jueves, 16 de abril de 2015

Editorial : DE LLUMS I OMBRES

Ens dia un comerciant de la platja amb negoci d'alimentació molt prop d'on es celebrarà el Iboga Summer Festival que com sabeu serà en el sector 12, per a entendren's front a la residència de la tercera edat del camí Marenys.i a finals de Juliol, que per un costat el veu amb bons ulls perquè va a guanyar degut a eixa proximitat i al seu tipus de negoci diners segur, però que li preocupaven varies cosses :

Resultado de imagen de iboga festival en tavernes
La primera que es moleste eixos dies a la seua clientela habitual amb tanta avalancxa de possibles compradors, pel que ja està estudiant com poder despatxar sense que tinguen que entrar en el seu local o que entren el menys possible.

Que en una platja de turisme familiar l'impacte al final siga negatiu i s'espante eixe turisme, que es qui ens dona huí per huí de menjar.

I la avalantxa de vehicles motoritzats i on aparcaràn, doncs també crearan molesties de segur al turisme habitual i més al que baixa en cap de setmana a gaudir de la nostra platja.

I concluirem els dos que el festival sería millor en Juny o a mitat Setembre, però que hi ha el que hi ha, que hi ha que aporfitar-ho,  i que procurarem entre tots que l'impacte siga possitiu i les molestíes les mínimes, no siga cosa que al final siga "pan para hoy y hambre para mañana", que es el que li preocupava a este modest comerciant.

Qué opineu d'estes reflexions ? 

9 comentarios:

  1. La veritat es que la reflexió que fa este comerciant es molt acertada, a mi també em preocupa on ficarem tant de cotxes però confíe en que amb l'experiència adquirida amb el Festivenr tot ixca bé i tingam festival per a anys. I en quant a molestar al turisme familiar, dir que es celebra en una zona no céntrica i que per tant serà el mínim, però evidenment hi tindrem molesties, reforç policial per a que es respete la convivència i les molesties del Festivern no son tantes com per a rebutjar-lo, així que esperem que les d'este tampoc.

    ResponderEliminar
  2. Li porten més faena i més clients i es queixa?
    La questió és criticar al govern.

    ResponderEliminar
  3. Estos del govern sols saben que portar peluts escandalosos i botelleros que deixen poc on van execepte a Juan Roig i compans, i que espantaran al poc turisme familiar que ens visita.

    ResponderEliminar
  4. Llástima el tinc si eres joves i has fet eixe comentari.
    Ara, tu tens que ser mes vell que la penya plana.

    ResponderEliminar
  5. Sincerament no em sembla cap reflexió sinó uns comentaris que no veig massa afortunats. Tot es discutible. I ho argumente: Ni a juny ni a setembre es temps de fer un festival d'eixes característiques ni és temps d’esperar gran arribada de turistes i festivalers. Mireu els festivals en zones turístiques on se’n celebren de fa anys. Quant hi ha a juny i setembre? Tots a ple estiu i per alguna cosa serà. I tenen experiencia.
    I respecte al comerciant que dius ¿No demostra un poc d'egoisme? Ho pregunte, que no vull es sulfure ningú. Pareix dir que vol li ho donen tot a punt, que a ell nomes li preocupa guanyar diners i per tant vol es faça com vullga i li vinga be a ell, sense pensar que és l'organització qui treballa durant tot l'any per fer-lo possible i posant els diners.

    I quan els problemes d'aparcament i acampada, etc. mira que es gran el sector 12 !!!

    ResponderEliminar
  6. Als sempre negatius, jo els diria que la platja últimament estaba tan tranquila que lo mes corrent era sentir als residents de tota la vida que volien vendre el apartament perquè els fills i nets no venen aquesta platja perquè no hi ha res interessant per als joves. Jo he conegut esta platja anys en darrere mes masificada i molt meins urbaniza i ens apanyabem be.Cadascú que es responsabilitze de fer lo millor possible la seua faena i tots reurem la nostra recompensa.

    ResponderEliminar
  7. jo crec que juliol i agost la platja ja esta plena i mol, massa saturada.
    a setembre o juny fa mol bon temps i milloraria eixe impacte, tindriem una setmaneta mes de feina

    ResponderEliminar
  8. Juny per examens d'estudiants universitaris no arreplegaries a cap jove i a setembre en principi de curs i festes del poble menys.

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Entre Sant Joan i 1 juliol seria data perfecta. També hi han exàmens en juliol i la gent ix de vacances igual.

      Eliminar