martes, 13 de enero de 2015

AHIR PLENO ... i quin pleno, millor no el definim ...

Es va alterar l'ordre del dia per a procedir al nomenament dels cronistes del que informem en altre article.

I ací fem algo que no fem de seguit com es donar la nostra opinió i més al principi de article : Comentar que açò va ser el més interessant de tot el pleno, i lo sense dubte amb més fonament i sobre tot nivell, perquè lo demés ... ai senyor, que cinq mesos ens esperen ... 

Abans tan amiguets i ara ...
Seguídament es va aprovar per unanimitat l'acta del pleno de 1 de desembre de 2014 després de corregir-se una errada assenyalada per Vercher, la modificació del Reglament Orgànic Municipal per a poder penjar en la web municipal tant el audio com el video, éste en el moment en que técnicament es puga, dels plenos, i a més poder citar als regidors telemàticament. I per últim també es va acordar per unanimitat l'iniciar l'expedient per a nomenar a Rafael Chirbés, escriptor valler de naiximent, fill predilecte. 

Després es va donar compte per part del Alcalde del nomenament de Víctor Borràs com a nou portaveu socialista, i dels canvis en l'equip i Junta de Govern.

I per a acabar es va passar al epígraf de Precs i Preguntes .

Així i en primer lloc, l'Alcalde va informar que el criteri per a donar compter de les sentències que afecten a l'Ajuntament està arreplegat en un informe técnic a dispossició del regidors.

La popular Raquel Escrivà va pregar que els diners arreplegats tant este any passat com el corrent pel conveni amb l'empresa que arreplega roba ussada en contenidors es destine a Càrites, després d'assenyalar que del inmoble on s'ha obert el nou economat es deuen 4.000 euros i açò ajudaría a sufragar-los.

El portaveu popular Manolo Vidal va comentar una polémica entre taxistes per pressunt intrusisme que ha acabat en agresions físiques, demanant que encara sap que les competències en el sector son de la Consellería, per part del Ajuntament s'inste l'elaboració d'un planing del servici i amb més parades, contestant des del govern Llum Sansaloni i l'Alcalde que s'ha actuat a nivell policial i que es tindrà en compte la petició, i que ja s'ha enviat escrit a la Consellería en tal sentit, però tenint en compte les limitacions legals, ratificades pel Secretari Municipal, assenyalant l'alcalde que li agradaría més competències municipals en dita regulació.
Per altre costat va demanar que en el proper pleno si fora possible, es pressentara una modificació de crèdit per a que Adisva puga rebre els 100.000 euros previstos per tots en l'esborrany de pressupostos per a 2015 i al.legacions a éste, contestant l'Alcalde que ja està en marxa.

Karina Vercher va fer varies preguntes sobre la cavalcada i les per a ella mancançes de seguretat, i en concret per la no pressencia de Protecció Civil, bombers, ambulància i poca pressencia policial, contestant Evarist Sansaloni a la pregunta de si s'havíen adoptat messures de seguretat, que evidénment que sí i com en tots els actes d'este tipus, que Protecció civil es voluntari i va quant li pareix,  que l'ambulància està on tenía que estar, i que tots estaven avissats del acte, sobre el que va discrepar Vercher que va preguntar també perquè no estava al front el Jefe de Policía, contestant Sansaloni que no sempre té perquè estar pressent i que sempre hi ha altre oficial inspector al front, 

La socialista Carmen Canet va preguntar sobre si sempre es seguixen els mateixos criteris en el dessallojament de vehicles en parceles privades, assenyalant Evarist Sansaloni que sí però adaptat a les circunstàncies concretes de cada cas, discrepant Canet al assenyalar el cas concret de la concentració motorista de la platja on la policia es va negar a dessalotjar parceles privades, el que en el Festivern sí ha fet.
Sobre este event va assenyalar que el benefici dels comerços locals ha baixat al acaparar l'organitzador del mateixt gran part d'estos este any.
I per últim va preguntar sobre un arbre singular del cementeri que s'havía retirat per a fer un panteó i si s'havía replantat en altre lloc, contestant-li Llum Sansaloni que si però que no s'enrecordava d'on i que ho preguntaría.   

Víctor Borràs  va preguntar, després de sumar-se a la petició de Vidal sobre Adisva, si en la reforestació del borde nord del cas urbà s'ha plantat en parceles privades, en este cas quin tipus de contracte s'ha fet amb els propietaris, quin cirteri s'ha seguit i quin cost ha tingut, contestant Llum Sansaloni que hi ha un projecte detallat de reforestació, la qual destacà s'ha fet amb subvencions,  on poden voreu tot i que si s'ha fet algun erro i s'ha plantat on no es debía que els propietaris reclamaren i es solventaría, demanant-li l'Alcalde a Borràs que si coneix algún cas concret i per això pregunta, ho comunique als operaris municipals i així ajudaría com a regidor que es a solventar-ho. 
En segón lloc va preguntar perquè no s'ha procedit a la liquidació de l'obra del Molí del Plà, obra rebuda en Febrer de 2012, contestant Llum Sansaloni que per diferencies de criteris en dita liquidació entre el constructor i els técnics municipals, afegint l'Alcalde que estava ja en mans dels arquitectes municipals.

La també socialista Pilar Altur va demanar a la presidenta del ens administratiu, que al Consell Escolar Municipal s'invite a participar a un representant socialista.

I lo millor del pleno va ser al final amb l'intercanvi de frases célebres entre l'Alcalde i Karina Vercher, sobre transparència i aplicació de criteris legals. 

35 comentarios:

  1. Que bo!!hagueres tingut que ser mes explicit en lo de les frases celebres del final...

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. En veritat hem de dir que no he hem penjat dites frases perquè no varem entendre bé el que li va dir l'Alcalde a Karina, ja saps que estavem al galliner, i si la resposta d'esta sobre els principis d'aquell, i per a ser justos decidirem no penjar ninguna de els dos.
      Ara bé, si les recordeu ací es el moment de donar més llum, perquè realment va ser lo millor, per no dir lo únic junt a lo dels cronistes, d'un pleno amb un nivell que va deixar prou que dessitjar. .

      Eliminar
  2. Han llevat el "Ginkgo biloba, Gingko o árbol de los cuarenta escudos es un árbol único en el mundo, sin parientes vivos" per construir un panteó privat i ara no sap on està este arbre únic?
    Per què lleven eixe arbre d'uns terenys publics per interesos privats?
    Un d'estos arbres va ser l'unic que va sobreviure a la bomba d'Hirosguma i Llum permet que l'arranquen per construir un panteó privat.
    Espere que Llum el trobe.

    ResponderEliminar
  3. Si tot el nivell d'opossició va a ser el vist ahir si que están acabats del tot.
    Jo em pregunte si el poble no té més problemes que saber on está un arbre o si s'ha reforestat be o mal, i no dic que no es pregunte però un pleno es per a altres cosses i tampoc per a preguntar sobre criteris de retirada de vehicles, aixó li se pregunta al funcionari i en pau.
    I en quant als populars, molta noteta de premsa però on pertoca fugen del enfrontament cara a cara, tal volta li tenen por perquè a cada vegada que el tenen ixen escaldats i preferixen escampar merda mitjansant notes de premsa sense importar-los la mala imatge que projecten al exterior del nostre poble.
    Ara bé, si el que es vol, que es vol, fer politiqueig com diu Enric barat i pur i dur este es el camí.
    I es curiós que sols Karina fora la que preguntara sobre un tema que els populars sols s'atrevixen com dic a traure en nota de premsa i s'enfronte cara a cara amb el govern : Amb dos collons Karina, va ser lo únic amb nivell del pleno i el remat final glorios.

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Pues la oposición ganó por goleada al gobierno. Los chicos de Juan no sabían por donde salir

      Eliminar
  4. Fer un aclariment, Protecció Civil no acudeix quant li pareix. Protecció Civil està quant es necessita com sempre ha segut, i si no estava a la cavalcada es perque no es va avisar en cap moment.

    ResponderEliminar
  5. Nota : Llaurador , deixem a la famila en pau ... i mai més ben dit jejejeje.

    ResponderEliminar
  6. 4.000 euros més este meset, 200 i pico per a cadascun, i tots tan contents, a fer notetes de premsa però no a donar la cara en el pleno i preguntar cosses d'interés i amb fonament i batre's i debatre cara a cara que es el que ens interessa als que assistim, i no si l'arbre està o no està, que ho pregunten al funcionair de torn i dediquen el pleno al que pertoca i no a xorrades com les que es preguntaren, menys Karina, es cert, ahir.
    I lo de Borrás amb els abrets reforestats si o no fora de llocs comuns patètic, si eixa es l'opossició que va a fer Jordi majoría absoluta i vorem si ix siquiera ell, Pilar per si de cas que vaja buscant faena.

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. No és cert lo dels 4000 euros. Solament Jordi Juan ja ens costa els 4000 euros. A partir d'ací comença a afegir.

      Eliminar
    2. Aço está de lo mes divertit,tindrè que tornar a empadronarme al poblé ,lo mal es que hem pilla un poco lluny per poder anar als plens,cachisssssss....i pero lo vist soc la única que va a cara descoberta,..desde fora es prou lamentable l.imatge d.uns i altres, i per lo vist mes que un ple pareix una junta de veins mal avinguts..

      Eliminar
    3. Això Rosa no es veritat.
      La veritat es que va ser un ple normal, tranquil on destaca com sempre la falta de respecte a l'alcalde on ningú del PP li diu Sr. alcalde, alguns li diuen Sr. Juan, altres ara ni això: gràcies i prou, i on només al final el cavall desbocat de la regidora transfuga va confondre els papers i va voler fer com sempre un debat d'una pregunta.
      I com sempre el ditxos costum que tenim els comentaristes de comentar i fer un cavall d'una puça de coses que no tenen importància. La qual cosa nomes demostra la falta d'arguments de l'oposició. No critiquen ni pregunten sobre gestio, nomes sobre coses molt puntuals que en cap altres plenaris la majoria ni es tindrien en compte i que si s'acostaren per l'Ajuntament, cosa que no fan, i preguntaren als tecnics ni caldria dir-les en els plenaris.
      Tu t'imagines ahir? El PSOE preguntant coses de diners i de repoblació, quan era govern quan es va fer i responsables d'urbanisme i de Hisenda.
      O la regidora no adscrita diguen-li a l'alcalde que agafa les lleis segons el sol que mes calfa. Una regidora transfuga acusant a l'alcalde de seguir els dictat del sol que mes calenta, per a baquejar-se. O qual li va dir, imitant a Groutxo Marc que això si que ho fa molt be, estos son mis principios y si no le gustan tengo otros.
      Eixa es la Vercher
      Pues aixi, quasi tot.
      I ja veus, del Cronista i de fill predilecte a Rafael Chirbes, ningu no diu res.

      Eliminar
    4. anónimo de les 17:04, til.la i bicarbonato! Els regidors del bloc no sabien per on ixir, q si la cabalgata es segura, q si proteccio civil va si vol i q estaven avisats, q si q hi havia ambulancia, q el jefe d policia no estava (i cobra productivitat?)... El Ginko? q si s'ha transplantat però no saben on, com tampoc saben q han plantat pins en parceles privades... Però q bons, i lo millor es q es pensaran q ens ho hem tragat! Jajaja, quanta trola!

      Eliminar
    5. Es que les bovades són molt dificils de respondre. I cal recordar que la gent seriosa, com és la del Bloc, no està acostumada a tractar bovades. Visca la mediocritat, fins i tot en els comentaris.

      Eliminar
    6. Pues pel bloc el paro també es una bovà perque no ha donat resposta als 2.000 parats del poble

      Eliminar
  7. Parlem del que dius del Ple:

    - Minimitzes la importància d'un arbre que és centenari. Quina forma de frivolitzar! És lamentable el que et preocupes per la nostra història, tradicions i riqueses.

    - Quant als criteris de retirada de vehicles, s'estava fent referència a la discriminació que fa Jordi Juan quan un acte li interessa quedar bé i uns altres que no són del seu interès i per tant li és igual tot., menyspreant als veïns que puguen estar interessats.

    - També es va preguntar pel pagament d'unes liquidacions d'unes obres que es van realitzar en 2012. Fa ja 3 anys. També açò és igual.

    - Que es propose dotar millor a Caritas ... també és igual.

    - Que es demane dotar pressupostàriament i acabar el taller ocupacional de Adisva ... també sembla que és igual. No és important.

    - Que el grup socialista tinga interès per tindre presència en el Consell Municipal Escolar. Açò no vol dir res.

    - Efectivament la regidora Karina va preguntar per la seguretat en la cavalcada dels Reis Mags. Va estar be, molt bé diria jo. Però, que resposta va obtenir? jo t'ho diré. Lamentablement,la burla de Jordi i els riures dels seus palmeros.

    Què creus que s'hauria d'haver omès?

    Què et molesta de tot el que es va preguntat? o què li molesta al teu amic?

    Que se'ns veu el plumero.

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Nota : Aclarix a qui el dirigixes per si el volen replicar, gràcies.

      Eliminar
    2. Llavors reconeixes que es va á fer politiqueig al pleno pel que dius de lo de les motos. Perquè no totes les preguntes foren iguals ni molt menys, tens raò en les de Adisva i Càrites, per cert dels populars, però si els ex-regidors fa uns dies d'hisenda i urbanisme i a més amb tenencies d'alcaldía fins fa uns dies pregunten com està una liquidació de fa dos anys es de traca, i les preguntes sobre la reforestació i arbre del cementeri clar es deu preguntar però sols al regidor quant no trobes resposta en el funcionari o operari de la brigada o ésta done com a ressultat una irregularitat o ilegalitat i no abans, això també son ganes de politiqueig.

      Eliminar
    3. Deu de ser al de les 9:24

      Eliminar
    4. Lamentable és que a 11 de desembre les falles havien anunciat un plante perquè els regidors responsables que abans estaven implicats, Pilar Altur com a Festes i Victor Borras a l'hora de pagar, no havien fet res per pagar el que devien, ni atenien a les telefonades dels fallers. Dit per ells.

      I quan a seguretat, ara resulta que fent el mateix que vosaltres feieu a la cavalcada del 2012, 2013 i 2014 pel PSOE, ara vosaltres cregueu i li feu més cas a Karina Vercher que al govern municipal. A quin nivell de mediocritat haveu arribat.

      Es molt important el taller d'ADISVA. Per això s'abstingueu en el pressupost i el PP va votar en contra, de tant important que era.

      I quan els vehicles de la platja, que l'alcaldessa de la platja diga ara que no li feia cas la PL, i que ella que organitzava aquell acte no sabera perquè ni li feien cas, pues mira... tu mateix trau les conclusions.

      Igual que fer dos preguntes de coses de quan éreu govern i damunt d'un pagament quan teniu Hisenda. Ridicul.

      Eliminar
  8. Com que no estava avisada protecció civil? açò és molt greu per dos coses.

    Primer perquè no va importar gens la seguretat de les persones i segon perquè el govern de Jordi va mentir en dir que no van anar perquè estaven ocupats i no van poder assistir.

    Que mal anem. Quin govern de chapuceros.

    ResponderEliminar
  9. Nota : No entrem amb desqualificatius personals dels regidors, en tot cas digues la regidora ... i qualifica la seua acció política, mai a ella, gràcies.

    ResponderEliminar
  10. Estic de acuerdo en tot (aixina quede be en tots) pero no en que el PSOE pregunte coses de quant astaven en lo govern, axo es de pandereta. Si an axo volen dir que no s'anteraven entonses ara que no pinten res vorem.

    ResponderEliminar
  11. Que el concejal conteste que Protecció civil es voluntari i va quant li pareix em pareix una burla grandisima. Sempre han sigut voluntaris i em consta que han acudit a tot. Crec que tindriem que averiguar perque no els van avisar.

    ResponderEliminar
  12. Si la gent ja creu mes un comentari anonim que el que va dir el regidor Evarist Sansaloni en el plenari, malament va este poble.

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Soc l'anònim d'abans del que parles. T'assegure que es totalment cert. I t'ho puc dir a la cara perfectament identificante tu primer, ja que preferixc matindre l'anonimat.

      Eliminar
  13. Identificat tu que has començat. Jo no m'ho crec. Jo em crec al regidor. Això que has dit, si fora cert, una persona amb trellat ho diu on toca i pel conducte que toca, no aci com a comentari anònim.
    Jo no em puc creure que Protecció Civil no sabia que el dia 5 de gener hi ha cavalcada de Reis, quan fa anys i anys que es fa. Ara dis-me que tampoc saben que el segon dimecres de juliol es el dia del Clot, o el 10 d'agost Sant Llorenç.

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Pues segueix creguente coses que el regidor no ha dit. On vols que ho diga? Ja te dit que preferixc mantindre l'anonimat. I si es cert que Protecció Civil sap massa bé quant hi han serveis ha fer, però si de l'anjuntament no es requereix el servei no es fà. I tal vegada tinc més trellat que tu que defens el que no saps. Ben apegat del regidor seràs, quant el defens per damunt de Protecció Civil on es gent totalment voluntaria i on realitza una tasca repetixc totalment altruísta i en benefeci de tu i de tot el poble. Pobre de tu que penses així. Que et siga lleu.

      Eliminar
  14. Hi ha que trobar on està l'arbre centenari arrancat del cementeri i hi ha que demanar explicacions a qui ha permes arrancar l'arbre per construiir un panteó privat.
    Em preocupa que a estes hores encara no s'haja publicat cap foto del lloc on està l'arbre.

    ResponderEliminar
  15. Sherlock Holmes vine i ajuda a trobar un arbre centenari ¿per cert d'on tragueu aixo que era un arbre centenari?

    ResponderEliminar
  16. A saber on està l'arbre eixe del cemenetrer. Està en perill d'extinció però dona igual. Per favor que algú ajude a la regidota a trobarlo o que vinga el de Cuarto Milenio a buscar un explicació a la misteriosa desaparició.

    ResponderEliminar
  17. Home, justament en perill d extincio no esta. Al costat del clot de la font hi ha un de ben antic.
    Aci hi ha una foto
    http://participa.tavernes.es/resum-de-la-segona-volta-pel-terme-de-la-placa-9-doctubre-al-clot-de-la-font/

    ResponderEliminar