lunes, 12 de enero de 2015

Editorial : REIAL COSTOS

- Llloguer de carrosses per valor de 7.500 euros
- Batucada, animadors professionals, grup de malabars, personatges disfressats de la companyia de teatre, personatges de la dansa vertical i locutor de l'acte per valor de 7.480 euros.
- Il·luminació de la plaça per valor de 1.200 euros.
Estos reis van ser més modestets
- Conveni d'organització i gestió de falles (tractors, xofers, equips de musica de les carrosses, 100 persones participants de la FdeF) 7.600 euros
- Caramels, llepolies i catering als participants 2.030 euros.
- Cavallistes 300 euros.
-Reis d'Orient 120 euros.
- Grups electrògens i gasolina 560 euros.
- Disfresses 465 euros.
- Troyanos 220 euros.
-Pirotècnia 300 euros.
- Assegurança 100 euros. 

Ací teniu els costos desglossats de la cavalcada i ara volem saber quina es la vostra opinió : Si el total de 27.885 euros vos pareix correcte per a un acte d'unes hores, si vos pareix que l'il.lussió dels xiquets no té preu, si efectívament no el té però amb llímits, quins llímits económics vos pareixen acceptables ...

I dins de les partides desglosades ens agaradaría saber que vos pareixen, si alguna vos crida l'atenció, el perquè ... 

Nosaltres pel nostre costat dir ens crida l'atenció que els reis cobren, en la platja ho feren debades dos d'ells, l'altre era el de l'empresa contractatada, i el càtering, sobre el que voldríem saber quina es la seua suma concreta, per a qui era i qui el va servir, doncs pensem que si era per als fallers de categoría, si el va servir una empresa local millor encara, però si no va ser així o va ser per als contractats, ja sería més discutible. I sobre el preu de les carrosses no sabem que dir-vos perquè desconeguem com està el mercat, però en tot cas son molts diners.  

També ens crida l'atenció la factura de l'iluminació de la plaça , ens pareix eleveda i minorable, voldríem saber si les disfersses eren comprades o llogades i quantes disfresses i per a qui entren en eixa partida, doncs es un cost elevat o no, depen; el que ens contractara a Troiano amb el que el critiquen, i que conste ens pareix molt bé es llogue a una empresa local que dona feina als del poble; I per útlim el cost de la pirotècnia pensem es podría pujar un poc en favor de la seguretat ciudatana, es un percentatge mínim respecte al total.

Ací ho deixem, si voleu dir algo ja sabeu, amb moderació i
educació i tolerància, gràcies.

36 comentarios:

  1. No està res mal el que ha costat. A tu que et pareix? unes 7 vegades més del que rep Acude pel treball que realitza.
    Quant s'ha gastat en menjador de xiquets? això sí, hi havia caramels.
    Bona organització per les falles que ha rebut una xicoteta part del que ha costat. I la banda de música? no cobra?

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Els musics cobren el mateix que les del ball oriental. No han cobrat res. Els haurà pillat Jordi parlant en castellà? Jo crec que parlen valencià, no??

      Eliminar
    2. Realment tenim clar el que organitzen les falles? Ens agradaria que Llacer o la JCF ens explicara quines gestions han fet ells i quines l'Ajuntament sobre les carrosses,empresa animació,Iluminació,focs artifici,etc. perque no sembla gens clar a qui atribuir-li mèrits o critiques. Una cosa es que les falles participen i altra que gestionen i contracten,per damunt d'un Ajuntament amb 200 treballadors i nombrosos tecnics. En alguna cosa,els fallers podran assessorar al consistori,però lo de gestionar professionalment no ho tinc molt clar,quedant fora de dubte la voluntarietat. I abans,clar que era molt còmode deixar-ho tot en mans de una empresa,sempre que s'encerte en el empresari,però amb bon o discret resultat,ja sabem el que costa això. O que no han buscat prou.

      Eliminar
    3. Lo dels músics entra en el conveni anual crec ajuntament-banda per la que ésta a canvi de la subvenció oferix certs servicis com éste o el festival de festes.

      Eliminar
    4. El conveni amb els fallers crec que hauria ser pel mateix que la banda,participar, en este cas com a figurants,pel qual em sembla que no es just el cost dels 7500€ a proporció del que han de fer i la feina i formació que ha de dur darrere un músic en comparació a un figurant. Tot això sense saber en quant considera la SIUM que valdria eixe passacarrer a preu de mercat i el que li costa l'Ajuntament, lo de les falles deuria ser en mateixa proporció,i crec que s'en deu passar i no poc.
      Per a gestionar-ho,siga directament Ajuntament o empresa,al menys que siga preparat amb més temps, no es poden gastar 30.000€ i començar a fer dos setmanes abans. Lo ideal continuar amb la participació fallera per conveni marcant un preu realiste,i un concurs públic de la part de gestió, pel montant dels preus dels darrers anys crec que estàven fora de la llei, a no ser que es fraccionen els costos i serveis,amb la qual cosa també estaríem fora de la llei. Legal i ben fet no té per que ser car.

      Eliminar
  2. Estas com una carabassera. Justament et preocupa el que cobren els reis. Estaves avorrit, no?

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Jo crec que el que li preocupa és que es vaja d'altruisme i després es cobre (la quantitat és el de menys) i que cobrant es tinga un resultat poc professional, o com a mínim,polititzat. Es veu que les empreses encerten més que els polítics i les associacions amb els càrrecs de confiança.

      Eliminar
  3. L'any passat va costar 25.000€ i este any 30.000€. El cost ha pujat un 20% sense cap motiu perquè va com la de l'any passat.
    Jo llevaria al locutor, als escaladors i, pel sei perill, el castell de focs.
    Molt bona faena la de les falles i això que ho han tengut que preparar en un temps record per el retras en el pago de l'ajuntament.

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. I tu com saps que l'any passat va costar 25.000 si els d'abans mai van fer public el cost? Ui ui...

      Eliminar
  4. Dels costos reals del Festivern no parles? O es que tu t'has cregut el que diu la cotorra?

    ResponderEliminar
  5. Jo no em crec res de la Cotorra. Allí són uns mentirosos, això si, em pense que no arriben ni de lluny al nivell del PP de mentires. Jo nomes em crec el que va publicar ahir el Levante. Per cert, veig que es igual a lo que diu la Cotorra. O siga, tots son uns mentirosos.

    Mira, mira lo que diu el Levante. Mentirososs, mes que mentirosos!!!

    En un ejercicio de transparencia, y como ha hizo con el coste de la cabalgata de Reyes del pasado 5 de enero, el Gobierno local del municipio ha desglosado cada una de las partidas en las que se ha invertido el dinero público, así como los ingresos generados por cobro de tasas y otros conceptos.

    Así, según el departamento que se encarga de gestionar todo lo relativo al festival de música alternativa que se celebró por cuarto año consecutivo en la zona del Vergeret, explicó que la inversión ha consistido en 2.195 euros por el alquiler y limpieza de los urinarios portátiles ubicados en la zona de acampada, 7.734 en vigilancia y seguridad del espacio donde estaban ubicadas las tiendas de campaña, 938 euros por el acuerdo de ampliación del servicio de autobús entre Tavernes, la estación y la playa, 4.830 euros por el concierto que tuvo lugar el día 30 de diciembre en la Casa de la Cultura. Todo ello sumado supusieron unos gastos de 15.697 euros a los que se le deben restar los ingresos.

    Estos consistieron en 585 euros por la utilización de las instalaciones deportivas, 2.500 de la fianza pagada por parte de la empresa organizadora (que no se reintegra), 368 por ocupación de vía pública de churrerías y hamburgueserías y 518 del concierto de la Casa de la Cultura. Estos conceptos suman un total de 3.971 euros.

    ResponderEliminar
  6. 6 comentaris i cap que parle del tema,opinar del que ens sembla del que exposa Enrique. Que si Festiverns o que si els d'abans...
    Bo,anant al tema, dir que les disfresses de les falles,algunes o totes eren d'altres anys (molt ben fet,qui guarda sempre té), com es pot vore a vídeos YouTube d'anteriors cavalcades, d'ahí que la despesa d'eixa partida per a 100 persones és tan baixeta, o per a reposar-ne alguns o per als animadors de la empresa (que jo crec que ja ho tenien ben cobrat amb el que han facturat).

    ResponderEliminar
  7. Com vegeu jo no m.amague en un anonim...despres de llegir tot aço...pense,es un gasto excesiu..les carrosses,la llum gastada,les llepories hem pareixen be perque son per els xiquets...pero un catering????per a qui???en que consistia i qui el va fer,aixo voldria que vinguera desglosat i en factura ,senyors aixo ix dels nostres impostos ,i no hem pareix correcte donar de sopar a ningú..en quant als reis...cobrant????jo crec que en un acte aixi,sobrarien voluntaris....podria haverse abaratat prou tot aço..nomes acudint a asociasions que igual s.hagueren oferit i sense cobrar..es la meua opinió..

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Som molts els que pensem com tú,Rosa, eixa seria la vertadera transparència.

      Eliminar
  8. Jo estic amb tu Rosa Estruch, que no sabem si es un nom inventat, pero es igual. A l'any que ve que no facen res. O màxim com el PP, tres reis sols i solts pels poble seguit amb tres patges i s'ha acabat. I jo i la meua dona i els fills tornarem a anar a Alzira o Gandia. No passa res.

    Ara, per la mateix cosa i com ix dels nostres impostos els costos que tenen les processons i actes , tots els actes de falles, ara d'aci quatre dies Sant Antoni, festes del poble i un llarg etcetera, que tampoc facen res.

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Com ho han fet els meus i estan criticant-ho, si no es fa així com han pensat,que no facen res. Bon argument.
      Crec que es pot fer més i millor,i transparentment.
      Només posant gent capaç al càrrec,siga pública,privada o d'associacions.
      Perque que faces o publiques un pressupost d'una activitat d'unes poques hores i en una partida que llegim lo del càtering és de tindre poques llums, els organitzadors i polítics ahí han tingut poca vista, apart de si està justificat o no.

      Eliminar
  9. Doncs a mi no em sembla malament que els reis cobren, de la mateixa manera que no em sembla mal que cobre cap persona que oferisca un servei. Pitjor em sembla que ho facen de vades, va en contra de la moral i els interessos general treballar de vades... I a més un acte a càrrec de l'ajuntament, com no vas a cobrar?? Si ja pretenem que la gent treballe gratis... Una cosa seria que fos un acte organitzat exclusivament per les falles, o per una associació formada per voluntaris que ofereixen en el seu nom un espectacle, però treballar en nom d'un altre, fer-li la faena a un altre, a una institució pública, gratis?? Estem locos o què?

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. A la mar es va fer desinteresadament i totes les parts ben contentes. Tot no es paga amb diners, i si vols contractar, primer organitza i explica bé la feina,després exigeix que es faça bé,després dona d'alta i fes nòmina al treballador i abans de tot busca i troba a la persona que siga adequada. No podem entendre-ho com un favor i després cobrar. I si es cobra,professionalitat.

      Eliminar
  10. A banda de les garanties que, a priori, es tenen d'un servei que es paga. Al cap i a la fi qui ha de quedar bé en l'acte, de cara al poble, és l'Ajuntament. I les despeses no han sigut molt elevades, i la transparència no es pot negar. De què ens queixem, doncs? L'única objecció que es pot tindre de cara a aquesta gestió, si a pesar de tot estem en desacord, sols es pot manifestar en la urna, perquè no s'ha fet, en absolut, cap desficaci.

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Garanties,perque l'Ajuntament paga? Qui els havia donat d'alta? Com havia buscat l'Ajuntament eixos "treballadors". Com garantia de feina ben feta si la única vegada en que han d'obeir la boca es neguen a fer-ho conforme diu el màxim representant del consistori? O van ser altres (dels que sí tenen nòmina a l'Ajuntament) els qui no van fer bé la seua feina? I ja que cobren,no es poden triar tres reis que puguen parlar des del balcó i quedar bé? Jo crec que sí,però cal calfar-se una mica el cap.

      Eliminar
    2. Si,si,garantia de que si vullc isc al balcó i sino em quede dins que jo cobre igual.

      Eliminar
  11. No es inventat el nom,com diu Enric,per els vídeos i fotos,perqué jo no vaig poder estar,es veu que va ser molt xula,pero seguramente,en temps i com he dit abans, acudint a asociacions,s.hagueren pogut abaratar costos,hi han pobles que també ho fan molt be, en menos diners..pero claro,es soles una opinió... Bona vesprada a tots.. Un saludet.

    ResponderEliminar
  12. Senyor,Senyor no vos pareix res bé, que poca feina teniú sou una colla de NEGATIUS

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. No,negatius sou els que veniu a dir que amb eixos diners no es pot fer millor. Però clar,el motiu el sabem,és el mateix que ja deieu en el 2011 quant ens varem gastar en el mateix 40.000€. Els que diguem que es pot fer igual o millor amb prou menys diners som justament el contrari,positius. La prova està en que la ilusió dels xiquets no ha minvat gens als últims 4 anys,però el preu sí,uns 13.000€ del primer al segon i posteriors anys.

      Eliminar
    2. Pues a mi los reyes de la playa no me gustaron. Fue floja, rozando lo cutre y por lo que leo cara. No quiero ofender a nadie pero es lo que pienso. No dudo en la voluntariedad de la gente. Pero el resultado es manifiestamente mejorable. Llacer espabila.

      Eliminar
    3. Tú estaves esquiant i no la vas poder vore. Ni cutre,ni molt menys cara. Tampoc calia un mega espectacle i els xiquets ho van gaudir,pregunta als pares. I Llacer no té res a vore en el resultat,si vols fer-lo quedar mal, buscat altre escenari per polititzar.

      Eliminar
    4. Cutre, cara y mal organizada. Y el señor Llacer es el concejal que dirige los asuntos de la playa. Esta muy verde. El año que viene espero que aprendan de los errores.

      Eliminar
    5. Quién no hace nada no cae seguro en el peligro de hacer algo cutre o mal organizado seguro. Y se aprende de los errores haciendo cosas, si no haces nada seguro que tampoco haces errores ni aprendes en consecuencia de ellos.

      Eliminar
    6. Lo de cutre és una apreciació personal,les disfresses eren com les de la cavalcada del poble que tampoc eren de luxe,la decoració no era espectacular,però sí correcta,i els detallets per als xiquets adequats i per a tots. Les activitats i jocs diversos i per a totes les edats,i amb música,manualitats i contacontes. Si tot això val com diuen 1.000€ jo no ho trobe car. Per lo de mal organitzat,explica-ho millor anònim de les 15:26, perque jo soc pare i estava allí amb el meu fill, i tot va anar perfecte. No val dir que tot està mal i no dir en qué s'havia de canviar o millorar. També crec que la organització depenia més d'Aceplat i la empresa del poble,no sé a que vé lo de Llàcer,si no és simplement per polititzar.

      Eliminar
  13. Si a mi em cregueren els governants, jo faria el mateix en tots els actes del poble: tot explicat i detallat, cas de les processons, tots els actes de falles des de gener fins al dia 20 per la matina, les curses ciclistes i a peu en el poble i falla, les 24 hores de futbet, basquet i similars, Sant Antoni del porquet, etc.
    Potser si saberen les quantitats que costen, alguns dels que parlen callarien perquè ells si es que estan implicats en alguns dels actes.

    ResponderEliminar
  14. Cuadrilla de cagarrites fa dos anys ho va fer una empresa de fora del poble, entonces si que va costar mes de 30.000€, la quantitat de gent que va participar contractada era inferior a la d'enguany, les falles varen aportar la gent i les seues plataformes per a que eixa empresa fera les carroces tot per la patilla, i eixe any no es va sentir cap comentari a ningun lloc. Entonces les falles es varen oferir per a organitzarla i gestionarla, en un presupost acordat en l'ajuntament. Ara tot es un comentari negatiu. Penseu que es millor donar a guanyar diners a empreses de fora?? En cuant les falles el que poden llogar açi al poble ho lloguen.
    Despres el catering del nas...eixe catering estava fet per a que TOTS el participants TOTS pugueren pegar un moset ja que estan disfresats desde les 16:00 de la vesprada, i si ho penseu be a la cavalgata participaen mes de 200 persones ixen a menys de 5€ per persona...

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. L'escrit oficial diu de 100 fallers. Amb els de la empresa no arriben a altres 100 ni borratxo,ni contant tractoristes,els policies i els tres reis. Si contes les bandes de música,dir que ja cobren per l'acte a través del seu conveni,així que les teues dades són manipulades. I així i tot,7600 de falles + 7500 de l'empresa sumen 15.100€, entre els 200 que tú dius ixen a més de 75€,un poc més que els 5€ que tú dius,figura.
      A partir d'ara,espere que montes una empresa i a tots els teus treballadors a mitja jornada els convides a esmorzar o berenar. Amb els teus diners,no amb els del poble.
      Deus de ser faller,perque després d'eixir a 75€ per barba,berenar debades a càrrec de l'Ajuntament.On n'hi ha que apuntar-se l'any que vé? I cap faller amb nom i cognoms ha vingut per ací a rebatre estos tipus d'arguments,estan calladets com que no poden dir res.

      Eliminar
  15. A bou passat tots son toreros!! Es parla de l'organisació que si aixó que si alló, que si s'haguera fet en temps, abaratir costos, etc. Ahí està el quid de la qüestió. El problema es que no es va organisar en temps. La Junta no sabia a principis de desembre si s'havia de fer carrec d'organisar la cavalgata. Tot a última hora fa que els costos es disparen. Aixó s'agafa en estiu i es comença a treballar i 6 o 7.000€ menos segur que havera costat. Pregunteu als que manen perque no es va fer la cosa amb temps suficient i perque no havien pagat a desembre la cavalgata de l'any passat. Al final es demana responsabilitats i explicacions a qui ha fet la faena en molt poc de temps i a contrarrellotge intentant que tot isquera de categoria conforme va eixir. I no vull parlar més perque aci hi ha una responsable que no ha donat la talla i ha anat deixant passar el temps i donant llargues i ni tan sols es dignava a agafar el telefon quan li cridaven demanant una explicació.

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Ací ningú ha criticat les falles ni per mala organització ni per endur-se massa diners. El qui té les competències i paga com i quant vol és l'Ajuntament. I no valen coples d'una que donava llargues,perque el partit de l'alcalde quan ha vulgut ha exercit el poder quant li ha interessat com amb el pressupost.

      Eliminar
  16. Criticar i criticar. Renegar de tot i mes renegar. A maig recollireu els fruits.

    ResponderEliminar