miércoles, 7 de enero de 2015

Nota de premsa del PP SOBRE DISCURS REIS D'ORIENT

El Partit Popular de Tavernes lamenta el totalitarisme de l’alcalde, Jordi Juan, que va impedir que el rei Melcior fera el seu discurs a la Plaça Major per estar en castellà.

Des del Grup Popular pensem que s’ha de defensar el valencià, però no des del l’extremisme ni el radicalisme.

L’alcalde va tindre una gran falta de previsió, i front el seu error va impedir que els xiquets escoltaren al seu rei.

Jordi Juan ha sacrificat la il·lusió dels xiquets pel seu extremisme.

Pensem que s’ha de defensar el valencià, però no s’entén una defensa que apague la il·lusió dels menuts.

Amb previsió s’haguera evitat esta situació. El radicalisme d’un alcalde s’ha imposat a la il·lusió de tots els xiquets d’un poble.

Jordi Juan s’ha preocupat sols d’una cosa. Però ha oblidat l’alegria dels menuts  i la seguretat de la cavalcada.

Cal defensar el valencià, però no cal ser un radical extrem.

58 comentarios:

  1. Éste es el "Partido Popular", que en Gandia es disculpa per parlar en valencià i en Tavernes es queixa perquè en un poble valencianoparlant no es deixe fer un discurs en castellà.

    I a més no li se va prohibir segons sé de ciència certa, sols li se va recomanar no ho fera, que ho compten els que allí estaven com els repressentants de la JCF per exemple.

    I en quant a previssió, com va a previndre l'Alcalde el que anava a dir el senyor rei, això sols sho fan els régims amics d'alguns i per a censurar préviament si no els convé.

    El PP està arrivant al ridícul, al esperpent, i espere que tinga deguda resposta tant en este blog com en altres, i per part també com jo dels comentaristes. I més si cap en les urnes.

    P.D. Señores del PP, si no lo entienden se lo traduzco al castellano.

    ResponderEliminar
  2. Per a extremistes els del PP, cada dia més i més a la dreta, valencianistes sols de boqueta i quant venen eleccions, però als que els fets els desenmascaren, com en Gandia fa uns dies o ara ací.

    ResponderEliminar
  3. Ay Señor los miembros del PP estan muy nerviosos y ya no saben que inventarse para desprestigiar al Alcalde y lo hacen tan mal que le estan regalando cada dia mas votos-

    ResponderEliminar
  4. Pero no carbureu? O sou uns radicals pur. Jordi va preferir que no hi haguera discurs a qué es fera en castellà. Aixo es de radicals totals. Jordi no et feia tan radical, però si que ho eres

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. La derechona espanyolista i centralista al atac !!! Eso sí, en castellano que es más fino.

      Eliminar
    2. Això no es així, no li va prohibir, sols aconsellar al igual que Ximo, o no ? Ximo parla .

      Eliminar
    3. Hi han consells que fan més por que ordres.

      Eliminar
  5. Jordi va preferir deixar despagats als xiquets. Crec que era important el discurs i secundari si eran en catalá, castellà o hebreu. Jordi ha tornat a fallar

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Serà el teu pareixer però no es secundari, això sols ho compartiu els centralistes de sempre que menysprecieu al "valenciano" i el considereu una llengua de segona.

      Eliminar
  6. Un deu per a Jordi Juan i les falles.

    Tal com es diu en La Cotorra, la defensa del valencià es demostra així: defensant-lo i fent que s'use i no com fa el PP demanant disculpes i criticant a aquells que l'usem.

    Segons la versió de La Cotorra, la nota del PP seria una col.leccio de mentires. I m'ho crec.
    Allí ja ho diuen i ben dit: ningú, excepte el PP, és tan curt de mollera que es creu que l'Ajuntament i Jordi Juan i les mateixes falles sabien que el rei volia llegir en castella. Ho haveren solucionat abans de la cavalcada.

    I a tot açò: quina llengua defensa el PP? Un partit que fa una llei sobre les senyes d'identidat i diu que la primera senya és el valencia, tindria que estar aplaudint a Jordi Juan i les falles per defensar-lo.

    ResponderEliminar
  7. Extremismo lingüístico

    ResponderEliminar
  8. Esperem que el president i altres presents ho aclarisquen, si no de manera oficial si com a ciutadans.

    ResponderEliminar
  9. Que calladito se lo tenian.

    ResponderEliminar
  10. Prefieren que los niños no oigan al rey antes lo oigan en castellano.

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. No crec que als xiquets els interessen els discursos. I menys en castella quan a la seua edat encara no han començat a saber-lo-

      Eliminar
    2. xe tu festeu vore.

      Eliminar
  11. Estos del BLOC inspeccionan hasta el discurso del Rey Mago.
    Esto ya es peor que Corea del Norte.

    ResponderEliminar
  12. Altra vegada intentant justificar el despotisme. Ninguba llengua ni ningu hauria de estar per damunt la il.lusio dels mes menuts. Faltaria mes

    ResponderEliminar
  13. J.J com no per damunt dels mags dOrient. Com l'oli.

    ResponderEliminar
  14. Primera, aixó d'inspeccionar previament ho fan el vostres amiguets .
    Segona, si ho haveren fet no s'havera arrivat a açò perquè li s'havera advertit que el text en valencià.
    Tercera, per a radicals i a més mentirosos els vostres amiguets populars, dreta pura i dura centralista i antivalenciana.
    Espere que Ximo conte la veritat del que va passar i els fique on pertoca que es amb els mentiders professionals i politicastres de tercera.

    ResponderEliminar
  15. Demà ixirem en la Sexta.

    ResponderEliminar
  16. El rey es Jordi...jajaja. Mestranya que no pujara dalt la carrossa. Que patetic.en Valencia I en castella

    ResponderEliminar
  17. Nota del administrador : S'en esteu passant amb els desqualificatius, no fa falta fer.ho quant u té arguments, a favor o en contra però arguments i no desqualificacions.

    ResponderEliminar
  18. Hui Jordi en esta nota del PP acaba de guanyar 100 vots mes.

    ResponderEliminar
  19. Al comentari 23:09 - Pues posats a opinar sobre discursos, el meu fill em preguntà, 'papaito, perque parla eixe home, i no els reis mags'?
    Sobre la marxa en vore que no prenien el microfon cap dels reis, doncs a excusar-los per no trencar l'ilusio del xiquet.
    I despres, en arribar a la falla, si que parlaven, i valencià. I perquè si la organització corria a carrec de les falles, i la fallera major de Tavernes es disfressà... perquè no es vestí Ximo, el president de la JLF, i així discurs en valencià garantit...
    Quina quantitat dels 7000eur s'han gastat per subcontractar coses de la cavalcada a gent de fora??

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Si voste es faller sabria qui era el rei en castella. Hi havia un senyor crec que rumano, un senyor de raça negra i un valler que parla valencià, escriu valencià i ha tingut alts càrrecs en la Junta Local Fallera i eixe senyor era qui havia de dir el discurs i no els altres reis. No calia que es vestira Ximo, sinó que ell fera el que tots els fallers i no fallers esperaven que fera com a faller, un discurs en valencià dirigit a xiquets valencians.
      Tot el demés sobra.
      No el va fer en valencià perquè no el va voler fer. I ell sabrà perque.

      Ara estic convençut que això de la historia del seu fill es un trola com es una trola tot el demes de quan va arribar a la falla.

      Eliminar
    2. Mala trola t'acabes d'inventar!!! Tu l'any que ve carbó per mentirós!!

      Eliminar
    3. Qui ha decidit i ha pagat la subcontractació, les falles o cultura-Ajuntament?

      Eliminar
  20. Yo no se quién asesora a socialistas y populares pero parece que un infiltrado del Bloc pues le están facilitando la mayoría absoluta a Jordi.

    ResponderEliminar
  21. Més comentaris en el discurs de rei que en la seguritat de la cavalcada??
    Ay mare!!

    ResponderEliminar
  22. Extremistes!
    Si no haveren inspeccionat previament el rei havera parlat.
    Quin problema hi ha? No crec que als xiquets els preocupe molt l'idioma amb el que parle el rei. Pero als nostres politics si. Y, la politica per damunt de tot i, lamentablement, per damunt de tots ni siquiera respectant a les persones (en este cas, xiquets/es).

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Jo opine al contrari. Que precisament per eixe respecte als xiquets se li va dir que parlara en valencià.
      Si ho havera fet en anglés ¿Diries el mateix? Segurament no. Diries que es una falta de respecte a que xiquets valencians els parlaren en angles.
      I jo no crec que criatures de dos i tres anys, o de quatre estiguen per a sentir discursos en castella. Que no l'entenen i menys dit per un micro i altaveus en la plaça.

      Eliminar
  23. Si quan va passar això només hi havien tres reis, alcalde i president de la JCF com ho sap el PP? Aci hi ha gat amagat i pel que veig, molt d'interès del PP en que el rei fera el discurs en castellà. Amb quin motiu? Mai, mai, ni quan ells governaven es feu en castellà. Que està passant aci? Enrique averigua!!

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. També tindria interés Amador en que es fera en castellà el discurs,pues el va tindre a les seues mans molt abans i li va semblar perfecte,tant per a no dir res a ningú. O si ho va dir?

      Eliminar
    2. KARL, DEIXA AL FALLER TRANQUIL, SI SÒNA O NO SÒNA JA ES VORÀ

      Eliminar
    3. Per lo del faller sols repetisc el que he sentit per varies persones del món faller, no sé si és un càrrec polític o triat pels fallers,però siga com siga el que sí sé és que els polítics intenten polititzar-ho tot i clavar cullerà per tindre el camí més plà a tots llocs per fer i des-fer a la gana dels seus interessos. Però sí,esperem que lo del faller s'aclarisca,estaria bé unes declaracions de Melcior...

      Eliminar
  24. L'alcalde tenia por de que La Cotorra el criticara per deixar al rei parlar en castellà i va preferir que els xiquets i les xiquetes es quedaren sense parlament reial abans que La Cotorra el marmolara.

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. com va a marmolar la cotorra a l'alcalde publicament? això es pot fer en privat, que ausaes que tenen temps ;-)

      Eliminar
  25. Copia textual del Levante
    s. espinosa/s. s. tavernes/gandia Los niños y niñas de Tavernes de la Valldigna que el lunes pasado acudieron a dar la bienvenida a los Reyes Magos se quedaron sin escuchar las palabras de uno de ellos, en este caso Melchor, porque quien le representaba se negó a dirigirse a ellos en valenciano.

    La polémica suscitada se conoció ayer y ocurrió cuando los tres Reyes Magos se dirigían al balcón del ayuntamiento para saludar a los presentes y dirigirles unas palabras. En ese momento el alcalde de la ciudad, Jordi Juan, de Compromís, y el presidente de la Junta Fallera, Ximo Felis, comprobaron que el discurso lo llevaba escrito en castellano. El máximo responsable del ayuntamiento y el de las Fallas de Tavernes, que son las entidades organizadoras, le pidieron que cambiara de idioma porque esta ciudad es valencianoparlante y lo normal era usar la lengua autóctona.

    Según señaló ayer el alcalde de la ciudad, el rey Melchor es un vecino de Tavernes también valencianoparlante, pero pese a ello argumentó que quería hablar en castellano para evitar ser reconocido por su hija, que estaba entre los niños que llenaban la plaza, lo que dejó descolocados a los presentes al entender que por encima de esa circunstancia debía primar el discurso en valenciano. Según Jordi Juan, Melchor también indicó que los reyes vienen de Oriente y que allí no se habla valenciano, otro argumento rebatido al explicarle que tampoco el castellano es la lengua de aquellos lejanos lugares.

    En defensa del valenciano

    El alcalde se mantuvo en la posición de que aquel era un acto municipal, que las Fallas de Tavernes hacen un uso casi exclusivo del valenciano y que ese es el idioma que predominantemente se escucha en la localidad, de manera que insistió en traducir el discurso o, como segunda opción, improvisar unas palabras a todos los presentes.

    Pese a eso, la polémica no se despejó y el hombre que interpretaba al rey Melchor se negó a hablar y se limitó a saludar, junto a sus compañeros Gaspar y Baltasar, mientras eran aclamados por los niños.

    Este periódico pudo hablar ayer con Melchor, pero declinó hacer cualquier tipo de manifestación pública sobre lo ocurrido.

    El alcalde, en cambio, restó importancia al hecho, pero se ratificó en que él mismo como primera autoridad local, el concejal de Fiestas, Josep Llàcer, y el responsable de las Fallas trataron de convencer al rey para que hablara en valenciano porque consideran que eso era «lo normal» en una localidad donde la vida diaria de sus ciudadanos tiene lugar mayoritariamente en valenciano y porque la Administración local defiende el uso de este idioma.

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Gràcies perquè l.edició digital sols deixa llegir el titolar.

      Eliminar
  26. Els xiquets es vaen quedar sense escoltar al Rei per culpa d'un alcalde intolerant.
    #JordiDimissió

    ResponderEliminar
  27. Nota del administrador : No mateu al missatger així que ninguna referéncia de tipus personal a ningún corresponsal i menys per temes que rés tenen a vore amb éste.
    Ni tampoc a la persona en sí del que va fer de rei perqué contra anònims no es pot defendre.

    ResponderEliminar
  28. El que es una vergüenza es que el politiqueo llegue hasta ésto y que un partido trate de traer rédito de ello, yo pienso que le ha salido el tiro por la culata y le están haciendo un favor a Jordi, y después nos extrañaremos del ascenso de Podemos.

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Que por us fa Podemos als del Bloc que us fa escriu-re en castellà i tot.

      Eliminar
  29. Altra nota del administrador : Tens raó el eliminat que ens recrimina i rectifiquem, qui vullga parlar en nom d.una organització que s.identifique i més si es en nom de la JCF que va ser l.organitzadora i tots sabem qui es el seu màxim representant.

    ResponderEliminar
  30. Un grapat d'anys fent el discurs en valencià i cassualment ara que mana un Alcalde nacionalista passa açò : A mi me huele a chamusquina, i ho dic en castellà per si algú no ho enten en valensiano.

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. I passa en any electoral. Més casualitat?.
      Mai això, ni quan manava el PP, els reis parlaven en castella.

      Qui ha montat tot este guirigall? Amb quin objectiu?

      Eliminar
    2. L'any que vé que trien millor als Reis. Hi ha inclòs gent de color que parla correctament el valencià.

      Eliminar
  31. Jordi quina por te tenen que davant la falta d'arguments van a per tu amb temes de estos tan ridículs com el que ells van a fer en les properes locals, están perduts i eu saben.

    ResponderEliminar
  32. L'alcalde ha sigut massa radical. El valencià no ha d'estar per damunt de tot. Evitar un discurs no és una forma de defensar el valencià

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Ací l'unic que evita un discurs és el rei que cobra 40€ i no acaba la seua feina,perque li paga l'Ajuntament i perque es troba a un poble VALENCIÀPARLANT.
      I si,el valencià està per damunt de tot,almenys per damunt d'una decissió personal d'un sol davant tot un poble.

      Eliminar
  33. El que aci conten també es mereix una nota de prensa del PP

    http://diarivalldigna.blogspot.com.es/2015/01/ppsoe-consens-pp-i-psoe-i-ampliacio-del.html

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Una nota de prensa del PP.... i del PSOE
      Tots estàn en la foto.

      Eliminar
    2. Tots són opossició. I qui no ho eren fins ara,ho són sols gràcies a la única i exclussiva decissió de l'alcalde.

      Eliminar
    3. Això no t'ho creus ni tu, però val.... acceptarem polp com animal de companyia.

      Eliminar
    4. Be...ja anem acceptant algo: que no s'ha sabut mantindre als socis de la part.

      Eliminar
  34. Perdoneu per dir que no se m'havia publicat un comentari,està a la notícia de "Nota de premsa del PP..." Com que en tots llocs parla del mateix...demane disculpes a l'administrador

    ResponderEliminar