viernes, 9 de enero de 2015

Editorial : FESTI-PLATJA

Es va comentar en dies passats mentres es comentava sobre el Festivern i abans de la darrera polémica d' ahir mateix, sobre la possibilitat de fer un festivern en la platja, o en època estival. Anem a modéstament analitzar-ho, avissem que no ho tenim gens clar.

??? En molts llocs en fan, ací tenim
l'experiència, perquè no .
En primer lloc on fer-lo : Pensem que el millor lloc huí per huí en els sectors dotze i tretze, es a dir, al sur de l'escoleta, en els solars per urbanitzar.

Incovenient : La manca de dutxes amb aigua calenta si es fera en hivern, així com de WC's, encara que solventable fàcilment lo segón com sabeu, no se com estaría el tema en quant a lo primer : En diners torrons segur, i en esstiu no problem, aigua fresqueta per a tots !!! .   

Suministrament de menjar : Ningún problema en estiu, i amb previssió, solventable en hivern, vos assegure que els comerciants i hostelers locals no deixaríen passar l'oportunitat de vendre en un dia lo de tot un grapat de messos, i més els que tenen un local llogat o en propietat tot l'any però tancat 9 messos, segur que interessaría ficar-lo a punt i obrir tres dies.

En estiu o en hivern ? Pensem que el que funciona per a qué canviar-ho i el Festivern funciona, i per tant o millor bé en estiu o en primavera. 

Incovenients : En estiu molestaría a una platja "familiar", es qüestió d'estudiar els incovenients i les ventajes, la veritat açò si que si que no ho tenim gens clar, pero ens inclinem millor per la primavera, perquè a més serviría per a començar a dessestacionalitzar. I a més en estiu no es per a tirar coets però no ens podem queixar, pensem. 

De totes formes ací ho deixem, tornem a dir no ho tenim gens clar, s'accepten opinions, constructives si pot ser, gràcies de bestreta.

23 comentarios:

  1. Molt bona idea. Falta concretar alguns detalls però l'exit està asegurat.

    ResponderEliminar
  2. despres de desmuntar la carpa... saps si van a pintar de nou la pista d'atletisme a cost 0€??

    ResponderEliminar
  3. Que fort!

    http://diarivalldigna.blogspot.com.es/2015/01/ppsoe-consens-pp-i-psoe-i-ampliacio-del.html

    ResponderEliminar
  4. La primavera, ejemplo en Mayo después de las comuniones, sería ideal Enrique, porque serviría de empuje a los comercios que segúramente ya no cerrarían hasta Octubre, pués muchos de ellos ya empiezan a abrir en Junio. Sería un gran empuje económico seguro y más para aquellos que o bien tienen un local en propiedad o alquilado y solo lo explotan tres meses en la práctica : Se nota que trabajas en la playa y conoces a fondo el tema y por eso obtendrás un montón de votos de los que allí vivimos todo o casi todo el año.

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. A Pasqua ja comença a canviar l'oratge i vindre prou gent,sobretot els dies de vacances. La platja deuria aspirar a fer un horari comercial de Pasqua (o falles,conforme caiga Quaresma) fins el pont d'octubre o de tots sants. la gent (i els comerços) atrauen gent.

      Eliminar
  5. Deu te escolte Enrique, jo tinc un local alquilat tot el any i pague un dineral i axió seria de categoria pues en junio obrim i no traguem ni pa pipes i en septiembre cada vegada menos al adelantar la escola , i fer un festival en mayo o junio sería una entra de diners mol bona i segur que tots obririem en eixes feches.

    ResponderEliminar
  6. Un festival en temps de platja morta em pareix un greu error.
    Primer s'ha de pensar en tot allò que no es diu: prepara el local, les prestageries, comandes de genere, frigorifics, llums, empleats, neteja i preparacio local.... Una setmana o mes preparant i una setmana per despreparar. Per dos dies de venta. I amb això ningú compta ni diu res. ¿Compensa? Em direu que sí, però jo ho dubte.

    Compte, no estic dient no a un festival o cosa semblant que atraga milers de persones. Si no atreu milers, no compensa. I això nomes es pot fer a estiu en platges tan estacionals com la de Tavernes, per tant SI però però quan l'ocupació i els comerços, bars, i tot els serveis estiguen en funcionament. Amb platja buida pense que es un error. I ho repetisc, tant de bo, se'n fera un.
    Pert cert Llatzer en teniu un en marxa per al passat estiu, el que fan en Gandia perquè no estaven contents allí amb l'Ajuntament de Gandia. I quan Torro es va enterar de les converses amb Tavernes va donar l'oro i el moro perquè es quedaren.
    I ací tens un Festivern i el PP del poble despotricant i fent tot el que pot i mes per impedir-lo.

    ResponderEliminar
  7. Un comerciant de la platja9 de enero de 2015, 15:35

    NOTA : Este escrit l'escribim des de redacció en nom d'un amic comerciant de la platja,

    T' assegure que jo que venc pa i mescla, i menjar per a emportar per encomanda si que en compensaría obrir tres dies en un cap de setmana per a milers de persones, i com jo molts més, perquè segur vendría milers de bocadillos i centenars d'iunitats de menjar ja fet, a part de beguda, papes, olives i demés. Segur que guanyaría més que tot Juny sencer, i si a més ho feren a finals de Maig o principis de Juny millor perquè ja no tancaría, ójala es fera.

    ResponderEliminar
  8. Una flor no fa primavera. Tu saps que menege molta raó en el que he dit. No vol dir que a algu, pel tipus de comerç que és i ique no ha de fer massa faena per posar-lo en condicions li compense. I més si el genere li'l compra a un altre segons necessitats, que no arrisca res.

    Si els comerços i supermercats estaven desbordats a Tavernes amb el Festivern i tenen existencies i magatzems on deixen genero i demés, i no donaven abast, ja em diràs a una platja buida i amb tot tancat, excepte quatre llocs.

    Però bé, com que ho sabrem ara quan es faça un festival de primavera, ja en parlarem els que obriran per a dos dies. Per tant, ho ajornem fins aleshores. No tot l'any però passe mig any o més a la platja, i tant de bo es fera.

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Evidentement una flor... i en este cas te un local llogat tot l.any i l.obri uns quatre messos i a més elabora els seus propis productes pel que ho té més fácil que altre que tinga que comprar i si no ho ven tot almacenar fins la temporada estival. Així i tot el que en diu es que lo ideal sería fer.lo el més damunt de Juny possible per a empalmar amb l.estiu. I que en esta época per a ell sería un trastorn doncs ja te prou faena en eixa época i li sería més difícil abastir.ho tot.
      El que dius : Tant de bo es fera .

      Eliminar
  9. I que la info turist estiga oberta que sempre tanca quant més falta fà.
    A vore si es nota amb el nou regidor perquè fins ara res de res.

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Els que diuen per ací de Llàcer com "el conseguidor" poden arreplegar el guant del repte de la Infoturist. Faena tenen.

      Eliminar
  10. Us informe que a la Turis Info hi ha llogat un xic amb un contra subvencionat fins juliol, que entraran els de l'estiu. Aquests nadals esco mensa per a substituir la tècnica de turisme per vacances i ha estat tots els dies menys el dia 25 desembre,1 de Gener i 6 dia Reis que també te dret per a dinar en família. És molt simpàtic i agradable i quan torne Montse estaran els dos.
    Respecte al Festí-Estiu, opine que a l'estiu ja estem saturats d'oportunistes de tot tipus.
    A la primavera seria un premi per als que obrim tot l'any i ens mantenim fets equilibrismes.
    A ningú se li obliga a què s'arriesgue a perdre diners.
    Tots els que beguérem possibles oportunitats segur que obririen. Voluntaris sempre ni an massa.
    Crec que l'enfoque deu d'anar per l'empresa qu' arrisque els diners, facilitar-li els mitjans i cervells necessaris i què producte que oferisca siga lo suficient atractiu e interessant per a atraure a la joventut de la comarca per escomencar i a poder ser que se fidelice.

    ResponderEliminar
  11. Estos nadals la turist info ha estat oberta, informa't abans de parlar

    ResponderEliminar
  12. Veig que parleu des del punt de vista dels comerciants però heu de tindre en compte també quin tipus de festival voleu i a quin públic va dirigit. Si plantegeu un festival per a gent jove, les dates que digueu de finals de maig/principi de juny justet són les pitjors per als joves, exàmens de fi de curs, oposicions, etc. Cal pensar un poc més les coses perquè organitzar un festival que funcione no és tan fàcil com pareix des de fora. La idea pot estar bé però cal un empresari/s que arrisquen els seus diners i es llancen a la piscina

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Si,un empresari que arrisque una cosa semblant al del Festivern. Que l'Ajuntament organitze actes culturals i animacions a la platja per 16.000€ com al poble i voràs si acudeixen empresaris "arriscats".
      Pel tema de la época del festiprimavera, lo ideal,per Pasqua,on molts joves tenen moltes vacances i peguen a fugir d'acampada o a la mateixa platja.

      Eliminar
  13. i per a setmana santa?

    ResponderEliminar
  14. Estic d'acord en qu'es deuria contactar amb empresaris que es dediquen a ofertes musicals i comunicar el qu'es necessita i ells que estan en el mercat i són els que s'adonen de les propostes els qu'ens informen de les novetats i estar atents i obert a elles.
    També cal ser prudents per què no ens la lien.

    ResponderEliminar
  15. No son 16.000€ el que gasta l'ajuntament en el Festivern. Son més del doble. Hi ha que afegir hores extres i d'horari habitual de policies i operaris municipals, neteja, fem, maquinaria, instalacions,....
    16.000€? Quina mentira.

    ResponderEliminar
  16. Ojala es fasa els Festivern a la platja

    ResponderEliminar
  17. No sera que vienen elecciones? Si en cuatro años no sean preocupado de la playa queréis decir que conseguiremos un festiestiu en la playa lodudo.
    No sera que vienen elecciones ENRRIQUE?

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Pues a mí en any d'eleccions no m'extranyaria ni que dugueren al Papa a la Platja. Una vegada passades,ja serà altre cantar.

      Eliminar
  18. Si no al Papa a qui faiga falta, i per a més avant,açi estarem els D'Aceplat per a demanar i lluitar.

    ResponderEliminar