lunes, 19 de enero de 2015

Editorial : AMB UN BON TROÇ DE "XORISSO"

Estem vegent "La sexta columna" sobre corrupció en la nostra terra i ens ve al cap una estrofa d'una cançó que diu "Ens vengueren per un plat de lentilles a castella "  d'un tema del gran Paco Muñoz, de titol "Qué vos passa valencians". Però ara a més les lentilles porten un bon troç de "xorisso" i del picant.

I es que un grapat d'anys després per desgràcia seguim vegent com alguns valencians seguixen ofrenant noves glòries ací i allà mentres saquetjen les arques valencianes i s'opossen a un estat federal amb la consegüent total autonomía financiera. 

I no, no sols es el PP els que s'opossen a més autonomía, sí evidénment els del xorisso, son també Vox, Ciudatans o UPyD, partits els darrers que poden entrar en el parlament valencià, mentres que partits valencianistes ni assomen en les enquestes, i altres com Compromís perden força davant 
l´aparició de Podemos, que al cap i a la fí son altres de "Madrit", no ens enganyem, l'esquerra marxista sempre ha segut centralista, ahí teniu l'extinta URSS o la Xina, que tenía somessos la primera a tots els demés ara països independents com Ucraína o Georgia, o la segona que té somes el Tibet ara mateix. 

Davant este panorama dessolador comentavem l'altre dia amb un bon amic del Bloc si no li entraven ganes d'enviar-ho tot a fer la mà, deixar eixa lluita política que tan de disgustos ens porta i ja s'apanyaràn, que ell també té la vida professional resolta i no necessita de tot açò, passar a ser mers ciudatans privats. 

Però bé, seguirem ahí, hi ha qui té vocació d'indi, jornaler o assalariat com reça la dita cançò, sempre estem a temps de plegar i cap a casa, esperarem a les properes locals i nautoinòmiques i després i a la vista dels ressultats farem, de moment ací estem i tarem , apoiant a Units i a la seua Coalició.

19 comentarios:

  1. Despotriques contra el PP però uses el mateix sermó que ells, que Podemos són marxistes,extremistes. Benvingut siga l'extremisme contra la casta corrupta. Per qué creus que Compromís s'estanca i Podemos no? Prenem d'exemple la política dels nacionalistes al poble? Dels dirigents de Podemos no es pot dir molt (ni bo ni roí) per ara de la seua gestió,com que són nous i venen verges, i és una de les poques i reials esperances dels votants de que la política recaiga en el poble i no en el poder del capital a través dels partits tradicionals.
    Tampoc no cal jugar a un fals i simplificat nacionalisme,molts de Madrid i d'altres terres han vingut a casa nostra a aportar,compartir i integrar-se,tants com aquells de dins que només han ofrenat i s'han venut al centralisme estatal,el problema no és d'on vens,sino si mires per al poble o només en benefici teu i del teu partit. Aci ja hem fet la prova i hem vist partits progressistes que igual li posaven un PV a les seues sigles que després en privat parlaven només castellà.

    ResponderEliminar
  2. Tens molta raó Enrique

    ResponderEliminar
  3. Podemos no es marxiste, ser marxiste es ser radical ?
    A la primera pregunta fets i es que el partit marxista i no ho amaguen "izquierda anticapitalista" ha decidit disoldres per a des de dins de Podemos seguir la lluita anticapitalista. I no , no ho dic jo, ho han dit ells.
    Extremista Podemos ? Depen de on i a qui pilles i eixe es per a mi el seu problema, que eixe soc i no soc depen de qui i on perquè porten un grapat de temps definint.se i no acaben de fer.ho es el que a mi almenys en preocupa.
    A nivell local Karl conec a Jesus Angel i a Raúl i Carol i en pareixen persones molt correctes però el problema es que he escoltat i vist a cada element apoiant a Podemos també a nivell local que tèla. I eixe es el problema i perquè m.espanta este fenómen, perquè com ells mateix reconeixen i per això no es pressenten a les locals, no controlen a les basses i això es perillós i molt.
    I des del punt nacionalista Karl crec que es indiscutible que no ho son i per tant per a mi altres més dels que al cap i a la fi farán el que es manen des de fora.
    Per tant tampoc son la solució a esta terra, la solució es que manem els d.ací i des d.ací i si es de baix cap amunt millor i per això despres de pegar bacs m.he decidit per impulsar un partit local i des d.este una coalició amb altres partits locals i des del nivell de poble que es on es coneixen millor els problemes dels ciudatans, fer arrivar estos cap amunt.

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. No patisques per Podemos Tavernes perque no existeix més enllà de dos assemblees ni es poden presentar com a tal. El partit és un moviment de fa poc mesos i que s'organitzarà de dalt cap avall per preservar la idea original. I que les bases o fonaments del que diuen alguns dels representats siga el repartiment,comunisme o marxisme,no té res a vore amb la realitat de hui en dia,almenys a curt plaç no es pot eixir del capitalisme,però sí es pot intentar controlar i domesticar-lo cap l'interés comú. El primer pas és destruir l'amiguisme i clientelisme i dotar-nos de mecanismes eficients contra la corrupció,no sols fer més lleis. I en això estarem d'acord molts,fins i tot ho diuen la majoria de partits tradicionals,encara que la majoria no s'ho creuen.
      A nivell local encara és prompte,però a nivell de País crec que Podemos va a manar i no poc,i serà bo que controle a l'altre soci en ascens (ara ja menys) que no convinga a les mentides de la casta. I al poble,per molt joves i renovats que semblen,han demostrat fer la mateixa vella apolítica i usar els mateixos patrons partidistes. Crec que ens vindrà bé a tots i tant de bo que algú al poble fera eixe paper,en ser honrats i saber vore on estan les necessitats, el de menys és si s'està a la dreta o a l'esquerre. Lo de radicals o extremistes em semblen paraules lletges,però pitjor sòn molts dels que es diuen moderats o de centre (no va pel partit de l'administrador) i després fan polítiques excloents o minoritàries,escoltem tot el que diu Podemos de la corrupció,els desnonaments,l'atur i els serveis socials i vorem com d'extrem ni radical no tenen res de res,sino de sentit comú. Tranquils,no patiu,que de la propietat privada no ens la toquen a ningú.

      Eliminar
  4. Podemos es tan centralista i espanyolista com el PP i el PSOE.
    Respecte als valencians, mas de lo mismo. No he vist encara cap declaracio de recolzament a la llengua o altres trets valencians. Eixirem de les brases i caurem en el foc.

    I damunt dirigits per un únic senyor que esta posant els seus peons a tots els caps de la direcció de Podemos.
    I això ho estem veient tots els dies, com s'estan desfent dels elements que son critics amb la direcció de "la coleta".

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. La propera presidenta de la Generalitat tampoc és nacionalista i vé d'un partit tradicionalment espanyolista. Però no dubte que no ens llevarà cap dret al valencià i sí dignificarà la nostra cultura (i butxaques), al igual que pretendrà fer-ho Podemos. Dels que encapçalaran el nou projecte Podemos a València no ho sé,però dels que voten al partit no tinc dubte que no hi haurà massa sentiment antivalencianiste. Que es tinga seu a Madrid no vol dir que ací facen mèrits en contra dels interessos valencians, i així i tot no crec queden pitjor en lo cultural que aquells PSPV o EUPV. Lo únic que es veu per tots llocs i també per ací és poreta progre perque no els xafen el negoci.
      Tila i bicarbonato i Coletas per a rato.

      Eliminar
  5. Podemos está de rebajas ideológicas y eso no es serio, uno es lo que es y quién quiera que te compre. Por lo tanto si son capaces de adecuar su ideología para llegar al poder también lo serán para vender como los otros a esta tierra si hace falta en aras del interés del partido a nivel estatal.

    ResponderEliminar
  6. Podemos, el nom sols en castellano ja ho diu tot

    ResponderEliminar
  7. M'apunte al que dius.
    Des de fa 300 anys que Madrid i els seus dirigents, i amb la democràcia els partits centralistes, només tenen com a consigna la destrucció de les nacionalitats perifèriques i això ho venen practicant de mil maneres. Ací han fet que siguem els valencians i valencianes els primers que despreciem i rebutgem la nostra propia personalitat, i considerem el d'altres millor. Nomes cal vore la substitució identitaria valenciana per la castellana en totes les ciutats majors de 30.000 o 40.000 habitants.
    Això ha dut que siguem l'autonomia amb menys sentiment nacionalista, segons les enquestes del CIF, per davall fins i tot d'Extremadura i Andalusia.
    Consequencies: Estatut de segona, per una via de segona, finançament de tercera i destrucció de l'economia: la taronja ni val res ni es procupen que valga, bancs i caixes s'han venut a gent de fora, autopista que va vint anys que devia ser lliure, arc mediterrani que ni se sabe quan, inversions estatals sempre molt per davall de la mitjana..
    I a nivell polític, sempre partits de fora manant amb eixa altenança PPSOE que ens ha dut al nivell que tenim.
    I penseu que Podemos això ho va a solucionar? Totes les entrevistes publicades fins ara en els diaris valencians als dirigents quan han arribat a este punt, han passat per alt i mai no s'han implicat en res. Xe, pero si en els cercles de Valencia i les grans capitals encara estan discutint si han de permetre parlar valencia perquè som espanyols i així en castella ho entenen tots.

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Sí,però de tot això tenim culpa els de dins,valenciàparlants meninfots. Amb Franco teníem excusa opressora,ara cert que també moltes dificultats amb el PP,però des de Ciprià i Lerma ja duguem molts anys de "llibertat" i no hem avançat massa com a poble. No tot ni molt menys és culpa de Madrid,sino dels que ajupim el cap.

      Eliminar
  8. Els partits nacionalistas son el autentic cáncer de Espanya
    Tenim un sistema electoral que permet presentar candidatures asoles en certes comunitats i después ser la clau de govern de la nació com ja ha passat amb CIU i el Pnv.
    Aixo es lo que porta a les desigualdats entre els territoris o algu pensa que van a mirar per el progres de alguna comunitat que no siga la seua?
    A nivell de la comunitat Valenciana no pot existir ningún partit nacionaliste amb prou PES politic i poder decidir a Madrid, el Bloc no tindra mai suficients vots al no obtindre bons resultats en la mitad de la nostra comunitat aon son de parla castellana i son tant valencians com mosatros
    Per altre costat eixe sentiment nacinaliste no es important para la mayoría dels valencians

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Això ho hauran de dir els valencians,no tú per boca d'ells. Cert que fins ara el nacionalisme no era tan important però amb el nivell d'asfixia espanyolista ja s'encarregarà el PP de revifar el foc. I només ho pararà Podemos,que deurà sumar en un camí paralel. El que no es podia suportar era l'espanyolisme catet excloent dels seus pobles i sobretot la financiació mesetària. Mira si és important el nacionalisme a les perifèries que només en trauen raca de Madrid els castellanistes o els de l'altre extrem: partits nacionalistes forts a Catalunya i Euskadi. Però per damunt els nacionalismes està encara la dignitat humana bàsica:menjar,casa,treball, qui done això tè molts vots guanyats, i ahí és on Podemos passarà per la dreta al PP,PSOE i Compromís,independentment del menor o major nacionalisme. I el que més ens ha de tranquilitzar als valencians és que la Oltra de lluita contra la casta en va sobrada,ha d'entendre's amb els nous madrilenys més que amb els altres madrilenys d'esquerres.

      Eliminar
    2. Efectivament no eu tinc que dir jo,ni tu tampoc
      Lo que es una realitat son totes les eleccions que portem hasta ara i mai a la comunitat valenciana nacionalistes i extremistes han obtingut uns resultats electorals bons
      En cuant a Podemos no deixen de ser casta universitaria de profesors funcionaris que lo unic que faran sera liarla mes(si poden)

      Eliminar
    3. El Bloc també es casta de professors la majoria no universitaris i l'únic que et sap mal es que et xafen el xiringuito i amb major nivell acadèmic. El mort li diu al degollat...
      Pues clar que al Bloc hi ha de tot,com a Podemos.
      Vaja Pais de sabuts i envejosos!

      Eliminar
  9. Per a càncer els que seguiu pensant en que Espanya es Una quant ni ho hes ni ho ha segut mai i a més gràcies als vostres es menys Grande y moltíssim menys Lliure.
    Espanya sols ha segut una baix les armes i sols sobreviurà quant els espanyols sigam lliures per a decidir que i com volem conviure.

    ResponderEliminar
  10. Podemos es un moviment d'una esquerra que mama ela mateixos idearis de Izquierda Unida pero que es diferencia d'ella en ser un producte nou,.jove i que trenca d'algun mode els quadres tancats de la vieja guardia del Partit Comunista. Ara volen llavarse eixa imatge amb Garzón. Apleguen tard. La gent esta ja insimisma amb les mentires de Pablo Iglesias i el seu servei de propaganda Bolxevic en la Sexta.
    El puedo-programa de Podemos no es mes que una declaracio de bones intencions. En el fons fan el mateix que els partits tradicionals: omplir fulls diguent que donaran duros a quatre pesetes. El seu discurs es canviant en funcio del public. Un día volen llevar la setmana santa i no pagar el deute public i un altre diuen que no, que respecten la diversitat de religions i que volen "reestructurar" el deute. Nada nuevo bajo el sol. Fan el mateix que els partits tradicionals.
    Els dirigents de Podemos son un grup d'intel.lectuals de Universitat bienintencionats, que viven en la seva urna utópica i que,es pegaran un ostia padre en quant tinguen que prendre decissions. Ningún dirigent de Podemos ha gestionat mai una empresa o creat un lloc de treball. Excepte el seu líder que pagava en negre i no tributava res.

    Resumint: programa ple d!utopíes que diu com es gasta pero no com es recauda, discurs canviant en funcio de l'auditori i quadres dirigents que ni gan eixit mai d!un aula.

    ResponderEliminar
  11. Si,propaganda bolxevic a LaSexta,eixa on ja no eixen els de Podemos de fa temps després del susto de les europees ja no els fa tanta gràcia les tertúlies de la cadena del "progre" Jose Manuel Lara. Posar-nos a Maruenda e Inda és bona propaganda de Podemos,sí.
    Ah,que Podemos no té programa i sí bones intencions? Valen més els programes del PP on Rajoy baixava els impostos l'atur o aquells locals de l'estació a Borderia i ciutat de l'esport? Ah,que quan manen canvien la cançoneta i resulta que sols eren bones intencions,promeses,treballar en eixe sentit,a llarg plaç,bla,bla,bla...
    Encara no han manat però el tio Gekko ja sap que són com els partits tradicionals. Quin numero tocarà demà als cegs? Aprofitem la teua saviesa en pronosticar. Difama de seguit a vore si al final ens ho creguem.
    I si el problema de Podemos és que no són empresaris,beneit problema,vist el nivell empresarial d'aquest pais. Molts dels primers gestionen i no amb poca responsabilitat i a més a més,des de la realitat,a peu de carrer amb la gent amb problemes,no cregues que són nouvinguts de fa pocs mesos al activisme polític.
    T'ha faltat dir lo de perroflautas.
    A lo millor la Utopia era el capitalisme salvatge i individualiste i els que es peguen l'òstia són els xupòpters del poder i altres que aspireu a entrar a la casta. Em quede amb lo únic bo que dius d'ells: ben intencionats, que no es poc a dia de hui vista l'ambició personal i poca solidaritat que impera.

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Perroflautes no pero algo hippies si. Les propostes economiques de Podemos están a l'altura dels discursos del Gran Wayoming i del Follonero. Pero tranquils tots. Tindrem ocasio de comprovar-ho.
      De moment Syriza guanyara el diumenge per a desgracia dels grecs. Ells s'endeutaran mes i els mercats es possaran les botes invertint a la baixa contra la borsa grega i els seus bons que valdrán menys que el paper de fumar. La castanya será de campionat.

      Eliminar