miércoles, 7 de enero de 2015

Editorial : ENTRE MOS I MOS ...

Nota. Sabem que algú/alguns aneu a dir que si açò o que si allò i que si apoiem a este o a aquell llegint esta editorial : Penseu i digueu el que vullgau, nosaltres sols reflexem el que hem sentit, i ho plasmem de forma objectiva. 

Esta foto farà mal, diuen.
Entre mos i mos estos dies de tant de menjar però sobre tot de compartir amb gent amb la que habitualment no compartixes (cossins, tios, alguns amics ... ) es normal que vaja sorgit i es vaja comentat i inclús debatit el tema de la crisi del govern local i la posterior guerra entre els ex-socis, i hem tret d'ells les següents conclusions : 

- Hi ha un grup de gent important, sobre tot la més major, que no te ni idea o ben poca de tot açò, i es més, els importa també més bé poc.

- Entre la gent que si que algo sap hi ha qui pasa prou també del tema, la majoría, i qui si està interessat seguint-lo.

- Entres els primers la sensació es de que tots els polítics son iguals, i entre els segons la gran majoría defenen a Jordi Juan.

- Es majoritaria l'idea de que els socialistes van a perdre fins la camisa en les properes locals. Curiòssament inclús entre els seus propis afins. I que la foto de Borràs amb Karina i Manolo a la porta del pleno li va a passar factura. 

- Però també que els nacionalistes ja no son tan forts com quant la moció de censura, que també han perdut pel camí i com a molt trauran un o dos regidors més, però que creixeràn segur es opinió quasi unànime.  

- També es quasi unànime l'idea de que el PP també va a perdre vots i regidors, entre dos i tres. 

- I per a acabar poc es parla i se sap sobre les demés opcions polítiques locals, quasi tot gira ara sobre socialistes i nacionalistes i algo menys sobre el PP, quasi de rebot en quant a éste, algo per altre costat normal amb la que està caiguent a nivell local.

Però bé, açò es el que nosaltres hem sentit i açí ho plasmem, i vosaltres, coincidiu ? 

18 comentarios:

  1. Encara falten prou mesos i poden passar prou coses,però miracles, a Lourdes,crec que potser encaminat el que diu Enric,ara bé jo veig com que el PP pot perdre encara prou i no tant el PSOE,només per nombre de vots i regidors,més que per sensacions (d'on no n'hi ha...). Però vista la legislatura que portem i el maremàgnum de relacions i separacions entre tots, jo només em calfaria el cap en si Bloc+EU van a assolir majoria absoluta o no. Altres opcions d'alcaldia serien una sorpresa,molt més que manara el PP en minoria,pero bueno,en la política actual ja quasi res ens sorprendria.

    ResponderEliminar
  2. Que diuen de Units? Quants regidors poden traure?

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Un segur i pot ser arrivar a dos depenent del que perguen socialistes i PP.

      Eliminar
  3. S'han quedat curts amb els regidors que perdrà el PP si continua Vidal.
    Si canvien el cap de llista podem tindre alguna sorpresa perquè al poble hi ha molts peperos.

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. No,al poble no hi ha molts peperos,el que hi ha són molts palmeros,els que abans eren comunistes,després foren del PP i ara serán del Bloc segons a a qui vagen arrimant-se. Aci qui no té un negociet pretén entrar a l'Ajuntament o a FCC i ven l'alma per un plat de dentilles. Lo de la casta no ho han inventat els polítics,els ho hem posat en safata els votants, i no sembla que canviarà de hui per demà per molt i molts anys de PP que havem patit.

      Eliminar
    2. I ahi li dol a Karl Marx que ell no va estar entre els "elegits" per entrar en l'Ajuntament o a FCC.
      Es que se t'ha veu unes ganes, de por.

      Eliminar
    3. Per a entrar a l'Ajuntament has de presentar-te a oposicions i per a entrar a FCC has de presentar "currículum" a la empresa, i no es donen cap de les dos coincidències en mí. Així que d'amics polítics,cap, i de ganes de por,menys.
      Explica'ns tú com deus saber que s'ha de fer per ser "elegit" a tots eixos dos llocs, hi ha molta llegenda negra sobre això al poble. Que n'hi ha de veritat?
      Karl Marx càrrec de confiança? Que poc em coneixes,paio!

      Eliminar
    4. En resum, que em dones la raó. Dis-me de que presumixes...

      Eliminar
    5. Ostres,quin resumidor ens hem trobat pel Blog!
      Li dius i argumentes que no, sobre el que ell diu sí,i l'amic torna en que li donem la raó. Que bò tú, este farà carrera política com aquell que deia: puedo prometer y prometo. Per favor,un pseudònim ja i ací per aquest personatge,no deuriem perdre'l de vista a la secció humorística d'aquest lloc!
      Que vols que et diga de que presumisc? En veritat res,no soc de presumir,tal vegada de les amistats,no en tinc cap en política,cosa que diu i molt dels meus amics. Pots dir tú el mateix (i presumir)?

      Eliminar
  4. L'anàlisi el considera en allò bàsic com a encertat.
    Hem de tindre en compte que, es van donar totes les combinacions millors possible perquè el PSOE amb els vots que va traure tinguera tres regidors. Per poquissims vots, pero tres regidors que no s'ho creien al final ni ells tal com va anar la nit electoral. Abans, en dos eleccions seguides el Bloc amb numeros semblans i inclus millors no va passar de dos regidors.
    I no crec que Victor Borrás millore el resultat de Canet ni de conya. Si trau els dos, premi.

    Jo m'incline a una quiniela, si no hi ha Guanyem

    Compromis 7-8, PP 4-5, PSOE 2, EU 1 i Units 1. També crec que EU dependra de a qui recolzen els possibles votants de Podemos, si a Compromís o a EU. I això podria fer canviar els residus finals i donar i llevar un regidor per 3/4 vots.

    Amb Guanyem jo apostaria
    Compromis 8, PP 4, PSOE 2, Guanyem 2 i Units 1.

    Per a mi el problema no es Manolo Vidal, sino el rebuig de molta gent a participar en la llista del PP. Hi ha molta gent que els estan dient que no, encara que ells s'ho callen eixes negatives.
    El problema està en la llista que pot fer el PP: Quines persones honrades i sensates de Tavernes s'implicaran en una llista municipal d'un partit que ara representa la corrupció i el balafiament de diners publics. Sense oblidar "les perles" del PP en la present legislatura.

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Coincido con el pronóstico i como sigan por estos derroteros socialistas y populares, más votos para los d'enmig seguro.

      Eliminar
    2. Jo tambe coincidixc en eixe analisi tot i que crec que el PP traura algún regidor mes del que es diu. Respecte al govern ja ho he dit moltes vegades: si les matematiques ho.permestén el Psoe, Compromis i Eu están condemnats a entendre's.

      Eliminar
    3. Pues per ara dels tres partits que diu Gekko no han demostrat entendre's gens ni mica. I no té res a vore Karina ni la casta socialista com diuen molts del Bloc. No és un problema de fa mig any,sino de fa molts anys i moltes legislatures entre alguns històrics d'esquerres. I mentres els jovens vagen al dictat dels històrics ací no canvia res. I els votants ho veuen i acaben cansant- se d'eixos tipus de consens com el que li deia Jordi a Borràs el dia que el va tirar al carrer.

      Eliminar
    4. Vols dir que el PP en traurà 6, amic Gekko? Més d'un del PP estarà ara besant-te pel teu optimisme envers eixa formació.

      Eliminar
    5. Gekko eres un traidor als principis nacionalistes. Quien te ha visto y quien te ve. Ara li fas el caldo gros al PP?

      Eliminar
    6. Jo no li faig el caldo gros a ningu. Ves i pegat un dutxeta fresquita. El sentara be i evitará que digues mes xorrades

      Eliminar
  5. Tot depen del cap i de la llista. Al poble la gent vota a les persones més que als partits. Estàn confirmats Jordi i Borràs i encara falten moltes cares per poder fer una quiniela.

    ResponderEliminar
  6. Tens tota la raó. Però ara per ara, no es veu cap "mirlo blanco" per poder disputar un resultat hegemònic a Jordi Juan.
    I està clar que en el cas del PP, no hi haurà cap "mirlo blanco" que vulga encapçalar la llista, això del partit de la corrupció, del Gurtel, del cas Noos, del cas Blasco, pesa massa i no veig a cap persona del poble de vàlua i amb dos dits de cervell apuntant-s'hi al carro.
    I dels que hi ha ara, estan bruts amb la moció de censura, entre altres temes .

    ResponderEliminar