empresa la abandonó en 2011 pero el ayuntamiento no puede actuar porque está en manos del administrador concursal 
Ja és de sobra coneguda la nostra postura en este tema i segur que algo tindreu vosaltres que comentar, estimats lectors .

15 comentarios:

  1. Quan abans ens fem carrec de la piscina, menys deteriorada la trobarem. Sols fa falta fer efectiva la clausula d'incomplinent del contracte de la concesionaria. Per ara es mes comode esperar.

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Ma mare sempre em diu: Fill, on no hi ha diners, no hi ha vicis.
      No crec que ningú espere per gust, sino per obligació, (no hi ha diners, no hi ha vicis) i més en un assumpte tan rendible política i electoralment com este, i més encara després de la "gran empastrà" del partit popular.

      Eliminar
  2. A mi això suposa haver de pagar 2 milions o més com l'aparcament dels meus impostos que la deixen estar. Calen ara altres coses més importants que fer que pagar piscines que es un sacadinero a l'Ajuntament pel que costa de mantindre.
    Responsabilitats penals es lo que tenia que hi haure i imputar per balafiament i poc trellat als antics responsables que ho adjudicaren a una empresa amb l'advertencia que tenia que era un desastre econòmic.

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Quan mes tardem en agafar-la mes diners ens costara.

      Eliminar
    2. Si pero fa uns anys igual se'ls podia gastar eixos diners perquè tenia 21 milions de pressupost i cobrant a cabassos totes les plusvalues dels Marenys ( per cert, quan explicarà el PP de Tavernes que ha fet amb eixos diners?) i ara no pot perquè nomes en tinc 15 milions de pressupost.

      Com les families: fa uns anys els dissabtes anavem al restaurant, ara ens quedem en casa.

      Eliminar
    3. No esperes respostes. El PP només te sobres i imputats.
      Respostes no en dóna mai, ni la més senzilla que és tirar-los fora.

      Eliminar
  3. Sols fa falta fer efectiva la claúsula d'incompliment del contracte de la concessionària.

    Eixa frase ja s'ha dit per ací algunes vegades i tinc un dubte que pense és important
    .
    Pregunta. Una vegada iniciat el procés concursal de creditors i està tot en mans del jutge ¿es pot fer efectiva eixa clausula o cal esperar a la decisió judicial? ¿Es pot fer efectiva eixa clausula quan hi ha altres afectats implicats que han donat la seua conformitat i han acceptat les quites en eixe concurs de creditors? ¿La quita d'eixos creditors es mantindria en el preu final a pagar en la indemnització a l'empresa?

    Haig de dir que no ho sé. No sé el que diu la llei en un cas així. ¿Vosté ho sap, Sr. Administrador? Es que de vegades fa la impressió que es parla i no sabem si es parla per parlar o sabent les coses.

    Confie en un aclariment i especialment de l'anònim de les 14:34 que sembla ser sí que sap de que va la cosa i si pot ser amb algun enllaç a la normativa legal en estos casos on recolza l'aclariment.
    Jo sincerament no ho sé.

    ResponderEliminar
  4. Enric Estruch i Ferrando31 de mayo de 2014, 8:25

    El que si té podem assegurar es, i ho saben de bona font, que l'administrador concursal és el primer que sap que açò no té altra eixida que la ressolució del contracte i que l'ajuntament ho asumisca tot, doncs ningú va a financiar a una empresa el qual l'únic soci es altra de parquets sense experiència i que a més sòls té patrimoni una concessió amb tota seguretat i tal com està la situació económica general i en concret la local, deficitaria, i més quant l'empresa propietaria, i ahí estàn al alcanç de qualsevol els informes adhients doncs son públics, tampoc va , com es normal per altre costat donada la seua activitat relacionada amb les obres, massa massa boiant que digam .
    Així que el que hi ha que fer es buscar els caragols , la diputació ha tirat una maneta en altres casos i es pot demanar a Hisenda que autortize invertir el superàvit en vers d'amortitzar deute donat que la situació económica local a nivell d'endeutament no és greu, parlar amb la concessionaria que t'assegure que es trencaría el coll, també ens consta de bona font, si l'ajuntament li propossara una ressolució encara fora amb una quita com ha fet el banc roïn en el pàrquing, i li abonara una quantitat important que l'ajudara a eixir del pou on està ficada.
    Però bé, pense que almenys es deu d'estudiar a fons i no alçar el muscles i a vore que passa, i tots sabem el que va a ocorrer i ójala ens equivocarem, i mentres tant l'edifici fent-se malbé i amb això costant cada dia més i més diners ficar-la en marxa .

    ResponderEliminar
  5. P.D. Una situació de concurs es pot resoldre amb l'autorització judicial i en qualseol moment per acord de els parts implicades , i t'assegure que els demés acreditors no se van a opossar si es plega a algo que benficie a tots, doncs, i també ho poc assegurar de ciència certa perquè tinc relació amb varis d'ells, en tots els locals i mab alguns quasi a diari, i amb algun supra-local també, i son conscients de que de la concessionaria per sé no van a recuperar lo adeutat .

    ResponderEliminar
  6. OK. Sembla que està prou clar. Es nota qui parla quan sap i qui ho fa per parlar.
    I ara anem al tema de fons:

    ¿Pot l'Ajuntament fer-se càrrec de liquidar amb l'empresa (igual estem parlant de 2 milions si el cost total com s'ha dit és 4'8 milions), invertir 0'5 milions per acabar el que falta i reparar danys (que no siguen més, que segur que sí) i assumir després els vora 120.000 euros de cost anual de manteniment (Això ho varem parlar temps enrere si se'n recordeu i consideravem tots els anys l'amorització de capital i terrenys com mana la llei durant 40 anys si no estic errat)

    ¿Això ho pot assumir l'Ajuntament amb un pressupost un 30% més baix que quan va a començar la piscina i després d'haver pagat enguany 1'8 milions de l'aparcament i haver reduit en 1'2 milions els ingressos d'IBI despres de la rebaixa que han fet?

    Com diu el Sr. Administrador "es deu estudiar a fons". Anem a intentar posar el nostre punt de vista de ciutadans interessats i seriosos tant a favor com en contra. Espere valoracions econòmiques serioses i el demane, Sr. Administrador, encara que no sóc ningú per demanar, que no deixes que es desvie el tema i tot se'n vaja en que uns contesten les desqualificacions dels altres.

    ¿Pot assumir l'Ajuntament una quantitat que, entre liquidar concessió i posar en funcionament, pot estar en els 3 milions d'euros? ¿És torna a deixar l'IBI com estava?

    Ah, oblidava. La Diputació només tira manetes als seus, com Cullera. Als demes les manetes les posa al coll i apreta. Crec que l'alcalde ja ha buscat eixa ajuda via el seu diputat provincial i nada de nada. Això la Dipu no ho va contemplar en els seus plans esportius a llarg termini (ho va demanar l'anterior ajuntament?) i tal com esta la situació ara, res de res.

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Parlar per parlar? De calaix Tot el que es posa al contracte es pot fer efectiu en els termes que es van negociar. Si no tens ho tens clar tornes,a l'escola!

      Eliminar
    2. Ja tenim a la cotorra comentant com anonim.

      Eliminar
  7. Aixina, aixina, que pague el pueblo!!! Per què hem de pagar nosaltres la incompetència d'uns quants?
    L'ajuntament ja ha pagat lo que li tocava, ara que pague qui no ha cumplit.
    A mi també m'agradaria que s'obrira la piscina, pero no a qualsevol preu.
    Aixo es molt facil, en ma casa, si guanye 1.000 euros al mes, no puc gastar-men 2.000. Primer menjar i després nadar

    ResponderEliminar
  8. Es veritat que l'Ajuntament i este govern ja han fet molt de sacrificis i han hagut de renunciar a moltes inversions per tal d'atendre l'austericidi que ens ha imposat el Govern del PP de Rajoy i per haver de pagar tots els desgavells comptables del govern anterior del PP .

    És clar i segur que el govern de Jordi Juan hauria volgut dedicar eixos 1'8 milions de l'aparcament a tantes i tantes coses com es poden fer.

    Però no hem d'oblidar que, igual que en l'aparcament, al final és l'Ajuntament qui ha de fer-se càrrec i "apetxugar" amb la piscina. I parlem d'Ajuntament, però Ajuntament som tots i igual que els 1'8 milions han eixit dels nostres impostos, també hauran d'eixir de les nostres butxaques els que costen de rescatar la piscina, posar-la en funcionament i mantindre-la.

    Sincerament, crec que per molt que vinga el PP i altra gent que no atén a raons fent campanya i dient que poc s'ha avançat, en esta legislatura serà totalment impossible. Ara confie que tinguen un poc més de trellat els del PP i deixen tranquil el tema perquè nomes faran tirar-se pedres al seu teulat. I són ells els qui van consertir la piscina com és i les millores, moltes de les quals no estaven en el projecte inicial.

    I els numeros són els numeros i en este tema estan ben clars: 4'8 milions cost de la piscina, inversio de l'Ajuntament 1'3. Diferencia a pagar 3'5.

    Però suposant que la valoració de liquidació que facen els tècnics municipal no siga eixos 4'8 milions, que es rebaixe per exemple a vora 3 milions en conceptuar les millores dins del projecte i com a modificats, i si damunt li restem els 0'5 milions de posada en funcionament, estem parlant encara de quantitats entre 2 i 2'5 milions en el millor dels casos. I ara falta que l'empresa accepte eixos 3 milions de valoració final i no ho demande en judici per exigir que es valoren tota l'obra feta de demés.

    Eixa quantitat la pot assumir l'Ajuntament? Eixos, entre 2 i 2'5 milions, els pot Tavernes pagar, els pot suportar la butxaca de TOTS els veïns i veïnes pagar?

    El poble de Tavernes haurà de renunciar a moltes millores i inversions en coses del dia a dia, per pagar una piscina, un gran desastre econòmic, mentre els culpables "se salen de rositas" i damunt exigisquen i critiquen.

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Si els feren pagar l'aparcament i la piscina als culpables segur que no es repitiria mai mes. Pero mira-lo al seu jefe: 38.000 euros any de l'ala de la Diputa per no fer res i els anys anteriors 3.000 nets als mes. I el poble arruïnat.

      Eliminar