martes, 14 de abril de 2015

Editorial : VA DE COL.LECTORS

I es que ha segut donar un pas més per a que per fí es materialitze l'obra, el que com sabeu es va fer en el passat plenari.

Resultado de imagen de colector aguas pluvialesAixí, sabem per paraiules del Alcalde i per tant de forma oficial, que es comencarà en Setembre/Octubre, que s'allargarà durants tres anys, 2015/2016/2017, però parant durant les temporades d'estiu, plaç en el que anirà pagant-se a càrrec dels fons municipals, 2'700.000 euros del ala que faràn que les nostres arques municipals estiguen per a poques alegríes en quant a més inversions, i més tenint en compter que tindrem que sufragar també el mur de defensa de Vergeret, ja no sabem ni de quina xifra estem parlant de tantes que estem sentint, i que no ens caiga a més el rescat de la piscina, algo que com sabeu defenem perquè creguem que serà l'única froma de que nadem i deixem de seguir fent aigua.

Però mira per on ara el senyor Vidal es despenja amb números concrets sobre algo que ja va proposar fa un temps, i que es el que dit col.lector es podría haver fet paralel al carrer per on trancorrerà, es a dir, pels solars del futur sector que van, per a entendren's,  des de la Barraca Paellera fins el canal vell. Amb esta opció asegura Vidal ens estalviaríem 1'900.000 euros, que no es "moco de pavo", i a més estalviaríem en gran part les segures molesties que causaran les obres al veinat. I axaca a que el govern no vaja fet rés en estos quasi quatre anys el que no es vaja estudiat ninguna alternativa

El govern per la seua part diu que l'alternativa de Vidal es inviable al estar els terrenys no urbanitzats i els seus PAI'S en liquidació, i nega el inmovilisme, axacant tot estes preses que ara ens apreten es culpa de els administracions superiors que han tardat un muntó en otorgar els permissos pertients, el darrer este mateix mes de Febrer. 

Vidal diu que encara no estiguen urbanitzats es pot arrivar a acords amb els propietaris i si no expropiar per on tinga que passar dit col.lector, i així i tot l'estalvi sería molt gran.

I a tot açò Borràs i Vercher assenyalant deficiències en quant al acabat a nivell de carrer, amb iluminació mal dissenyada i barreres arquitectòniques. Evidénment el primer no va a entrar en les alternatives i acussacions d' inmovilisme de Vidal perquè ell formava part del govern com sabeu fins fa poc i la seua companya Canet era damunt la Regidora d'urbanisme i per tant la teòrica responsable política del projecte.

I així estan les cosses i sobre tot açò que exposem voldríem saber la vostra opinió. 

Nosaltres afegir que ens preocupa la tardança en tindre en marxa el col.lector, tres anys més, amb el que seguirem i mai més ben dit amb  "l'aigua al coll" a cada veagada que ploga, ens preocupa a més que passarà en temporades no d'estiu però sí turístiques com son falles o pascues, i com es facilitarà el pas pel carrer Blasco Ibañez mentres este estiga obert a cèl ras per a fer l'obra.

Perquè parar en estiu no es suficient, des de Març endavant la temporada turística ja calfa motors, i ens preocupa l'imatge d'aquells que pugen vindre per eixes èpoques i no tornen en estiu espantats per dites obres. 

I tot açò ens porta a preguntart-nos també si no hi havíen altres alternatives, però també ens preguntem perquè ixen ara i no quant es va dissenyar originariament el col.lector fa cinq anys. ahí ho deixem.

20 comentarios:

  1. Has donat en el clau Enric, perquè eixa meravellosa alternativa que ara presenta Vidal no la va presentar quant es va fer el projecte de col.lector.

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. L'alternativa si que estava. Esta fins i tot reflexada en un planol

      Eliminar
    2. Els cotorros sempre buscant excuses a la seua ineficacia.

      Eliminar
  2. Uns per altres el colector per fer i la platja inundada.

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Sí ix el PP la platja mai mes s'inundarà! Acabarán lo que les eleccions impediren que acabaren. 4 anys perdura i tirats a la basura

      Eliminar
  3. Per saber exactament que va passar i que el PP amaga

    http://lacotorradelavall.blogspot.com.es/2015/04/les-malifetes-del-pp-impedeixen.html

    ResponderEliminar
  4. Manolo Vidal destroyer de Tavernes

    ResponderEliminar
  5. En 4 anys Manolo va fer la primera fase del col.lector de la platja i tot subvencionat.
    En 4 anys Jordi no ha fet ni un milímetre de col.lector i el que vol fer tardará 4 anys en acabar-lo i haurem de pagar-lo els veïns.

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Manolo Vidal no va fer cap col·lector. Va remodelar l'avinguda i va enterrar una tuberia de reg que no aprofita per a res.
      Col·lector era el que hi havia en el projecte que ell no va deixar finançar a Aquagest de 1'2 m. de diametre. Ell va enterrar una tuberia de 0'6 m de diametre, o siga de quatre vegades menys de cabuda i de evacuacio.
      A vore si tenim que obrir de nou l'Avinguda perque despres no desaigua prou i posar un col·lector com toca.

      Aneu creguent-vos el que diu Manolo Vidal, aneu, i quedareu lluits.

      http://lacotorradelavall.blogspot.com.es/2015/04/les-malifetes-del-pp-impedeixen.html

      Eliminar
  6. Fins el que jo se, Aceplat en va entregar uns planos per a la Taula de Mobilitat del projecte del col.lector per el carrer paral.lel a Basco Ibáñez per al seu estudi, que es va rebutjar per que no era el joc adequat, al arquitecte li vaig enviar per @, en contesta qu'el estudiaria, qu'el impediment era la normativa municipal. Aceplat present jo, ha tengun reunions en propietaris dispostos al projecte, reunions informatives en Pp i Psoe fora del govern, ens ha faltat temps per a poder aixi mateix reunir-mos en el bloq, per a explicar la nostra postura, que no ha segut per malfer.Estem dispostos a dialogar, si s'ha aplega a temps.Exposar i dialogar no implica acordar,mes es bo ascoltar totes les parts implicades.

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Casualitat. Es reunix amb tots i no el partit de l'alcalde.
      En el pleno passat es va dir els problemes de l'alternativa PP:

      L’alternativa proposada pel PP de fer passar el col·lector de la platja pel sector 13 és una temeritat urbanística i jurídica: l’Ajuntament ja té declarada la caducitat del sector, l’agent urbanitzador del sector es troba en concurs de creditors i ni està ni se l’espera, i es desconeix el propietari de moltes propietats i fins i tot, moltes estaran en poder del SAREB.

      La decisió de construir el col·lector per Blasco Ibañez és l’única contemplada pels serveis tècnics i jurídics de l’Ajuntament, en la que s'ha treballat per total seguretat tècnica i juridica, i és la que disposa dels permisos.

      L’afirmació del PP de que el pas pel Sector 13, un sector no urbanitzat, seria més econòmica no té cap justificació ni hi ha cap estudi que ho corrobore o demostre. Eixa afirmació és “un brindis al sol”, un invent sense base documental.

      I això que diuen que en la passada legislatura tenia un acord amb els propietaris, simplement dir que a l’Ajuntament no hi ha cap document que ho demostre, no hi ha obert cap expedient, no consta cap acord firmat. El que no podem saber és si eixa documentació se la van emportar a casa perquè el PP va deixar buits els ordinadors i els caixons. Nomes deixaren les factures per pagar.

      Eliminar
  7. Casualitat. Aceplat ultimament sols s’ha reunit amb el Sr. Jose Llacer per temes turistics i un tema puntual de ocupació de via pública amb el Sr. Perfecto.
    Aceplat i Bloq – Compromís fins fa poc tenien poca afinitat.
    Del Col.lector no s’ha deixat de parlar mai, més ni uns ni altres ens han deixat participar en res, a Novembre, Victor Borras digué que a l'any que ve col.lector i Jordi que no i entre altres motius aliens els cessen a Víctor i Carmèn, que tampoc ens habien escoltat i desenvolupat els projectés de perquè si o no de cadascun.
    Després com ens te acostumbras Jordi, de repen diu que el col.lector si, aquest any i venen les preses. Aceplat se sen com una piloteta. No sap a on esta la mar ni que volem fer amb ella.
    No se de la temeritat urbanística i jurídica perquè no sóc tècnic de res, tal volta si me la expliquen, l’entenga. He assistit a algunes reunions d’urbanisme en que s’ha parlat del passat, present i futur del poble , que” tremola Tavernes”, fins a replantejar-me no seguir a la política.
    Tot es possible si se te voluntat d'escoltar i explicar les coses amb transparència que tant esta de moda ara.
    En quan a l'agent urbanitzador que conec i que estaria dispost, davant de mi i altres associats l’han humiliat en vàries ocasions i per part d'alguns regidors , passats i presents. Al resto no es conec.
    L'estudi econòmic no el tinc, mes done de fe de haver vist, pot ser estiga desfasat,
    també ens parlaven d'unes xifres el darrere any del carrer Blasco Ibañez i ara s’ha duplicat.
    No sabré de mols temes, més en considere amb trellat.
    Els polítics ara diuen una cosa i dema una altra. Ara es possible i després no.
    Ara no i després si. Diuen els sabis que no ens fiem de ningú, per aixo cal excoltar a tots.
    Al meu parèixer personal es que estan marejant els grups politics al poble de Tavernes.
    Hi ha pressa , més no per aixo hi ha que precipitar-se.
    Cal estudiar totes les possibilitats i ens lluem els dines de tot el poble i la seguretat de la mar.
    I parle precisament per què vaig a la gran majoria dels plens.

    Concha Gomez .
    Secretaria Organizació Units – per Tavernes.
    Secretaria Aceplat.
    Secretaria Taula Pla Mobilitat Sostenible.

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Xe,Conxa,que fí t'ha eixit dir que Aceplat-Bloc no tenien massa afinitat fins ara.
      Fins ara que venen eleccions,Montecarlos i Ibogues.
      Por el interés te quiero Andrés.
      Cosa que demostra que al Bloc són la mateixa casta sense cap ideologia,hui no parle amb tú i demà et faig el rendé-vous perque m'interesa a mí ara donar eixa imatge.
      Espere que la Platja i Aceplat aprofite i gaudisca de les noves atencions i que li ho recorden al proper govern local que la Platja fora d'eleccions també existeix.

      Eliminar
  8. Aceplat va estar representat en les reunions a Valencia sobre el col·lector, en concret pel Sr. Giner. Com va anar també l'Associacio de Veïns. I va vore quin era el panorama: de facilitats al govern actual per fer el col-lector no cap.

    Diu vosté que de repent el Sr. Alcalde va dir que enguany sí- això de dir simplement Jordi, Victor o Carmen per a vosté com a representanst d'ACEPLAT no queda bé- . ¿Com de repent? Després de vora quatre anys de gestions de l'alcaldia i que tots sabien es feien i la seua associació sabia i que tambe va anar a alguna a Valencia com diu que de repent?

    Jo no sé si maregen o no els partits de Tavernes, pel que conec i he vist del partit del Sr. alcalde em sembla que hi ha mil i un exemples en notes de premsa i informacions ben transparent de com estava el problema. En passades legislatures no s'explicava res a ningú. Ara també hi ha molts - no ho dic per vosté- que no han volgut mai escoltar.
    I m'estranya que si va als plenos, no sabera el que li he dit dalt, que son paraules textuals - mes o menys- dites en un pleno fa uns mesos. I que la proposta del PP no tenia ni cap ni peus.

    I quan això que diu que Víctor va dir a el passat novembre que per enguany el col·lector i Jordi va dir que no, no en sembla que s'adiga molt al que va passar a novembre. Li pregue s'ho repasse perque Jordi només va dir que el sistema de finançament que volia Borras per fer de colp el col.lector no era viable amb l'economia municipal actual, i per això va proposar un pla plurianual. I ara es veu que tenia molta raó: i mes quan no eren 1'5 milions que es va dir a principi sino que val el doble. I Tavernes no paga 3 milions en una any del col·lector, a no ser que li toque l'eromilion.
    I com que açò no es un joc de ping-pong, i sembla que no ens posarem mai d'acord ho done per acabat.

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. 4'5 milions de superàvit i no podem finançar-ne 3?
      Últimament no aconsegueix l'alcalde tantes rebaixes als prèstecs dels bancs? 3 anys d'obres pot ser un caos i fer molt de mal a la Platja.

      Eliminar
  9. No són 4'5 milions sinó 1'5 de superavit comptable. Un altre que no s'entera de la comptabilitat i la cash. I mira que Enrique ho va explicar ben bé.

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Pues 1,5 milions de superàvit és una bírria,no aplega ni al 10% estalviat,quant a molts contractes i serveis han retallat fons un 30% o més.

      Eliminar
  10. Quin desastre va deixar Manolo. I més que es sabran abans de les eleccions.
    Apanyats anem si tots els de la llista del PP a la Generalitat son com Manolo.

    ResponderEliminar
  11. Sí quin desastre...quanta demagogia..ja Li agradaría al sr. Jordi Juan haber fet una quatre part drl que va fer Manolo. Jordi de gestió zero!!l'única gestió que ha fet ha sigut la de vendre un image de víctima...mentre realment el que ha sigut és el verdugo del poble de Tavernes. Moltes expectatives i de foment ni un gram. Al final tot façana i poc contingut. És més ha ixit la vena totalitaria que no mira més que ell i els seus...aixina li anira

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Majoria absoluta? Sí, jo pense com tu. Aixina li anirà... 4 anys més d'alcalde.

      Eliminar