miércoles, 21 de enero de 2015

Editorial : DONCS NO SÉ SI PODREM, NO ...

I es que escoltant a Juan Torres en una cadena privada una d'estes nits, sincèrament ens quedarem defraudats.

Flux, flux flux ...
Este senyor, que es assesor en matèria económica del partit Podemos, va donar una imatge pobra, gens brillant i menys atractiva, i el que es pitjor no va saber donar ni una explicació mitjanament decent a les seus propostes i menys front als atacs a estes per part dels contertulis, gent de la dreta més a la dreta.  

I a més i per exemple, en temes com el salari bàsic universal va negar estaguera este entre les seues propostes, i en el tema del empreneduisme se'n va a anar per les rames. I així tot divagacions i ni un grà de forment, com diguem els valencians.

I després d'acò ens preguntem i vos pregunyem perquè els espanyols seràn capaços segons diuen les enquestes, d' aupar a un partit com este plé d'incógnites al primer, segón o tercer lloc dels més votats. 

I ens preocupa pensar que l'alternativa i tal volta per aixo l'éxit de Podemos, es un Partit Popular la qual política ha portat a un nivell de desigualtat en Espanaya com fea anys no es veía, o un PSOE que no acaba de presentar una alternativa clara a éste.

També pensem que a l'hora de la veritat eixa massa indecisa de votants "d'enimg" que son varis milions, donarà el triomf a un d'estos dos, no tenim clar quin primer i quin segon, i Podemos quedarà en un tercer més que honrós lloc : Qué opineu ? .

Ahí ho deixem, demà parlarem de la política a nivell autonómic.

27 comentarios:

  1. Que qué pensem? que de tercer lloc res. No és això el que diuen les enqüestes,i més encara i més real que les estadístiques,el que diu la gent al carrer. A Podemos li fan la feina els grans partits tradicionals. Si han jugat al bipartidisme de ara tú i després jo, i ens han enganyat amb total impunitat,més motiu ara votar un equip de gent jove,preparada i amb motivació de servei que no a un Zapatero per castigar els abusos d'un Aznar o d'un ni fú ni fà Rajoy per fer fora al incapaç de Zapatero. Així que vullgues o no,tenim tercer en discòrdia que no equival a tercer de la cua,el que sembla clar és que tot i les xarxes de poder,premsa i partits,ni PP ni PSOE no assoliran la absoluta i compte que tampoc ho puguen fer entre els dos,eixa sería la verdadera victòria de Podemos.
    Sobre la valoració d'un assessor d'un partit nou,sembla demagògic dir que no saben per on van,si vols xarrem d'assessors o directament de les promeses dels liders bipartidistes,no crec calga buscar audios ni youtubes,ja hi han massa xascarrillos per ahí dels donde dije digo digo Diego. I Podemos pot canviar d'estratègia (ara estem en preeleccions,no estan gestionant un govern) o anar adaptant-se a les realitats canviants, i el que s'ha de mirar són les intencions (i després ja vindrà el govern real i el compliment de programes) i la confiança que creen en la gent (i la desesperació que pateix molta altra gent). El que molts tenim clar és que ni aquest bipartidisme ni la vella política (ja han dit a Podemos que abans d'eleccions no van a pactar amb ningú) ha d'acabar,i si algú pot fer-ho, són ells (i ací a València alguns de Compromís que estan també per la causa).
    Preferim polítics "fluixos" com diu Enrique,però honrats,que els de sempre amb molt bones paraules i que cada vegada ens la claven una mica més.

    ResponderEliminar
  2. I estos volen salvar a Espanya?

    ResponderEliminar
  3. Criticar es ben fàcil quan es pretén cambiar un món fet malbé.
    La subjectivitar en un articul periodistic no es gens profesional.

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. A que el referixes en concret amb lo de en un artícul periodístic i la subjectivitat ?

      Eliminar
  4. El que Podemos diu no es pot fer. Respecte als militants de Podemos pero els dirigents no son gens creíbles

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Això és el que vol fer creure el PPSOE, perque ells no han sabut,o millor dit, no ha volgut fer-ho. En que la nova gestió siga un 1% del que diuen Podemos,ja avançarem, i molt.
      El que no es pot fer és la política dels grans que fot a la immensa majoria dels menuts,seguim des de la transició amb la del despotisme ilustrat de Carlos V, i ara volem tot per al poble,però AMB el poble.
      Si els de Podemos són GENS creïbles abans de fer la prova,posem-li adjectius als que han manat fins ara,que ja duguem varies proves-legislatures.

      Eliminar
  5. Este va asesorar a Hugo Chavez i mira com està ara Venezuela que ja no tenen ni paper higienic.

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Posa a Rajoy a assessorar a Grècia o a Etiòpia, a vore si les salva.

      Eliminar
  6. Que Podemos sols te carencies al seu programa es mes que evident i ademés no sols al programa ecomomic,en el fons al vore lo que han pujat els te mes be cagaets de por i reculant en moltes de les propostes inicials perque si eixiren,no sabrien ni per hon tirar..en quant a les seues idees pro-regims que han fet pols els seus paisos i el recolçament a eta,que vols que diga???son una cuadrilla de impresentables per no dir algo mes fort.En quant als altres partits,ningun hem convenç tampoc,aixina que de moment ni idea de que fer a les urnes...panorama molt negre en aquest pais ultimament.

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Tú també escoltes a Maruenda en lo de ETA?
      Els que no saben ni per on tirar són els de dins.
      I respecte altres països deuries informar-te millor,mira com estàven socialment abans amb règims capitalistes i ara. Corrupta ja sabem que és per definició pràcticament tota sud-amèrica. I els països àrabs que abracen el comunisme només és per fer-li la guitza a occident, i de les dos coses no en té cap de culpa Podemos.
      És com dir que el capitalisme és roin,no és del tot roin,els roins són els capitalistes serrils incontrolats i corruptes,els ha passat igual que li passà als països europeus comunistes,de fet,ara,a la Rusia hi ha igual o més corrupció política que amb la vella URSS.

      Eliminar
  7. Si analizas las encuestas ves que la diferencia entre aquellas que dan a Podemos como primeros frente a las que sitúan en ese lugar a socialistas o populares y a Podemos terceros, es porque en las primeras solo o principalmente se tiene en cuenta el voto de aquellos que ya tienen claro a quién van a votar y ahí el voto indeciso no cuenta o cuenta poco mientras que en las otras si se tieren cuenta el voto proyectado que se llama y que si recoge ese posible voto, por lo que pienso que este voto indeciso será decisivo como siempre salvo grandísima abstención y ganará al final Psoe o PP y Podemos terceros, con gran mérito de ellos pero también mucho demérito de los otros.

    ResponderEliminar
  8. Podemos serà el que dure el seu líder Pablemos

    ResponderEliminar
  9. Seguisc amb l'argumentaciò que se me ha tallat.
    En quant Rosa ha perdut tiro UPyD també, quant Albert Ribera en guanya el seu partit també, inclus els dos fins ara gran partits ho patixen pero al tindre un programa mes mal o mes bo pero definit no s'afonen del tot. Pero estos partits sense história o poca i amb programes mes bassats en l'imatge del líder que en fonaments forts solen ser flor d'un dia perque tots tenim fantasmes en els armaris que quant ens exposem públicament es fácil que asomen i a Pablo i demés ja els estan ixint i a cada vegada mes grans. I per a ratificar el que dic mireu com eixe creiximent espectacular s'ha estancat i les enquestes en retroces conforme anem coneguent certes cosses.

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Abans de Podemos va naixer el 15-M. Sense l'espenta de la gent al carrer Podemos no existiria, és l'únic partit actual que s'ha fet des de baix cap a dalt. I la indignació crec que segueix in crescendo.

      Eliminar
  10. Nota del administrador : No cal els insults per a qualificar o desqualificar a Podemos, i menys a càrrec d'un cos tan respetable com el dels funcionaris, on, i com en tots llocs, hi haurà de tot.

    ResponderEliminar
  11. Quina manera de torcar-se-la en paper de fumar, sr. administrador.
    Es un comentari copiat d'un diari, pero d'un diari no blog local. Ara resulta que ells els de podemos poden dir el que volen als politics del PP i PSOE i a ells no els poden dir res.
    Torcar-se-la en paper de fumar, sr. administrador.

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Els criteris els marquem nosaltres i no es el mateix el que dius o diuen més avall del que dies tú, ni molt menys. I paper de fumar tot el que cregam necessari nmetres sigam els responsables del que es diu en este blog.

      Eliminar
  12. De eldiario.es (esta passarà?):

    Juan Carlos Monedero facturó con su empresa, Caja de Resistencia Motiva 2 Producciones SL, 425.000 euros en dos meses de 2013 por asesorar a diversos países latinoamericanos en la futura creación de una moneda única y común. Los estados a los que aconsejó, según reveló este martes el propio Monedero, fueron Venezuela, Ecuador, Bolivia o Nicaragua, entre otros. El dinero ingresado fue destinado íntegramente, también según Monedero, a sostener el programa La Tuerka.

    Tras publicarse la información en ElPlural.es, un portavoz de Podemos rechazó valorar en eldiario.es la actividad empresarial de Monedero: "Es dinero de su trabajo como consultor y especialista". Este medio ha tratado de recabar la opinión y explicaciones de Monedero en varias ocasiones, sin lograrlo.

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Són millor les conferències de FAES d'Aznar que la feina de Monedero o Felipito d'assessor de les elèctriques,on vas a posar!

      Eliminar
  13. Una cosa. El Tresor Public espanyol emet una mitjana de 100000 milions d'euros a l'any que compren uns dimonis amb cua i rabo denominats fons d'inversio. Eixos diners servixen per a pagar emisions anteriors i per atendre les despeses corrents de les adminicions publiques.
    Algu pot explicarme qui comprará deute d'un govern que odia els mercats, es declara anticapitalista i que damunt va pregonant que no cumplirá amb els seus compromisos financers?
    D'on traura els diners Pablo Iglesias per pagar la renda universal, la jubilacio als 60 anyas, les expropiacions d'empreses estrategiques i la creacio del Banc Public? Veneçuela, Irán,.Siria? Desde luego George Soros i Warren Buffet no.

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Per fer justícia social no cal ixir-se'n del capitalisme,només cal controlar-lo. Si aguanten les PYMES sense ajudes,no podran aguantar les grans empreses pagant els impostos que deurien? I portant recaptació d'hisenda com caldria? I fent tot el possible contra qui s'emporta diners als paradisos fiscals? I creant mecanismes contra la fuita dels diners públics i la corrupció política? Diuen que amb això n'hi ha prou per la justícia social que demana Podemos. Alguns d'abans ho han intentat,gestionar els diners de la nació i que no els gestionen els mercats? Es podran adaptar els mercats com s'adapten a altres països amb molt major % de recaptació d'impostos i menys corrupció? Es que a eixos llocs ha desaparegut el capitalisme i han pegat a fugir les grans empreses?
      I, qui diu que no s'atendran els compromisos financers? Es diu que no es té per qué pagar el deute ilegítim,que és diferent.
      Ens ho expliquen ací uns dels pocs polítics fora del sistema,d'ahí la claredat dels amics de la SAT andalusa:
      http://youtu.be/bHkNx-ffHcw
      El que no es pot fer és estar tota la vida pagant un deute del que ens vé just pagar els interessos. Cap País pot pagar els interessos, ni EEUU. I a més del deute total,la majoria és dels bancs,no públic. Però ningú demana una auditoria ni banc nacionalitzat,ningú dels que deuen favors als bancs.

      Eliminar
    2. Eixos paisos idilics al que et referixes tenen els compters quadrats. Per aixo tenen una qualificacio crediticia de triple AAA (máxima solvencía) i paguen molt poc per el deute que emeten (alguns inclus cobren). Pero eixos paisos mane l'esquerra o la dreta no tenen un discurs apocaliptic i anticapitalista com el que te Podemos. I si, t'ho torne a dir: Poremos ha dit mil cinquentes voltes que no anava a pagar el deute. Despres recularen i s'han inventat altra mentira de dir que sols pagaran el deute legítim. Aci hem tirat diners pel watter financiant F1 sense circuit, aeroports sense avions, terres mitiques, palaus de les ciencies, traductores rumanes, trages ....etc etc. Eixos diners se'ls han gastat els representants populars elegits majoritariament per la ciutadania. No ho han fet els mercats. Estos han deixat els diners als Zaplana, Camps, Zapatero i Rajoy de turno i estos han decidit on se'ls bufaven. Mal fet? si,.mal invertit? tambe que se'n ixiran de rosetes? a la vista está. Pero nosaltres no som Argentina o aci no val dir que aixo que han fet altres.... Que res! En primer lloc perque no dones estabilitat als teus acreedors i en segon lloc perque aixo es mal per a Podemos. Si seguixen el seu discurs envers de pagar un 1,5% pagaran un 6%. I aixo son 40000 milions d'euros.

      I per a que vegues que vaig de bon rotllo li diria que lo que planteja Pablo Iglesias de mes justicia social i mes repartiment dels esforços fiscals sols ho podrá fer si te el suport dels mercats. Su s!enfrenta a ells te tots els numeros de perdre. Si es guanya la seva confiança tindra marge i financiacio per poder fer algo. De lo contrari hi haura una fuga de capitals a lo bestia.

      Eliminar
    3. A lo millor no han fet marxa enrere i quan van dir de no pagar ja es referien a la ilegítima. A més a més,una cosa és la bona voluntat,i altra,com passa a Uruguai,que tenint les idees clares,faran el que podran. Però de segur el que no faran serà els aeroports ni els grans events ni obres per davant de la justícia social,ni viuran còmodes en la corrupció,i per això els votarem la gent,estem farts d'aprofitats. No són angelets ni viuen a la Utopia,però tenen clar les realitats. I en això ja han fallat els progres,mira si no cap on miren els sindicats o qui era qui més cobrava a les administracions de les caixes, el d'esquerra unida, 1/2 kilet l'any de jornal,per callar. Fins ara tots tenien un preu, a vore si ara apleguen ja els honrats. I els mercats que diguen el que vullguen,si volen guanyar una mica menys en compte de zero es quedaran, bovos tampoc són. Ja està bé del conte capitalista de fer por que m'enduc els diners i les grans empreses, ja està bé amb la por que ha permés al PP fer la llei de (des) ocupació i a cí cap obrer queixant-se, aixó està bé per als dels establisment. Bueno i de quatre ignorants que es creuen més llestos i s'arrimen a la pasta i els riuen les gràcies traint .als germans treballadors, com dius tú, amb cua i banyes.

      Eliminar
    4. El d'eu cobrava una pasta pero el Monedero no es quedava enrrere i damunt en negre. I si, molta justicia social, lluita contra la precarietat i el frau fiscal pero el teu amic de la coleta pagava jornals de 300 e i sense declarar. I este va ara donant lliçons als demes?. Tornara els diners dedraudats? O sols podem demanar responsabilitats als demes?
      Primer que done exemple i despres ja parlem.
      I el recorde que la traicio te moltes vessants. Hi ha molt de tonto que es pensa que ha inventat la roda i que es incapaç de fer lo que predica i damunt te tontets que els riuen les gracíes. Molts comunistes diuen que defensen els treballadors i els defensen tant que estos acaben fugint d'ell. La realitat vos deixara al puesto i jo m'enrequire viene-vos caure. I damunt pagant menys impostos.

      Eliminar
  14. No em crec que uno cobre en negre (altra cosa és a través d'una associació i no es quede els diners) ni que l'altre pague sous a jornada sencera per 300€, els únics treballadors que accepten l'esclavitud dels mini-jobs ja estan tots a Alemanya. I del primer cas,si fora cert,ja estaria denunciat a hisenda. Sintonitza altra cosa que Intereconomia,xato.

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Jo sintonitze el que crec convenient "listo". Per cert encara estem esperant una explicació. Lo mateix que ha fet este mesías ho hagueren fet altres estarien clamant el cel. Tu el primer. I no em perdones tant la vida que jo ja m'apanye a soles. I per a donar lliçons als altres primer hem d'aplicarnos el cuento. I encara que no t'agrade Iglesias ha pagat en negre, ha utilitzat una associacio per a lucrarse, ha pagat sous de miseria i damunt ho ha fet sense declarar a hisenda. Les empresas del Ibex pagaran poc a hisenda pero si tots ferem com ell apanyats anem. Aixo li.dic jo cinisme. I tant lo d'ell com lo teu donant lliçons de bon ciutada m'ho passe jo per l'arc del triomf "xato". Entre tu, el melenas, el follonero i el Gran Wayoming (per cert les 27 propietats que te tambe serán expropiats?) segur que ho feu millor que ningu. Ale mestre ha,seguir donant lliçons.

      Eliminar