viernes, 2 de enero de 2015

Editorial : NI POLLS NI GENTOLA "VAGARINA"

Es el que puguerem observar la nit de cap d'any als voltants del Festivern.  I ho diguem en resposta a més de quatre crítiques que hem llegit en el facebook i sobre tot i en especial a ú que ens va ficar de volta i mitja per defendre la veritat que ara reafirmem. 

Però bé, anècdotes a part, dir que fins este moment, dijous matí, no havíem pogut opinar objectívament sobre l'ambient dels carrers durant el Festivern, sols opinar sobre a qui sí coneguem anaren al event, els nostres fills i els dels nostres amics, perquè per raons de salut no havíem ixit, i no ho ferem fins la nit de cap d'any

Doncs bé, eixa nit pegarem una volteta pels voltants del event i el que vegerem va ser mogolló de gent jove de lo més normal, ni més ni menys de la que veus en falles, per exemple, pels carrers. 

I no una quadrilla de gent plena de polls, mal vestida o bruta, alguna excepció hi haurà però ni més ni menys que en altre events. Ni tot ple de banderes "subersives", no neguem en les tendes hi havíen, també estos dies en certes parets, ni gent fent el burro ... tot de lo mes normal, molta gana de festa i un ambient que ni en falles, front a un poble altres anys mort a excepció de certs llocs concrets de la platja o la Plaça Major. 

I si, gent bebent pels carrers, fumant de tot, brutea a manta ... però lo normal amb la quantitat de gent que ha vingut a este el nostre poble, i com en altres festes al carrer : Que penje algú una foto de la Plaça Major durant i després les campanades, i això que allí jovenets jovenets ...va a ser que no.

I a més ara entenem la tranquilitat com a pares d'adolescents de saber que els teus fills estàn al poble i ben prop per si algo necessitaren, amb la policia local, dos cotxes vegerem, control.lant per la zona, i tots els servicis d'un poble gran com el nostre al seu abast per si de cas.

Així que i en ressum, endavant i per molts anys el Festivern, tractem de que ens coste el menys possible al erari públic i es beneficien més i més si cap empresses del poble, oferim altres alternatives i atractives per a la platja i poble perquè no es incompatible ni molt menys doncs hi ha gent de tot caire i per a tot, i ójala tingam ben prompte i com hem sentit, un Festi-estiu en ésta, no serà per manca de lloc. 

14 comentarios:

  1. Estic d'acord amb tu. Molts anys de Festivern i molts anys de tranquil·litat per als pares i mes aquells que com tu, els tenen a les portes de començar el vol, o alguns altres que ja ho han fet. I esperem que dure Compromís en el govern perquè ho farà possible.

    Ara una cosa també tinc clara: amb el PP no hi haurà Festivern, i amb exsocios listos que ara es volen penjar medallas despres de 4 anys de no saber això del Festivern que era, crec que tampoc.

    M'alegre llegir el que has escrit perque implica que vosaltres, si teniu representació, el recolzareu. El PP no ho farà amb la vida i el PSOE ho dubte. Per molt que parlen ara.

    ResponderEliminar
  2. Podrien fer el Festivern a la platja.
    La carpa a l'entrada de la platja i tots els parkings per acampar.
    Es potenciaria la platja turisticament.
    Ha estat oberta la turist info estos dies de Festivern?

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Primer caldria contestar: Hi ha en la platja servicis (supermercats, bars, restaurants, panaderies...) per atendre les necessitats de 8.000 campistes?, Vols dir que tots els que obrin a l'estiu obririen del 29 al dia 1?
      A partir d'ahi parlem

      Eliminar
    2. El conteste : Tin per segur que sí, no els mancaría de rés si tot es planetja amb temps, t'ho assegure.

      Eliminar
    3. Bona idea. L'any que ve que proben de fer el Festivern a la platja a vore com ix. Per als que venen en tren serà perfecte.

      Eliminar
    4. Que el jugues a que si es fa en la zona de l.escoleta i campets del nord el de Pa de Blat que ara té també Caijo abastix de menjar i pa a tot cristo, i Cesar obri el super i a vendre de calent ? No es quedaría ningú en fam segur .

      Eliminar
    5. No crec que tots eixos comerços obriguen. Massa esforç i massa dies de preparació per a dos dies de venta. No crec que els compense la faena a fer, amb independencia que guanyarien diners. No es el mateix plantejament que la gent que te obert en el poble i nomes ha de fer el sacrifici de tindre obert un dia que pot ser festa.
      I no parle per mí. Es el que precisament dia un dels que tenen negoci en la platja, que no són dos dies de faena, sino que a per dos dies de negoci han de treballar dos setmanes fen comandes, preparant el local, engegant màquines, preparant estanteries, etc. I despres torna de desmontar i a fer el mateix que van fer en acabar temporada.

      Eliminar
  3. Qui es fà carrec del mal fet als camps propers a la zona d'acampada? Han furtat taronges, han serrat rames, ha acampat gent sense permis, per no parlar de la brutea i pudor que han deixat.
    Qui es fà carrec ara?

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Jo això no m'ho crec. I com sabem si no firmes que això es veritat? Com demostres que tu tens horts allí?

      Eliminar
  4. Normal? Han cagat 2 en la porta de ma casa. Això és normal?

    ResponderEliminar
  5. No m'ho crec, ni menys que foren del Festivern. Els has tret l'ADN? Mira vaig a dir-te una cosa i si vols te la creus: només he vist a un fent necessitats, pixant entre els contenidors que hi ha enfront del pavelló. Anava amb un bon abric obscur, ben vestit i era del poble. I he corregut molt de poble eixes nits.

    ResponderEliminar
  6. l'endemà dls disfrasos a mi ningú em va pagar la 'pandocada' que tenia a la porta d kasa! ni les botelles pel míg dl prado trencades, un lloc on juguen xiquets... de cerdets també tenim el poble plagaet!!!!

    ResponderEliminar
  7. Jo visc al carrer valencia i hi ha una cuadrilleta q es dedica a trencar retrovisors i a fer altres imbecilaes,i aixo es tot lany i eixos son del poble...i no pillarlos mai

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. tota la raó al qui ha cmentat lo dls retrovisors. jo visc al c. rafol i a mi tots els anys a falles em costa un retrovisor. I són dl poble, aixna q ja sta bé d tanta tnteria.

      Eliminar