miércoles, 21 de mayo de 2014

LLEGIT EN LA PREMSA , Sant Llorenç de l'Alcudiola

LAS PROVINCIAS :  

Las obras de Sant Llorenç de Tavernes llevan un año bloqueadas por la falta de dinero


La ermita de Sant Llorenç de Tavernes junto a la zona en la que se emprendieron catas arqueológicas. :: c. g.

  • El ayuntamiento prevé realizar un plan de visitabilidad de la ermita tras hallar un total de 16 enterramientos humanos de los siglos XVI y XVII






Las obras del proyecto de visitabilidad de la ermita de Sant Llorenç de l'Alcudiola han quedado paradas y aún no tienen una fecha para que se retomen. En estos momentos la zona está vallada, pero se puede apreciar que los espacios que fueron excavados han quedado al aire libre.
La concejala responsable del área de Contratación del Ayuntamiento de Tavernes de la Valldigna, Llum Sansaloni, reconoció que los trabajos están bloqueados "pero no olvidados". No obstante, la edil reconoció que no hay una previsión en el ejercicio de 2014 para que se reanuden las actuaciones, enfocadas a que Sant Llorenç de l'Alcudiola pueda visitarse.
Mediante el denominado Plan Camps, en Tavernes de la Valldigna se decidió actuar sobre esta ermita que había quedado abandonada y sufría un grave deterioro. Los trabajos se iniciaron pero tuvieron que pararse por la necesidad de realizar un estudio arqueológico del entorno.
Se destinó un total de 25.000 euros para hacer la correspondiente prospección que tuvo un resultado sorprendente, ya que se localizaron 16 enterramientos humanos de los siglos XVI y XVII, así como los cimientos de la que era la antigua iglesia del desaparecido poblado de l'Alcudiola.
Se trata de enterramientos cristianos, y además de los restos encontrados en la cripta se localizaron tres tumbas más que pertenecían a dos niños y una mujer. Además de las calaveras había restos de cerámica, joyas y piezas de rosarios.Las excavaciones destaparon lo que era la cripta de esta iglesia, y en ella los restos humanos. Existe la teoría de que estos huesos fueron depositados allí después que se abandonara el poblado de l'Alcudiola que se situaba entre las localidades de Tavernes y Favara.
En la primera actuación se dataron los restos, se catalogaron y se aplicó una imprimación a las excavaciones para protegerlas de las inclemencias meteorológicas.
En el siglo XVII l'Alcudiola desapareció, pero la ermita de Sant Llorenç recuerda a lo que en un pasado fue uno de los pueblos existentes en la Valldigna.
La idea era continuar las obras y acondicionar el lugar para que fuera visitable. Se quería disponer de paneles informativos que narraran el pasado de la ermita, además de crear un itinerario turístico que permitiera pasear por l'Alcudiola y ver las excavaciones realizadas en el entorno.
El Consistorio Municipal pidió una ayuda para emprender este proyecto, pero fue denegada. Ante esta situación, Tavernes no tiene una previsión, a corto plazo, para acabar estos trabajos que tienen un presupuesto de 30.000 euros. La ermita se encuentra en el término de Tavernes y consiste en una pequeña construcción de planta cuadrada. En tiempo antaño en la ermita se rendía culto a San Lorenzo. A ella acudían en romería vecinos de Tavernes y Favara, pero cada población creó nuevas ermitas y la de Alcudiola cayó en el abandono.
Molt interessant que quant es puga es seguisca amb estes obres que estàn donant llum al nostre passat, així que, es de dalt, apexugueu que para fomentar, entre altres, trens turístics a qui menys ho necessita sí teniu . 

13 comentarios:

  1. "Falta de dinero" amb un superavit de 1.500.000 d'euros i diu que no "falta de dinero".
    El que no hi ha és capacitat de gestió.
    Volien diners per al cuartel i per fer obres i en un pleno urgent vaen traure més de 300.000 euros. Si no vaen posar els diners que falten per acabar la ermita de Sant Llorenç de l'Alcudiola és perquè esta obra esta olvidada.
    Tenen diners pel que volen

    ResponderEliminar
  2. Com de costum en LP el titular enganya. No té res a vore l'ermita amb la zona del costat arqueològica que es la que està pendent.
    Clar està que l'any passat quan això es va descobrir i ningu sabia res no hi havia consignació. Ara en el pressupost del 14 ja diu la regidora que es contempla. Ho siga es farà.

    Ara a mi el que em sorpren es això de "El Consistorio Municipal pidió una ayuda para emprender este proyecto, pero fue denegada".

    És de pensar que la Generalitat no ha subvencionat. La Generalitat que te diners per a fer "LLum de les Imatges" en poble on governa, que té diners per a Formula 1, que té diners per a balafiar en tantes i tantes coses, o en contractar amb Noos i Urdangarin, no té diners per a Tavernes.
    Ni tampoc en té la Diputació? Que fa Manolo Vidal? S'ho han gastat tot en el tren turistic a Cullera?

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. No saps llegir? Diu ben clar que Llum no té previst fer res en 2014. Però pagar hores extres al jefe de la policia si que sap el govern de Juan. Amb les hores extres d'un any edel jefe de policia es podria acabar casi esta obra

      Eliminar
    2. Amb els 38.000 euros que cobra Manolo per estar tocant-se les ...... sobrarien 8.000. I els paguem dels nostres impostos.
      I amb els 200.000 del carril bici que no aprofita per a res o el 1'4 milions de palmeres, o els milers i milers de l'empresa privada de vigilancia de la passada legislatura, podien fer l'obra.... centenars i centenars de vegades.

      Eliminar
  3. El Pressupost del 14?

    On esta eixe?

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Que vols, que tornen a fer el ridiql?

      Eliminar
    2. Per al plenari de juny.
      El que el vaig dir Enrique fa dos setmanes en un comentari: el pressupost s'acabarà quan l'alcalde es pose a treballar amb ell i el faça personalment, com va passar l'any passat i fa dos anys.
      Borras en cinc mesos ha estat incapaç. Ho senc molt Enrique, és la realitat per molt que li dores la pildora al PSOE, però mentre seguesques amb la bena amb l'ull no voràs l'eficacia. Mira també qui porta el tema del reten i on estem. Que no es trauen la pasta dels dits, com es diu.
      L'alcalde la setmana passada va prendre el tema personalment i després d'una setmana de reunions - amb colza trencat i tot en una esvarada en una de les reunions- però ja està acabat. El pròxim plenari el pressupost. No s'aprovara perquè els de la moció de censura, PP i transfuga votaran en contra, i ho fara la Junta de Govern tal com està en la llei.
      Que apostamos?

      Eliminar
    3. Fer el ridicul amb un pressupost es aprovar-lo, com feia el PP, amb previsions falses d'ingressos i acabar-lo i liquidar-lo, com feia el PP, en negatiu.
      Això si que es fer el ridicul i demostrar que no tenien ni idea de com anava un pressupost. I va passar en el 2010, en el 2009, en el 2008.... etc. Sempre en negatiu i remanent negatiu.
      I sobre sumar els canons de l'aigua potable, que no servien ni per a quadrar el pressupost.

      No mire que siga cap ridicul liquidar el pressupost del 2013 i del 2012 amb superavit com ha fet Compromís-Bloc.
      ¿Tu si que ho creus? Es nota que, com tots els del PP, no sabeu el que es un pressupost ni de quina manera feu el ridicul.

      Eliminar
  4. Pero no anava a confiscar-ho el clero?
    Doncs, que ho reformen ells.

    ResponderEliminar
  5. Com de costum el Karl Marx parla i no te ni idea del que parla i confon, com ho confon tot, Sant Llorenç del Raco Joana amb Sant Llorenç d'Alcudiola.
    Matxo, com en tot, ni p.i.

    ResponderEliminar
  6. No confonc res, matxo.
    Ja se que l'Alcudiola esta a l'Ombria.
    Pero essent ermita ve igual al cas, siga Sant Llorenç de dalt que de baix, con la iglesia hemos topado (amb els vostres amics de processons).
    Difama que algo queda, ja ho diu Enric que no en sabeu altra.

    ResponderEliminar
  7. Ai mare, l'Alcudiola a l'Ombria. T'has lluït, matxo. Com en tot ni p.i.
    Suspens. Un zero en geografia local i en coneixement de e Tavernes i del terme. I si això no ho saps, ja em diras que saps de l'Ajuntament on no estàs.

    L'Alcudiola en l'Ombria!!!!! De jutjat de guardia!!!!
    Si home si, com el Clot de la Font està en el Pla de la Sangonera!!!
    Es que la veritat, llegir-te a tu es començar el dia amb humor i rialles. Segueix així que la vida és molt trista i almenys tu ens l'alegres.

    ResponderEliminar
  8. El problema no és no saber on està l'Alcudiola, Sr. Administrador, el problema rau en què a l'article que vosté reproduix de Las Provincias ho diu ben clar, que està entre Tavernes i Favara, amb la qual cosa no pot estar en l'Ombria.
    Simplement ve a demostrar el que s'observa algunes vegades: que hi ha comentaristes i són dels que se les donen per la seua presència constant que no lligen ni el text sobre el qual comenten, només el veuen publicat ¡llenya al mono al govern i si és a l'alcalde, millor i mes!

    ResponderEliminar