viernes, 31 de mayo de 2013

NOTA DE PREMSA DEL PP

Viernes 31 de mayo de 2013

El PP lamenta que el gobierno de Tavernes impidiera a algunos medios informar del pleno de la moción de censura.

El Partido Popular critica la decisión del gobierno de Jordi Juan de impedir la entrada al salón de plenos a algunos medios de comunicación que se desplazaron a Tavernes para informar pleno de la moción de censura celebrado ayer. En algunos programas de esos medios de comunicación, que no pudieron entrar a informar, habian personas que se habian manifestado a favor de la moción de censura, por lo que han recibido críticas del entorno del bipartito que no permite ser cuestionado. El Partido Popular “Exige que esto no vuelva a producirse y que se den explicaciones de lo sucedido”.

El PP “lamenta que también se impidiera grabar imágenes, hacer fotos o tomar notas a personas de Tavernes que habitual y desinteresadamente acuden, o son convocados, a ruedas de prensa o eventos de interés local”.

El aparato propagandístico del alcalde Jordi Juan, pagado con los impuestos de todos los ciudadanos, “informa” de lo que le interesa, cuando le interesa y de forma claramente interesada. Un ejemplo lo tenemos en la injustificada decisión de anular el BIM del mes mayo que debía haber informado de la moción de censura, de la no aprobación del presupuesto de 2013, de la expulsión de Karina Vercher del gobierno municipal o de que el gobierno de Jordi Juan se había quedado en minoría.

El lunes anunciaron la puesta en marcha de la nueva web municipal www.tavernes.es con el títular “La nueva web del Ayuntamiento de Tavernes apuesta por la transparencia” pero no informó de que el miércoles había una moción de censura o de que el Ayuntamiento iba a estar cerrado a partir de las 11h por motivos de seguridad con lo que algunos vecinos se encontraron con la puerta cerrada.

“Jordi Juan quiere dar una imagen de transparencia pero en realidad manipula la información que da, calla lo que no le interesa, censura a quien no opina como él quiere y no duda en utilizar recursos públicos para organizar y anunciar a bombo y platillo una asamblea “informativa” que termina en convertirse un mitin político”.

HUMOR LOCAL

He llegit esta frase que m'ha fet molta gràcia i la compartixc amb vosaltres doncs li ve que ni pintà a la situació política local : 

       "vaya panorama. mas tension que en el
                      bautizo de un gremmlim" 

DEMÀ ACTIVITATS CULTURALS

Y CÓMO ES EL

Martinez Morales Galvañ

Em pregunta un comentarista quí es el famòs advocat que ha elaborat l'informe que llegí Carmen Canet en defensa de la seua postura de opossar-se a la moció , i dels d'este i del Secretari Municipal al respecte. Doncs bé, el del secretari el desconec, del del advocat no parle i en quant a éste he trobat que: 

Jose Luis Martínez Morales es un advocat amb despatx en el centre de València, en el Carrer Isabel la Católica en concret, que forma part del despatx d'advocats Martínez Morales-Martínez Galvañ i encara toquen diversos camps de treball, la seua especialitat es el dret administratiu, del que este senyor es professor en l'universitat de València . Ha participat en diverses publicacions, conferències, màsters ... Més informació del despatx en la web propia . 

La meua modesta opinió ( mai sense aseverar, sols opine ) :

No tinc referències personals d'ell però el fet de vaja repressentat als ajuntaments de  les poblacions de  Torrent, Alaquas, Quart de Poblet, Chirivella, Mislata, Sedavi, Burjassot, Puçol, Benetusser, Emperador y Aldaia davant el Tribunal Constitucional i contra la Generalitat Valenciana per un tema d'autonomía municipal, o que vaja repressentat al València Club de Fútbol en les negociacions  en el seu dia per a recalifiació dels terreny del vell Mestalla davant la Generalitat i l'ajuntament, pel qual va cobrar una "minuteta" de quasi 3,5 millions de euros, em dona a pensar que no es precísament ningún nindundi, per contra, i en serio, es un dels més prestigiossos advocats espanyols en el tema administratiu . 

Pel tant, encara que un informe de part es això, un informe de part, pense que la seua opinió mereix per a qualsevol  juriste un enorme respecte i consideració màxima . Es cert que serà un jutje qui dirimirà al final de la correguda pero també es cert que les al.legacions de les parts seràn tenides en compte per a això i les de este senyor no seràn manques .


JORNADA SOBRE BIODIVERSITAT

Hem rebut este e-mail del GMV : 

Benvolguts amics: vos convidem demà dissabte 1 de juny a les activitats programades de la 

I Jornada sobre biodiversitat 
agrària i mercats de proximitat

La programació de la jornada és la següent:

10:00.- Xarrada sobre la importància de la Biodiversitat Agrària i l'Agricultura Ecològica, al Saló de Plens de l'Ajuntament de Tavernes.

11:30.- Intercanvi de llavors tradicionals a la plaça de Major de l'Ajuntament de Tavernes de la Valldigna.

14:00.- Descans.

17:00.- Xarrada/Debat sobre els mercats de proximitat i grups de consum com alternativa a l'actual sistema de comercialització agrària, al Saló de Plens de l'Ajuntament de Tavernes de la Valldigna.

Des del Grup Muntanya Valldigna, animem a tots els valldignencs a participar en aquesta jornada sobre l'agricultura del futur i les diferents possibilitats de producció i venda dels nostres productes d'una manera més ecològica i pròxima.

 A més, volem agrair la col·laboració de la Regidoria d'Agricultura de l’ajuntament de Tavernes de la Valldigna en l'organització d'aquesta activitat que representa una passa endavant per intentar aportar idees i alternatives noves per al futur de les nostres terres i l'economia de la nostra vall, La Valldigna.

 Ahí estarem .

Article d'opinió : AMICS

No tenía huí previst escriure rés doncs no em trobe massa fí de salut , però els comentaris que estic rebent a la meua editorial de huí em porta a fer-ho , dons pareix ser no s'entén el fons de la mateixa , no m'havoré explicat bé . 

Quant un té dos amics i veu que estos pels motius que siguen va cap a un enfrontament personal que va a portar nesfastes consequències e irreparables en la seua relació futura, tant per a ells com a per el seu entorn, que fà ? 

Doncs si es un amic de veritat tractarà de que este enfrontament no es produïsca i per això tractarà d'aconsellar a abdós parts per a que ho eviten si es possible, i més si això en gens perjudica a ningún d'ells . Es més,  inclús si sí perjudica però no d'una forma inassumible aconsellarà el mateix, que tracten de no arribar a més, que es sacrifiquen pel bé dels dos i dels demés quel's rodejen .

Doncs bé, ja sabeu el que vaig dir ahir de Carmen, i huí afixc que en el PP també tinc amics i bons i sé que també alguns ho son d' aquella , alguns amb vara de mando, i es van a tindre que vore, vullguen o no vullguen, i a més pot ser que entendres pel bé comú, i dificil serà si no es parlen o es miren "com a fesol de careta " .  

I no m'agradaría vore a estos amics enfrontats personalment i menys encara si es per motius externs a la seua relació personal , no es val la pena, perquè se que endavant rés serà igual i la pagarem tots, ells i els qui els envoltem , i rés de bò eixirà d'això .

I açò es el que vull transmetre en l'editorial, espere ara si me se vaja entés .

Signat, Enrique Estruch i Ferrando .

P.D.   D'açí un rato vaig a vorem amb un altre amic en un lloc públic, amic que ho es al mateix termps d'una de les parts personalment en camí d'enfrontar-se i no massa dels altres, espere no es malinterprete . 

REPÀS PREMSA DIGITAL, noticies locals

Hui seguim amb noticies sobre la crisis política local , i trobem que :


LEVANTE-EMV :

Jordi Juan Huguet: «Los que pierden si hay una política de bloqueo son los ciudadanos»

No podem cometar el contengut perquè no ens deixa, com sabeu, vorelo el digital .


LAS PROVINCIAS 

«Orengo se paseó por el consistorio de Tavernes como

 Pedro por su casa»

El popular acusa al socialista de Gandia de interrumpir la reunión de la mesa de edad varias veces antes del pleno de la moción de censura Manolo Vidal Portavoz del PP en la Vall

Sòls una pregunta : Perquè César no el va fer fora del seu despatx ? El va coaccionar algún regidor per a que ho permetera ?  Sería interessant saber-ho, no cregueu ? .   

A més trobem que :

El grupo de bailes La Vall celebra la dansà popular


El grupo de bailes populares 'La Vall de Tavernes' tiene una agenda repleta este fin de semana. Mañana celebra su cincuenta dansà popular en Tavernes de la Valldigna. Por la mañana habrá juegos infantiles y a medio día, una comida con el grupo 'El Repom', de Canet d'en Berenguer. Por la tarde, a las 18.30 horas, tendrá lugar la concentración de todos los grupos asistentes en el local de los bailes, en calle Lepanto, número 45. Desde allí se hará un pasacalle hasta el carrer Major. A las 19 horas comenzará la dansà, que acabará delante del ayuntamiento. Finalizada esta, habrá un tentempié. Posteriormente, será el turno de Pep Gimeno 'Botifarra'. El domingo se celebrará el Corpus, en el que también participa 'La Vall de Tavernes'. La salida será desde Sant Pere a las 19 horas.


ENCARA ES FOTA A MOLTS D'ELLS

Entre uns ...

La edil Karina Vercher da la alcaldía al PP de Tavernes tras romper con el tripartito

                      I altres ...

Els d'enmig , la gran majoría ¿ silenciosa ? 
Ja no, açí estem els del Quadern



Entre uns i altres HUMOR CELESTIAL

Que Dios lo acoja en su gloria

ESQUELA

Rogad a Dios por caridad por el alma de Don Aumento de Sueldo, desaparecido en España en edad avanzada, viudo de doña Subida de Precios, que conducía su vehiculo con excesiva velocidad, debido al nuevo carburante del plan de Desarrollo. R.I.P. Su afligida 2ª esposa doña Modesta Paga Extraordinaria, hijos don Anticipo, doña Vergüenza (ausente), doña Deuda Perpetua y don Ayuno Forzoso, hijos políticos doña Esperanza Frustrada, doña Letra Vencida y doña Necesidad Urgente, primos, acreedores y demás familia os ruegan un piadoso recuerdo en sus oraciones Agradeceremos vuestra asistencia a la conducción del cadáver desde la casa mortuoria del Ministerio de Trabajo al cementerio de la Esperanza Perdida. Varios excelentísimos ministros han concedido buenas palabras en la forma acostumbrada. 90 días de indulgencia recitando la siguiente oración: ORACIÓN Rajoi nuestro que estás en la Moncloa, glorificado sea tu nombre y el de tus 640 asesores, con los que no paras de arruinarnos. Hágase tu voluntad y la de tus Ministros, que tan a gusto nos exprimen, perdona nuestras deudas que vemos aumentar por momentos, así como nosotros intentaremos perdonar a los que nos están robando, y déjanos caer en la tentación de buscar algún empleo que tanto necesitamos. Amén. 

JACULATORIA Bienaventurados los que viven del sueldo base, porque pronto verán a Dios.

EDITORIAL : Una decissió errònea

Es para mi la anunciada por el Partido Popular de Tavernes de denunciar por la vía penal a la regidora Canet , por paralizar a la moción de censura .

Y lo es porque en primer lugar lo hizo porque , como he dicho otras veces, una barbaridad legislativa permite que un concejal por el mero hecho de ser el de mayor edad del pleno pueda decidir un tema tan importante y tan complejo jurídicamente como se ha visto, con la posibilidad de que decida erróneamente en un tema en que ni los leguleyos se ponen de acuerdo: ¿ Cómo se le puede pedir responsabilidades por lo que de partida está mal y con ello lo posibilita ? ( Ojo, no digo que en este caso lo esté, ahí no entro porque no me veo capaz , y llevo 25 años en el mundo del derecho, ni a dar mi opinión sobre un tema tan complejo, que lo diga un juez ) .

Y además, ¿ En que beneficia esta medida a nadie ? Yo creo que en nada, pués nada aporta a la causa , son otra clase de tribunales los que tienen que dictaminar en el tema y decidir si la moción sigue o no adelante, y la posible condena penal a un  concejal en nada influye .
Por contra, pienso que haría mucho mal siquiera la presentación de demanda pués enrarecería las relaciones entre los concejales y ello no es nada bueno .      

Pienso así mismo que un delito para ser punible tiene que ser doloso, es decir, que tenga intención expresa y única de dañar a alguien y no creo sea este el caso, Canet lo único que ha hecho ha sido defender los intereses que a ella le parece son justos pero nunca con el sólo objetivo de perjudicar a otro .

Y por último pienso que esa medida va a perjudicar a quién la propone porque nadie más que los más extremos van a entender qué crimen tan horrendo a cometido Carmen Canet para que merezca sanción penal . De hecho me consta que son muchos los afiliados populares, incluidos algún concejal, que no comparten la medida y numerosísimos los simpatizantes y votantes del PP que la rechazan de pleno .

Así que señores rectores del PP local, les pido humildemente no enturbien aún más las yá dañadas relaciones entre los ciudadanos de Tavernes, y luchen por contra por que haya un entendimiento que permita aunar esfuerzos en aras del bién común y no de los intereses partidistas : Los ciudadanos se lo agradecerán, y les auguro que en el caso contrario les castigarán .

Ustedes mismos .

És per mi l'anunciada pel Partit Popular de Tavernes de denunciar per la via penal a la regidora Canet , per paralitzar a la moció de censura . 

I ho és perquè en primer lloc ho va fer perquè , com he dit altres vegades, una barbaritat legislativa permet que un regidor pel mer fet de ser el de major edat del ple puga decidir un tema tan important i tan complex jurídicament com s'ha vist, amb la possibilitat que decidisca erròniament en un tema en què ni els picaplets es posen d'acord : Com se li pot demanar responsabilitats pel que de partida està malament i amb això ho possibilita ? (Ull, no dic que en este cas ho estiga, ací no entre perquè no em veig capaç , i porte 25 anys en el món del dret, ni a donar la meua opinió sobre un tema tan complex, que ho diga un jutge) .


I a més, en que beneficia esta mesura a ningú ? Jo crec que en res, perquè res aporta a la causa , són una altra classe de tribunals els que han de dictaminar en el tema i decidir si la moció seguix o no avant, i la possible condemna penal a un regidor en res influïx . Per contra, pense que faria molt malament tan sols la presentació de demanda perquè enrariria les relacions entre els regidors i això no és gens bo . 


Pense així mateix que un delicte per a ser punible ha de ser dolós, és a dir, que tinga intenció expressa i única de danyar a algú i no crec siga este el cas, Canet l'única cosa que ha fet ha sigut defendre els interessos que a ella li pareix són justos però mai amb el només objectiu de perjudicar un altre .


I finalment pense que eixa mesura perjudicarà qui la proposa perquè ningú més que els més extrems entendran quin crim tan horrorós a comesa Carmen Canet perquè meresca sanció penal . De fet em consta que són molts els afiliats populars, inclosos algun regidor, que no compartixen la mesura i nombrosíssims els simpatitzants i votants del PP que la rebutgen de ple . 


Així que senyors rectors del PP local, els demane humidement no enterbolisquen encara més les ja danyades relacions entre els ciutadans de Tavernes, i lluiten per contra per que hi haja un enteniment que permeta unir esforços a fi del bé comú i no dels interessos partidistes : Els ciutadans li ho agrairan, i els augure que en el cas contrari els castigaran . 


Vostés mateixos .