lunes, 27 de abril de 2015

Editorial : PUJAR AL CARRO

Huí tornem a l'editoral sugerida per una lectora i comentarista, i a més bona amiga.

Ens sugerix que parlem d'aquells que en tots llocs, des d'una falla fins un partit polític passsant per una associació, estan ahí, dia darrere dia, des de que acaba la cremà o les eleccions fins les properes.

I per contra estan aquells ens diu que s'apunten al carro a última hora, "per la seua cara bonica", per ser fill de o representar un sector, inclus en algun cas ens diu "llogats" per a tal fí, com les campanyes dels americans, i que no tenen cap voluntat de servici, si no altres intencions i en acabar les eleccions, ens diu també, "si t'he vist no m'enrecorde".

I vos preguntem, en conegeu dels dos tipus? Segur que sí, nosaltres uns quants. 

I penseu o sabeu a ciencia certa si hi han en estes eleccions ara que ja coneguem totes les llistes i candidats, algun que altre dels segons ?  

Ahí ho deixem ... 

11 comentarios:

  1. Si els propis polítics massa vegades demostren no tindre cap ideologia,que voleu dels palmeros pegacabotades? I ja,si digueu de palmeros ocasionals en pre-eleccions,poc en compte s'ha de tindre del que diguen.

    ResponderEliminar
  2. Interesant reflexió.

    ResponderEliminar
  3. No se si qui ha proposat el tema estava pensant en algú en concret quant parla de representar un sector, perquè en les llistes es notable la presencia de gent que ha ocupat carrecs en les falles i que ocupen ara mateix carrecs en l'associació de la platja.
    Dir que en quant als primers pense que algún faroler pot ser tingam però si han estat en altres carrecs abans es en la gran majoria per vocació de fer algo pel que creuen com es la festa fallera i de ahí que vajen ocupat carrecs directius o dels més representatius. Ser fallera major, vocal o president d'una falla porta molt de lluir, no dic que no, pero porta encara més faena que eixe lluir i no compensa éste, vos ho assegure, i tens que tindre una gran vocació.
    I en quant als que representen a sectors econòmics dir que es normal que passen a la política si entenen que no s'estan fent les coses bé.

    ResponderEliminar
  4. Alguns o algunes "per la seua cara bonica", o "per ser fill de", no se com s'atreveixen a anar en llocs que segurament ixiran de regidors i no s'han acostat mai per un plenari! Algunes llistes, sobre tot alguna de les presentades a ultima hora i que ha deixat fora a persones que estan ara de regidores, sembla feta amb trellat dubtós.

    ResponderEliminar
  5. Jo veig de més sentit comú el comentari de les 7:30 on valora la vocació de qui ja ha treballat o colaborat en associacionisme que el de les 13:51 on sembla que hages de tindre un màster en plenaris. Tampoc crec que la gent que està de sempre li aporte sempre coses possitives a la política i s'haja de perpetuar,al revés,hi han massa vicis malíssims que es couen a dintre les castes i que molts ja van practicant també en algunes associacions. Deurien donar pas a gent que es crega i pose en pràctica la vertadera democràcia,però en quasi tots els partits haurien de fer un llavat de cara massa fort i molts començar de zero. Però clar,les llistes no les fa ni les voten els votants,i a partir d'ahí ja comencem malament.

    ResponderEliminar
  6. Ostres, Karl Marx, el moviment es demostra caminant com se sol dir.
    A tu no et volen en cap lloc? On t'has apuntat i en quin número vas?
    I gran descobriment el teu: Les llistes no les fa ni les voten els votants.
    I no has caigut de cul en descobrir-ho?
    Normal i lògic. ¿T'imagines en el cas de Tavernes a vora 11.000 electors votant cadascuna de les persones candidates de les llistes per saber al final quin ordre i quines pressentaran els partits? Menut galliner. Quin poc trellat!

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. No sé a que vé lo de si em volen o si m'apunte,sols dir que amb el panorama polític de hui en dia,ni fart de ví,com també es sol dir. I recorda,que la política no es fa només des de dins,i cada vegada menys.
      Amb lo de votar candidats,no faces massa vegades la broma dels 11.000 perque Compromís i Podemos ja han fet certs experiments per proposar els seus caps a través d'internet per als afiliats però també donant opció als simpatitzants. És el que alguns propugnem de fa molt temps de llistes obertes,que a la fí deuria ser dins d'un partit o inclòs aplegant més enllà, triant directament candidats més que partits. Que no siga eixa la vertadera democràcia si que és un poc trellat! Els galliners els tenim ara i ben rebolicats,entre els partits i també dins dels mateixos.

      Eliminar
  7. Tots els 2 de les llistes tenen faena: Eva (PP) es periodista autónoma, Llum (Bloc) es auxiliar d'infermeria, Pilar (pspv) es mestra, Bernardo (EU) es mestre i Enrique (units) es administrador de finques. No se perque digueu eixes mentires ni se perque l'administrador ho consenteix

    ResponderEliminar
  8. Tens raó, eliminat i gràcies per la reflexió i per l'informació.

    ResponderEliminar
  9. Al eliminat : Dona la cara i el contestaré, so covard. I els dos germans que porte son a més la meua dona i el meu cunyat i estan ahí per mérits propis perquè valen, pregunta a qui vullgues per ells en l.escola d.adults, la música o Acude on ocupen carrecs directius.

    ResponderEliminar
  10. Al darrer eliminat : Ací no s'ha parlat de ningú en concret pel que si algú s'ha picat es perquè mengarà alls ...
    Jo mateix em puc sentir aludit i el primer quant el proposant del articul parla de representants de sectors perquè soc Tresorer d.Aceplat però no em sent aludit, la meua trajectòria m'avala : A vore si resulta que el pica algo !!

    ResponderEliminar