viernes, 23 de enero de 2015

Editorial : SENYOR REI JA ESTIC AÇÍ

I aussaes que els reis han donat que parlar, en valencià o en castellà, però un grapat de comentaris i d'entrades tant en este blog com en altres. Fins i tot en la premsa i com sabeu a eixit el tema.

Ja ficats demanem a vore si els senyors
 reis ens en porten unes quantes al pleno ...
I sobre este darrer tema, el de les noticies en la premsa, i mitjans de comunicació locals voldríem hui tractar.

Fa uns dies recordareu ens preguntavem i vos preguntavem el perquè en vers de en els plenaris eixien la majoría dels temes polémics a nivell de política local  en estos mitjans i després no es veuen quasi reflexats en el debat plenari, i defendíem que pensavem que perquè en els plenos al ser l'Alcalde el que regula el debat i el talla al seu crriteri,l'opossició pensa que ell té "la manilla en la mà" i per tant no es deixa dir i replicar tot el que creuen convenient, com sabeu hi han denuncies al respecte i no sols una, i per tant que arrive al ciudatà el seu pensar.

I també apuntavem com a segon possible el que la premsa i sobre tot els blogs locals arriven huí per hui a més ciudatans, molts més diriem els segons que els primers inclús,  que el que es puga dir en el pleno, i en açò volem huí incidir. Encara que, i d'això ja vos hem parlat, ara s'ha aprovat una serie de reformes per a que els plenos arriven a més gent.

Perqué a més en la nota de premsa i sense llimitacions en certs blogs,es  diu tot el que el que la fa vol dir i a més donar peu a un debat amb répliques i contrarrépliques que fan que el missatge arrive a més ciudatans sense dubte que sols pel pleno o el que arreplegue la premsa, que a més serà algo llimitat per espai i sobre tot pel criteri subjectiu dels seus administradors, editors, redactors o directors.

Així, sols teniu que vore el que fem ací, amb quantitats de comentaris sobre tot a les notes de premsa de cadascún, siguen d'un color o d'altre doncs ara com sabeu també en tenim dels socialistes i de Compromís de vers en quant, i  menys en els articles sobre els plenos, el qual pensem es normal perquè en estos no reflexem el total del que diu cadascú i a més no podem fugir de la subjectivitat del que els escriu que plasma el que ell creu entendre i a vegades pot no ser exacte, a més de les dificultats per a prendre nota al no tindre uns mitjans adequats.

Així que, senyor rei ací estem i estarem i si a més es així com pensem i estem servint per a que el poble estigau sabedor de tot el que no sabrieu sols per la premsa o assistint als plenos, objectiu complit.

I a més vos volem preguntar si es així, si penseu que lo de les notes es per açò que diguem i de pas que opineu d'esta nostra tasca com a informadors.

I de pas demanar-li als nostres polítics que ens tracten un poquet millor als dels blogs i premsa ja que els ajudem a difondre el seu missatge i ens facilien unes cadires amb un braç per a escriure, com les que fa un temps hi havíen i que no costen massa decompra ... a vore si els reis ens les porten !!! . 

8 comentarios:

  1. I tanta bona tasca que feu Enric els blogs locals, si no fora per vosaltres no ens assabentariem de moltes cosses i sobre tot de política local. Ara be, no sou ni podeu ser ningún del tot mai neutrals doncs tots esteu d'alguna forma més o menys lligats a una opció política i per tant tots remeu cap a casa i en contra d'altres encara que este blog es més neutral en eixe sentit al publicar les notes de premsa de tots cosa que no fan els altres a excepció de La Veu amb els altres partits i més amb el teu.
    Per altre costat i sobre tot aquest i ahí estan les xifes son l'única forma que tenim els vallers de poder opinar com estic fent jo ara i de debatre.
    Així que endavant però amb cura amb els comentaris que al ser anónims son perillosos per l'indefensió que creen al que ataquen.

    ResponderEliminar
  2. A mi em pareix molt greu la frase "al ser l'Alcalde el que regula el debat i el talla al seu crriteri,l'opossició pensa que ell té "la manilla en la mà" i per tant no es deixa dir i replicar tot el que creuen convenient, com sabeu hi han denuncies al respecte i no sols una, i per tant que arrive al ciudatà el seu pensar".
    I em pareix greu no pel que es diu de l'alcalde, que es fals, sinó perquè demostra una ignorancia supina en el ROF (articles 94 i 95) tant de l'oposició i alguns han sigut alcaldes com dels que porteu els blogs. En el Rof està ben clar quin es el paper de l'alcalde en el debat i una cosa diu ben clara, no hi ha segon torn sino es demana previament i segons tinc entes mai en Tavernes ningu demana eixe torn i l'alcalde el dona de manera voluntaria ja com a costum. Ja em rectifiques si no es així però les lectures de les acts en la web municipal ho deixen molt clar: l'alcalde oferix un segon torn quan no esta obligat si no li ho demanes.
    L'alcalde no regula cap debat ni talla al seu criter, el regula el ROF i això de la manilla dona lloc a interpretacions que no son reals. Les persones que teniu responsabilitat en els blogs tindrieu que cuidar mes el llenguatge.

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. S'admet lo del llenguatje però l'idea crec queda clara, altra cossa es que estiga o no ben reflexada en el llenguatje del carrer i el que volem dir es que es potestat de l'alcalde el donar i tallar la paraula quant legalment corresponga siga en primer o segon torn, i es per tant qui legalment regula els debats té per llei també la darrera paraula : O no ?.
      I diguem més , la llei es pot aplicar amb més o menys flexibilitat i amb el mateix ROF i mostra d'aixó es per exemple l'ajuntament de Benicull, democracia participativa exemplar on el públic intervé en el debat dels regidors si cal, ho demanen i ho autoritza l'alcalde, un xicot al que li parlen de tú tant els veins com la resta de regidors, i al finalitzar l'ordre del dia s'obri un torn per a que el públic puga prefpreguntar el que li parega.
      Recomane una visita a eixe pleno i que prenguen nota més d'un i més de dos.
      Ah, l'alcalde es un ex Esquerra Unida i ara en l'órbita de Podemos : Será per aixó ? .

      Eliminar
    2. Contra la manipulació i demagògia d'uns,sempre hi ha la rèplica i argumentacions d'altres. Els torns de paraula no s'haurien d'acotar per molt ROF que hi haja sempre que siga amb trellat,no es desvie del tema i es parle en possitiu i sense partidismes. Altra cosa és la por al debat obert,sempre en major mesura en qui ostenta el govern,perque és qui més fa,i de fet,qui més s'equivoca. Parlar no fa mal,i escoltar els ciutadans menys encara,així,potser,anirien als plenos més que els quatre clavats en política o associacionisme,i es podria dir amb la cara alta lo de la transparència i participació ciutadana. I pel temps,no patiu,que ho cobren i ben cobrat i hores i horaris n'hi han molts per triar,de fet ja han fet plenos igual a la 1 del migdia que a les 8 de la vesprada. Que es guanyen el jornal de cara al poble i menys batalletes entre partits i badats.

      Eliminar
    3. Un altre que tal. Sempre volent traure punxa de tot vinga o no al cas.
      Si home sí, 200 parlant en el pleno i cada u dient el que vulga i quan vulga. Debat obert en el pleno: Ni ordre del dia ni res de res. Ni regulació de res. Qui mes cride que mes parle. ¿I les ametrelladores quan les portem?.
      I no cal que votem ni que hi hagen eleccions. Assemblees obertes debats oberts en el tema que cada u li vinga al cap, i que cada u diga el que vulga i quan vulga.
      Mareu meua, com està el pati. Dis-me per quin partit el presentes que el vote perquè ho poses en pràctica. Cada dia més desgavells.

      Eliminar
  3. Aci en el poble jo també he vist intervencions de gent del public en acabar el ple. Si es demana, sempre s'ha donat. Prgunta-li a la dona de perfecto o a la sra. presidenta de l'assocacio de veïns, entre altres que recorde. En esta legislatura ningu no ho ha demant. Sigues el primer en el pròxim ple. I t'avise que la norma es alguna cosa tractada en eixe ple.

    Que el public intervenga en el debat dels regidors no està recollit. I tal com tu ho dius NO m'ho crec. I recorde una vegada que es va preguntar al secretari i va dir que la llei no ho contempla.
    Dona les explicacions que vulgues a la teua frase, però la frase de marres esta redactada, conscient o inconscientment, que dona un taranna de que l'alcalde fa el que li rota i tu saps que no es així.
    Es nota que no has estat en els plenos d'Eugenio i Vidal. Pregunta-li a la teua amiga i aleshores correligionaria Lucia Bo. Jordi Juan un babau al costat d'els alcaldes del PP.
    Pregunta a Lucia, pregunta.
    Que prompte oblidem les coses.

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Que no t.ho creus ? Quant vullgues anem i el pressente a l.alcalde i tot.
      I en quant a anar a plenos, des del 89 segurament a alguns mes que tu, des de Ximo Altur a Manolo passant per Pepe i Eugenio . I el que si fa anys que no veía era tanta crispació.

      Eliminar
    2. Que no t.ho creus ? Quant vullgues anem i el pressente a l.alcalde i tot.
      I en quant a anar a plenos, des del 89 segurament a alguns mes que tu, des de Ximo Altur a Manolo passant per Pepe i Eugenio . I el que si fa anys que no veía era tanta crispació.

      Eliminar