viernes, 30 de enero de 2015

Premsa, VIST EN VALENCIA PLAZA, PRIMARIES COMPROMÍS

Llegim en Valencia Plaza el següent : 

Así, no ha sido extraño que por determinados grupos de whatsapp circulen listas 'precocinadas' dirigidas a favorecer a una serie de aspirantes alineados con determinados núcleos de poder de algunas formaciones. Sin ir más lejos, días atrás, en un grupo de whatsapp de la dirección del Bloc se coló un modelo de votación para la lista autonómica en la provincia de Valencia.
Consol Castillo
La autora del mensaje fueConsol Castillo, concejal en el Ayuntamiento de Valencia y pareja del histórico dirigente del Bloc Pere Mayor, próximo a Enric Morera. El contenido del mensaje fue el siguiente: "En la lista autonómica provincia de Valencia: 1. Jordi Juan 2. Cristina Suñer 3. Teresa García 4. Juan Ponce 5. Graciela Ferrer 6. Ana Muñoz 7. Paco García". La reacción por parte de algunos miembros del grupo no se hizo esperar: Maria Josep Ortega, integrada en el citado grupo de whatsapp y que también se presenta a las primarias aunque no estaba incluida en la lista del mensaje, preguntó: "Com????". También comentó el aspirante a la alcaldía de Castellón, Enric Nomdedéu: "Mande!?!?", para ironizar después: "Creo que es en la puerta de al lado".
I diguem el que he contestat a un comentarista que ens ha peguntat en la vinyeta d'humor : 

No sé rés però tot en estos temes està normalment precuinat i en tots llocs i no sols partits polítics, en el sentit de que els apareills que governen sempre espenten, i ahí tenim inclús a Podemos, als que creu més adhients per a un càrrec i la massa sol seguir-ho perquè per això els ha elegit per a manar, pensant son els millors i els que millor aconsellen en conseqüència . I es normal que espente als polítics més rellevants pels seus ressultats com el mateix Jordi, Morera, Oltra o Puig. 

Però jo no qualificaría de puxerasso quant es deixa votar lliurement als afiliats i sobre tot als simpatitzants.


Ara cadascú pense el que vullga. 

31 comentarios:

  1. I per altres whasps ha circulat primer Ferri, segona la Maria Josep Ortega i aixi fins altres.
    O siga cadascu ha fet les seues propostes i les seues alliances.

    Propostes de llistes els inscrits a Compromis n'hem rebut fins a cinc diferents, almenys jo, i cadascuna diferent: en una Jordi el 1, en la de Ferri ni apareix, i en altres va tercer, o vuite.

    Normal en un cas de llistes obertes i on es vota com el senat, persona a persona, i com tu ben dius lliurement i no soles els afiliats i simpatitzants si nó oberta a tots perquè simpatitzans i afiliats es menys de la mitat del cens de 40.000 persones inscrites. I cadascu vota el que vol i no amb llista tancada com els "casta" ( si es que en fan).
    Democràcia total per eleccio de candidats.

    ResponderEliminar
  2. Respuestas
    1. Ay Mare aquells que els imposen els candidats a dit. Després venen les corrupcions i demes i estar sempre agenollant-se davant els "jefes".

      Eliminar
  3. Preferixc que ixca un del poblé com Jordi, encara que siga "precocinado", que un de fora com Ferri sense "precocinar"

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. A vore si Ferri dona més que Jordi i et quedes un pam de nassos.
      Jordi que va a proposar en València per a la Valldigna, l'estació a Borderia o llevar les torres d'alta tensió?

      Eliminar
  4. O el grapat de xorissos anomenats a dit des de Madrit

    ResponderEliminar
  5. Jo he votat i no m'han enviat cap Watshapp. Serà perque no en tinc,je,je. Lo d'enviar llistes de candidats amb l'ordre que es vol podrien difondre-ho en públic,per saber cadascú a qui vota,com informació,però enviar-ho per privat a un grup i sense dir res més jo ho entenc com pressió,com si digueres si vols seguir seguent amic meu,vota la mateixa llista que jo. Coaccionar no crec siga joc net.
    I clar que després n'hi ha llibertat per a votar,faltaria més,jo he votat a Jordi de número 8 per la paritat,ja havia votat a 4 candidats homens millors que ell.
    Enrique,més val que canvie prompte la política,perque si lo normal com dius és que estiga tot precuinat,els votants ja anem cansant-nos de tanta normalitat. Sobre Podemos,no perds comba per nomenar-los negativament,clar que la cúpula tenen unes preferències,però despres cadascú vota qui vol,i a Barcelona i Andalusia no ha eixit la llista que ells desitjaven.

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Tu seras un dels tres infiltrats a les llistes de Compromís del PSOE que han pillat? Tu de Compromís i dels valors de Copromins, nada monada.

      A m'han enviat dos propostes i no m'he sentit ni pressionat ni cosa pareguda. Tampoc em sent pressionat quant a ma casa arriben per privat centenars de papers de propaganda electoral en eleccions. A mi em proposen el que siga, com em proposen cinquanta candidats al senat o setze llistes tancades a les Corts, i jo COM EL VOT ES SECRET faig el que vulll i vote a qui vullc.

      Es necessita ser bleda i babau per a vindre a dir-nos que unes votacions per internet, davant del teu portatil, tenen coacció. A vore a qui li ho fas creure, Si hagueres estat coaccionat no hauries votat a Jordi el 8 (no m'ho crec, no l'has votat) hauries votat l'1.

      Ja ens diras quin dels tres eres. Que rode la pilota perquè la partida està en joc, com en qualsevol joc de pilota valenciana, i gràcies per incrementar el cens de Compromís.

      Eliminar
    2. Soc simpatitzant de la UPV quant encara era nacionalista i d'esquerres i ara d'IdPV,l'únic partit d'esquerres de Compromís. No he votat mai el PSOE ni he entrat a la seua seu local.
      Ara no he incrementat cap cens de Compromís perque ja estava abans de les europees. No saps com funciona el sistema per a votar perque no s'en poden votar 8 candidats. Tú n'has votat tants?
      Enviar watshapps amb una llista no té trellat si els del grup estan per la llavor. Si no saps cert si els agrada la llista,si no és coacció,almenys és propaganda inductora,i una falta de respecte als demés aspirants. No posaven ja el seu curriculum i motivacions a la web?
      Tindràs que afinar més la punteria,jo crec que al poble,del meu perfil hi han més de 3 dels 1.700 inscrits.
      A la pròxima demaneu el carnet del partit i fora problemes. Ai no,que Compromís són varios partits,quin oblit!

      Eliminar
    3. Tu no tens idea de com es vota.

      Com que no en pots votar 8? A partir de 7 pots votar-ne, 8, 9, 10, 11, 12..20 ... i tots els de la llista si vols, que en son 38. Nomes amb la condicio de que els has d'ordenar perquè el valor de cadascun es 1/n.

      T'escric la norma:
      En el cas de la votació de les llistes a les Corts de cada circumscripció, hauràs de votar-ne un mínim del 25% de les persones a votar (és a dir, 4 per a la circumscripció de Castelló, 7 per a la de València i 6 per a la d'Alacant). A més a més, la teua votació haurà de ser paritària. És a dir, hauràs de votar tants homes com dones; o, en cas que tries un nombre imparell de persones candidates, la diferència de gènere no podrà ser major de u.

      Enterat? Un minim del 25%, que en Valencia són 7.


      Eliminar
    4. Pero els d'ací voten només per Valencia o ho poden fer també per alacant i Castelló?

      Eliminar
    5. Pues la web explicava que d'una llista de l'esquerre on estaven tots els aspirants en pasares set a la dreta,no deia res de poder votar-ne més. A la pròxima expliqueu millor les coses com són.

      Eliminar
  6. Si volen ser transparents, no haurien de fer circular whatssaps des de la cúpula del partit. No existix la transparencia a mitges. O eres transparent o no ho eres. En aquest cas Compromís deixa molt que desitjar.

    ResponderEliminar
  7. Això és transparència? Coaccionar el vot? Llistes a lo "Arguiñano", tot ben cogudet!

    ResponderEliminar
  8. Les primàries de Compromís són una mentida. Ja està tot decidit, dóna igual votar o no

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Això és diu "DEDOCRACIA"

      Eliminar
    2. Les uniques primàries que estaven decidides foren les de Víctor Borras. Fan primaries a un sol candidat per fer-li propaganda. I damunt elegit a dit.
      Ai pobra Pilar Altur, com tan manipulat. I ara vorem en quin lloc aniràs, però amb un poc de dignitat el quedaràs en casa i que es presenten ells.

      Mes trellat ha tingut Jordi,. No es presenta ningú més a l'alcaldia, pues no fem paripes i no hi ha primaries a l'alcaldia.

      Eliminar
    3. Pues com les primaries del Bloc al poble.

      Eliminar
    4. El Bloc al poble que és? Jo conec Compromís i no ha fet primaries, sabut.
      I saps perquè? El reglament de primaries de Compromis diu que si hi ha només un candidat i és proclamat per l'assemblea, serà el candidat sense passar per cap proces. I això va passar abans d'iniciar-se el procés de primàries, ja fa algun mes.

      Eliminar
    5. Per això no van deixar presentar-se ningú més per Compromís al poble,per deixar-li camí lliure a Jordi. No calia arriscar-se a votar.

      Eliminar
    6. No han deixat presentar-se a ningu? este es pensa que compromis es el PP.

      Eliminar
    7. No,la vella cúpula local no ha apostat per ningú més que no fora Jordi. Ho han dit per activa i passiva públicament qui era el seu líder.

      Eliminar
  9. Ay Pilar... Pilar com te l'han pegat. Ja t'ho haveren pogut dir abans ja.
    Així no haveres perdut el temps amunt i avall per tots els llocs, a la casa de la cultura als concerts de la Sium...etc, amb Victor.
    El Euro... té molt de poder i la que va en lloc teu també, però tindríen que haver tingut una miqueta de sentit comú i educació i t'ho haveren tingut que dir i explicar!!! Pareix mentira que havent treballat pel Psoe amb Europa no tinguera una miqueta de coniximent i haverteu dit...ay mare com està el pati.

    ResponderEliminar
  10. Pobra Pilar. Com els mocadors de paper, però en política: usar i tirar. Però sempre ens quedarà Catalunya...

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Usar i tirar. Me suena a Karinaso i Carmen Canet. Quí és el malo en este cas?

      Eliminar
  11. El pp fa primaries??? Jo vulc votar a un atre que no siga manolo!

    ResponderEliminar
  12. Jo vullc primaries per votar a Manolo que segur que li va a donar una palissa en vots de pare i senyor mio a Jordi.

    ResponderEliminar
  13. Pues vas i li les demanes al pp, jajajaja no crec que vuulguen fer unes primàries obertes a les corts. El pp imposa una llista a les corts tagrade o no...es lo que hay. No han tingut ni tindràn mai transparència.

    ResponderEliminar
  14. Quines coses digueu i voleu....
    Però en quin món viviu vosaltres dos, els de dalt? El PP primàries? El PP practicar la norma de que vote el poble a qui vol en la sua llista? primer plouran naps i cebes que un partit dictatorial i digital ( per allò del dit) convoque primàries.
    A més ¿per a que? Si no hi ha cap persona del poble que vulga anar en la llista, perquè no vol que l'assenyalen com a complice i benefactor del partit corrupte per excel·lencia com es el PP.

    ResponderEliminar
  15. Al final JJ 8é. Pensava que quedaría més bé.

    ResponderEliminar